Web Analytics
More
    Reklāma

    LG G4 apskats

    "Uz papīra" LG G4 ir perfekts, bet to pieviļ akumulatora darbība un "gļukains" ekrāns, kas nebūs pieņemama lielam vairumam potenciālo pircēju. Īsta āda un superīga kamera to nevar atsvērt.

    Jaunākie raksti

    LG G4 mani un Kristapu iesaistīja nelielā viedokļu sadursmē par to, kas tad īsti mūsdienās ir „premium” viedtālrunis. Izskatās, ka šobrīd Android ražotājiem ir pavisam sarežģīti iegūt pircēju uzmanību, tāpēc viedtālruņi tiek dalīti flagmaņos, kas it kā saņēmuši labāko vai gandrīz labāko, ko vien tirgus piedāvā, bet ar to nav gana. Daži ražotāji cenšas izpatikt klientam, aprīkojot viedtālruņus ar dažnedažādām papildus iespējām – pirkstu nospiedumu lasītāju, metāla korpusu, daži pat izmanto koku un ādu.

    Kristaps atzīmēja, ka LG G4 nav dēvējams par premium, jo tam ir gan ādas aizmugures vāciņš, tomēr pats viedtālrunis veidots no plastmasas, tādējādi zaudējot daudziem citiem ražotājiem. Un tas man lika padomāt – jā, no vienas puses LG G4 ir uzskatāms par vienīgo pie mums oficiāli nopērkamo viedtālruni ar ādas apvalku, tomēr āda ne vienmēr būs pluss.

    Reklāma

    Netīšām gadījies tā, ka LG G4 bija pie mums nelietots, bet atkal atgriezās viegli palietots, tāpēc varēsim izstāstīt par izmantotā ādas korpusa niansēm, jo tomēr tā ir pamanāmākā G4 atšķirība, kas interneta baneros tiek uzsvērta ik uz soļa.

    Lai arī kā nebūtu ar nosacīto „premium” problēmu, tomēr LG pieturas pie trīs vaļu uzkačāšanas – LG G4 ir uzlabots ekrāns, uzlabota kamera un arī dizains ar katru modeli attīstās, ko nevarētu attiecināt uz konkurentiem (Sony un HTC).

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 5.1 Lollipop
    • Ekrāns: IPS LCD, 5.5 collas, 1440 x 2560, ap 538 ppi, skrambu drošs Corning Gorilla Glass 3 ekrāns
    • Procesors: Qualcomm MSM8992 Snapdragon 808, četri 1.44 GHz Cortex-A53 kodoli un divi 1.82 GHz Cortex-A57 kodoli, Adreno 418 video apakšsistēma
    • RAM: 3.0 GB
    • Atmiņa: 32 GB, microSD līdz 128 GB
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Wi-Fi Hotspot, Bluetooth 4.1 (A2DP, LE, apt-X), 4G, NFC
    • Kameras: 16 megapikseļi, 5312 x 2988, HDR, 1/2.6” sensors, optiskā attēla stabilizācija. 2160p ar 30 fps un 1080p ar 60 fps video un stereo skaņas ieraksts. 8.0 megapikseļu priekšējā kamera
    • FM radio: ir, ar RDS
    • GPS: ar A-GPS, GLONASS
    • Papildus: e-kompass, barometrs, infrasarkanais raidītājs, LG Optimus UX 4.0 UI, Dolby mobile skaņas uzlabošana, aktīvais trokšņu slāpēšanas mikrofons
    • Izmēri un svars: 148.9 x 76.1 x 6.3 – 9.8 mm, 155 g
    • Akumulators: lietotāja nomaināms Li-Ion 3000 mAh
    • Krāsas: pelēka, balta, zelta, melna āda, brūna āda, sarkana āda
    • Cena: sākot no 480 eiro interneta veikalos (ādas aizmugures vāks dod +30 eiro pie cenas), ap 560 eiro pie operatoriem

    LG G4 020

    Izskats un uzbūve

    Tiksim skaidrībā ar to, ka ādas aizmugures vāks ir opcija, standarta LG G4 komplektā ir visai slidens, plānas plastmasas vāciņš, kas nu nemaz nav saistāms ar modernu flagmaņu labas mārketinga prakses elementiem. Faktiski LG G4 lētākajā variantā ar plastmasas aizmugures vāku ir tieši tas pats, par ko Samsung tika lamāts no panckām ārā kopš Galaxy S4 laikiem. Ādas aizmugures vāks pie LG G4 cenas pieliek vēl kā minimums 30 eiro interneta veikalos, kas šādu piedāvājumu nostāda neveiklā situācijā, jo vismaz LMT piedāvātie LG G4 maksā 559 eiro ar vienu no trim ādas vākiem. LMT vispār piedāvā tikai apādotās LG G4 versijas.

    Un, tikko LG G4 zaudē ādu, tā tas zaudē arī to nieku no premium sajūtas.

    Par laimi, LG G4 ir pāris citas nianses, kas to padara patīkamāk lietojamu un viena no tām ir viedtālruņa forma, kas nedaudz atgādina liekto LG G Flex2. Viedtālruņa sānu malas arī ir nedaudz šaurākas pie ekrāna un platākas pie aizmugures vāka, lai LG G4 būtu ērtāk noturams rokās. Piestrādāts pie LG G sērijas jājamzirdziņa – fiziskām pogām aizmugures vākā. Tās ir nedaudz ērtāk aizsniedzamas, labāk sataustāmas.

    Viedtālrunim ir lietotāja nomaināms akumulators un iespēja pievienot microSD karti, kas to atšķir no sīvākā konkurenta Samsung Galaxy S6. Iepakojumā atradīsi 2A lādētāju, bet, lai arī LG G4 atbalsta Qualcomm Quick Charge 2.0, tomēr katram pašam nāksies meklēt veikalos saderīgu lādētāju.

    Kādu varētu mulsināt fakts, ka LG G4 ir nedaudz lielāks un nedaudz biezāks par vecāko LG G3 modeli, kaut arī ekrāns ir teorētiski tāds pats, arī akumulatora ietilpība jau otro reizi pēc kārtas nav palielināta. Atgādināšu, ka LG G2 bija sava laika spīdeklis ar 3000 mAh akumulatoru, kamēr konkurenti piedāvāja aptuveni 2500… 2600 mAh.

    Ekrāns

    Noteikti pamanāmākā nianse ir LG G4 IPS LCD tehnoloģijas 5.5 collu ekrāns ar 1440 x 2560 izšķirtspēju un aptuveni 538 ppi ekrāna punktu blīvumu. LG paši to nosaukuši par Quantum Display, paskaidrojot, ka ekrāns ir spilgtāks, ar labāku krāsu atveidi un mazāk enerģiju tērējošs par priekšgājējiem. Izmantotā IPS LCD ekrāna tehnoloģija nekādus milzu pārsteigumus nerada, kaut arī ražotājs sasolījis visādus pasaulīgus brīnumus. Normāls ekrāns ar augstu izšķirtspēju.

    Ražotājs viedtālruņa ekrānam piešķīris niecīgu liekumu, kas ikdienā nav īsti redzams. Tas pavisam noteikti nav LG G Flex2 redzamais un jūtamais ekrāna liekums, tomēr šķiet, ka arī LG G4 ir nedaudz ērtāk lietojamas par „parastu, plakanu” viedtālruni.

    LG G4 005

    Iespējams, ka LG pats sāk zaudēt savā cīņā, jo ekrāna sānu apmales nav vairs tik plānas, cik pierasts no LG flagmaņiem sagaidīt. Nepārprotiet! Tās vēl arvien ir plānas, bet iepriekš apskatītais Huawei P8 “uz aci” piedāvā čuč plānākas apmales. Huawei P8 nevar lepoties ar 1440 x 2560 izšķirtspēju, tātad varētu atrunāties, ka tie ir divi atšķirīgi ekrāni, tomēr fakts paliek fakts.

    Jāatzīst, ka LG G4 ekrānam diezgan lielas problēmas sagādā saule. Iespējams, ka tas ir niecīgais liekums, varbūt vēl kas cits, bet atspīdumi ir visai ievērojami. Turklāt saules gaismā ekrāns izskatās pablāvs. Tātad iekštelpās no LG G4 sagaidām patīkamu, ļoti detalizētu attēlu, bet ārā sākas problēmas ar atspīdumiem un kontrastu.

    LG G3 apskatā minēju, ka bieži vērojamas problēmas lietotņu sadarbībā ar 1440 x 2560 izšķirtspēju, bet tas ir novērts un nevienu reizi nesaskāros ar lietotnes un augstas izšķirtspējas nesaderību. Daudzviet internetā atzīmēts, ka LG G4 ekrāns bieži jauc pirksta slidināšanu ar piespiešanu, kas īpaši vērojams, ritinot cauri garas tīmekļa lapas. Tik tiešām – šī nespēja ir vērojama G4 darbībā.

    LG G4 006

    Saskarne un lietotnes

    Jāatzīst, ka LG kopš LG G3 laikiem ir bijuši visai slinki un LG G4 uzskatāms par LG G3 kopiju, kad ir runa par Optimus lietotāja saskarni. Tiesa, saskarne nu sedz Android 5.1 Lollipop, nevis 4.4.2 KitKat, kas piešķir dažas nianses, bet tās vēl arvien ir tikai nianses. Pozitīvā domāšana liktu teikt, ka LG jau bija sagatavojies Lollipop atnākšanai, izmantojot pasteļkrāsas un apaļas formas kur vien tas iespējams, tomēr neliela slinkošana arī te ir vērojama. Par Android 5.1 Lollipop klātesamību norāda tikai šai operētājsistēmai raksturīgā paziņojumu parādīšana un ekrāna vadības pogu noformējums. Visu citu pārsedz Optimus lietotāja saskarne.

    LG G4 scr 005 LG G4 scr 008 LG G4 scr 009 LG G4 scr 006 LG G4 scr 007 LG G4 scr 015

    Viens no mājas ekrāniem arī piedzīvojis līdzīgu likteni kā Samsung un HTC produktos – tas demonstrē informāciju gluži kā BlinkFeed vai Magazine mājas ekrāns. Vajadzētu izveidot aptauju, vai kāds šos uzspiestos mājas ekrānus lieto, bet man tie šķiet lieki un demonstrē bezjēdzīgu saturu. Iespējams, ka esmu savās izjūtās vientuļš. Ar “G” apzīmētais ekrāns ir ieslēdzams (ražotājs pats to dēvē par Smart Bulletin). Tieši tā – tas netiek uzspiests pēc noklusējuma.

    LG fani zinās un spēs novērtēt iespēju ar dubultu uzsitienu atbloķēt ekrānu, kā arī tagad ir iespēja izslēgtam ekrānam paslidināt ar pirkstu uz leju, kas ekrāna augšdaļā parādīs pulksteni un citu informāciju no augšējās rīkjoslas.

    LG G4 scr 019 LG G4 scr 018 LG G4 scr 022 LG G4 scr 023 LG G4 scr 024 LG G4 scr 049

    No LG G3 pārmantots divu ekrānu režīms, QSlide un QMemo+. Tāpat LG G4 pārmantojis iespējas pielāgot ekrāna apakšā esošo vadības pogu izkārtojumu, pārkrāsot un pielāgot visas sākuma ekrānu ikonas utt. Novēršot seju no viedtālruņa, video tik apturēts, pieejams Knock Code ekrānslēgs un KnockOn ekrāna ieslēgšana divas reizes pa to uzsitot ar pirkstu. Interesanti, ka KnockOn nevar tik vienkārši atslēgt un nāksies meklēt slēptos sistēmas iestatījumus.

    Pievienoto aplikāciju klāsts ir noturēts niecīgā līmenī un nerodas sajūta, ka būtu kaut kas ar steigu jādzēš ārā. No 32 teorētiskiem gigabaitiem lietotājam pieejami 19 GB, kas ir pieklājīgs, bet ne ļoti liels apjoms, Galaxy S6 piedāvāja 1 GB vairāk brīvas vietas. LG G4 var pievienot microSD karti.

    Pieminēšu, ka GPS ir un tas (vismaz manā skatījumā) kopā ar A-GPS darbojas nevainojami.

    Akumulators un veiktspēja

    LG G4 saņēmi lietotāja nomaināmu Li-Ion 3000 mAh akumulatoru, kas pirmajā acu uzmetienā var šķist ja ne daudz, tad vismaz pietiekami. LG G4 darbina nedaudz piezemēts Qualcomm MSM8992 Snapdragon 808 procesors ar četriem 1.44 GHz Cortex-A53 kodoliem un tikai diviem1.82 GHz Cortex-A57 kodoliem, kā arī Adreno 418 video apakšsistēmu. Daudzviet ir lasīts, ka tiek ražotājiem tiek pārmesta jaudīgāka, bet ir kā vairāk karstoša Qualcomm Snapdragon 810 procesora izvēle. Te varu teikt tikai to, ka arī Snapdragon 808 procesors karst un karst tas ne pa jokam. Turklāt ādas vāks notur karstumu iekšā un tas spraucas ārā ekrāna daļā, nevis viedtālruņa aizmugurē. Sausais atlikums – vājāks procesors, bet tāpat tas silst un pamatīgi izrij akumulatoru.

    LG G4 scr 039 LG G4 scr 042 LG G4 scr 046 LG G4 scr 041 LG G4 scr 044 LG G4 scr 043

    Tieši tā! Arī akumulatora ilgtspēja ar vienu uzlādi būs pārsteidzoši īsa. No rīta 20… 30 minūtēs pārskatot jaunākās ziņas tiek zaudēti ne mazāk kā 10% no enerģijas. Varam pieņemt, ka LG G4 nav precīzi uzrādījis nakts laikā notērēto un tas tiek pieplusots rīta kafijas un ziņu izklaidei, tomēr pat “uz aci” atlikusī akumulatora enerģija krīt neticami ātri. Knapi, knapi izvelk darba dienu, varētu pat teikt, ka neizvelk. LG nav paredzējis nekādus piecu pakāpju taupības režīmus, nākas iztikt ar Lollipop iebūvēto vienu režīmu, kas ir nenormāli agresīvs un tādēļ arī tas padara viedtālruni gandrīz nelietojamu (tumšs ekrāns un ļoti švaka veiktspēja, minimāli sataupot enerģijas resursus).

    Veiktspējas ziņā Qualcomm Snapdragon 808 procesors nav pārāk tālu no Qualcomm Snapdragon 810 procesora spējām. Diemžēl Snapdragon 810 ātrdarbību pamatīgi ietekmē procesora karšana – tikko tas sāk silt (un tas silst ātri un daudz), tā krītas veiktspēja. Līdz ar to sešu kodolu Snapdragon 808 procesors neatpaliek tālu aiz astoņu kodolu Snapdragon 810. Lielākā atšķirība ir video apakšsistēmās, kur 810 pamatīgi iekabina 808 spējām.

    Fotogrāfijas

    Tehnisko specifikāciju lapa nav kautrīga un LG G4 saņēmis pašu labāko. 16 megapikseļu kamera, 5312 x 2988 izšķirtspēja, 1/2.6” sensors, platleņķa f/1.8 objektīvs, optiskā attēla stabilizācija, atbilstoši strādājošs HDR, 2160p video uzņemšana ar 30 kadriem sekundē un 1080p ar 60 kadriem sekundē, ko pavada stereo skaņas ieraksts. Bet tas vēl nav viss, jo LG G4 apcirkņos ir arī fantastiskais lāzera autofokuss un pat Color Spectrum sensors, kas nodrošina precīzāku baltās krāsas balansu. Telpās fotogrāfijas vairs nebūs dzeltenīgas, ārā – nebūs zilganas. Un tas tik tiešā strādā!

    LG G4 foto 018 LG G4 foto 028 LG G4 foto 033

    LG ir pamatīgi atvieglojis viedtālruņa kameras saskarni. Tai pamatā ir pilnīgi automātisks režīms, daļēji automātisks režīms un pilnīgi manuāls režīms. Visi režīmi piedāvā izvēlēties video izšķirtspēju un fotogrāfiju malu attiecību, bet nekādi citi iestatījumi nav pieejami. Manuālais režīms ļaus iestatīt pilnīgi visu ar roku (baltā balansu, ISO vērtības, slēdža ātrumu, manuālo fokusu un ekspozīcijas kompensāciju), kā arī izvēlēties fotogrāfiju ierakstu RAW formātā.

    Manuprāt, sūdzēties par LG G4 fotogrāfijām nevar. Huawei P8 apskatā minēju, ka tam ir iespēja sliktos gaismas apstākļos kādu nieku asākas un detalizētākas fotogrāfijas, tomēr uzskatu, ka LG G4 iegūst no gaišāka objektīva un optiskās attēla stabilizācijas.

    Ar 2160p video uzņemšanu vēl arvien viss nav izcili, to ir sarežģīti apstrādāt un uzglabāt. It kā jau var iepūst uzreiz YouTube, bet šāda pieeja nav jēdzīga, lai arī YouTube Android lietotne piedāvā pirms ielādes nedaudz apgraizīt video. Vēl arvien dodu priekšroku 1080p video uzņemšanai ar 60 kadriem sekundē! LG G4 apcirkņos ir arī 720p video uzņemšana ar 120 kadriem sekundē, kas piedāvā palēnināt video 4 reizes, bet video kvalitāte ir zema un palēnināto video var apskatīt tikai pašā telefonā.

    Konkurenti

    Ar 510 līdz 560 eiro cenu LG G4 vērtējams kā ne visai dārgs viedtālrunis – jaunpienācējs. LG gadījumā ierasts, ka cena nogāžas ļoti strauji, tāpēc uzskatāms, ka saprātīga interneta veikalu cena pēc pāris mēnešiem būtu ap 450 eiro.

    Kā jau ierasts, visiem konkurentiem vietu ierāda LG G3 ar 300 eiro cenu, tiesa, par to iegūsi vien parasto LG G3 versiju ar 2 GB RAM un 16 GB atmiņu, bet tāpat tai būs augstākas 1440 x 2560 izšķirtspējas ekrāns un fantastiska kameras darbība. 32 GB un 3 GB RAM versija maksā ap 350 eiro. Operatoru cena 16 GB/ 2 GB versijai 420 eiro.

    Sony Xperia Z3 maksā ap 410 eiro un uzreiz piedāvā 3 GB RAM, superīgu kameras darbību un ūdensdrošību. Daudzi saka, ka plastmasas apmaļu Xperia Z3 nekam neder un Z2 tad jau ir jēdzīgāka izvēle, bet tas lai paliek viņu ziņā. Operatoru cena ap 520 eiro.

    Te nāk arī ziņa pārdomām – Samsung Galaxy S6 cena interneta bodēs noslīdējusi līdz 520 eiro par 32 GB versiju ar 1440 x 2560 izšķirtspējas ekrānu un 3 GB RAM. Pie operatoriem Samsung Galaxy S6 maksās ap 700 eiro.

    Gala vārds

    Man nenormāli patika LG G Flex2 ideja un risinājumi, viedtālrunim bija arī padaudz mīnusi, kas daļēji izskausti LG G4 modelī. LG G4 manās acīs ir piezemēts G Flex2. Nedaudz neveiklu izvēli rada slidena un visādi citādi atbaidoša plastmasas vāka nomaiņa pret dažu skatījumā vulgāru ādas noformējumu. Īsti ideāla nav neviena no LG G4 nosegvāku iespējām – plastmasas vāks ir plāns un slidens, āda ne visiem patiks un ātri nobružāsies.

    Nedaudz nāksies apbēdināto tos, kas no 3000 mAh akumulatora gaida trīs dienu darbību ar vienu uzlādi. Tādus brīnumus var meklēt LG G2, bet LG G4 ar vienu uzlādi pietiks knapai diennaktij. Divu sasniegšana būtu iespējama tikai ar maksimālu viedtālruņa nelietošanu.

    LG G4 010

    LG G4 pavisam noteikti ir viena no vispatīkamāk lietojamām kamerām – tā fokusē ātri un precīzi, tai nav aplam liels pikseļu skaits, ar ko patīk niekoties pāris citiem ražotājiem. Varētu gribēt lielāku sensoru, bet mobilā fotogrāfija, visticamāk, nekad nesasniegs normāla fotoaparāta spējas.

    Man šaušalīgi būtu gribējies, lai Snapdragon 808 ir vēsāk, nedaudz taupīgāks, ekrāns mazāk atspīdētu saulē un būtu kontrastaināks, akumulators izvilktu aptuveni divas diennaktis un tas padarītu LG G4 par superīgu viedtālruni un labu pretsparu Galaxy S6 un Xperia Z3+, bet tā nav. Saskatu LG G4 pārāk daudz pieļautas negatīvas nianses, kas nedrīkstētu būt modernā flagmanī, pārāk daudz lietota “this will do” filozofija, ko ar pliku ādu nosegt nav iespējams.

    "Uz papīra" LG G4 ir perfekts, bet to pieviļ akumulatora darbība un "gļukains" ekrāns, kas nebūs pieņemama lielam vairumam potenciālo pircēju. Īsta āda un superīga kamera to nevar atsvērt.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    7
    Displejs
    7
    Kamera
    10
    Veiktspēja
    7
    Programmatūra
    6
    Baterija
    3
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    20 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Jokman
    29.07.2015 12:13

    Ļoti labs apskats – man patīk, ka tas ir konkrēts ja ir sūdīgi tad ir, ja ir labi tad ir nevis varbūt, bet tomēr…. Pilnībā apstiprināja manas aizdomas par LG G4 (man ir bijis LG G3)- kā saka ir OK, bet šīs mazās nenostrādes kā gļukainais ekrāns, dizaina lietas un vecā saskarne atstāj rūgtuma garšu mutē. Laikam šobrīd labākais pieejamais telefons LV ir Galaxy S6. Šobrīd ļoti daudzsološs izskatās arī jaunais MOTO X cenu un specifikācijas attiecība būs ļoti laba, tikai kā ir ar garantijas servisiem LV.

    Krišjānis G
    29.07.2015 15:59
    Reply to  Jokman

    Vai tad iPhone 6 nav pieejams Latvijā? :) :) :) :)

    Jokman
    29.07.2015 18:05
    Reply to  Krišjānis G

    Nesapratu kāds sakars Iphone6 ar to ko uzrakstīju??

    Krišjānis G
    30.07.2015 09:57
    Reply to  Jokman

    Apgalvoji, ka labākais Latvijā pieejamais telefons ir Galaxy S6 :)

    Uldis Tillers
    29.07.2015 12:44

    Paldies par rakstu, šis tiešām palīdz veikt telefona izvēli, OP2 būs īstais :) Vienīgais, kas man ļoti patika veikalā paspaidot, ir izslēgtam ekrānam pavelkot uz leju redzama visa aktuālā informācija.

    29.07.2015 13:34
    Reply to  Uldis Tillers

    Šim tā info nav diez ko smuka, lūk G Flex2 bija maziņš Jēzuliņš no debesīm, vismaz man tas efekts tāds šķita uztaisīts.

    ProxyFromDeep
    29.07.2015 13:29

    manuprāt , KnockOn ir viens no ģeniālākajiem pēdējā laika jaunumiem .
    kopš servisojot ar to iepazinos regulāri šādi mēģinu “iedzīvinā” arī visus citus aparātus.

    Līdzīga funkcionalitāte protams ir arī citiem ražotājiem , bet ..
    HTC ir sākumā jāpakrata
    Huawei gadījumā – tā arī neesmu sapratis kā tā darbojas , jo reizēm šķiet perfekti , bet dažkārt nekas cits neatliek kā meklēt powerpogu ..

    judenknochlein
    29.07.2015 21:23

    Ir liela varbūtība, ka mans nākamais tālrunis pēc esošā Note2 būs kaut kas no LG. LG ir uz pareizā ceļa, ja tiek nodrošinātas 3 pamata lietas: 1) sd kartes slots 2) nomaināma baterija. 3) ekrāns, kas neizmanto PWM tehnoloģiju spilgtuma regulēšanai. Šajā telefonā tas viss ir. Skatīsimies kāds būs LG G4 Pro… Kā viennozīmīgu LG plusu salīdzinājumā ar Samsung varu minēt, ka LG neizmanto PWM tehnoloģiju ekrāna spilgtuma regulēšanai, attiecīgi, ekrāns nebojā acis/neizraisa iespējamas galvassāpes. Vēl pluss ir iebūvēts radio (samsungam vairs tāda nav jaunākajos modeļos) Kā mīnusu varu minēt salīdzinoši augstu SAR līmeni (attiecībā pret to pašu samsung). Ko ļoti gribētos turpmākajos LG telefonos: 1) Atbalstu Beidou gps sistēmai ! Nu un, protams, arī GLONAS pats par sevi saprotams. 2) Kaut kādu “krutāku” super-power-saving mode, kaut ko līdzvērtīgu samsung/sony, respektīvi ar iespēju ekrānu darbināt tikai melnbaltā režīmā uttt). Kas man nepatika kursors apskatā: 1) Par SAR līmeni nav pateikts vispār nekas!!! 2) Par GPS ir pateikts arī faktiski nekas, jo autoram tas laikam liekas super nebūtiski (kas diemžēl ir raksturīgi vismaz 80% viedo trubu apskatniekiem)… Telefonu GPS testus un savstarpējos salīdzinājumus ir kā ar ugunu jāmeklē :( Kaitinoši… Jebkurā aprakstā vajadzētu iekļaut vismaz kaut kādu salīdzinošo testu iekštelpās/ārā ieslēdzot… Read more »

    29.07.2015 21:48
    Reply to  judenknochlein

    Par GPS tā arī neesmu atradis jēdzīgu salīdzināšanas veidu. Attiecīgi to pasniegt citādāk kā šobrīd nevaru.

    Super power saving un melnbaltais režīms bez OLED ir bezjēdzīgi.

    judenknochlein
    30.07.2015 19:53
    Reply to  Artis Abols

    Salīdzināšanas veids varētu būt visu turpmāko modeļu tests kaut vai 2 vietās: 1) kautkādā konkrētā zināmā vietā iekštelpās galerija Rīga telpās 2) kaut kur ārā uz ielas pie galerija Rīga.

    Pēc uzņemtajām bildēm var saprast, ka autors ikdienā kaut kur ap šo rajonu grozās.

    Abās vietās telefonam jāuzliek lidojuma režīms, jāpalaiž AndroiTS GPS Test Pro aplikācija un jāsaglabā ekrānšāviņi ar to cik ātri viss notiek vai nenotiek.

    Otra aplikācija ar ko testēt – “GPS test”.

    Pirms testēšanas jāpaņem “Clear AGPS” vai kā nu tur šī izvēle saucas katrā no softiem, lai būtu pilnīga pārliecība, ka testi notiek tikai at GPS, neizmantojot mob. sakaru torņus vai wifi.

    Kaut kā tā. Tas jau būtu daudz.

    31.07.2015 13:03
    Reply to  judenknochlein

    Izklausās prātīgi.

    Aivars N.
    31.08.2015 09:38
    Reply to  Artis Abols

    Nopirku sievai , viss jau forši tik kādu pusstundu uzjautrinājos kad viņa mēģināja modinātājam zvana signālu nomainīt …. Neatrada ! Es arī ! ????????

    31.08.2015 15:24
    Reply to  Aivars N.

    G4 nav pie rokas, bet modinātāja signāli mainās Pulksteņa lietotnē, turklāt ir jāiet iekšā katrā atsevišķā notikumā. Piemēram, izmanto modinātāja lietotnē “+”, lai pievienotu jaunu modinātāja laiku, tur arī var izvēlēties signālu no telefonā esošiem.

    Savus modinātāja signālus jāglabā mapē Alarms.

    svimart
    30.07.2015 10:55
    Reply to  judenknochlein

    Kāds ir reālais ieguvums ar tām alternatīvajām baterijām ? Stundās vai dienās ?

    judenknochlein
    30.07.2015 19:43
    Reply to  svimart

    Man nav pieredze ar moderniem nesen izlaistiem modeļiem, kuriem ir tie ūberkrutie QHD ekrāni.

    2012.gada Note2 ar 720p ekrānu un 9300mAh ZeroLemon “tur” vidēji nedēļu ar 1 uzlādi. Pa nakti gan slēdzu ārā, jo nav jēgas turēt ieslēgtu.

    judenknochlein
    29.07.2015 23:44

    Noskatījos šādu video par 50 trikiem ar LG G4. Jāsaka esmu patīkami pārsteigts par pielāgošanas iespējām! Man patīk.

    Var jau būt, ka pat paņemšu šo telefonu, bet, protams jāpagaida kamēr ZeroLemon izlaidīs normālu bateriju, kas gan jau būs ap 9000mAh (it kā sola rudenī).

    https://www.youtube.com/watch?v=ZI0LR26i86o

    judenknochlein
    29.07.2015 23:49

    Nu un jā, te ir vēl viens video kur G4 salīdzināts ar Note4… tas ir vāks kaut kāds. Samsunga izmantotās PWM tehnoloģijas efekts atkal redzams visā savā spožumā (var sākt skatīties no 2min19sek)…. kopš šis efekts ir ievērots, to vairs nevar nepamanīt… visos video apskatos kaut nedaudz bet ir redzams… (mazliet protams, to maskē spilgtuma iestatīšana uz 100%).

    LG šajā ziņā ir perfekts ekrāns, nav nekādu mirgojošu strīpu ekrānam.

    https://www.youtube.com/watch?v=m5CN5-h1Pyg

    judenknochlein
    29.07.2015 23:53

    Ā un vēl te ir 1 reāla lietotāja atsauksmes par LG G4 telefonu pēc 1 mēneša izmantošanas ! Arī vērtīgs materiāls.

    https://www.youtube.com/watch?v=UZlKBYBOsjU

    judenknochlein
    30.07.2015 01:26

    hmm, apskatījos IXBT.com apskatā rakstīts un ekrānšāviņā parādīts, ka G4 atbalsta arī Beidou satelītus. Vai nu šī iespēja ir atkarībā no izplatīšanas reģiona vai nu arī LG neciena pats sevi un tādu “sīkumu” kā Beidou atbalstu pat neiekļauj specifikācijā. Katrā ziņā dīvaini.

    judenknochlein
    10.08.2015 20:52

    Bāc, ļoti slikti ka tu vismaz neapskatījies vai Latvijā tirgotajam ir Beidou atbalsts vai nav :( Tiešām ļoti kaitinioši. Oficiālajās specifikācijās nekur neparādās. Krievijas screenshotos ir apskatiem (viņiem ir cits modelis ar 2 sim atbalstu).

    Reklāma
    "Uz papīra" LG G4 ir perfekts, bet to pieviļ akumulatora darbība un "gļukains" ekrāns, kas nebūs pieņemama lielam vairumam potenciālo pircēju. Īsta āda un superīga kamera to nevar atsvērt.LG G4 apskats