Web Analytics
More
    Reklāma

    Igaunijā notiks “Garage48 SpaceTech 2016” – pirmais kosmosa tehnoloģiju hakatons Baltijā

    Jaunākie raksti

    Turpinot iepazīt kosmosa tehnoloģiju izmantošanu cilvēku ikdienā, starptautiskā startup komūna “Garage48” organizē pirmo Baltijā “Garage48 SpaceTech 2016” kosmosa tehnoloģiju hakatonu, kurš no 27. līdz 29. maijam norisināsies Tartu Universitātē, Igaunijā. Pasākumā pulcēsies inženieri, programmatūras izstrādātāji, dizaineri, pētnieki un projektu vadītāji, lai, balstoties uz izstrādātajām kosmosa tehnoloģijām, 48 stundu laikā radītu inovatīvus, mūsdienu cilvēka ikdienā lietojamus produktus.

    Pasākums iezīmēs sākumpunktu turpmākām inovācijām un sasniegumiem kosmosa tehnoloģiju sfērā, kas ietver sevī kosmosa transportu, satelīttehnoloģijas, iekārtas un atbalsta infrastruktūru. “Garage48 SpaceTech” būs turpinājums “ActinSpace” pasākumam, kas no 20. līdz 21. maijam norisināsies visā Eiropā.

    Reklāma

    “Mēs pētām kosmosu, lai atrastu cilvēkiem pieejamas dzīvošanas vietas. Taču līdztekus šim lielajam mērķim ik gadu tiek veikti atklājumi, ko iespējams pielietot ne tikai kosmosa izpētē, bet arī dažādās citās zinātnes nozarēs un pakāpeniski uzlabot cilvēka dzīves kvalitāti. Ticu, ka, attīstot dažādas idejas, kosmosa tehnoloģiju nozare var nest nozīmīgu ieguldījumu Baltijas valstu tautsaimniecībai,” stāsta Igaunijas studentu satelītu programmas iniciators, Mart Noorma.

    Hakatona mērķis ir lauzt mītu, ka kosmosa tehnoloģiju ideju “spin-off”  jeb tālāka realizēšana, ir ļoti dārga un tam nav praktiska pielietojuma ikdienas dzīvē. Mazo satelītu izstrāde ar zemām izmaksām, kā arī privātā sektora servisu izveidošana padarīs kosmosa telpu par pieejamu visiem jauniem uzņēmējiem. Īlons Masks ar “SpaceX” misiju pierādīja, ka ir iespējams palaist privāta sektora ražotu raķeti un izdarīt to pat 320 reizes lētāk, nekā to dara NASA, un tas nav vienīgais piemērs.

    “Garage48 SpaceTech” hakatonā 48 stundu laikā dažādu nozaru pārstāvji un studenti no idejas centīsies radīt strādājošu prototipu. Pasākuma pirmajā dienā dalībnieki prezentēs savas idejas un veidos komandas, kurās nākamajās dienās strādās pie prototipa realizācijas. Rezultāti tiks prezentēti visu dalībnieku, kā arī investoru un mentoru priekšā. Prezentācijas tiks pārraidītas internetā, paplašinot skatītāju skaitu un popularizējot pasākumu ārpus Baltijas robežām.

    “Garage48 SpaceTech” hakatons ir organizēts sadarbībā ar TTU/Mektory kosmosa centru, Tehnopol zinātnes parku, Tartu Universitāti, Tartu observatoriju, ESTCuve un Tartu zinātnes parku.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma