Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijas skolēnus un studentus aicina pieteikties ikgadējam LATA atvērto datu hakatonam un ideju ģeneratoram

    Jaunākie raksti

    Ar mērķi meklēt un radīt jaunus un inovatīvus atvērto datu pielietojumus mūsu ikdienai, Latvijas skolēni un studenti ir aicināti pieteikties ikgadējam Latvijas Atvērto tehnoloģiju asociācijas (LATA) rīkotajam hakatonam un ideju ģeneratoram. Tas norisināsies no 5. oktobra līdz 10. novembrim, un šī gada tēma ir ”Digitālais maks – drošai identifikācijai un plašam pakalpojumu klāstam Eiropā”.

    Šī gada hakatona tēma ir izvēlēta saskaņā a Eiropas Savienības ieceri ir izveidot vienotu digitālu rīku, kas darbojas visā teritorijā un kurā elektroniski pieejama visa cilvēkam aktuālā personīgā informācija, kas saistīta ar identifikāciju, autentifikāciju, norēķiniem, un piekļuve dažādiem resursiem – no maksājumu kartes, medikamentu receptes, piekļuves digitālajiem pakalpojumiem un resursiem līdz e-parakstam. Līdz 2030. gadam vismaz 80 % iedzīvotāju jau būtu jāizmanto sava digitālā identitāte. Turklāt ne tikai vienas valsts ietvaros, bet visas Eiropas mērogā.

    Reklāma

    “Vienota digitālā maka ieviešana Latvijā un Eiropas Savienībā ir nākamais solis, lai uzlabotu un atvieglotu plašas sabiedrības daļas ikdienu. Skolēnu un studentu iesaiste izstrādes procesā un ideju ģenerēšanā dos projektam svaigu skatījumu un inovatīvus risinājumus, lai gala rezultāts būtu ērts, praktisks un pieejams. Mēs dzīvojam digitalizācijas laikmetā, tāpēc jāizmanto visas iespējas, ko tas mums sniedz,” aicina LATA valdes priekšsēdētājs Pēteris Jurčenko.

    LATA hakatonā skolēniem un studentiem būs iespēja konkursam pieteikt gan idejas, gan konkrētus priekšlikumus tehniskajiem un reāliem risinājumiem, izmantojot atvērtos datus.

    ”Eiropas digitālās identitātes maks būs jaunās paaudzes ES mēroga mobilais eID risinājums. Ministrijā mums ir īpaši svarīgi, ka jaunos rīkus lieto pēc iespējas plašāks iedzīvotāju loks. Dalība šādā hakatonā, kurā satiksies skolēnu un studentu idejas ar nozares ekspertiem, veido auglīgu vidi plašākai izpratnei par jauno rīku, kā arī sniedz iespēju mums, kā politikas veidotājiem, uzzināt, kādas ir lietotāju vēlmes attiecībā uz digitālo identitātes maku”, izceļ Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts sekretāra vietnieks digitālās transformācijas jautājumos Gatis Ozols.

    Hakatonā aicināti piedalīties Latvijas vispārizglītojošo, profesionālo izglītības iestāžu, interešu izglītības iestādes audzēkņi, profesionālo skolu studenti un augstskolu studenti. Komandas lielums – 1 līdz 5 cilvēki. Katrai komandai jābūt piesaistītam vienam ekspertam – skolotājam vai citam pilngadīgam ekspertam.

    Balvas katrā kategorijā:

    • 1. vietas komandai 500 eiro, pedagogam – ekspertam 250 eiro
    • 2. vietas komandai 300 eiro, pedagogam – ekspertam 150 eiro
    • 3. vietas komandai 150 eiro, pedagogam – ekspertam 75 eiro

    “Vienotā ES digitālā maka veiksmes stāsts atkarīgs no tā atbilstības lietotāju vajadzībām un paradumiem. Skolēni un studenti būs ne vien aktīvākie, bet arī prasīgākie šobrīd izstrādē esošā rīka lietotāji, tāpēc ir būtiski, ka jau pašā izstrādes sākumā saņemam skaidru priekšstatu par lietotāju ekspektācijām, kas mums tehnoloģiski droši lietotājam jārealizē. Vēlamies, lai Digitālā maka ieviešanu Latvijā un visā ES virzītu ne tikai ES regulas, bet gan tā potenciālie lietotāji, tāpēc LATA hakatonā ceram gan gūt jaunas idejas pielietojamiem, gan vairot jauniešu kopējo izpratni par digitālās identitātes un drošas datu apmaiņas jautājumiem,” uzsver VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs valdes priekšsēdētājs Ģirts Ozols.

    Pieteikties dalībai hakatonā un ideju ģeneratorā – reģistrēties šeit.

    Latvijas atvērto tehnoloģiju asociācija (LATA) apvieno organizācijas un privātpersonas, tajā skaitā informācijas tehnoloģiju piegādātājus un lietotājus, kuri saskata ekonomiskus ieguvumus sev, savai organizācijai vai sabiedrībai kopumā no atvērtu tehnoloģiju plašākas izmantošanas Latvijā. Atvērto datu hakatoni ir kļuvuši par LATA ikgadējiem pasākumiem, kuros jaunieši tiek izglītoti par tehnoloģijām un atvērtajiem datiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma