Web Analytics
More
    Reklāma

    Hakatonā “Data. Health. Intelligence” laurus plūc komanda “SeaSweeper”

    Jaunākie raksti

    Atzīmējot Starptautisko Sieviešu dienu, nedēļas nogalē norisinājās jau piektais, ikgadējais Riga TechGirls organizētais “Women in Tech” hakatons ar tēmu “Data. Health. Intelligence.”, kas pulcēja 202 dalībniekus gan klātienē, Latvijas Universitātes Dabas mājā, gan tiešsaistē. Hakatona mērķis bija iedrošināt dalībniekus izmēģināt roku tehnoloģiju projektu veidošanā, īpaši iedrošinot tos, kuri šajā jomā ir iesācēji.

    Par hakatona galvenās balvas ieguvēju kļuva komanda “SeaSweeper”, radot robota prototipu, kas atklātajos ūdeņos patstāvīgi spētu savākt tajos atrodamo mikroplastpasu, tādējādi palīdzot gan videi, gan arī cilvēku veselībai. Otrās vietas ieguvēji bija komanda “Health4U” ar lietotni, kas palīdzētu pacientiem pārvaldīt  un organizēt savas un ģimenes plānotās ārstniecības vīzītes, kā arī sniegtu cilvēkiem iespēju uzzināt par vecumam un dzimumam atbilstošām valsts organizētām un apmaksātām profilaktiskām pārbaudēm.

    Reklāma

    Labākās idejas autori “SeaSweeper” saņēma naudas balvu 1000 eiro apmērā, kā arī biļetes uz “Riga COMM” konferenci. Papildus balvas savām favorītkomandām sniedza hakatona partneri Novartis, Rimi Latvija, airBaltic, Printify un Startup Wise Guys, savukārt Latvijas Bankas papildus balvas ieguvēji tiks vēl noskaidroti atsevišķi rīkotā pasākumā.

    Hakatona finālā piedalījās 46 komandas ar dalībniekiem no 19 valstīm, kā arī mentori, kuri palīdzēja komandām attīstīt savas idejas.

    “Mums bija aizraujoši vērot, kā visas komandas 48 stundu laikā spēja izstrādāt iespaidīgus prototipus, risinot aktuālas problēmas veselības aprūpes, finanšu pratības un apzinātāka patēriņa jomās. Nonākt no idejas līdz strādājošam prototipam tik īsā laika periodā ir patiešām apbrīnojams sasniegums! Apsveicam uzvarētājus un izsakām lielu atzinību visiem hakatona dalībniekiem par ieguldīto darbu, kā arī viennozīmīgi aicinām turpināt attīstīt iesāktos projektus un nest jaunas idejas pasaulē!” stāsta Riga TechGirls jaunuzņēmumu virziena vadītāja Alise Gurenko.

    Hakatona “Data. Health. Intelligence.” komandu idejas izvērtēja žūrija, kuras sastāvu veidoja Novartis Veselības aprūpes risinājumu vadītāja Agnese Jonāte, Latvijas Bankas Finanšu pratības nodaļas vadītāja Aija Brikše, Rimi Baltic Group Korporatīvās komunikācijas vadītāja Alise Lazdāne, Printify Zīmola un komunikācijas vadītāja Maija Milbrete un Startup Wise Guys Portfeļa analītiķis Teodors Muzis.

    “Novartis savu augstāko vērtējumu piešķīra tehnoloģiskajam risinājumam Health4U. Lēmums nebija viegls, jo ļoti daudz komandas piedāvāja efektīvus un vērtīgus risinājumus veselības aprūpes sistēmas uzlabošnai. Vienoties par Top 3 no 13 finālā iekļuvušajām komandām mums, žūrijai, bija izaicinoši. Taču izvēlētās uzvarētāju komandas mūs pārliecināja ar skaidru izpratni par pastāvošo izaicinājumu, inovatīvu tehnoloģisko risinājumu un piedāvātā produkta vai risinājuma ieviešanu atbilstošajā industrijā,” komentē Agnese Jonāte.

    Hakatonu “Data. Health. Intelligence.” rīkoja organizācija Riga TechGirls. Hakatona atbalstītāji bija Novartis, Cabot, Rimi, Nīderlandes Karalistes vēstniecība, Printify, airBaltic un Sapiens, savukārt tā sadarbības partneri ir Latvijas Universitāte, Latvijas Banka, Rīgas Ekonomikas augstskola, Startup House, HackTribe, FTone un Startup Wise Guys.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Arnita
    12.03.2024 12:20

    Kāpēc par trešo godalgoto vietu nav neviena vārda? Komanda izstrādāja fantastisku ideju par asistīvo tehnoloģiju cilvēkiem ar redzes traucējumiem.

    Reklāma