Web Analytics
More
    Reklāma

    Jaunieši aicināti apgūt tehnoloģijas un piedalīties hakatonā “The Raccoons”

    Jaunākie raksti

    Jauniešu organizācija “The Raccoons” aicina vidusskolēnus un studentus piedalīties programmēšanas maratonā jeb hakatonā, lai uzzinātu vairāk par tehnoloģiju inovācijām, radoši īstenotu ideju un attīstītu digitālās, īpaši programmēšanas, prasmes.

    Hakatons jeb programmēšanas maratons ir pasākums, kurā gan iesācēji, gan pieredzējuši entuziasti tiek aicināti sadalīties komandās, rast risinājumu sadarbības partneru sagatavotajam izaicinājumam un 48 stundu laikā izveidot tā prototipu.

    Reklāma

    “The Raccoons” komanda aicina hakatonā piedalīties jebkuru neatkarīgi no zināšanu līmeņa, mudinot apgūt programmēšanu un ideāciju praktiski. Darbs hakatonā neaprobežojas vien ar programmēšanu un digitālajām tehnoloģijām – dalībnieki tiek mudināti apzināties, kas nepieciešams, lai realizētu savu ideju un attīstītu to nākotnē. Lai labāk izprastu mijiedarbību starp ideju, dizainu, tehnisko risinājumu un biznesa attīstību, hakatonā ir aicināti piedalīties skolēni un studenti no dažādiem mācību vai studiju virzieniem.

    Jau ceturtais jauniešu kopienas “The Raccoons” rīkotais hakatons šogad norisināsies no 20. līdz 22. oktobrim Latvijas Universitātes Dabas mājā Rīgā. Jauniešu atbalstam “The Raccoons” ir piesaistījuši mentorus, nozares profesionāļus, kuri sniegs atbalstu komandas ideju attīstīšanā un prototipa veidošanā. Pirms hakatona tiks rīkotas darbnīcas, kur neformālā gaisotnē jebkuram būs iespēja izmēģināt, piemēram, mājaslapas izstrādi un apgūt Git izmantošanu, iemaņas, kas noderēs hakatonā. Atraktīvākie un žūrijas visaugstāk novērtētie ideju iesniedzēji sacentīsies par vērtīgām naudas un digitālo produktu balvām.

    Nepiespiestā pasākuma gaisotne iedrošina tos, kuriem nav izpratnes par programmēšanu un ar to saistītajām nozarēm, atrast veidu, kā spert pirmos soļus šajā virzienā un pārbaudīt, vai tā ir joma, ar ko ir vēlme saistīt savas tālākās mācības, karjeru vai hobijus. Savukārt tiem, kuri jau ir atraduši savu aicinājumu tehnoloģijās, šī ir iespēja atrast līdzīgi domājošos un ar mentoru palīdzību izaicināt savas spējas kādas sev saistošas idejas realizācijā.” mudina Krišjānis, kurš hakatonu organizē jau otro gadu.

    Dalība pasākumā ir bez maksas. Plašāka informācija par “Raccoons” un pieteikuma anketa: https://theraccoons.org/hackathon

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma