Web Analytics
More
    Reklāma

    Jau šonedēļ Rīgā norisināsies mākslīgā intelekta hakatons Hack4AI

    Jaunākie raksti

    Šajā nedēļas nogalē Rīgas jaunuzņēmumu epicentrā Startup House Riga norisināsies pirmais mākslīgā intelekta biznesa ideju hakatons “Hack4AI”. Hakatons ir 48 stundu ilgs pasākums, kura laikā dalībnieki īsā laika posmā strādā pie jaunām biznesa idejām un risinājumiem, ko iespējams īstenot ar mākslīgā intelekta tehnoloģiju palīdzību.

    “Šobrīd jebkuram ir brīvi pieejami mākslīgā intelekta rīki, kas ļauj izstrādāt biznesa ideju prototipus arī bez lielām tehniskām priekšzināšanām. Liela daļa lietotāju šobrīd mākslīgo intelektu galvenokārt izmanto tekstu veidošanai, bet tā potenciāls ir neiedomājami plašs. Tās ir ļoti demokrātiskas tehnoloģijas, un jau šobrīd redzam vilni ar daudzsološām biznesa idejām, kuru pamatā ir mākslīgā intelekta rīki, un ne vienmēr ir jābūt pieredzējušam programmētājam, lai tās īstenotu dzīvē,” uzsver Igors Uhaņs, hakatona Hack4AI organizatoru komandas pārstāvis.

    Reklāma

    Hakatona galvenie mērķi ir sniegt dalībniekiem praktisku pieredzi mākslīgā intelekta rīku apguvē un prototipu izstrādē. Interesenti var pieteikties arī individuāli un pievienoties kādai no komandām hakatona laikā. Pasākums ir atvērts visiem pieredzes līmeņiem, un tā dalībniekiem būs pieejams plašs ekspertu atbalsts, kā arī lekcijas un meistarklases par mākslīgā intelekta izmantošanu. Dalībnieki varēs saņemt padomus no dažādu jomu ekspertiem, sākot no mārketinga līdz aplikāciju izstrādei. Četras žūrijas vērtējumā labākās komandas saņems balvas no pasākuma partneriem.

    Hakatons ir atvērts jebkuram profesionāļiem un entuziastiem, tostarp programmētājiem, ideju autoriem, studentiem un uzņēmumu komandām. Dalība hakatonā ir bezmaksas, un dalībniekiem tiek nodrošināta bezmaksas kafija, uzkodas, darba un atpūtas vietas visu 48 stundu garumā. Vietu skaits ir ierobežots.

    Hakatons būs viens no pirmajiem notikumiem, kas norisināsies tikko atklātajā Startup House Riga, Spīķeru kvartālā. Startup House ir paredzēts kļūt par centrālo jaunuzņēmumiem paredzēto vietu Rīgā.

    Hack4AI tiek organizēts ar Atea Global Services, daļa no Atea grupas, Ubiquiti un Startup House Riga atbalstu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma