Web Analytics
More
    Reklāma

    Prestigio Smartbook 133S apskats

    Ikdienā lietojams budžeta klases klēpjdators.

    Jaunākie raksti

    Ar ko man kādreiz asociējās vārds Prestigio? Ar pie lielveikala kases iegādājamu, relatīvi lētu, bet gandrīz nelietojamu planšetdatoru. Šobrīd Prestigio ir aptvēris, ka Eiropas un Krievijas tirgu nevar “paņemt” tikai ar lētām metodēm, un ik pa laikam tiek izlaisti tiešām interesanti produkti.

    Šoreiz apskatam saņemts varbūt arī ne pats ātrākais klēpjdators, tomēr man to gribētos dēvēt par klēpjdatoru ar potenciālu. Visinteresantākā ir iespēja Prestigio Smartbook 133S uzstādīt lielākas ietilpības M.2 SATA atmiņu līdz pat 512 GB. Atļaušos uzreiz pieķerties cenām – Transcend MTS400, 128 GB, M.2 (2242) SSD tipa atmiņa maksā 100 eiro, bet 512 GB M.2 atmiņas cena jau ir tāda pati, kā visa Prestigio Smartbook 133S cena. Prestigio gan sola arī paši drīzumā piedāvāt 120 GB SSD, kas gala lietotājam maksās 70 eiro.

    Reklāma

    Prestigio Smartbook 133S ticis pie visai pieklājīgiem uzbūves materiāliem, pie simpātiska ekrāna un patīkamas tastatūras. Turklāt, gluži kā solīts, Prestigio Smartbook 133S ar vienu uzlādi tiešām arī darbojas aptuveni septiņas stundas.

    Tehniskā specifikācija

    • Procesors: Intel Mobile Celeron N3350, 1.10 – 2.40 GHz
    • Ekrāns: 13.3 collu, 16:9, 1920 x 1080, matēta IPS matrica
    • RAM: 4.0 GB DDR3L
    • Atmiņa: 32 GB (papildināma līdz 512 GB ar M.2 SATA (Type 2242) moduli)
    • Videokarte: Intel HD Graphics 500
    • Operētājsistēma: Microsoft Windows 10 Pro, 64-bitu
    • Pieslēgvietas: microSD kartes lasītājs (atbalsts līdz 128 GB), 2x USB 3.0, Micro HDMI, 3.5 mm austiņu
    • Wi-Fi: 802.11 b/g/n, Bluetooth 4.0
    • Tīmekļa kamera: 0.3 megapikseļi
    • Akumulators: 5000 mAh, 7.4 V
    • Svars: 1.39 kg
    • Papildus: Office 365 vienu gadu
    • Cena: 299 eiro

    Izskats un uzbūve

    Smartbook 133S veidots no alumīnija, turklāt tas šķiet visai augstvērtīgs. Protams, nevaru komentēt, kā ilgtermiņā Smartbook 133S lietosies, tomēr ir sajūta, ka tas nepievils saprātīgu lietotāju. Nebūs noslēpums, ka Smartbook 133S veidots pēc MacBook Air parauga – tas ir plāns, visai viegls, bez aktīvās dzesēšanas, bet Prestigio spējis saglabāt vairākas patīkamas Smartbook 133S iezīmes, neupurējot cenu.

    Klēpjdatoru raksturo tā lietošanas ērtums – ar tastatūru viss ir labākajā kārtībā, ja vien ietrenējas atrast pareizo Delete taustiņu. Jāpierod pie Smartbook 133S tastatūras Del taustiņa vietas, jo parasti Del taustiņš atrodas tur, kur Smartbook 133S ir izslēgšanas poga. Arī virziena pogas ir ne pārāk pārdomātas – tās ir pārāk sīkas un pārāk tuvu kopā viena otrai. Smartbook 133S taustiņi spiežas ļoti patīkami (cik nu vien klēpjdatoram tas ir iespējams).

    Nekad neesmu bijis skārienpaliktņu fans, tad jau labāk nēsāt līdzi arī peli. Smartbook 133S skārienpaliktnis nav slikts, bet tas varēja būt lielāks. Skārienpaliktnis strādā gluži kā gaidīts, iespējams, varēja vēlēties nedaudz mazāku nepieciešamo spēku, kas jāpieliek skārienpaliktņa nospiešanai. Bet tas varētu būt gaumes jautājums.

    Pieslēgvietu izvēle nav neko diža – lietotājam nāksies samierināties ar divām USB 3.0 pieslēgvietām, vienu HDMI izeju un arī microSD karšu lasītāju. Protams, ir arī Bluetooth 4.0, 3.5 mm standarta austiņu pieslēgvieta un novecojis Wi-Fi 802.11 b/g/n. Manuprāt, 5 GHz Wi-Fi tomēr būtu noderējis.

    Vēl viena ērtuma nianse ir iespēja atvāzt ekrānu gana tālu vaļā. Ar Smartbook 133S šajā disciplīnā var rasties zināmas problēmas. Manuprāt, līdz pilnai laimei Smartbook 133S pietrūkst vismaz 15 grādi. Protams, te ir katram pašam jāizprot savas vajadzības – kādā leņķī esi iemīļojis blenzt klēpjdatora ekrānā. Prestigio nav pārlieku aizrāvies ar klēpjdatora ekrāna daļas stingrību. To gribētos dēvēt par visai ļurīgu. Ekrāna daļa ir plāna, eņģes šķiet gana izturīgas, bet viss kopumā ir drusku nestabils, kad Smartbook 133S ir atvērts vaļā.

    Smartbook 133S saņēmis gandrīz par negaidīti labu dēvējamu 13.3 collu 1920 x 1080 izšķirtspējas IPS tehnoloģijas ekrānu. Ekrāns ir matēts, tāpēc to varēsi izmantot arī ārā uz ielas. Ekrāna izgaismojums ir vienmērīgs, kas arī ir patīkams pārsteigums šajā cenas kategorijā. Uzskatu, ka Smartbook 133S ekrāns ir savai cenai izcils. Konkurenti parasti piedāvās TN matricu.

    Smartbook 133S lādētājs ir neliels, bet tam ir ne pārāk garš vads. Iepriekš esmu sūdzējies par pāris citu klēpjdatoru lādētājiem un uzlādes ātrumiem, bet ar Smartbook 133S viss ir labākajā kārtībā. Uzlādējas akumulators mazāk nekā divu stundu laikā, turklāt ar vienu uzlādi Smartbook 133S darbosies vismaz sešas stundas. Sešas stundas ieguvu, uzstādot atjauninājums un pamatīgi darbojoties ar Smartbook 133S. Pārskatot tīmekli vai rakstot varēsi iegūt vēl kādu pusstundu klāt. Varbūt pat stundu.

    Klēpjdators sver 1.39 kilogramus, kas it kā nav daudz, bet vienlaikus jāatzīmē, ka citi līdzīga izmēra klēpjdatori ir vieglāki, tie pat saņēmuši būtiski labākus procesorus. MacBook Air darbojas ar vienu uzlādi divas reizes ilgāk. Ja vērtējam Smartbook 133S svaru kopā ar lādētāju, tad gan Prestigio Smartbook 133S paslīd zem dažu lielo konkurentu, piemēram, HP svara. Ar vārdu “konkurents” šeit domāju sacensību izmērā un svarā, nevis cenā.

    Smartbook 133S iebūvētie skaļruņi ir vāji. Tiem nav nekāda basa, pat ne tuvu. Šķiet, ka puse no dziesmas tiek vienkārši nozagta. Jāņem vērā Smartbook 133S plānums un cena, tomēr tik vāju skaļruņu sniegumu nebiju gaidījis.

    Kopumā uzskatu, ka Smartbook 133S par savu cenu ir visai saprātīgs un pamatots pirkums. Vismaz Smartbook 133S uzbūve, ekrāns un akumulators noteikti nebūs klēpjdatora klupšanas akmens.

    Veiktspēja un atmiņa

    Smartbook 133S ticis pie gana veikla Intel Celeron N3350 procesora. Protams, šis nav nekāds spēļu dators, bet ikdienas niekiem Celeron N3350 procesors ir lieliski piemērots. Smartbook 133S ir 4 GB RAM, te gan dažiem lietotājiem var būt iebildumi. Operatīvās atmiņas apjoms nav palielināms, vismaz to neuzsver ražotājs, un arī nav īsti redzams, kur atmiņa būtu nomaināma.

    Smartbook 133S ir 32 GB iebūvētā atmiņa un ražotājs norāda, ka to var papildināt ar līdz 512 GB lielu M.2 SATA (Type 2242) SSD disku. Mani gan māc šaubas, vai 300 eiro klēpjdatorā būtu jēdzīgi likt iekšā lielas ietilpības M.2 atmiņu… Pēc operētājsistēmas uzstādīšanas un atjaunināšanas pāri paliek aptuveni 3 GB. Ja lietotājs pamanās izmēzt ārā vecās operētājsistēmas versijas un liekās reklāmas lietotnes, atklājas gluži citas skats uz dzīvi. Smartbook 133S lietotājam būs pieejami gandrīz 12 GB. Savai cenai gandrīz pieņemams apjoms. Turklāt vienmēr pastāv iespēja izmantot microSD atmiņas karti fotogrāfiju vai filmu uzglabāšanai. Ak, jā, Smartbook 133S nāk kopā ar Microsoft Windows 10 Pro 64-bitu operētājsistēmu, kas arī nav mazsvarīgi.

    Pievienoju pāris sintētiskās veiktspējas testus, bet šādu klēpjdatoru gadījumā uzskatu tos par mazsvarīgiem. Visu izsaka ikdienas izmantošanas iespējas – vai spēj atskaņot video, vai gana ātri darbojas YouTube. Ar mazajiem darbiņiem Smartbook 133S tiek galā izcili. Milzu Excel tabulas neviens ar Smartbook 133S nebūvēs, video apstrādei arī šis dators nav piemērots.

    Smartbook 133S nav pārlieku pārbāzts ar reklāmas lietotnēm, bet pārītis tomēr atradīsies. Prestigio dod līdzi Smartbook 133S Office 365 uz vienu gadu, bet vienlaikus klēpjdatorā ir arī vēl viena reklāmas ofisa lietotne, kas aizņem aptuveni 400 MB. To dzēšam ārā un dzīvojam laimīgi.

    Nobeigumā

    Prestigio spējis pārkāpt pats sev pāri, uzsākot piedāvāt visai kvalitatīvu produkciju. Jā, nedaudz zaudēta cenas pievilcība, toties šobrīd var iegādāties tiešām interesantus un pieņemami jaudīgus ražotāja produktus. Smartbook 133S ir viens no interesantākajiem ražotāja veikumiem, piedāvājot saprātīgu jaudu kopā ar labu ekrānu un glītu dizainu. Varbūt zelta krāsa nav izcila izvēle, bet Smartbook 133S pieejams arī tumši pelēkā krāsā.

    Ja kaut kas mani tiešām kaitināja, tad tā ir Delete pogas mūžīgā jaukšana ar Power pogu. Šis ir nepārdomāts risinājums, bet pie tā var mēģināt pierast. Jāsaprot, ka 300 eiro klēpjdatoram būs arī citas ne tik izcilas nianses. Nākamā sūdzība būtu par 32 GB atmiņu, no kuras ar visai lielu cīņu atkarojami brīvi 12 GB lietotāja datiem (pēc Smartbook 133S pilnīgas atjaunināšanas lietotājam pieejami aptuveni 2.3 GB).

    Man ļoti patika Smartbook 133S 13.3 collu FullHD IPS tehnoloģijas ekrāns. Protams, 1000 eiro un dārgākiem klēpjdatoriem ir labāki ekrāni, tomēr Smartbook 133S saņēmis ļoti labu matricu savai cenai.

    Arī akumulators un uzlādes ātrums Smartbook 133S atbilst gaidītajam. Iepriekš Prestigio produkcijai ir bijušas problēmas ar uzlādes ātrumu, bet šoreiz viss izdevies godam.

    Prestigio kopā ar Smartbook 133S dod arī Microsoft Windows 10 Pro operētājsistēmu. Ne visiem ir nepieciešamas Pro versijas iespējas, bet dažkārt šis tas var noderēt, piemēram, Remote Desktop Connection vai BitLocker. Remote Desktop Connection ir arī Windows 10 Home versijai, bet ar to atšķirību, ka Home versijas Remote Desktop Connection drīzāk ir lai eksperts attālināti parādītu lietotājam, kas tieši jāveic.

    Prestigio Smartbook 133S varētu būt vērtīga dāvana studentam vai skolēnam, kuru neinteresē lielas un jaudu prasošas spēles. Pie velna, pat es tādu varētu ikdienā izmantot, ja būtu nepieciešams gana viegls 13 collu klēpjdators.

    Datoru var iegādāties arī RD Electronics un 1a.lv.

    Ikdienā lietojams budžeta klases klēpjdators.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    6
    Ekrāns
    7
    Veiktspēja
    5
    Programmatūra
    6
    Akumulators
    6
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    24 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    LapsiniekaBralis
    18.09.2017 14:47

    Lieki izmesta nauda:(

    18.09.2017 17:23

    Ja vajag plānu un vieglu, īsti nekā lētāka nav. Pat līdzīgā cenā ne.

    x
    18.09.2017 18:08
    Reply to  Artis Ābols

    plānu, vieglu un ar ips ekrānu.
    ja piecieš tn, tad šis tas jau atrodas.

    Skepse
    18.09.2017 16:58

    Vai tiešām tie 32GB ir SSD, nevis eMMc?
    Dators varbūt derētu mazohistiem – ja Celeron vēl varētu paciest, tad 3GB brīvās atmiņas un entās reizes netīšas datora izslēgšanas gan laikam nav kādu simts ietaupītu eiro vērtas.

    18.09.2017 17:22
    Reply to  Skepse

    eMMc jau ir fancy vārdā nosaukta SD karte. Nē, šoreiz ir M.2 atmiņa.

    x
    18.09.2017 18:13
    Reply to  Skepse

    mjā, 32GB laptopos parasti ir tieši emmc.

    bet rakstīts taču – 32GB Flash, SSD slot(M.2) – tātad, papildus 32gb emmc var ietucīt m.2 ssd

    Anti Kurjers
    10.12.2018 11:51
    Reply to  x

    32GB Flash tas nav SSD. Kaut arī lasa diezgan ātri.

    19.09.2017 12:51
    Reply to  Artis Ābols

    Šim M.2 ir slots no rūpnīcas ir tukšs. Standarta 32GB ir onboard eMMC, kas nav maināma.

    19.09.2017 15:11

    To no ražotāja lapas un specifikācijas nekādi nevar nojaust.

    x
    19.09.2017 15:25
    Reply to  Artis Ābols

    abi uzskaitīti caur komatu, tas laikam tak nozīmē pārskaitījumu.

    19.09.2017 15:39
    Reply to  Artis Ābols

    Izskrūvējot vienu skrūvi un atverot vāciņu var pārliecināties, ka ligzdiņa ir tukša. ;)
    comment image

    Arturs
    22.09.2017 09:36

    Cik reāli, ir dzīvē, jo šīs attēls kā izskatās ir ņemts no ārzemju portāla.

    25.09.2017 17:39
    Reply to  Arturs

    Nav 2 dažādu Smartbook 133S modeļu, pat klaviere “nāk” tikai Eng+Rus. 32GB M.2 SSD būtu pārlieku grezna dārdzība šādam modelim, kamēr 32GB eMMC, ko tagad stutē katrā telefonā un planšetē maksā kapeikas. Neviens arī nepiemin, ka eMMC pēc ātruma ir tuvāk HDD nekā SSD:
    comment image
    comment image

    Bildēs salīdzinājums starp Kingston A400 120GB lētā gala SSD un Prestigion SmartBook 133S iebūvēto eMMC.

    Avots 1: http://ichip.ru/test-i-obzor-prestigio-smartbook-133s-tonkijj-udobnyjj-stilnyjj.html
    Avots 2: https://hddmag.com/kingston-a400-review/

    22.09.2017 10:38

    Paldies!

    Mēs pagaidām neskrūvējam nevienu ierīci vaļā. Kopš zināma laika arī Sony telefonus nemērcam ūdenī. Tikai vienu reizi mums atļāva dauzīt un ar auto sabraukt CAT telefonu.

    Dairis Jankovskis
    18.09.2017 18:58
    Reply to  Skepse

    Liekas, ka neesi lietojis Windows 10 ierīces uz 32GB vai 64GB atmiņu. Nav tik traki kā apbižojies, atmiņa tik ātri nenosūno

    Janis
    29.09.2017 00:36
    Reply to  Skepse

    Prestigio lapā ir norādīts, ka tie ir 32GB eMMC.
    Faktiski tas nozīmē, ka pērkot šo datoru, uzreiz var rēķināt klāt papildus SSD cenu un SSD uzstādīšanas servisa izmaksas – lietotājs parastais pats saviem spēkiem, lielākoties, to neizdarīs, un, iespējams būs Garantijas jautājums.

    Dāvis
    18.09.2017 17:57

    Iespējams, ka šī nebūtu īstā vieta, bet varbūt kāds varētu man palīdzēt ar pc iegādāšanos? Plānoju iegādāties šo laptopu, bet neesmu nekāds e-veikalu piekritējs, nav bijušas saistības.
    Reku laptops.
    https://www.amazon.com/Acer-E5-575-33BM-15-6-Inch-Processor-Generation/dp/B01K1IO3QW?tag=laptop-magazine-20&ascsubtag=LAPM98741502304619555
    Varētu ar kādu sarunāt, kurš iegādātos, nodotu man datoru rokās un es šim cilvēkam atdošu tā laptopa naudu tad rokās. Kāda iespēja būtu?
    Var ar mani sazināties caur epastu marsello46@inbox.lv
    Paldies!

    Kristaps Skutelis
    18.09.2017 19:37
    Reply to  Dāvis

    Sveiks! Labāk šādus jautājumus uzdot tepat forumā. Tur pēc tam būs vieglāk atrast šo diskusiju un atbildes noteikti palīdzēs vēl citiem cilvēkiem.

    kengurs
    18.09.2017 20:34
    Reply to  Dāvis

    es gan nesaprotu, kamdēļ nevar pats iegādāties?
    ja jau epastu māk piereģistrēt, tad mācēs arī iepirkties internetā

    Falks
    19.09.2017 08:07
    Reply to  Dāvis

    tātad visi pienākumi un saistības tam cilvēkam kurš Tev gribēs to laptopu piegādāt :) un ja nu gadījumā Tev krāsa nepatiks?

    m!
    28.09.2017 16:53

    Iespejams ir kads stradajosh WINDOWS 10 LITE… ANDROID X86 toch var uzlikt :D

    Anti Kurjers
    10.12.2018 11:48

    Tie 32GB reāli sūkā. Atjaunināt uz pēdējās versijas Win10 vieta beidzās. Labi ka bija tas M2 arī ielikts. Bet domāju šī datoriņa lietošana būs īsta elle. Nepārtraukti būs jādomā ko kur instalēt un kopēt lai neaizsistu brīvo vietu.

    Reklāma
    Ikdienā lietojams budžeta klases klēpjdators.Prestigio Smartbook 133S apskats