Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung un Nvidia paziņo par Vulkan API atbalstu savā aparatūrā

    Jaunākie raksti

    Līdz ar jaunā grafiskā API Vulkan 1.0 specifikācijas publikāciju, SDK, testa kopas un dokumentācijas izlaidi, kā arī draiveru un atbalsta paziņošanu daudzās platformās un lietotnēs, aparatūru ražotāji sāk paziņot par Vulkan atbalstu reālos produktos. Tā Samsung demonstrējot savu jaunāko biznesa klases mobilo telefonu S7, lielu uzsvaru lika uz ierīces grafiskajām iespējām, par galveno pamatu šīm iespējām minot jauno Vulkan API. Kopā ar Epic Games tika demonstrēts Unreal 4.0 dzinēja mobilā versija, kas atbalsta Vulkan (marketinga video skatāmies šeit).

    Paralēli tam Nvidia savai SHIELD TV sistēmai publicēja atjauninājumu, bāzētu uz Android 6.0, turklāt tajā klāt arī nāca Vulkan API atbalsts. Nvidia arī šajās dienās ir publicējusi Vulkan atbalstu šī brīža aktuālajā Windows draiverī, kur tas ir oficiāli izmantojams. Šobrīd vienīgi AMD vēl kavējas ar draiveru izlaišanu, un tās marketings turpina “draudzēties” ar Microsoft, slavinot DirectX12. Taču inženieru līmenī, cik noprotams, notiek aktīvs darbs un Vulkan draiveri AMD grafiskajām kartēm tiks publicēti Linux videi tuvāko pāris mēnešu laikā, kā arī Windows vidē tas drīz iegūs oficiāla draivera statusu (šobrīd tas neiziet visus testus).

    Reklāma

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Pecisk
    10.03.2016 16:57

    Jāpiezīmē, ka arī AMD beidzot ir publicējuši Vulkan atbalstu savā Crimson Edition draiverī Windows videi. AMD Linux draiveru komanda apstiprināja, ka Linux pusē darbs turpinās un Vulkan draiveris esot jau strādājošs, esot jāpabeidz AMDGPU sistēmas ieviešana līdz galam.

    Reklāma