Web Analytics
More
    Reklāma

    Īlona Maska uzņēmumam “xAI” izdevies piesaistīt 6 miljardu dolāru lielu finansējumu

    Jaunākie raksti

    Izskatās, ka Īlona Maska mākslīgā intelekta (MI) jaunuzņēmums “xAI” gatavojas zemajam startam un sagādās pamatīgas galvassāpes tādiem konkurentiem un nozares grandiem kā, piemēram, “OpenAI“. To apstiprina fakts, ka “xAI” nupat piesaistījis finansējumu 6 miljardu dolāru apmērā, kas tam sniegs milzīgas attīstības iespējas.

    Ziņots, ka ievērojamās investīcijas piesaistītas no “Sequoia Capital” un Saūda Arābijas. “xAI”, kas pat vēl nav gadu vecs, par saviem investoriem var saukt tādus prominentus riska kapitāla uzņēmumus kā “Andreessen Horowitz”, “Sequoia Capital”, kā arī Saūda Arābijas “Kingdom Holding”.

    Reklāma

    “xAI” arī informējis, ka tuvāko nedēļu laikā nāks klajā ar vēl kādu paziņojumu. Būtiski, ka šis ir pirmais “xAI” publiskais paziņojums, kurā uzņēmums runā par saviem līdzekļu vākšanas centieniem. Iepriekš tika noliegtas runas par investoru ietekmi uz “xAI”. Taču 6 miljardi dolāru acīmredzot ir pietiekoši liela summa, lai par to runātu publiski.

    Nupat piesaistītās investīcijas ir būtiskas Maska uzņēmumam, kas no paša sākuma radīts, lai konkurētu un izstumtu no tirgus Sema Altmena “OpenAI”, kura tirgus vērtība februārī tika novērtēta 80 miljardu dolāru apmērā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Raimis
    28.05.2024 19:28

    Vai tad pasaulē 3. bagātākajam cilvēkam vajag investorus ja viņš tic savam projektam? :))

    Reklāma