Web Analytics
More
    Reklāma

    1000km brauciens ar Hyundai Ioniq 6 elektroauto (video)

    Jaunākie raksti

    Hyundai Ioniq 6 ir labākais auto ar ko esmu savā dzīvē braucis! Un es nerunāju tikai par elektroauto. Šo tekstu es gribēju teikt jau par pavisam nesen testēto Hyundai Kona electric, taču toreiz savaldījos, jo zināju, ka priekšā vēl ir brauciens ar Ioniq 6 un paredzēju, ka tas būs vēl labāks auto. Un es nebiju maldījies – Hyundai Ioniq ir tehniski vislabākais elektroauto, kas līdz šim ir paviesojies mūsu 1000km elektroauto testos un papildus tam ir unikāls dizains, kā arī patiešām augsts komforta līmenis. Man ļoti patika šis auto!

    Tehniski šis vidējā izmēra fāstbeks ir būvēts uz Hyundai E-GMP platformas uz kuras veidoti tādi auto kā Hyundai Ioniq 5, KIA EV6, KIA EV9 un KIA EV5, taču virsbūve ir tā, kas šim auto ļauj nodrošināt pasakainu efektivitāti. Ražotājs norāda, ka šim auto ir 15.1kWh/100km vidējais patēriņš, taču mēs 1000km brauciena beigās redzējām pat vēl labāku sniegumu – 13.9kWh/100km.

    Auto Latvijā ir nopērkams tikai ar lielo 77kWh akumulatoru (pakaļpiedziņas vai pilnpiedziņas versijās), bet Ioniq 6 eksistē arī mazāka 53kWh akumulatora pakaļpiedziņas versija. Konkrētais testa auto bija vislabāk aprīkotais pilnpiedziņas modelis ar lielo akumulatoru un 325Zs jaudu. Tā kā šis ir 800V arhitektūras auto, tad tas spēj nodrošināt arī iespaidīgu 235kW uzlādes jaudu pie DC lādētājiem un mūsu testā to izmantojām pēc pilnas programmas!

    Dizains ar konkrēti mērķi

    Kā jau teicu, šo mašīnu Hyundai veidojis kā komfortablu un ļoti efektīvu elektroauto un tas ir pamanāms ne tikai pašas mašīnas noapaļotajā siluetā, bet arī dažādās mazākās detaļās, kā digitālie spoguļi vai durvīs iegrimstošie rokturi. Hyundai Ioniq 6 var lepoties ar ļoti mazu gaisa pretestību – 0.21. Vecajam Ioniq electric šis koeficients ir 0.24, Toyota Prius – 0.25, bet Tesla Model 3 – 0.23. Tikai Mercedes EQS ar 0.20 koeficientu pārspēj Ioniq 6 šajā parametrā.

    Protams, sociālajos tīklos cilvēki nekautrējas nopelt šī auto dizainu, taču jo vairāk laika es pavadīju ar šo auto, jo vairāk man iepatikās ne tikai šī auto vājprātīgi augstā efektivitāte, bet arī pats dizains. It īpaši auto aizmugure, kas tik daudziem tik ļoti nepatīk. Starp citu, tieši par dizainu šis auto pērn saņēma “Pasaules gada auto dizains” apbalvojumu!

    Līdzīgi kā citos elektriskajos Hyundai automobiļos, arī Ioniq 6 ir ticis pie “Parametric Pixel” dizaina elementiem. Šie pikseļainie elementi ir atrodami auto priekšējos lukturos (kas ir adaptīvi un matricas tipa), gan sānu spoguļu korpusā un aizmugures lukturos. Manuprāt, arī tumsā šīs gaismas spēles izskatās fantastiski labi!

    Interjers ar uzsvaru uz komfortu

    Veidojot Ioniq 6 interjera dizainu, uzsvars likts uz komfortu. Šis auto ir mazliet garāks par Ioniq 5 un to jūt. It īpaši aizmugurē. Ja vien neesam pārlieku garš cilvēks (virs 1.85m), tad šajā auto vadītāja vai priekšējā pasažiera vietās atrasties būs ļoti komfortabli. Viss ir labi ar pārskatāmību, taču viduskonsoles pogas un displejus gribētos mazliet tuvāk.

    Ja ir braukts ar citu aktuālu Hyundai, tad pierasti būs arī displeji un stūre. Konkrēti uz stūres novietotās pogas, lai arī izskatās skārienjūtīgas, tomēr ir pavisam normālas fiziski spiežamas pogas. Tās ir labi saskatāmas un darbojas saprotami. Starp citu, tie četri pikseļainie punktiņi uz stūres var rādīt gaismas spēles. Piemēram, tie mirgo atkarībā no auto uzlādes līmeņa.

    Kas attiecas uz pogām, tad to ir mazāk nekā iepriekš testētajā Hyundai Kona electric, taču liela daļa svarīgo funkciju ir viegli piespiežamas bez liekas skatīšanās. Vienīgi klimata kontroles bloks mums tagad ir ar skārienjūtīgām pogām, kur daļu funkciju varam vadīt tikai no displeja. Jā, tas ir modernāk, taču es pieturos pie uzskata, ka arī neērtāk. Bildē zemāk varam redzēt arī telefona bezvadu uzlādes zonu – tajā ielīdis arī palieli telefoni un zem lādētāja ir uzskatāmi pikseļi, kas iedegas, kad notiek uzlādes process. Tādējādi visu laiku būsim lietas kursā par to vai mūsu telefons lādējas. Mašīna nodrošina Android Auto un Apple Carplay savienojumus.

    Mērinstrumentu panelis ir diezgan pārbāzts ar informāciju, tomēr pati svarīgākā (auto ātrums un nobraukuma atlikums) ir labi saskatāma. Atkarībā no braukšanas režīmiem (tos varam pārslēgt ar pogu uz stūres) mazliet mainās dažu šī displeja elementu dizains.

    Hyundai ir lieli malači par to, ka saprotamā veidā attēlo auto enerģijas patēriņu. Skatā, ko redzam bildē zemāk, mēs varam uzskatāmi redzēt, cik daudz enerģijas patērē braukšana vai auto klimata nodrošināšanas sistēma. Šis auto spēj uzsildīt akumulatoru (Battery care sadaļa), lai nodrošinātu ātru uzlādi ziemas apstākļos. Šādu informāciju es gribētu redzēt absolūti visos elektroauto, jo, manuprāt, tas ir patiešām svarīgi!Tāpat šis auto uzskatāmi rāda uzlādes jaudu. Bildē zemāk mēs redzam skatu no uzlādes sesijas pie Viršu 160kW lādētāja. Arī šajā ziņā grēko lielākā daļa citu konkurentu, kas nerāda uzlādes jaudu. Tas liedz saprast, kurš ir labākais brīdis, kad pārtraukt uzlādi un doties ceļā.

    Līdzīgi kā Kona electric, arī šajā auto man patika adaptīvās kruīzkontroles un piestūrēšanas sistēmu darbība. Hyndai šīs sistēmas ir iemanījis izveidot tādas, kas nevis traucē, bet reāli palīdz braukt drošāk un komfortbalāk. Šis bija retais auto, kam visa brauciena gaitā šīs sistēmas turēju ieslēgtas. Vienīgais, katru reizi uzsākot braukt, ir jāizslēdz brīdināšana par ātrumu, jo tā sistēma gan ir kaitinoša. Nu, vai arī jābrauc precīzi kā likumā noteikts.

    Nepierastā vietā ir novietoti logu vadības pogas – viduskonsolē blakus glāžu turētājiem. Zem šīs viduskonsoles ir paliela vieta mantām un tur ir arī paslēpies 12V piepīpētājs, kuru no sākuma meklēju kaut kur redzamākā vietā. Mantu glabāšanai vēl noderēs kastīte zem elkoņa atbalsta. Tā gan ir statiska un nevaram pabīdīt sev ērtākā pozīcijā.

    Man ļoti patika šāds atvilknes tipa izbīdāms cimdu nodalījums. Ļoti ērti un brīnos, kāpēc citos auto šis elements nav realizēts šādā veidā.

    Viena no pamanāmākajām šī auto niansēm noteikti ir digitālie spoguļi. Kā ideja tas nav nekas jauns un šādus spoguļus esam iepriekš redzējuši arī Audi un Honda mašīnās. Taču šī bija pirmā reize, kad es pats praktiski saskaros ar šādiem spoguļiem. No sākuma ir jāpierod, ka jāskatās mazliet tuvāk, bet kopumā gribu pateikt, ka nav tik neērti kā varētu domāt. Plus, varam iestatīt, lai uz šiem displejiem manevra veikšanas laikā tiek attēlota papildus informācija par to, cik tālu ir apdzenamais auto un tas ir reāli noderīgi. Uz displejiem arī rādās aklās zonas brīdinājuma paziņojums. Man gan grūti spriest, kā šīs kameras uzvedas dubļainā vai sniegotā laikā, taču vasarā un pa lietu nejutu nekādas problēmas. Plus, atpakaļskata spogulis arī lieliski dara savu darbu. Šo mašīnu var nopirkt arī ar parastajiem sānu spoguļiem. Es jau rakstīju iepriekš, bet pateikšu vēlreiz – ar pārskatāmību šajā auto viss ir vislabākajā kārtībā.

    Šis ir ļoti komfortabls auto

    Es jau vairākas reizes pieminēju komfortu, bet ko īsti es ar to domāju? Paskaidrošu. Šim auto ir ļoti laba skaņas izolācija un braucot ar Ioniq 6, mūs netraucēs apkārtējās vides trokšņi. Sēdekļi varbūt neizskatās diez ko šiki, taču ir lieli un ērti. Tos varam elektriski regulēt, kā arī sildīt un dzesēt (es gan gribētu, lai vēsu gaisu pūš arī mazliet augstāk lāpstiņu zonā). Plus, šī mašīna ļoti viegli ripo, kad atlaižam akseleratora pedāli vai izslēdzam kruīzkontroli un tas rada tādu izteiktu plūdenības sajūtu. Atceros, ka līdzīgu sajūtu es noķēru arī vecajā lielajā Audi e-tron. Plus, melnais salons un griesti piedod sajūtu, ka esam atrauti no nepatīkamās ārpasaules un varam klusumā un ērtībā padzīvoties savā mazā pasaulītē.

    Starp citu, priekšējo pasažiera sēdekli varam vadīt arī ar šādām pogām uz paša sēdekļa. Pasažieri var aizbīdīt krēslu uz priekšu, ja tas tiem traucē. Līdzīgu iespēju līdz šim esmu redzējis tikai limuzīnu klases mašīnās.

    Vai ir vieta aizmugurē?

    O, jā! Šajā mašīnā ir ļoti daudz vietas aizmugurē sēdošajiem. Es runāju par vietu kājām, protams. Auto virsbūves formas dēļ var būt problēmas garākiem cilvēkiem (virs 1.85m), taču mazāki cilvēki patiešām varēs izbaudīt braukšanu arī aizmugurējā rindā. Te ir tas pats klusums, komfortablā gaita, milzīgs elkoņa atbalsts un ne tikai 2 USB-C porti mūsu gadžetu lādēšanai, bet arī pilnvērtīga 230V rozete, piemēram, portatīvā datora darbināšanai.

    Bagāžnieks aizmugurē un priekšā

    Pat ja tilpuma ziņā (401 litrs) aizmugurējais bagāžnieks nav nemaz tik mazs, tā “mute” ir ļoti nepraktiskas formas un liedz bagāžniekā iekrāmēt lielāka gabarīta mantas. Zem grīdas ir vēl mazliet vieta mūsu kabeļiem vai citiem niekiem.

    Mazs priekšējais bagāžnieks ir arī zem motora pārsega. Taču tam nav pārsega, kā citos Hyundai modeļos un ļoti iespējams, ka šeit novietotās mantas ātri kļūs netīras. Interesanti, ka pakaļpiedziņas Ioniq 6 šis priekšējais bagāžnieks ir krietni lielāks. Tas vispār ir labs veids kā ātri saprast, kuras versijas mašīna tā ir. Jo visādi citādi nevar pateikt, vai tā ir pilnpiedziņas vai pakaļpiedziņas mašīna.

    Skaidrs, ka ar šādu mašīnu mēs nevedīsim kartupeļu maisus no laukiem uz lielpilsētu, taču kā redzējām bildēs augstāk, nav arī tā, ka te pavisam nav vietas. Ja meklē praktiskāku auto, tad tāds ir Kona electric.

    Uzlādes spējas

    Uh, lieliskas! Tā kā šī ir 800V arhitektūras mašīna, tad spēj nodrošināt līdz 233kW uzlādes jaudu no ātrajiem līdzstrāvas lādētājiem Maiņstrāvas uzlādes spējas beidzas pie 11kW. CCS uzlādes ports atrodas mazliet nepierastā vietā – auto aizmugurē pa labi. Šai mašīnai ir arī iespēja padot elektrību uz ārpusi – varam darbināt mājas elektroietsaises vai pat uzlādēt citus auto.

    Šis auto spēj nodrošināt 200kW+ uzlādes jaudu līdz kādiem 55% un arī pēc tam uzlādes jauda ir milzīga. Tikai pie kādiem 90% tā nokrītas zem 50kW. Iespaidīgi!

    Te mēs nonākam pie atziņas – kur vispār šādu uzlādes jaudu dabūt Latvijā? Taisnība, šobrīd vēl ir pavisam maz 200kW+ lādētāju. Mūsu maršrutā tādi principā ir tikai divi – Ignitis on stacijas Jelgavā un Olainē. Tieši Olaines stacijā mēs lādējāmies un bildē zemāk vari redzēt, ka auto spēj paņemt visu jaudu, ko vien šis lādētājs spēj piedāvāt. No Viršu 160kW lādētājiem auto lādējās ar visiem 160kW. Praksē tas nozīmē, ka pusstundas laikā varam mašīnā ielādēt ap 400 nobraukuma kilometriem. Fantastiski!

    Ātra uzlāde, protams, ir forši, taču vēl foršāk ir zems patēriņš. Un šajā ziņā šis auto mūsu rezultātu tabulā piekāpjas vien mazam lietotajam pirmās paaudzes Hyundai Ioniq electric. Šī ir ārkārtīgi efektīva mašīna un mūsu 1000km testa beigās vidējais patēriņš bija noslīdējis līdz nieka 13.9kWh/100km. Tas ir ļoti, ļoti labs rādītājs. Hyundai (WLPT dati) sola, ka lielā akumulatora pilnpiedziņas versija spēj kombinētajā ciklā nobraukt līdz 583km, bet pakaļpiedziņas versija līdz pat 614km ar vienu uzlādi. Mēs savā testā šosejas režīmā pavisam mierīgi varējām nobraukt 500km. Proti, maršrutu Rīga > Ventspils > Liepāja > Dobele > Jelgava > Olaine varējām veikt bez papildus uzlādes. Olainē palādējāmies 25 minūtes pie 200kW lādētāja, tad vēl 5min pie Viršu lādētāja Rēzeknē un auto aizbrauca 1000km līdz Rīgai. Iespaidīgi!

    Galvenās atziņas 1000km braucienā ar Hyundai Ioniq 6

    • 1000km brauciena laikā es auto lādēju divas reizes, tam veltot precīzi 30min. Brauciena gaitā veiktās uzlādes man izmaksāja 27.34 eiro. Uzlādes process stabils gan Ignitis on, gan Viršu stacijās un pusstundas laikā varam ielādēt aptuveni 400km nobraukumu (pie 200kW lādētāja).
    • Šajās 30min auto tika ielādētas 78.5 kWh enerģijas.
    • Auto šo braucienu noslēdza ar vidējo enerģijas patēriņu 13.9 kWh uz 100km un tas ir fantastisks sniegums. Hyundai Ioniq 6 ir ārkārtīgi ekonomisks auto. Šis ir auto, kas ļoti precīzi parāda nobraukuma atlikumu. Citi auto zīmoli no korejiešiem varētu šo pamācīties.
    • Auto ir pietiekami ietilpīgs un ļoti ērts ne tikai braucot divatā, bet tajā ērti jutīsies pasažieri.
    • Braukt ar Hyundai Ioniq 6 ir viegli – auto brauc un stūrējas paredzami un komfortabli. Ar šo auto būs viegli pārvietoties kā pilsētā, tā arī garākos ceļojumos. Runājot par ceļojumiem, ar šādu auto es pavisam noteikti nebaidītos doties braucienos uz Eiropu.
    • Hyundai Ioniq 6 šo testa distanci veica 13h un tādējādi mūsu rezultātu tabulā ierindojās pirmajā vietā. Domāju, ka šādu rezultātu tagad vēl ilgi būs grūti pārspēt citiem, jo šoreiz par labu šim auto nospēlēja vairāki faktori – ļoti zems enerģijas patēriņš un ļoti augsta uzlādes jauda.

    Pēcvārds: Labākais auto ar ko es esmu braucis!

    Uzskatu, ka Hyundai ražo pašus labākos elektroauto pasaulē! Jā, tu vari atrast modernākus elektroauto, dārgākus vai lētākus elektroauto, taču kopumā vislabākie ir Hyundai auto.

    Esmu tipisks latvietis, kas par visu ir skeptisks, tāpēc mani pārsteidz katrs gadījums, kad man kaut kas ļoti iepatīkas. Un Ioniq 6 ir panācis tieši šo efektu – šis ir fantastisks auto. Tā efektivitāte ir nepārspējama un nodrošinātais komforts parasti ir atrodams vismaz uz pusi dārgākos luksusa klases auto. Esmu starā par to, cik viegli braucams ir šis auto un par Hyundai vēlmi šoferim piedāvāt pilnu informāciju par auto enerģijas patēriņu un uzlādes jaudu. Man tās ir ļoti svarīgas nianses. Un, kas svarīgi, ar aptuveni 50 tūkstošu eiro cenu šis nav nemaz tik vājprātīgi dārgs elektroauto.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    70 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Gatis
    28.05.2024 10:53

    Foršs apskats

    Kaspars
    28.05.2024 11:05

    Diemžēl..ar 50k cena, diemžēl neizklausās vājprātīgi elektroauto

    Kaspars
    28.05.2024 11:42
    Reply to  Kaspars

    Noņemot nost valsts atbalstu paliek 45000, kas šāda izmēra auto ir diezgan ok.

    Kaspars
    28.05.2024 14:50
    Reply to  Kaspars

    Izmērs, nu no izmēra aspekta – te man trūkst bagažnieka – pierasts pie tā, ka var ērti piekraut ar visu, kas vajadzīgs.. Vajag jaunu trauķeni – aizbraucu uz senukaju, čaļi palīdz iekraut, mājās santehniķis palīz izkraut..perfekti
    dažreiz vajag zāles pļāvēju uz laukiem aizvest, dažeiz zāles trimmeri

    man ir aizdoma, ka te nebūs rožaini arī mēģinot pielikt kaut kādus jumta reliņus, lai uzliktu šķērsstieņus, lai uzliktu veloturētājus un uz tiem attiecīgi pašus velo

    ja izmērs atbalstītu visu to, ko man to ietilpības vajag, tad es piekristu, ka pa 45 neslikts deal

    Kaspars
    29.05.2024 13:00

    Bet.. Mazāka baterija + lielāks patēriņš?

    Bats
    30.05.2024 18:55

    Kona nav tas lielākais bagāžnieks, bet vismaz atverams kopā ar aizmugurējo stiklu. Te sūdzība vairāk nevis par bagāžnieka izmēru, bet par to, ka sedans.

    Carmanis
    28.05.2024 12:20

    Pag… ar pilnu “bāku” izbrauca (ja 500 KM), tad baucienā kopā iekačāja vēl 400 KM!!! KUR 1000?

    Kaspars
    28.05.2024 12:28
    Reply to  Carmanis

    Jā, kaut kur informācijā brāķis

    Es nojaušu, ka
    – ar šo auto tomēr varēja nobraukt vismaz 550km (nevis 500)
    – divās sesijās (30min kopā) sanāca ielādēt tomēr vairāk kā 400km, jo abas uzlādes pietiekami īsas, lai lādēšanas jauda paliktu pīķa augšā (pus stunda novietas nozīmē, ka sagaidām, kad uzlāde paliek lēnāka, jo baterijai pildoties, tomēr uzlādes jauda samazināsies

    Kaspars
    28.05.2024 12:30
    Reply to  Kaspars

    p.s. man gan vairāk acīs krīt tas, ka pēdējā bildē ir redzams brauciena laiks 13h…un 44minūtes :D

    Elektriķis
    28.05.2024 12:51

    Vai tā tabula ir pareiza?

    Elektriķis
    28.05.2024 12:52

    Pirmajā vietā Audi…

    Carmanis
    28.05.2024 12:59

    Ja nav vēlēšanās zaudēt brauzera vēstures datus, var mierīgi atvērt kkādā citā pārlūkā.

    Elektriķis
    28.05.2024 13:53

    Tā ir…bet “lietotājam parastajam” tas rada lielu mulsumu. Bildes nez kādēļ tomēr nav no Audi testa. Vai pie vainas nav formāts?

    Elektriķis
    28.05.2024 20:59

    Paņemot citu ierīci, tiešām rādās pareizi, bet, paņemot to, kurā rādīja nepareizi, joprojām rāda nepareizi. Vai man, kā lietotājam, “refrešojot” mājas lapu, nebūtu jāsagaida ka parādās aktuālais saturs? Tas nav “uzbrauciens”, tā ir analīze. Ierīce ir Ābola Airis ar Safari pārlūku. Nepieņemu padomus: “Skaidrs ka jādzēš vēsture” :)
    p.s. Neesmu ne tuvu IT speciālists, lūdzu izturēties kā pret stulbo lietotāju.

    Name*
    28.05.2024 22:37
    Reply to  Elektriķis

    Man arī ir šī problēma jau no Konas raksta (safari + iphone). Pašam netraucē, jo atveru ar citu pārlūku.

    Alberts Kviesis
    28.05.2024 13:10

    Auto no priekšas izskatās ar Mazdas vaibstiem, bet aizmugure ir sakrustojums (līnija-porsche, forma-mercedess banāns, dizains-pēdējais scorpio ugly). Kam tās četras diodes uz stūres? Tām 4 lampiņām ir kāda nozīme?

    Labvēlis
    28.05.2024 13:38

    Man aizmugure kopā ar logu slēdžiem atgādina vecos SAAB 900.
    Man tieši priekša nesaista, bet nu ir ok aerodinamikas vārdā. Šķiet labs auto.
    Tik tā cena… Tur tiešām jābūt braukšanai katru dienu lai racionalizētu un zemā enerģijas izmaksa sāk strādāt.

    Bats
    01.06.2024 10:06
    Reply to  Labvēlis

    Līdzvērtīgu efektivitāti piedāvā gan Ioniq (vecais), gan Leaf (vecais), gan Kona (vecā). Man prieks, ka vismaz viens ražotājs joprojām mēģina meklēt nevis veidus, kā iebāzt lielāku akumulatoru, bet kā ar mazāku akumulatoru nobraukt tik pat cik ar lielu. Ja vien vairāk tā darītu.

    Kārlis
    28.05.2024 16:03

    Klau, bet kā tur ar odometra atbilstību reālajam GPS nobraukumam? To Jūs ņemiet vērā? Ioniq 6 cik saprotu, tā starpība ir 1%..

    Karlis
    28.05.2024 19:59

    Tā gan ir matu skaldīšana, bet, Bjorns savā braucienā ar RWD versiju finišu ņēma pie 988km.

    Kaspich
    28.05.2024 16:06

    Cena ir pilnībā garām! Ķīniešiem tāds pats maksàtu 30k, bet sākuma līmeņa normālām mašīnām ar 50k baču būtu jau Latvijā jāmaksā ap 20k tagad

    Tas pats Jānis
    28.05.2024 20:23

    Hujdaj nav eiropas auto.

    Bats
    01.06.2024 10:08
    Reply to  Kaspich

    Ķīnietis par 30K ēd >18kWh/100 un ar lielāku akumulatoru nobrauc mazāk nekā Ioniq 6.

    xs1
    28.05.2024 16:15

    Vai šim modelim tāpat kā IO5 N ir manuālās kārbas simulācija komplektā ar audiosistēmu?

    xs1
    29.05.2024 08:18

    Vienkārši skatījos, ka ir lāpstiņas aiz stūres, tamdēļ uzjautāju … IO5N diezgan interesanti tas ir vismaz pēc video un apskata veidotāja emocijām … sākot no 9:47 … https://www.youtube.com/watch?v=lKUZsQhAkhs

    Tas pats Jānis
    28.05.2024 20:19

    Reti riebīgs dizains…

    Bats
    01.06.2024 13:29

    No dažiem leņķiem šķiet, ka tā dizaina ir korejiski par daudz. Aizmugurē viens spārns (tas zemākais) izskatītos labi, bet tas augšējais ir par daudz. Pat ja tie vertikālie elementi uz aizmugrējā bampera kalpo kādai aerodinamiskai funkcijai, ko nevarēja atrisināt citā veidā – kā dēļ tie ir atšķirīgā krāsā? Kā dēļ tas slieksnis un bampera apakša ir pelēka? Un kā dēļ ar šādu liftback formu neveras aizmugurējais stikls kopā ar bagāžnieku? Un tie kvadrātainie pikseļi uz organiskas formas liektu līniju auto izskatās nevietā – Ioniq 5 kantainumam piestāv, bet te neredzu iemeslu.

    Ervīns Ābele
    29.05.2024 06:01

    Ioniq 6 ir ioniq 5 tikai tizlā virsbūvē,porša un vaboles krustojums.

    Kaspars
    29.05.2024 13:04
    Reply to  Ervīns Ābele

    Un kāda ir Tava mīļākā mašīna?

    Ervīns Ābele
    30.05.2024 05:24
    Reply to  Kaspars

    Ioniq 5

    Kaspars
    31.05.2024 10:34
    Reply to  Ervīns Ābele

    Tas jau vēl tilzāks – futūristisks kā no bērnu multenēm

    Biteme
    31.05.2024 11:02
    Reply to  Kaspars

    Nekā futūristiska jau tur nav….bet par izmaiņām – savulaik arī audi mučele atšķīrās no šķautnainajiem vw/audi un gan jau bija cilvēki, kas vēcināja rokas, ui, tas tak pēc auto neizskatās))

    Bats
    01.06.2024 10:22
    Reply to  Ervīns Ābele

    Es ļoti cenšos to dizainu pieņemt. Tehniski šis ir labs auto, bet nedz no priekšas nedz no aizmugures.. un vēl tajā lillīgi pelēkajā krāsā. Nesanāk.

    Interesents
    29.05.2024 08:47

    Pēc kādiem principiem tiek izvēlēts, kuru auto vest uz 200kW uzlādes staciju, bet kuru uz 50kW staciju? Tagad dīvaini sanāk, ka, no pēc parametriem līdzīgiem auto, viens tiek slavēts daļēji uz tā rēķina, ka tika lādēts 4 reizes ātrākā stacijā.

    Bats
    01.06.2024 10:11

    Šī iemesla dēļ nebūtu slikta ideja laiku pa laikam atkal izbraukt ar vecajiem topa līderiem un paskatīties vai ātrāku uzlāžu izmantošana rezultātu uzlabo.

    Bats
    01.06.2024 13:13

    Varu asistēt ar vecu auto testēšanu. Pašam būtu interesanti noskaidrot, piemēram, kā vecais eNiro vai Kona lādējas Jēkabpils viršos un cik iegūst uz 1000km braucienu.

    Eduards
    29.05.2024 11:21

    Rakstam pievienotajā excel tabulā, es neredzu ioniq 6

    Name*
    29.05.2024 14:29

    Jā nebija. Es tikko paņēmu un izdzēsu pēdējā stundas laikā cookie, kad iegāju šeit. Un man aizgāja, tagad rāda pareizi tabulu. Varbūt kādam šis arī aizies.

    Valdis
    29.05.2024 23:04

    Labs apskats. Salīdzinu ar savu pieredzi. Kas ir neveikli- daudz pogu, kuru pielietojums nav optimāls, tāpat arī lāpstiņas pie stūres – tikai rekuperācijas vadība (setapā nemaz nevar ielikt e-pedāli – vienmēr pašam jāliek); nav kur saulesbrilles likt; spoguļu (digitālo) regulācija ir, taču gribētos platāku leņķi – ja uzbrauc uz ceļa, kurš ir augstāks, tad spogulī nevar redzēt kas tur notiek; Android auto – nemāku nosetapot, lai nospiežot klausules pogu uz stūres parādītos pēdējo zvanu saraksts (Spiežot divas reizes zvana neprasot pēdējo :), arī bezvadu Android auto netiek uzturēts – kaut pati labāk aprīkotā :( .
    Nu par patēriņu – nezinu, kā dabūt tos 13.9 kwh/100km. Man pie pilnas uzlādes uzrāda max 460 km un varu dabūt reālo patēriņu 17.4 (daļa pilsētā, daļa ārpus).
    Ja pogas un citus programmistiskos labumus drīzāk ražotājs pieslīpēs (ar manuālu update, bez bluelink), par to nesatraucos.
    Vairāk satraucos, kas būs pēc 3 – 5 gadiem, kad akkumulators būs vājinieks :)
    Summāri – labais uzrāviens kompensē visu :)

    Bats
    01.06.2024 10:15
    Reply to  Valdis

    Prasās pēc “vājinieks” definīcijas. Cik % kapacitātes, Jūs paredzat, ka pazudīs pēc 3-5 gadiem?

    Valdis
    13.06.2024 00:19
    Reply to  Bats

    domāju, ka pēc kāda laika būs straujš akumulatora kapacitātes kritums. Vai garantījas laikā 8 gadi vai drīzāk sāksies pēc gadiem 5. Mašīnas instrukcijā rekomendē lietot tikai lēno uzlādi (no maiņstrāvas tīkla, faktiski max 10.8 kW). Vairākās vietā instrukcijā norāda, ka ātrās uzlādes lietojamas tikai izņēmuma gadījumā. Cik to lietosim, tik ātri beigsies kapacitāte.
    Nu “load balansing” nespēs nodrošināt vienādus uzlādes/izlādes parametrus virknē saslēgtiem akkumulatoriem. Lai sasniegtu 800 v vajag pietiekoši daudz elementu virknē (ja Li ap 3 V) , tad vajag ap 266 elementiem. Ļoti liela varbūtība, ka pat dažas procentu daļu atškirības to parametros ātri nobeigs tos vājākos elementus, kad lādēs ar lieljaudas uzlādētājiem.
    Tiesa, kad “piedod gāzi”, tad izlādes strāvas arī nav mazas – motoru kopējā jauda taču norādīta 240 kW (iznāk laba strāva: 240 000 W / 800 V = 300 A). Tā arī nodedzina akkumulatora mūžu.
    Novērtēju, ka pēc 5 – 8 gadiem reāli paliks ap 50% kapacitātes. Tas arī ir tas bubulis, kas baida…

    nedarata
    13.06.2024 09:19
    Reply to  Valdis

    Pēc šādas loģikas, Teslām ar 400V akumulatoriem ir vissirsliktireiz2

    Mārtiņš
    31.05.2024 09:48

    Kārtējais super video, par to paldies!
    Tabulā redzams, ka IONIQ 6 braucienā pavadītais laiks ir 13h, ar uzlādes laiku 30min. Tādu pašu gabalu EX30 veica 13h 30 min, ar uzlādes laiku 1h5min un Konai arī ir līdzīgi! Atgādini lūdzu, kā veidojas rezultāti, jo salīdzinot datus šķiet, ka EX30 ar Kona brauc ātrāk kompensējot uzlādes laikus, kamēr IONIQ 6 ar ātrāku uzlādi “vinnē” 30 min!

    azad
    31.05.2024 21:52

    Tie sānu atpakaļskata spoguļi vienkārši debīli! Ja tas būtu uztaisīts ar kameru, ka nav vispār sānos nekas, tad skaisti būtu. Tagad kaut kādi kāti katrā pusē stāv, neglīti. Varēja ietaupīt un likt parastos spoguļus, tie lētāki un glītāki kā kameras.

    Biteme
    01.06.2024 09:39

    tumsā šīs gaismas spēles izskatās fantastiski labi – vai nu paskrēju garām, vai tiešām nav aprakstīts, kādas tās spēles ir.
    Un uzreiz tad jautājums – ar ko šīs gaismas spēles atšķiras no diožu tjūninga un tagad jau katrs varētu savu auto papildināt ar LED gaismu lentu. Agrāk par gaismām, kas neattiecās uz gabarītu apzīmēšanu, ceļa izgaismošanu, bremzēšanu un miglu bija diezgan stingri noteikumi, bet kā tagad? Arguments “tas jau no rūpnīcas” nebūtu īsti vietā, jo ražotājs var uztaisīt jebko, par ko ir gatavi maksāt pircēji.
    Kas notiek gadījumā, ja avārijas gadījumā iebraucējs skaidro “skatījos gaismas spēlēs un nepamanīju, ka esmu jau iebraucis bamperī” – gan jau policija arī ietu pa “jau jau no rūpnīcas, tad ok” taciņu.

    Biteme
    01.06.2024 10:29

    Ā, nu stāvot ir cita lieta, saprotams.

    Par ražotāja atbilstību – ir pagriezieni, kas mirgo nevis ar visu laukumu, bet ieslēdzas pakāpeniski no vienas malas uz otru. Tur ir smalka robeža starp mirgošanu, ko prasa standarts un pakāpenisku ieslēgšanos. It kā jau visi saprot, bet viens solis tālāk, un kāds uztaisīs nākamā līmeņa animāciju. Ja katram ražotājam sāks atšķirties veids, kā rādīt pagriezienu, tad beigās būs situācijas “priekšā braucošais nerādīja pagriezienu” lai gan tehniski tur kaut kas kaut kā notika.

    Reklāma