Web Analytics
More
    Reklāma

    Hyundai ar IONIQ 5 N tēmē uz rekordiem Paikspīkā

    Jaunākie raksti

    Korejiešu autoražotājs Hyundai gatavojas startēt slavenajā Paikspīkas braucienā, izmantojot savu elektrisko IONIQ 5 N automašīnu. Mērķis ir sasniegt labākos rezultātus sērijveida elektrisko SUV/krosoveru klasē.

    Taisnības labad jāsaka, ka sacīkstēs izmantotais auto nebūs pa taisno izbraucis pa salona durvīm – mašīnai būs veiktas atsevišķas modifikācijas drošības prasību dēļ. Ja runājam konkrēti, auto būs uzstādīts drošības karkass un aizvākta aizmugurējā sēdekļu rinda, savukārt vadītāja sēdeklis tiks nomainīts pret kārtīgu sporta beņķi ar sešpunktu drošības jostām un ugunsdzēšanas sistēmu. Visādi citādi auto būs identisks tam, ko var nopirkt jebkurš no mums.

    Kopumā Hyundai plāno pieteikt četras mašīnas, piesaistot gan pieredzējušus pilotus, gan arī debitantus, pie viena auto stūres sēžoties pasaules rallija čempionāta (WRC) pieredzi guvušajam Danijam Sordo, viņam braucot ar vienu no diviem IONIQ 5 N, kas būs vairāk modificēti. Hyundai centīsies uzstādīt rekordu šajā kategorijā, bet viņiem nav atskaites punkta, jo pagaidām neviens to nav darījis – viņi būs pirmie. Mašīna savu ātrumu apliecinājusi Nirburgringā un skaidrs, ka arī Paikspīkā piloti mēģinās izspiest visu, ko vien viņi spēj.

    AvotsCarBuzz
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    11.04.2024 11:10

    Kā jūs domājat – vai 10 gadus veco eO PP03 korejiešu bulciņa apsgeigs?

    Reklāma