Web Analytics
More
    Reklāma

    KIA EV9 pirmie iespaidi – premium cenas lauciņā šim elektroauto nebūs viegli (video)

    Jaunākie raksti

    Grēkojam? Grēkojam! Es gan saprotu, ka nākamā frāze skanēs kā attaisnojums, bet jāpasaka ir – man šādi gadās ļoti reti. Parasti – man nepieciešams kāds laiks, lai testu “sagremotu” un tad atliek tik rakstīšanas process. Raksts par KIA EV9 man bija “jāatdod” novembra beigās, bet dažādu darbu blīvuma dēļ nesanāca. Un tad jau atnāca Ziemassvētki. Jā, jā – attaisnojumi.

    Kas ir KIA EV9 un kam tāds auto ir nepieciešams?

    LIELS auto. Un kam vajag lielus auto? Pareizi, mājsaimniecēm. Kāds es jokdaris, vai ne? Latvijā gan tas vairāk lielu auto sindroms atbilst “biznesmeņiem”. Bet arī tam nav nozīmes. Īsumā – KIA EV9 ir septiņvietīgs SUV, kuru var izvēlēties pietiekami turīgas ģimenes, ja ir jāpārvadā daudz bērni un daudz omītes. Un ja izslēdz sarkasmu, tad ir pietiekami daudz cilvēku un ģimeņu, kuriem tiešām vajag lielus auto. Un lieli elektriski ar septiņām sēdvietām aprīkoti un mūsu platuma grādos pieejami SUV mums ir cik? Pareizi, ļoti maz. Pieejamā budžetā vispār ir auzas un nekas netiek piedāvāts. Tad kas mums ir? Tesla Model X, kuru grūti būtu uzskatīt par oficiāli nopērku auto pie mums. Mercedes-Benz EQS SUV var dabūt ar 7 vietām, jaunais Volvo EX90 arī būs daudzbērnu versijā. Ir arī tāds auto, kā Citroen e-Berlingo Electric, kas ir pieejams ar 7 vietām, bet tas auto ir pārāk ārpus “mainstream”, lai kristu par izvēli daudziem interesentiem. Nav labi, vai ne? Bet tagad ir KIA EV9.

    Vai KIA EV9 ir moderns?

    Jā. Es KIA un Hyundai priekšā noceļu cepuri. No korejiešiem Eiropas auto ražotājiem ir ko aizgūt. Kādi laiki pienākuši, Eiropai jāmācās no Korejas, visu laiku bija otrādāk!

    KIA EV9 ir būvēts uz E-GMP jeb elektriskās globālās modulārās platformas. Ar šo platformu ir pieejami tādi mums zināmi auto, kā Hyundai Ioniq 5 un Ioniq 6, KIA EV6 un tagad EV9, kā arī mums mazāk zināmais Genesis GV60.

    Kā jau EV, tehniskā puse nav plaša un nav nepieciešams ieskatīties vēstures lapās. Nav jau tā, ka KIA nebūtu EV vēstures, bet šis ir pavisam jauns modelis. Pagaidām Latvijā EV9 ir pieejams tikai vienā komplektācijā un vienā versijā, proti, divi elektromotori ar kopējo jaudu 380 Zs (700 Nm) un 99.8 kWh bateriju, no kuras lietotājam pieejamā kapacitāte ir 96 kW. Liels auto, liela jauda un liela baterija – viss kā pēc grāmatas. Atkarībā no versijas un komplektācijas auto pašmasa ir no 2405 līdz 2665 kg.

    Vēlāk kļūs pieejamas vēl 2 versijas – viena elektromotora SUV ar 201 Zs (350 Nm) un arī 99.8 kWh bateriju un viena elektromotora versija ar 215 Zs (350 Nm) un 76.1 kWh bateriju. Interesanti, ka mazākās baterijas versijai ir lielāka jauda.

    Visām versijām ir 800 voltu arhitektūra, maksimālā DC uzlādes jauda ir 240 kW un 11 kW AC uzlāde. Ar 22 kW vismaz pagaidām nav plānots aprīkot KIA EV. Auto uztur arī V2L (Vehicle-to-grid) tehnoloģiju, kur auto var atdot elektrību mājas tīklā. Kopā auto spēs atdot 3.8 kW.

    KIA EV9 AWD sola līdz pat 505 kilometru nobraukumu pēc WLTP. EV Database norāda, ka reālais nobraukums varētu sasniegt 425 kilometrus, kas ir ļoti iespaidīgs rādītājs šāda izmēra un masas auto. RWD versijai ar lielo bateriju KIA pēc WLTP sola līdz pat 563 kilometru nobraukuma, bet EV database norāda, ka auto spēs nobraukt līdz 450 km.

    Acīgākie lasītāji noteikti pamanīja, ka atšķirība starp pilnpiedziņas un vienas ass piedziņas auto ar vienādu bateriju nobraukuma atlikuma atšķirība ir gaužām maza. Tam ir skaidrojums. Pat ļoti labs skaidrojums.

    Priekšējais motors ir aprīkots ar DAS (Disconnect Actuator System), kas pilnībā atvieno priekšējo piedziņu, ja tā nav nepieciešama. Proti, braucot ar nemainīgu ātrumu, priekšējais motors tiek pilnībā atvienots un tiek izmantota tikai aizmugurējo riteņu piedziņa. Sistēma savieno vai atvieno motoru un piedziņas asi atbilstoši braukšanas apstākļiem un nepieciešamajai veiktspējai. Audi izmanto dažādus motorus priekšējai un aizmugurējajai piedziņa – priekšējais motors griežas brīvāk, ja tas nav nepieciešams. Bet KIA atslēdz pilnībā, kas ir nākamais solis attīstībā. Gudri. Jā, teorētiski tas pieliek klāt vēl vienu mehānisku elementu, kas eventuāli var saplīst.

    Un interjers arī ir no 2050. gada?

    Nu ne gluži. Līdzīgs interjers jau ir esošajā KIA EV6, tikai EV9 tas ir papildināts ar pāris foršām fīčām. Pirms tam noteikti gribu bilst, ka KIA ir piestrādājusi pie salona akustikas. Grīdā ir iestrādāts īpašs skaņas absorbējošais slānis, kurš ir atdalīts no grīdas paklāja. Tā apvienojums ar visiem četriem akustiskajiem sānu stikliem jau standarta komplektācijā un īpašām riepām, kurās ir skaņas absorbējošās putas – dod tiešām nekomfortablu klusumu. Riteņi gan arī ir milzīgi 21 collu ar 285/45 platu riepu, tur ir ko klusināt.

    Par ekrāniem gan arī šeit man ir jāatzīst, ka dizaineri ir padevušies inženieru priekšā – atkal ir liektais ekrāns. Patīk vai nepatīk, samierinies. EV9 ir pirmais KIA, kuram ir CCNC (Connected Car Navigation Cockpit) info-izklaides ekrāns, kas kopā sastāv no 3 ekrāniem. 12.3 collu vadītāja displejs, 12.3 collu info-izklaides ekrāns un 5.3 collu atsevišķs klimata kontroles vadības ekrāns starp abiem milžiem. Klimata kontroles ekrāns ir izstiepjams pa 12.3 collu ekrānu, ja visu ir vēlme vadīt uz lielā ekrāna. Pie tam, CCNC ir iestrādāta Nvidia Drive tehnoloģija, kas atbalsta nākamās paaudzes programmatūras definētus transportlīdzekļus. Un strādā viss tiešām ātri.

    Protams, daļu auto var vadīt ar telefona lietotnes palīdzību, tas nav ne nekas jauns, ne arī unikāls. Lieta, kas nav unikāla, bet reti sastopams gan – digitālā atslēga. Līdzīgi kā Tesla. Šis serviss arī saucas stipri triviāli – KIA Digital Key 2.0.

    Sistēma izmanto Ultra Wide Band un Bluetooth Low energy un Near Field Communication tehnoloģijas un to digitālo atslēgu var uzstādīt uz jebkura moderna viedtelefona. Papildinām virtuālo atslēgu ar viduskonsolē iebūvētu pirksta nospieduma lasītāju, ko var izmantot arī sava auto profila ielādei, un varam droši doties ceļos un neceļos. Atslēgu es gan neieteiktu slēpt tālu, ja nu telefona baterija nosēžas, bet nu normālos apstākļos viss ir vājprātīgi ērti.

    Pats interjers ir uzbūvēts ļoti konservatīvi un patiks kā futūrisma cienītājiem, tā klasiskā žanra piekritējiem. Ir ērts un liels elkoņbalsts un kaudze vietas dažādu nieku glabāšanai. KIA nav aizrāvusies ar skārienvirsmu funkcionalitātes pārbagātību kā Volkswagen. Lielāku daļu funkciju var vadīt caur lielajiem ekrāniem, bet ir saglabātas arī lielas fiziskās pogas pamata lietu dublēšanai. Patiks gan inovatoriem, gan klasiķiem.

    Centrālais spogulis ir pieejams gan optiskā izpildījumā, gan ir pārslēdzams digitālā režīmā, kad papildus jumta līnijā izvietotā kamera nodrošina labāku redzamību, kā skatīties caur visu lielo būdu. Arī sāna spoguļi ir pieejami klasikā lielo ausu izpildījumā, gan arī kā kameras, ko esam redzējuši kā Audi Q8 etron, tā arī Hyundai Ioniq 6.

    Liela uzmanība ir pievērsta aizmugurējo pasažieru ērtībai. Aizmugures pasažieriem ir savs klimata kontroles panelis, kurš ir izvietots griestos. Pasažieriem arī ir kaudze vietas mantu glabāšanai – šeit ir izvietots milzīgs paliktnis, uz kura nolikt lietas un to var arī atvērt, iegūstot liela izmēra mantu kasti. Ir skaista un ērta stūre, kolosāli komforta sēdekļi kā priekšā, tā arī aizmugurē.

    Paga, Tu tikai tagad stāsti par sēdekļiem?

    Jā, sēdekļi ir atsevišķas nodaļas vērti. Kā jau sākumā rakstīju, KIA EV9 ir sešvietīgs vai septiņvietīgs SUV. Bet ne tikai – kopā sēdekļi ir pieejami 3 dažādās konfigurācijās, par kurām atsevišķi itin nekas nebūs jāpiemaksā. Pasūtītot tik jāizvēlas sev vēlamā konfigurācija. Pirmā versija ir ar 7 sēdvietām – divas priekšā, 3 vidējā rindā un 2 trešajā rindā. Vienkārši un ierasti. Nākamās divas ir tikai ar 6 sēdvietām. “Tikai” pienāktos ievietot pēdiņās, protams. SUV inovācija ir 6 sēdvietu versija ar pagriežamajiem vidējiem beņķiem. Jā – beņķi var tik pagriezti 180 grādos, lai “skatītos” uz aizmuguri brauciena laikā, vai 90 grādos, lai “skatītos” ārā pa sānu durvīm. Šādi ir ērta iekāpšana vecākiem cilvēkiem vai maza bērna iesēdināšana sēdeklītī kļūst par prieka brīdi, nevis saliektas muguras vai atdauzītas galvas sāpēm. Kolosāli. Trešā un pēdējā versija ir ar 6 sēdvietām tā sauktā relaksētā versijā, kur otrā rinda iegūst tādus pašus komforta masāžas sēdekļus kā pirmā rinda, bet vairs nav pagriežami. Kuru versiju izvēlētos Tu?

    Bet kā tad KIA EV9 brauc?

    Ražotājam ir interesanta pieeja balstiekārtai – pneimatiskās piekares šeit nav. Jaudīgākajai versijai ir pieejami pašizlīdzinoši aizmugurējie amortizatori, kuri nedaudz var regulēt auto dupša augstumu, ja ir iekrauts ļoti daudz omīšu. Klasiskās balstiekārtas izmantošana noteikti samazina izmaksas, bet mani sākumā nedaudz uztrauca braukšanas komforts.

    Amortizatori ir ar elektronisku vārstu, kas regulē cietību pēc nepieciešamības – sporta režīmā auto ir pietiekami stingrs un komforta režīmā pietiekami komfortabls. Pamanījāt noteikti, ka EV9 nav mazs auto, es arī nesūdzētos, ja SUV būtu nedaudz mīkstāks. Tā kā nav pneimatikas, tad arī auto augstums nav pašrocīgi regulējams, un nobraukt no asfalta nav šī auto stihija. Kaut milzīgam septiņvietīgam SUV nemaz nevajag mēģināt iekarot Dakāru. Divu motoru versijai, protams, ir četru riteņu piedziņa, un uz stūres ir poga, lai izvēlētos dubļu, sniega un smilšu režīmus. Bet es tiešām rekomendēju EV9 uztvert vairāk kā septiņvietīgu minivenu, nevis pilnvērtīgu SUV.

    EV9 nav arī aizmugurējo riteņu stūrēšanas, kas šāda izmēra auto ļoti piestāvētu. Tomēr mani pārsteidza auto spēja “braukt mazākam” – izmēģinājuma laikā vairākkārt liecos ārā pa logu, lai pārbaudītu, vai tiešām aizmugurējie riteņi nepiestūrē! Mazās Nicas ieliņas un vietumis šaurie kalnu ceļi ir izaicinājums pat neliela izmēra auto, bet EV9 kaut kādā mistiskā veidā stūrējas kā “golfs”.

    Ja jau iesākām par stūrēšanu – arī tā regulējas. Stūre kļūst no elastīgas parastajā režīmā līdz ļoti stingrai sporta režīmā, kas mani pārsteidza, jo reti ir jūtama tāda atšķirība starp režīmiem. Tomēr nekādus pārsteigumus šeit negaidiet, stūre ir sintētiska un lielu izpratni par notiekošo uz ceļa nedod.

    Nedaudz kaitina drošības sistēmas, it īpaši vadītāja kontrole, kuru izmēģinājuma laikā mums rekomendēja izslēgt. Autovadītāja uzmanības monitors ir uzbūvēts, lai uzbļautu Tev, ja uzskata, ka pārāk ilgi novērs skatienu no ceļa. Pēc sajūtām – tas ir matemātikas skolotājs eksāmena laikā, proti, pamēģini tik novērst acis no eksāmena lapas kaut uz sekundi un dabūsi ar lineālu pa pirkstiem. Sistēma ir pārlieku jūtīga. Arī līniju uzmanītājs bļaus uz Tevi, ja pietuvosies pārāk tuvu nepārtrauktajiem horizontālajiem ceļa apzīmējumiem. Tā kā Nica ir šaura un auto liels – bļaujam visu laiku. Nekas traģisks, visu var atslēgt.

    Kopumā jau EV9 ir ļoti kluss un drošs, bet ne īpaši neaizmirstams. Varbūt kaut ko mainīs nākotnē ienākošā 600 ZS+ GT versija?  380 Zs versija pēc sajūtām ir nedaudz pa švaku, bet 600 Zs noteikti KIA EV9 nevajag. Kaut kur ir jābūt zelta vidusceļam.

    Mani priecīgu radīja auto patēriņš. Jā, daudz palīdz 800 voltu arhitektūra, bet tāpat šim patiešām lielajam SUV pa kalnu ceļiem vidējais patēriņš gozījās 22 kWh/100 km apmērā un pilsētā turējās stabilos 15. Es pat teiktu, ka tas ir kosmoss, jo sievas Cupra Born vasaras patēriņš pilsētā ir kārtu augstāks.

    Šo vispār kāds var atļauties?

    KIA EV9 Latvijā vismaz pagaidām ir nopērkams tikai vienā versijā – pašā jaudīgākajā AWD divu motoru variantā ar 99.8 kWh bateriju un pilnākajā GT-Line TX apdarē. Auto cena ir 89 990 EUR. Jā, EV9 ir KIA par 90 tūkstošiem EUR. Diezgan vareni. Pozitīvais faktors ir tajā, ka daudz vairāk iztērēt nav iespējams, jo iegūstat pilnīgi visu, ko auto spēj piedāvāt. Papildus 650 EUR būs jāpiemaksā par krāsu, un vēl pāris simtus EUR var iztērēt par dažādiem LED apgaismojumiem, piemēram, bagāžnieka LED gaismām, kas spīdinās apkārtni tumsā, durvju LED gaismām, lai apspīdētu iekāpšanas zonu. 3000 EUR izmaksās elektriski ievelkamais sakabes āķis un volla – pilns faršs par nepilniem 95 tūkstošiem EUR.

    Izklausās daudz, teikšu pavisam godīgi. Bet cenas jautājums ir jāapskata divējādi un nē, es nevienu tagad necenšos aizstāvēt. Es jau sākumā minēju par KIA EV9 reālajām alternatīvām – EQS SUV maksā sākot no 125 tūkstošiem EUR, Volvo EX90 cena vēl nav publicēta, bet tas maksās sākot ar 100 tūkstošiem EUR. Tesla Model X arī Latvijā piezemēsies sākot no 97 tūkstošiem EUR. Jā, KIA varbūt neskan tik prestiži kā Mercedes-Benz vai pat Volvo.

    Pēcvārds

    Kaut pagaidām adekvātas alternatīvas KIA EV9 nav, 95 tūkstoši EUR ir jau tas cenas diapazons, kur pircējs ir izvēlīgs. Vai tas pircēju loks, kas var atļauties par ģimenes auto samaksāt 95 tūkstošus EUR, jau neskatīsies prestižāku zīmolu virzienā? Varbūt viņam tie papildus 20, 30, 40 tūkstoši EUR neko nenozīmē! Nezinu.

    Kā KIA ies viegli ar EV9 pārdošanu, mēs uzzināsim pēc kāda laika. Un jā – būs arī 1000 kilometru brauciens šogad, tad varbūt arī būs kaut kādi cipari.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    25 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Opelis
    23.01.2024 13:59

    Pēc apraksta un bildem izskatas ka tas ir Tesla Model X konkurents nevis Model Y.

    Laimīgais Lūks
    24.01.2024 00:08
    Reply to  Māris Gaugers

    Aizdomājoties par teoriju situācijai – NBS kara gadījumā pārņems civilo spēkratus… Ņemot vērā, kādas blokķēdes tagad tiek iešūtas premium dampjos to lietošanas autorizācijai, tad lai tiktu līdz “gāzes” pedālim, būtu jāņem ar visu civilo :D

    Skābene
    24.01.2024 08:52

    Krievu orki tak Ukrainā kopā ar telefonu paņēma arī pirkstu. Iedomājies, ko viņi paņem Face Id gadījumā?

    Torsons
    03.02.2024 13:59
    Reply to  Skābene

    Sk. filmu Face Off :)

    Krotow
    23.01.2024 14:28

    Mjā, Chevrolet Voyager aizvietotājs vidējai aritmetiskajai ģimenei šis nebūs. Kaut vai cenas dēļ.

    Biteme
    23.01.2024 14:34
    Reply to  Krotow

    Kāda ir vidējā aritmētiskā latviešu ģimene? Dati par 2022.g. – 1.6 bērni. Neiet kopā ar vajadzību pēc minivena.

    Jūrnieks
    23.01.2024 16:04
    Reply to  Māris Gaugers

    Māri, citreiz tas izmērs var gadīties, ka vajadzīgs citām vajadzībām.
    Piemērs esmu es. Manā ģimenē ir pilnvērtīgs 7vietīgs SUV (IX55). Es ar savu 1,94m augumu ērti sēžu trešajā rindā, pēc tam,kad pirmo un otro esmu secīgi iestatījis sev. Pašam patīk aizlīst uz trešo rindu, kad sabubinos ar ģimeni un tad no tālienes nedzirdu vairs kašķus. :D
    BET, auto ir bijis pilns tikai vienu reizi pa visiem šiem gadiem(precīzāk, 8 cilvēki sasēdās). Sēdvietas tiešām netiek izmantotas. Pārsvarā 2-5 cilvēki brauc.
    Manā gadījumā vajadzība bija/ ir mājsaimniecībā pēc kravas telpas. Un vienlaikus, lai auto pieklājīgi izskatās(minivini, busiņi nesimpatizē).
    Auto nolaižot otro un trešo rindu, kravas telpa vnk wow. Iepriekš bija Santa Fe – ne tuvu tam kravas telpas izmērs.

    Tā kā varbūt gadās arī kāds bagāts lauksaimnieks(-e) ar X7 vai LC300. :)

    Torsons
    03.02.2024 14:00
    Reply to  Jūrnieks

    Bagātam lauksaimniekam labāk noderēs kāds Ford F150 vai kas tamlīdzīgs

    Skābene
    24.01.2024 08:57
    Reply to  Krotow

    Vidējā aritmētiskā ģimene brauc ar 20 gadus vecu drapaku! Viņi var tikai pasiekaloties par jauniem EV Jūrmalas mājas vērtībā, kuras iegādei banka pat nedos hipotekāro kredītu uz 30 gadiem, jo nepavilks. :)

    Krotow
    24.01.2024 14:50
    Reply to  Skābene

    Par ko arī stāsts. Latvijā parasta ģimene ar 3+ bērniem, kur vecākiem nav kaitīgu ieradumu, arī parastu elektrisko auto nevar atļauties. Taču aprakstīta auto kontekstā lielākas ietilpības braucamais ir objektīva nepieciešamība. Radiem kāreiz bija šis gadījums, kur ģimenē 3 bērni un pirms 9 gadiem nopirka 2003. gada vojādžeri lai visi 5 kopā ar mantām varētu pārvietoties starp Rīgu un vasaras māju. Ar to vojādžeri viņi joprojam brauc lai gan tagad domā par kaut ko mazāku, jo bērni jau izauguši un viens jau projām savā dzīvē. Te aprakstīto EV9 viņi nevar atļauties ne toreiz ne tagad.

    Jānis
    24.01.2024 15:35
    Reply to  Skābene

    Nu redz, EV kustības tēvs Latvijā – Mendziņš pirmsākumos braukāja ar mazu blusu un skandināja, ka lieli auto nav nepieciešami, bet nu izskatās, ka pats uz Teslu pārkāpis, turklā ne jau M3

    Robčiks
    23.01.2024 16:48

    Cik maksā viena riepa?

    Krotow
    24.01.2024 15:09
    Reply to  Robčiks

    Starp citu ļoti adekvāts jautājums. Šim auto 1 riepa maksās tikpat cik vienam otram viss auto.

    Biteme
    24.01.2024 15:46
    Reply to  Krotow

    1 riepu mainīt arī ir jēga tikai ja nesen mainītas riepas un 1 tiek sabojāta – citādi jau maina vismaz 2, pa asīm, bet parasti jau visas 4.

    Ivars Dzerve
    24.01.2024 15:32
    Reply to  Robčiks

    ieguglējot šo nosaukumu izleca piedāvājumi ap 500 eur, tā kā diezgan adekvāti pret šī autiņa cenu. Tā gan ir vasaras riepa.

    Valērijs
    23.01.2024 23:11

    Gaumes lieta protams, bet šobrīd var nopirkt ID Buzz p 50-55 k. Kas būs smukāks, letāks, un arī ērts un plašs.

    24.01.2024 16:19
    Reply to  Valērijs

    ID Buzz varētu būt laba alternatīva, bet pagaidām kamēr vēl neražo garo variantu, tam ir tikai 5 sēdvietas. Bāzes komplektācija ir gaužām plika un saliekot ietkšā vēlamās fīčas , tā cena jau ir samērā līdzīga EV9 ar aizmugurējo piedziņu ( tas ir skatoties uz ASV cenām , jo mums Eiropā vēl nav skaidras cenas citiem līmeņiem ) . KIA garantijas arī ir ļoti spēcīgs arguments salīdzinoši ar bēdīgo VW garantiju. Uzlādes ātrums automašīnai kura paredzēta ceļošanai arī ir par labu KIA. Man patīk abi autiņi , bet cena jauniem abiem ir par niknu priekš manis.

    Sandis
    25.01.2024 21:03
    Reply to  Valērijs

    Ja nopietni, tad lielām ģimenēm vēl bez 3-sēdekļu rindas (kas ir arī mazajā EQB) esamības ir svarīgi arī tādi faktori – lai šī rinda būtu kaut cik piemērota arī bērniem virs 5 gadu vecumam, lai tajā būtu ērti iekāpt-izkāpt, lai tā atsevišķi apsildās ar ventilācijas sprauslām, lai ir normāla izmēra sānu logs, kur skatīties, un kas pats galvenais – ja vēl ir zīdainis, lai bagāžas nodalījums būtu vismaz 60 cm garumā un 100 cm platumā. Pēc man pieejamās infromācijas šo nespēs nodrošināt ne jaunais 7vietīgais id.Buzz, ne jaunie Sorento, Santefe un nedaudz arī pietrūkst šim EV9. Vienīgā alternatīva, kas der visam – Multivan long versija (vēlams PHEV izpildījumā).

    Sandis
    27.01.2024 18:20
    Reply to  Sandis

    Priekš tiem, kas vēlas zināt precīzi bagāžas nodalījuma dziļumu aiz atgāztas trešās sēdekļu rindas: gaidāmais id.Buzz 7 vietīgs varēt būt ~25 cm, jauanis SantaFe 38 cm, EV9 55 cm,
    Multivan T7 long 66 cm. Te gan jāpiezīmē, ka esošais Peugeot 5008 izmēru ziņā nebūt neatpaliek jo jaunā SantaFe.

    Sandis
    25.01.2024 20:53

    Žēl, ka Latvijas dīleri šo auto tirgo par 90k EUR, kamēr Vācijā tas maksā (standarta cenā) – no 73k EUR, kamēr GT modelis maksā 82k EUR. Vai tas ir adekvāti? Ja Vācijā vēl piemēro atvieglojumus, tad jā, Latvijā – too much… Drīz būs jaunais 7 vietīgais id.Buzz, kas varētu maksāt ap 80k EUR, kas noteiks toni 7-vietīgo minivenu tirgū,

    freelife
    27.01.2024 23:45

    ~98% LV iedzīvotāju neceļama lamata. Paldies par noderīgo testu! Tagad zināsim, kā izskatās un brauc auto, ko nopirks nekad neviens :)

    Reklāma