Web Analytics
More
    Reklāma

    “Dyson Airstrait” apskats – matu žāvēšana un taisnošana vienā piegājienā

    Jaunākie raksti

    Elektronikas ražotājs “Dyson” ir labi pazīstams ar savām iekārtām sākot no putekļu sūcējiem un visai jancīgajām gaisu filtrējošajām austiņām līdz matu ieveidošanas ierīcēm. Esmu dzirdējusi un lasījusi, ka sieviešu vidū īpaši iecienītas ir tādas “Dyson” ierīces kā “Supersonic” fēns un “Airwrap” matu veidotājs, kas principā dod friziera cienīgu rezultātu mājas apstākļos.

    Nupat ražotājs savu matu veidošanas ierīču klāstu papildinājis ar vēl vienu produktu – “Airstrait“, kas vienlaicīgi ļauj izžāvēt un iztaisnot matus. Jau šobrīd redzams, ka interese par to ir liela un atsauksmes lielākoties ļoti labas, tāpēc ļoti priecājos, ka man ir tā iespēja izmēģināt “Airstrait”. Tā kā “Dyson” produktus līdz šim neesmu lietojusi, būs interesanti novērtēt, cik labu rezultātu šāda ierīce spēj sniegt un vai ir lielās naudas vērta.

    Reklāma

    Avots: d-one.lv

    Tehniskā specifikācija

    • Svars: 935 grami;
    • izmēri: 60 mm x 330 mm x 41 mm;
    • Jauda 1600 W;
    • Spriegums 220V-240V;
    • Gaisa plūsma 11.9 l/s;
    • Temperatūra žāvēšanas režīmā: 80˚C; 110˚C; 140˚C;
    • Temperatūra taisnošanas režīmā: 120˚C; 140˚C; 160˚C;
    • Režīmi: Slapju un sausu matu žāvēšana;
    • Vadība: fiziskas pogas ar iespēju LCD ekrānā redzēt iestatījumu opcijas;
    • Krāsa: niķeļa/vara vai zila/vara;
    • Komplektā iekļauts: neslīdošs, karstumizturīgs paklājiņš, lietošanas pamācība.

    Darbības princips

    Ikvienai sievietei zināms, ka matu ieveidošana pēc mazgāšanas ir diezgan laikietilpīgs darbs. Tas īpaši attiecas uz garu un biezu matu īpašniecēm. Nereti tas ietver matu žāvēšanu ar fēnu un pēc tam iztaisnošanu ar matu taisnotāju. “Dyson Airstrait” šis abas ierīces un funkcijas apvieno, reizē izžāvējot un iztaisnojot matus.

    Ierīce veic gan slapju, gan sausu matu iztaisnošanu, izmantojot gaisa plūsmu ar lielu spiedienu, kas ļauj matus žāvēt un taisnot vienlaicīgi. Šāds paņēmiens ir labvēlīgāks matiem, nebojājot tos ar karstajām plāksnēm, no kā parasti nevar izvairīties, izmantojot parasto matu taisnotāju.

    “Dyson Airstrait” galvenās funkcijas

    “Dyson Airstrait” pilda vairākas funkcijas, nodrošinot friziera cienīgu rezultātu mājas apstākļos.

    • Slapju matu ieveidošana. Ierīce vienlaikus žāvē un taisno matus. Lietotājai ir iespēja izvēlēties kādu no trim iepriekš iestatītām temperatūrām slapju matu žāvēšanai: 80˚C; 110˚C; 140˚C. Jo slapjāki mati, jo augstāku temperatūru ieteicams uzstādīt.
    • Sausu matu ieveidošana. Lai gan, runājot par “Dyson Airstrait”, lielāko fokusu gribas likt uz vienlaicīgu žāvēšanas un iztaisnošanas iespēju, ierīce ieveido arī sausus matus. Lietotāja var izvēlēties ieveidot matus 120°C vai 140°C temperatūrā. Tāpat iespējams izmantot papildu pastiprinātās jaudas režīmu “Boost”, kas nodrošinās vēl lielāku un noturīgāku efektu.
    • Intuitīva gaisa plūsma. Ierīce darbojas gudri un saprot, kāds matu apjoms starp tās zariem atrodas. Attiecīgi, ja to ir mazāk vai nav vispār, tā automātiski pārslēdzas uz lēnāku gaisa plūsmu un klusāku darbību. To var just praktiski visā matu ieveidošanas gaitā.
    • Automātiska pauze. Ja matu taisnotājs trīs sekundes netiek izmantots, tas automātiski izslēdzas. Lai atjaunotu gaisa plūsmu un atsāktu darbību, tas vienkārši jāpakustina. Šī pauze arī nav traucējoša, jo pēc vajadzības ierīce uzreiz atsāk darbību un nav nekas jāgaida.

    Kas jāievēro pirms ierīces izmantošanas?

    “Dyson Airstrait” kontaktdakšā iestrādātas divas pogas “test” un “reset”. Tās drošības nolūkos jānospiež vienmēr pirms ierīces ieslēgšanas. Vispirms jānospiež “reset”, tad “test” un pēc tam vēlreiz “reset”. Kad tas izdarīts, var droši tālāk izmantot ierīci.

    Tālāk nepieciešams atslēgt matu veidotāja zarus, pabīdot ierīces apakšā esošo pogu. Ja izmanto “Dyson Airstrait” pirmo reizi, jāiepazīstas ar piecām pogām, kas ļauj regulēt ierīces iestatījumus un pielāgot matu ieveidošanas režīmu.

    • Pirmā poga no apakšas – ieslēdz ierīci, un tā veic tīrīšanu;
    • Otrā – izvēlas, kādus matus ieveidot – sausus vai slapjus;
    • Trešā regulē vēlamo gaisa plūsmu – vēss vai silts;
    • Ceturtā – izvēlas gaisa plūsmas intensitāti;
    • Piektā – regulē temperatūru.

    Pirmie iespaidi

    Ķeroties klāt “Dyson Airstrait” izmēģinājumam, nevar nepieminēt, manuprāt, pārdomāto un tajā pašā laikā vienkāršo dizainu, kas raksturīgs šī ražotāja iekārtām. Par ierīces augsto kvalitāti liecina arī tās izveidē izmantotie materiāli. Tāpat patīkamu iespaidu sniedz arī komplektācijā līdzi nākošais karstumizturīgais paklājiņš, kas pasargā virsmas no karstuma un ierīci no slapjām virsmām.

    Gribas uzsvērt, ka ierīce ir ērti satverama un tās lielie zari ļauj vienā reizē ieveidot diezgan biezas šķipsnas. Tāpat diezgan viegli ir satvert matus aizmugurē un kvalitatīvi tos ieveidot. 

    Iestatījumu kontrole veicama ar minētajām piecām fiziskajām pogām, un izvēlētā opcija parādās LCD ekrānā, diezgan uzskatāmi ilustrējot, kādā režīmā mati tiks ieveidoti. Mainīt iestatījumus var arī matu ieveidošanas laikā. Tas ir ērti, ja rodas nepieciešamība, piemēram, mainīt temperatūru vai gaisa plūsmu, kas ir īpaši aktuāli slapju matu ieveidošanā.

    Tiesa, lai nodrošinātu gan matu taisnošanas, gan žāvēšanas funkcijas, nav iespējams izveidot pūciņas viegluma ierīci. “Dyson Airstrait” matu ieveidotājs ir diezgan pasmags, sver teju kilogramu, kas, ierīci ilgstoši lietojot, varētu būt traucējuši. Tāpat, ieslēdzot to, mazliet traucēja ierīces skaļums, bet pie tā ātri pierod.

    Sausu matu ieveidošana

    “Dyson Airstrait” testu sāku ar sausu matu iztaisnošanu, sekojot “Dyson” ierīču izplatītāja mājaslapā esošajai instrukcijai. Izvēlējos opciju ieveidot matus “Dry” režīmā ar silta gaisa plūsmu augstā intensitātē 140 grādos. Izgāju visai galvai cauri vienu reizi. Pēc tam iestatījumos izvēlējos vēso gaisa plūsmu, kas ir ieteicama matu taisnošanas beigās, un taisnoju matus otru reizi. Kopumā šīs process man aizņēma apmēram 10 minūtes. Tas ir ilgāk nekā parasti, taču šoreiz lielu uzmanību pievērsu pašam matu veidošanas procesam un ierīces iestatījumiem. Nākamajās reizēs matu taisnošana aizņēma mazliet mazāk laika.

    Rezultāts man pašai ļoti patika. Mati izskatās spīdīgāki un veselīgāki, un nebaidos šo rezultātu salīdzināt ar frizētavām. Šāds efekts saglabājās arī nākošajā dienā.

    Slapju matu ieveidošana

    Balstoties uz ieteikumiem mājaslapā, izmēģināju slapju matu ieveidošanu. “Dyson Airstrait” iestatījumos atzīmēju, ka vēlos ieveidot slapjus matus ar silta gaisa plūsmu augstā intensitātē 140 grādos. Kad mati gandrīz sausi, nomainīju gaisa plūsmas intensitāti uz zemu un izvēlējos taisnot matus 110 grādos. Pašās beigās iestatījumos izvēlējos vēso gaisa plūsmu un taisnoju matus trešo reizi. Tas viss kopā man aizņēma 16 minūtes.

    Kopumā slapju matu ieveidošana ar “Dyson Airstrait” man šķita vienkārša un ātra. Lielākā priekšrocība ir tā, ka nav jāizmanto divas ierīces – fēns un matu taisnotājs,- bet to visu paveic viena ierīce, pielāgojot iestatījumus.

    Tiesa, rezultāts gan šoreiz lika mazliet vilties. Ja ar žavēšanu veicās ļoti ātri, tad ar taisnošanu mazāk veiksmīgi. Iztaisnojot matus, tie kļuva pūkaināki nekā ieveidojot tos ar parasto taisnotāju. Iespējams, ieveidoju matus ar pārāk augstu temperatūru vai arī jāpamaina matu kopšanas līdzekļi. Katrā ziņā ir vērts paspēlēties ar iestatījumiem un atrast savam matu tipam atbilstošāko, jo ne visiem derēs viens un tas pats matu ieveidošanas režīms.

    Cena un pieejamība

    “Dyson Airstrait” cena ir sākot no 499 eiro. Šī apskata tapšanas laikā “Dyson Airstrait” pieejamība bija ļoti, ļoti zema. Tas ir nopērkams “Dyson” produktu izplatītāja Latvija “d-one” mājaslapā. Pie citiem elektronikas pārdevējiem šī ierīce vēl nebija pieejama. Tā kā, iespējams, mazliet nāksies pagaidīt. Ņemot vērā citu “Dyson” produktu cenas, īsti nav pārsteigums, kāpēc “Airstrait” maksā tik dārgi. Jā, man tas šķiet dārgi un, ņemot vērā gūtos iespaidus par šo ierīci, sliecos domāt, ka nepirktu šo ierīci pa 500 eiro, jo uzskatu, ka tas vienkārši ir pārāk dārgi.

    Kas patika un kas nepatika?

    Šis matu veidotājs man sniedza labu priekšstatu par to, ko sagaidīt, kāda ir kvalitāte un vai par “Dyson” ierīcēm ir vērts maksāt vairākus simtus eiro.

    Ierīces lielākais ieguvums, manuprāt, ir iespēja to izmantot vienu ierīci matu žāvēšanai un taisnošanai. Šādā veidā matus ieveidot ir gan ātrāk, gan ērtāk, jo nav jāizmanto divas atsevišķas ierīces – fēns un taisnotājs.

    Ļoti labu iespaidu atstāja arī “Dyson Airstrait” dizains – bez liekiem elementiem, bet vienlaikus ļauj to ērti lietot, tik ļoti neizjūtot ierīces svaru. Tāpat ļoti patīk tas, ka ierīces zari ir plati, kas ļauj saņemt biezākas matu šķipsnas un tādējādi matus ieveidot ātrāk par citiem taisnotājiem.

    Avots: Dyson

    Man ļoti patika rezultāts pēc sausu matu taisnošanas. Mati izskatījās veselīgāki un mirdzošāki, šo efektu saglabājot arī nākošajā dienā. Vienlaikus, žavējot slapjus matus, rezultāts nesanāca īsti kā cerēts. Arī eksperimentējot ar iestatījumiem, rezultāts bija vairāk vai mazāk pūkaini mati, ko var labot, nākamajā dienā iztaisnojot matus. Iespējams, ieveidojot matus ar šādu ierīci, pūkaināku matu īpašniecēm vērts papildus nopirkt matu masku vai eļļu. Noteikti ieteiktu eksperimentēt, paspēlēties ar piedāvātajām matu ieveidošanas opcijām un atrast labāko un saviem matiem piemērotāko pieeju.

    Visbeidzot – cena, par ko man arī ir kas sakāms. Nav noslēpums, ka “Dyson” ierīces ir dārgas un ne katram pa kabatai. Tieši tāpēc ieteiktu rūpīgi apsvērt “Dyson Airstrait” iegādi. Padomāt, vai būs tā vērts, vai būs pietiekams pielietojums šai ierīcei.

    Noteikti iesaku pirms iegādes apmeklēt “d.one” salonu Stabu ielā 18B, kur šo ierīci var notestēt un pārliecināties, vai tā sniedz gaidīto rezultātu. Salonā ir iespējams izmēģināt “Dyson Airstrait” un ieveidot gan sausus, gan slapjus matus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    11 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Biteme
    07.05.2024 16:01

    Kāds maksā, lai dabūtu matus skruļļainus, un kāds – lai tos iztaisnotu.

    Krotow
    07.05.2024 16:36
    Reply to  Biteme

    Ir kas maksā par pakaļas palielināšanu. Skruļļaini mati nav nekas īpašs.

    Skābene
    07.05.2024 16:44
    Reply to  Krotow

    Trakākais, kad pavada stundu pie spoguļa lai taisnotu tos matus un tiklīdz iziet uz ielas, kad līst lietus, vai ir liels gaisa mitrums, tā tie mati paši saskrullējas atpakaļ! :D

    Biteme
    07.05.2024 16:44
    Reply to  Krotow

    Nu, mati vispār ir tāda lieta….vispirms tērē naudu un laiku, lai tos salocītu vai iztaisnotu, un beigās tērējas, lai tiktu no tiem vaļā. Ej nu saproti, kur tur jēga)

    Sergejs
    07.05.2024 17:02
    Reply to  Biteme

    Resume: nav matu – nav problēmu😁

    Sergejs
    07.05.2024 16:43
    Reply to  Biteme

    Nekad nekam nav gana 😁

    Sergejs
    07.05.2024 16:43

    Par Dyson fēnu friziere ir sajūsmā.
    Pirmā lieta ir tā ko pats veikalā turot rokā sapratu – smaguma centrs ir tieši satvēriena vietā, līdz ar to dienu vicinoties locītava nenogurst, ļoti viegli strādāt.
    Otra lieta ir tā ka fēna apraksts nemelo, gaisa plūsma ir pietiekami jaudīga un temperatūras ziņā viendabīga, izžūst ātri (to gan arī ar parasto fēnu var panākt uzgāzējot riktīgi) un nav iespējams pārkarsēt matus.
    Šis arī izskatās labs aparāts un ja fēns par 500+ eur mājas apstākļos, kur nav ar to jāstrādā cauru dienu, ir apstrīdams pirkums tad šis aparāts arī mājās labi noder.
    Principā par Dyson produkciju nevarētu ko sliktu teikt, Dyson ir labs inženieris (bija joka pēc arī EV uzkonstruējis). Nu vienīgi cena kož makā, bet vismaz ir par ko.
    Paldies par aprakstu, būs zināms ko vēl var droši friezierei uzdāvināt😊

    Trx450
    07.05.2024 17:13

    Šis produkts izskatās pēc laba ieguldījuma.

    Profs
    07.05.2024 20:05

    un kur MI? :) Noteikti nākošajam modelim tāds būs visticamāk un varēs savienot ar iphone

    Karlis
    09.05.2024 22:17
    Reply to  Profs

    Vispirms ir vajadzīgs waifaijs

    Nauris
    08.05.2024 09:37

    Kaut kā visos veikalos pazuduši tie roku žāvētāji Dyson.
    Pirceji jau bija pieraduši ka var atri izzavet rokas.

    Reklāma