Web Analytics
More
    Reklāma

    “Dyson” izstrādā robotus, kas veiks mājsaimniecības darbus

    Jaunākie raksti

    Elektronikas ražotājs “Dyson“, kas vislabāk pazīstams ar saviem matu veidotājiem un putekļu sūcējiem, paziņojis par plāniem tuvāko gadu laikā izstrādāt risinājumus, kas krietni palīdzēs mājas solī. Konkrētāk, uzņēmums atrādījis virkni robotu prototipu, pie kuriem pašreiz strādā, un kas pratīs paveikt tādus mājsaimniecības darbus kā trauku izņemšana no žāvētāja, dīvāna izsūkšana, dažādu priekšmetu pacelšana no grīdas utt.

    Uzņēmums norāda, ka tā mērķis ir izstrādāt “autonomu ierīci, kas spēj veikt mājsaimniecības darbus un citus uzdevumus”. Tiek prognozēts, ka šāds risinājums varētu tikt izlaists līdz 2030. gadam.

    Reklāma

    Lai sasniegtu iecerētos plānus, “Dyson” nākamo piecu gadu laikā plāno nolīgt simtiem inženieru, kuri tad arī strādās pie šo robotu izveides. Līdz ar to jau šobrīd norisinās ļoti aktīva darba roku meklēšana. Uzņēmumā pašreiz darbojas 250 robotikas inženieri ar zināšanām datorredzes, mašīnmācīšanās, sensoru un mehatronikas jomās. Paredzēts, ka tuvāko piecu gadu laikā tiem pievienosies vēl ap 700 speciālistu.

    “Dyson” jau sen ir izrādījis interesi par mākslīgo intelektu un robotiku, ko plāno integrēt savos nākotnes risinājumos. Piemēram, 2020. gadā uzņēmums paziņoja par plāniem līdz 2025. gadam ieguldīt ap 3,45 miljardus dolāru tādās jomās kā robotika, mašīnmācīšanās u.c. Tāpat paralēli visiem citiem darbiem “Dyson” strādā pie Lielbritānijas lielākā robotikas pētniecības centra, kas atradīsies netālu no uzņēmuma dizaina centra.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skābene
    26.05.2022 09:55

    Ņemot vērā kā iet ar autonomo braukšanu, tad mājas robots vēl ilgi nespēs atšķirt mājdzīvnieka atstāto “mīnu” no parasta netīruma. :) Cik nav dzirdēts par robotiem putekļu sūcējiem, kas atmīnē suņa “mīnu” un izkrāso dzīvokli ar mīnas atlikumiem. :D

    Elektriķis
    26.05.2022 11:35

    Dyson izstrādāja arī elektroauto. Kā atzina pats sers Daisons, pat viņam tāds esot par dārgu, tādēļ projektu slēdza.
    Cita starpā, nopērkot jaunāko akumulatoru putekļu sūcēju, sanāca vilšanās – ātri vien nokrita “mīkstums” no grīdas tīrāmā uzgaļa. Ieslēgšanas poga ir no augšas, kura jāslēdz ar otru roku. Savukārt vecais joprojām strādā, gadiem ilgi, tikai nomainīts akumulators, pie tam lielākas kapacitātes kā oriģinālais.

    Reklāma