Web Analytics
More
    Reklāma

    Dyson atklājusi tehnisko informāciju par savu atcelto elektroauto

    Jaunākie raksti

    Dizaina elektropreču ražotājs Dyson vēlējās radīt savu elektroauto, tomēr pēc 500 miljonu investīcijām šis plāns tika atcelts 2019. gada oktobrī. Pēc projekta beigām beidzot publiskota informācija par auto tehnisko specifikāciju.

    Dyson bija vēlējies ražot septiņvietīgu SUV mašīnu, kas nav nekāds pārsteigums. Tātad tiešais konkurents Tesla Model X auto. Modelim nav dots nosaukums, tikai apzīmējums N526. Vispārsteidzošākais rādītājs ir gandrīz 1000km nobraukums, ko nodrošinātu cietvielu baterija, un ar to visvairāk lepojas uzņēmuma īpašnieks. Mašīnas svars būtu 2,6 tonnas, taču līdz 100 km/h tā ieskrietos 4,8 sekundēs, jo to darbinātu divi 200 kW elektromotori, sasniedzot 536 zirgspēkus.

    Elektroauto dimensijas ir 5 metru garums, 2 metru platums un 1,7 metru augstums, tātad salīdzinoši augsta un liela mašīna. Iekšējais dizains veidots ar Dyson stila izjūtu, izveidojot speciālus sēdekļus ar apļveida galvas balstu papildus komfortam un atbalstam. Vadītāju netraucētu nekādi displeji, jo tiktu izmantota head-up ekrānu risinājums, informāciju projicējot attiecīgi uz stikla vai paneļa.

    Avots: Dyson

    Ticis izveidots tikai viens auto eksemplārs, ar kuru izbraucis arī pats uzņēmuma vadītājs un idejas autors. Joprojām dzīva paliek ideja tieši par cietvielu bateriju risinājuma attīstīšanu nākotnē, bet ne vairs par visu elektroauto.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    TiriPiri
    19.05.2020 13:31

    Nekas.. gaidam Prestigio elektroauto..

    digitalk
    19.05.2020 14:17

    tās nav dizaina elektropreces. Džeims Daisons ir “aptracis” (šī vārda labākajā nozīmē) britu izgudrotājs un industriālais dizaineris. tieši viņš izdomāja un uzprojektēja putekļusūcēju ar ciklona principu, bet visi pārējie mērkaķojas pakaļ.

    Kursors.lv
    19.05.2020 21:20
    Reply to  digitalk

    Mhm, par Dyson var ķengāties pa labi un pa kreisi, bet tie produkti viņiem ir ļoti spējīgi. Mana friziere starā par Dyson fēnu.

    Janis Liepins
    20.05.2020 09:50

    Pag. Tā ierīce ir pārmērīgi dārga profesionāliem pakalpojumiem. Nopērkot šādu, lai saglabātu konkurētspēju un varētu uzkrāt līdzekļus aizstāšanai, frizierim jāsāk ekonomēt uz šķērēm. Un tas galīgi nav labi :/

    Kursors.lv
    20.05.2020 10:00
    Reply to  Janis Liepins

    Tu vispār zini, cik maksā profesionāls friziera aprīkojums? :D

    19.05.2020 15:53

    Skāde , ka projekts neizdevās .
    Novēlu , lai nemet plinti krūmos ar cietvielu akumulatoru .
    paraksts – dīzelists
    :D

    Reklāma