Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple nāksies maksāt vairāk par ASV ražotiem procesoriem

    Jaunākie raksti

    Kopš koronavīrusa pandēmijas sākšanās, arvien vairāk aktualizējās jautājums par dažādu tehnoloģisko komponenšu ražošanu pēc iespējas tuvāk pārdošanas tirgum. Piemēram, Apple ir devis solījumu, ka iegādāsies daļu TSMC ražoto iPhone un Mac procesoru tieši no ražotnes Arizonas štatā, tomēr par to nāksies maksāt vairāk.

    Šobrīd TSMC galvenā mītnes zeme ir Taivāna, kurā arī tiek ražoti Apple A un M sērijas procesori, kas darbina uzņēmuma vietālruņus, planšetdatorus un datorus. Kā arī TSMC ir galvenais Apple procesoru piegādātājs, līdz ar to abas puses ir ļoti lielā sasaistē un atkarībā viena no otras.

    Reklāma


    Kaut arī TSMC ražotnes Arizonā ir saņēmušas pietiekami lielus galvojumus un subsīdijas no valsts, tomēr tik un tā gala produkts izmaksās dārgāk, jo ASV vienkārši ir dārgāks darbaspēks. To arī apstiprinājis TSMC vadītājs, norādot gan uz kopējo ekonomisko situāciju pasaulē, gan nozari kā tādu. Pēc viņa teiktā, sadārdzinājums ietekmē gan pašu ražotāju, gan pasūtījumu un beigu beigās arī pircēju. Taču tas attiecas arī uz konkurentiem.

    Tā kā Apple ir solījis izmantot ASV ražotās komponentes, tad starp abiem uzņēmumiem notiek aktīvas diskusijas par to cenu. Kaut arī TSMC ir svarīgs Apple pieprasījums pasaulē, pašam Apple nav daudz alternatīvu saistībā ar procesoru piegādātājiem, līdz ar to arī TSMC var diktēt savus noteikumus. Jautājums, vai attiecīgi drīzumā sagaidāms vēl straujāks Apple produktu cenas pieaugums?

    Avots9TO5Mac
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Biteme
    20.04.2024 15:25

    Tāda ir cena par MAGA – desmit vai divdesmit dolāru vairāk, bet uz aifona cenas fona to neviens nemanīs.

    Reklāma