Web Analytics
More
    Reklāma

    Fairphone centīsies savu viedtālruņu cenu samazināt līdz 400 eiro

    Jaunākie raksti

    Fairphone ir pirms 11 gadiem izveidots Nīderlandē bāzēts mobilo tehnoloģiju uzņēmums, kas izstrādā viedtālruņus un to aksesuārus. Īpaša vērība tiek pievērsta tam, lai šīs ierīces būtu atbildīgi ražotas, viegli labojamas un ilgi lietojamas. Nenoliedzami Fairphone produkti ir interesanti, tomēr to cenas nav konkurētspējīgas un par to mēs paši nesen pārliecinājāmies veicot Fairphone 5 apskatu.

    Nedaudz dusmīgais Fairphone 5 apskats

    Reklāma


    Uzņēmumam nesen ir nomainījies vadītājs un intervijā vācu medijam Handelsblatt Rainiers Hendriks (Reinier Hendriks) ir norādījis, ka kopumā Fairphone spēj strādāt ar peļņu, taču tā produkti pieejami vien ierobežotos mērķa tirgos. Pagājušajā gadā uzņēmuma mērķis bija pārdot 235 000 viedtālruņus, kas nav īpaši liels skaits pat Eiropas mērogā. Galvenie mērķa tirgi līdz šim ir bijuši Vācija, Francija un Nīderlande.

    Viņa galvenais mērķis jaunajā postenī ir izveidot globāli atpazīstamu zīmolu un veiksmīgi tirgot ierīces arvien jaunās valstīs. Jau tagad uzņēmums uzsācis aktīvas darbības tādās valstīs kā Austrija, Šveice un Lielbritānija. Tāpat uzņēmums plāno samazināt savu produktu cenas, lai ierīces spētu labāk konkurēt ar citiem viedtālruņiem. Jo būsim reāli, par Fairphone 5 prasīto aptuveni 700 eiro cenu mēs varam nopirkt tehiski krietni spējīgākas alternatīvas. Jaunais vadītājs ir uzstādījis ambiciozu mērķi – samazināt ierīces cenu līdz 400 eiro.

    Lai varētu panākt cenu samazinājumu, ir jāpalielina pārdoto ierīču skaits. Sadarbības partneri Google un Qualcomm augstāku prioritāti dod tiem telefonu ražotājiem, kas spēj pasūtīt lielākus produktu apjomus. Jācer, ka dzenoties pēc zemākas cenas Fairphone nenāksies zaudēt savu unikālo pārdošanas argumentu – produktu ilgmūžības un ekoloģijas aspektus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Jānis
    05.04.2024 20:58

    Ja maksās 400€, tad labprāt nopirkšu…

    Profs
    05.04.2024 21:53
    Reply to  Jānis

    Vispār jau ļoti labus telefonus var nopirkt arī par 200-300 euro jau šobrīd un ja vien ar telefonu nespēlē kaut kādas uber prasīgās spēles vai nefilmē filmas prieks oscar ceremonijas, tad atšķirības nebūs milzīgas. Par 200+ euro var dabūt telefonu ar ko var droši būt zem ūdens, jaunākais android, bilžu kvalitāte līdzīga iepriekšējās paaudzes flagmaņu bildēm (tas ir 1-2 gadi tik), baterija turē pat ilgāk nekā flagmaņiem – kur varbūt flagmaņi ir priekšā ir ekrāna spilgtums spožā saulē, bet par laimi vai nožēlu mēs dzīvojam Latvijā, kur spoža saule 330 dienas gadā nav problēma un atlikušajās 30 dienās ne vienmēr sanāk gozēties pludmalē un pat tad mediķi iesaka, ka labāk atrasties ēnā nevis saulē:)

    Profs
    05.04.2024 22:14

    jebkurš galaxy A5.. klases telefons. Piemēram A52 par 180 euro joprojām ir izcils telefons un īsti neredzu atšķirību ikdienā ar Iphone 14 par 650 euro – atskaitot to, ka A52 var pat izturēt 2 dienas, kamēr Iphone 14 baterija nevelk pat vienu dienu vairs – abu telefonu vecums gandrīz identisks, bildes vienādi labas vai sliktas

    trx450
    06.04.2024 01:12
    Reply to  Profs

    Tak pa 400 eur var nopirkt s22

    trx450
    06.04.2024 01:08

    40% atlaide

    Reklāma