Web Analytics
More
    Reklāma

    Tesla ASV atsauc vairāk nekā 2 miljonus mašīnu, lai uzlabotu Autopilot drošību

    Jaunākie raksti

    Elektroauto ražotājs Tesla spiests atsaukt gandrīz visus savus pārdotos auto Ziemeļamerikā saistībā ar Autopilot braukšanas palīgsistēmas drošības riskiem. Tesla jāatsauc vairāk nekā 2 miljoni mašīnu, kurām jānovērš atklātie trūkumi sistēmā. Atsaukums attiecas uz visiem aktuālajiem Tesla modeļiem tirdzniecībā, izņemot Cybertruck. Tātad, tas attiecināms uz Model 3, Model Y, Model X un arī Model S, kas aprīkoti ar Autosteer funkciju.

    Autoražotāja pārstāvji paziņojuši, ka problēma tiks risināta ar programmatūras atjauninājumu. ASV Nacionālā autoceļu satiksmes drošības pārvalde (NHTSA) jau kopš 2021. gada veic izmeklēšanu pret Tesla un izmeklēšanas rezultātā secināts, ka netiek darīts pietiekami daudz, lai nodrošinātu korektu sistēmas lietošanu, proti, sistēma pietiekoši augstā līmenī neuzmana to, vai vadītājs pievērš uzmanību ceļam. Tīmeklī iepriekš publicēti dažādi video, kā autovadītāji visai vienkārši apmāna sistēmu, vienā no šādiem video vadītājam pat ielienot aizmugurējā sēdeklī un atstājot braukšanu pašas mašīnas ziņā, kas nav atļauts.

    Tesla programmatūras atjauninājumā ieviesīs risinājumus, lai šoferiem papildus atgādinātu par koncentrēšanos uz priekšā esošo ceļu. Tāpat tajā būs iekļauts risinājums, kas liegs lietot Autosteer funkciju, ja “vadītājs vairākkārt nespēs demonstrēt stabilu, noturīgu uzmanību uz ceļu laikā, kad funkcija ir ieslēgta.”

    Šis ir kārtējais Tesla problēmgadījums ar Autopilot sistēmu – ražotājam bijušas tiesvedības par maldinošu nosaukumu lietošanu, proti, nosaukums “Autopilot” var radīt maldīgas asociācijas par sistēmas patiesajām spējām. Tāpat bijušas tiesas prāvas par nepareizu Autopilot darbību, kā rezultātā notikuši satiksmes negadījumi ar letālām sekām un daudzas citas problēmas.

    AvotsMotor1
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    10 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Elektriķis
    14.12.2023 18:47

    Bija cerība, ka vismaz Kursorā netiks tiražēts šis “atsaukums”, paskaidrojot lietu pēc būtības, bet še tev…atsauc. Tad jau rakstiet ka Microsoft atsauc kārtējo Windows, lai salāpītu kādu caurumu!

    Kursors.lv
    14.12.2023 19:03
    Reply to  Elektriķis

    Kā citādāk nosaukt atsaukumu?

    Elektriķis
    14.12.2023 19:31

    Atsaukums ir tad, kad tev ar mantu fiziski jādodas uz servisu lai to salabotu vai atdotu. Šis ir programmatūras atjauninājums vai labojums.

    Kursors.lv
    14.12.2023 19:40
    Reply to  Elektriķis

    Es tā saprotu, ka šeit arī būs auto jāgādā pie Tesla servisa meistariem.

    Elektriķis
    14.12.2023 19:57

    Protams ka vari nest arī savi Iphoni uz servisu, lai atjauno OS, kurā atklājušies drošības caurumi.
    Tu domā ka kaut kādi jauni “bling, bling”, ja pietiekami nepievērs uzmanību ceļam, ir jāiebūvē fiziski?

    Jānis B
    14.12.2023 21:40

    Lai arī Tesla šo sauc par atsaukumu, realitātē vien softa atjauninājums un mašīnu nekur nav jāved – https://www.tesla.com/support/vehicle-firmware-prevent-autosteer-misuse

    Elektriķis
    14.12.2023 21:57
    Reply to  Jānis B

    Kristapam par godu citāts:
    Do I need to make a service appointment for this recall?
    No. At no cost to customers, affected vehicles will receive an over-the-air software remedy, which customers can install at their convenience. The owner does not need to schedule a service appointment.

    Kursors.lv
    14.12.2023 22:02
    Reply to  Elektriķis

    Paldies!

    KKTK
    15.12.2023 12:04
    Reply to  Elektriķis

    Atsaukums tas saucas tāpēc, ka tas ir pietiekami bīstams un ražotājam tagad būs jārūpējas, lai visi to updeitu uzliktu.

    Elektriķis
    15.12.2023 22:07
    Reply to  KKTK

    Šaubos vai bīstams. Labojums samazina iespējas nedarīt to, kas ir rakstīts instrukcijā: uzņemties atbildību par vadību. Šo pasākumu uzspieda kontrolējošā iestāde. Savukārt Tesla to tā nosauca, lai piesegtu savu “pakaļu”. Žurnālisti to pasniedza tā ka visiem, tajā skaitā Kristapam, bija skaidrs ka visas Teslas jāved uz servisu.

    Reklāma