Web Analytics
More
    Reklāma

    “Netflix” izsludinājis vakances uz MI amatiem, piesolot teju miljonu dolāru gada algu

    Jaunākie raksti

    Mākslīgais intelekts (MI) ielaužas arvien vairāk dažādās jomās, un pagaidām visai neskaidra ir tā nākotnes loma izklaides industrijā. Jau tika ziņots, ka Holividas aktieri pieteikuši streiku saistībā ar MI pārāk lielo iejaukšanos filmu tapšanā. Vienlaikus video straumēšanas gigants “Netflix” šajā tehnoloģijā, šķiet, saredz tikai labo un tuvāko gadu laikā plāno to aktīvi integrēt savā biznesā.

    Uzņēmums publicējis sludinājumu, kurā tiek meklēts mašīnmācīšanās platformas produktu vadītājs, kam tiek piesolīts ļoti vilinošs gada atalgojums – no 300 000 līdz 900 000 USD. Darba sludinājuma aprakstā “Netflix” arī norāda, ka MI plāno izmantot, lai “izveidotu lielisku saturu”, nevis tikai izstrādātu jaunus algoritmus, kas lietotājiem iesaka piemērotāko saturu. Nākotnē “Netflix” ir vēl grandiozāki plāni attiecībā uz mākslīgo intelektu, cerot to integrēt “visās uzņēmējdarbības jomās”. Jau šobrīd uzņēmums izmanto MI priekšrocības, lai optimizētu oriģinālsatura radīšanu.

    Reklāma

    Mašīnmācīšanās platformas produktu vadītājs nav vienīgā brīvā “Netflix” vakance saistībā ar MI. Uzņēmums šobrīd meklē arī ģeneratīvā MI tehnisko direktoru, kas darbosies “Netflix” videospēļu studijā un varēs saņemt līdz pat 665 000 USD lielu gada algu.

    Atgriežoties pie Holivudas aktieru streika, šeit tas stāsts bija tāds, ka Kinofilmu un televīzijas producentu alianse piedāvāja aktieriem 200 USD dienas likmi par to, ka viņu seja un ķermenis tiks skenēts, lai šos materiālus pēcāk neierobežoti izmantotu kinoindustrijā. Uzņēmumiem šādā veidā būtu bezgalīgas iespējas kino projektos iesaistīt labākos aktierus bez nepieciešamības viņiem izmaksāt algu un saņemt piekrišanu filmēties konkrētajā projektā. Protams, aktieri no šāda piedāvājuma atteikušies un uzsākuši streiku pret MI ienākšanu kino jomā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Pēča
    27.07.2023 16:25

    Tas ir pirms nodokļiem un gadā.. ASV tas galīgi nekas dižs, kā tikai pliki cipariņi. Jo dzīves dārdzība lielajās metrapolēs ir krietni augstāka ne kā Rīgā.

    Kalifornijā piekdienas vakarā lai kārtīgāk atpūstos vajag vismaz dažus tūkstosus kabatā, Rīgā pietiek ar pāris simtiem :D

    grh
    27.07.2023 23:32
    Reply to  Pēča

    Tur ir ierēķinātas meitenes un narkotikas? Kādai atpūtai piektdienas vakarā vajag pāris simtus euro Rīgā?

    Biteme
    28.07.2023 09:02
    Reply to  grh

    Cik tagad sods par braukšanu pilsētā ar 50+ virs ierobežojuma? Kādam taču tā ir atpūta))

    Kursors.lv
    28.07.2023 09:31
    Reply to  grh

    Ar pāris simtiem Rīgā nesanāks meitenes un narkotikas. Tur vajadzēs vairāk.

    Henrijs avots
    29.07.2023 09:08

    Būtu divi miljoni, aizsūtītu savu cv

    bobis
    06.08.2023 11:08

    Varu iedomaties ka kads tips sez ar uzraksta maksligais intelekts cepuriti un atbild uz visu glupajiem jautajumiem.

    Reklāma