Web Analytics
More
    Reklāma

    Volvo sava EX90 flagmaņa laišanu tirgū atliek līdz nākamā gada vidum

    Jaunākie raksti

    Volvo pagājušā gada izskaņā prezentēja savu jauno elektrisko flagmani EX90, taču dažādu iemeslu dēļ automašīnas laišana tirgū jau sākotnēji tika atlikta un tagad tas darīts vēlreiz – auto pie klientiem varētu sākt ierasties tikai 2024. gada vidū. To paziņojis Volvo CEO Džims Rovans, kā iemeslu norādot programmatūras sarežģītību.

    Izziņojot šo auto, Volvo paziņoja, ka tas būs visu laiku drošākais Volvo, kāds jebkad radīts. Auto aprīkots ar LIDAR sensoriem un tas Volvo automašīnās ir jaunums. “Lielu daļu programmatūras rakstām paši, tāpēc gribam parūpēties, lai pirmoreiz iekļaujot LIDAR radarus mūsu drošības sistēmās, viss strādātu kā nākas,” intervijā Automotive News teica Rovans. Volvo inženieriem tagad ir vairāk laika, lai visu sakārtotu un panāktu, ka auto strādā kā nākas.

    LIDAR sensori ir daļa no plašāka drošības aprīkojuma, kas ietver kameras un dažādus radarus un tie atrodas vietā, kur vējstikls savienojas ar jumtu. Raksta titulbildē aptuveni pa vidu mašīnai uz jumta redzams neliels izcilnis – tur tad arī atrodas LIDAR sensori. Volvo šo komplektu apraksta kā drošības vairogu ap automašīnu, lai samazinātu negadījumu risku, bet, ja tas tomēr noticis, lai mazinātu risku gūt nopietnas traumas iekšā sēdošajiem cilvēkiem. EX90 ražošanu sākotnēji bija plānots sākt gada beigās, bet varam nešaubīties, ka tas notiks ne ātrāk kā 2024. gadā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma