Web Analytics
More
    Reklāma

    Jūta kļūst par pirmo ASV štatu, kur pusaudžiem jāprasa vecāku atļauja, lai lietotu sociālos tīklos

    Jaunākie raksti

    Pēdējos gados daudz runāts par to, kā pusaudži izmanto sociālos tīklus, kādu ietekmi tie atstāj uz viņu mentālo veselību un, vai to lietošanu nevajadzētu kaut kā regulēt. Saistībā ar to Jūtas gubernators ir parakstījis divus likumprojektus, kas varētu būtiski mainīt to, kā pusaudži šajā štatā lieto sociālos tīklus. Saskaņā ar jaunajiem likumiem uzņēmumiem, piemēram, “Meta”, “Snap” un “TikTok” vispirms būs jāsaņem vecāku atļauja, lai nepilngadīgie varētu izveidot kontu sociālajos tīklos.

    Ar to gan vecāku loma šajā ziņā nebeidzas. Jauno likumu ietvaros tiks ieviestas vecāku kontroles, kā arī vecuma pārbaudes funkcijas. Kas attiecas uz uzņēmumiem – tiem lietotnēs būs aizliegts izmantot tādu dizainu un funkcijas, kas nepilngadīgajam var izraisīt atkarību no sociālā tīkla lietošanas. Pagaidām nav skaidrs, kā Jūtas amatpersonas plāno īstenot likumprojektus un vai tie tiks piemēroti pusaudžu jau esošajiem sociālo tīklu kontiem. Paredzams, ka abi likumi stāsies spēkā pēc gada, 2024. gada martā.

    Reklāma

    Sociālo mediju ietekme uz pusaudžiem jau kādu laiku ir bijusi uzmanības centrā. Šobrīd lielākā daļa sociālo tīklu atļauj izveidot kontu no 13 gadu vecuma. Vienlaikus norit diskusijas par to, ka tas ir par agru un bērni šajā vecumā līdz galam neapzinās riskus, ko sociālie tīkli var nodarīt viņu mentālajai veselībai.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    25.03.2023 16:12

    Jūtā jūt, ka ar sociālajiem tīkliem ir lielas problēmas

    Krotow
    26.03.2023 19:13

    Vnk mormoņu u.c. kristīgo sektantu lobijs Jūtā ir pietiekami spēcīgs.

    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    26.03.2023 20:44
    Reply to  Krotow

    Jūtā tiešām tas lobijs ir jūtams

    Reklāma