Web Analytics
More
    Reklāma

    Sony SRS-XG300 Bluetooth bezvadu skandas apskats

    Jaunākie raksti

    Bezvadu skandas un skandiņas ir neatņemama vasaras ballīšu sastāvdaļa, kas var nedaudz nokaitināt kaimiņus, bet, ja ko dari, tad dari pamatīgi un ar vērienu!

    Sony SRS-XG300 Bluetooth bezvadu skanda ir izmēros drīzāk liela un tā ir pietiekami smaga, bet vienlaikus Sony SRS-XG300 cenšas nezaudēt iespēju to ērti pārvietot. Šī skanda ir nedaudz lielāka par divu litru kolas pudeli (pēc ražotāja datiem 318 mm x 138 mm x 136 mm) un tā sver ap 3 kilogramiem.

    Reklāma

    Skanda izmanto Bluetooth 5.2 savienojumu un tā atbalsta SBC, AAC un arī LDAC kodekus. Sony SRS-XG300 bezvadu skanda izmanto arī 3.5 mm austiņu ieeju skaņai, USB Type-C savienojumu akumulatora uzlādei un bezvadu skandai ir arī USB Type-A, lai varētu lādēt viedtālruni.

    Pateicoties IP67 klases aizsardzībai, vari paņemt XG300 modeļa skandu uz pludmali, parku vai jebkur citu, kur vien vēlaties, un varēsi turpināt atskaņošanu pat tad, ja skaļruņa virsma ir putekļaina. Turklāt skaļrunis ir IP67 ūdensizturīgs pret sālsūdens iedarbību, tādējādi vari atskaņot savu iecienīto mūziku jūras piekrastē vai pie baseina.

    Viena no bezvadu skandas iezīmēm ir visai smuki LED izgaismojuma efekti skandas galos. Tos vari pielāgot Sony | Music Center lietotnē vai arī izslēgt ar pogu ierīces aizmugurē. Sony SRS-XG300 ir viena no retajām bezvadu skandām ar iebūvētu mikrofonu balss zvaniem, bet diez vai vēlēsies, lai visi draugi pie baseina dzird tavas sarunas ar mammīti.

    Patīkami, ka Sony SRS-XG300 ir izvelkams rokturītis, kas atvieglo pamatīgās ierīces pārnēsāšanu. Lielākais konkurents JBL savām šāda izmēra Bluetooth skandām piedāvā pleca siksnu, kas nav tik parocīga vairumā gadījumu.

    Pati skanda ir gluži kā ietīta kvalitatīvā audumā, tai apakšā ir divas nelielas peciņas un nosacītajā virspusē ir pogas ierīces ieslēgšanai, savienojuma izveidei, MEGA BASS poga, kā arī skaļuma regulēšanas un mūzikas apturēšanas pogas.

    Kopumā Sony SRS-XG300 uzbūve šķiet ļoti laba, šī ir pamatīga izmēra un arī pamatīgas cenas Bluetooth skanda. Sony SRS-XG300 cena apskata tapšanas laikā ir 300 eiro, kas ir aptuveni 30 līdz 50 eiro virs lielākā konkurenta JBL Extreme 3 cenas. JBL Extreme 3 diemžēl neesmu dzirdējis, bet ir bijusi darīšana ar iepriekšējā paaudzes JBL Extreme 2.

    Lietotnes iespējas

    Sony SRS-XG300 pavada veselas divas lietotnes – Sony | Music Center lietotne vairāk atbild par ierīces savienojumu ar viedtālruni, par skanējumu un gaismas efektiem. Otrā ir Fiestable lietotne, kas sola lielāku baudījumu gūšanu, izmantojot šo lietotni. Fiestable lietotne piedāvā pāris interesantas, bet ne ļoti noderīgas funkcijas, piemēram, ballīšu atskaņošanas sarakstu izveidi, karaoki un kustību vadību. Nav īsti skaidrs, kāpēc Fiestable lietotne ir atdalīta no Sony | Music Center lietotnes.

    Pateicoties Party Connect funkcijai, ar Bluetooth palīdzību var apvienot līdz 100 savietojamo bezvadu skaļruņu un sinhroni atskaņot mūziku, lai visi dejotu vienā ritmā. Ar Stereo Pair funkciju var bez vadiem savienot divus skaļruņus, iegūstot plašāku stereo skaņu. Abas funkcijas var aktivizēt, izmantojot Sony | Music Center lietotni.

    Izmantojot LIVE SOUND, iespējams atveidot unikālu koncerta atmosfēru un atkārtoti piedzīvot savu iecienītāko koncertu radītās sajūtas. Sony izlolotais MEGA BASS palīdz būtiski pastiprināt zemo frekvenču skanējumu. Tādējādi, kad klausies mūziku ar spēcīgu ritmu, dzirdēsi dziļu un iespaidīgu zemo frekvenču skanējumu.

    Ar šīm abām lietotnēm var paspēlēties, bet tās nav obligāti jāuzstāda, ja viedtālrunī jau ir kaut kāds digitālais ekvalaizers. MEGA BASS iespējams ieslēgt ar pogu uz pašas skandas, viss cits ir mazsvarīgs.

    Akumulators

    Sony nez kāpēc nekādi nevēlas atklāt, kāda tieši ir SRS-XG300 akumulatora ietilpība. Tiek tikai solīts, ka ar vienu uzlādi Sony SRS-XG300 darbosies līdz 25 stundām, kas ir pamatīgi virs JBL Extreme 3 solītajām 15 stundām. Ātras uzlādēšanas funkcija ar nieka 10 minūšu uzlādēšanu nodrošinās 70 minūšu atskaņošanu.

    Akumulatora kopšanas funkcija palīdzēs novērst pārmērīgu uzlādēšanu un ilgāk saglabās akumulatora optimālu darba stāvokli.

    USB Type-A pieslēgvieta nodrošinās citu ierīču uzlādi, bet tā nav diez ko ātra. Man vairāk izskatās, ka USB Type-A pieslēgvieta nodrošinās viedtālruņa akumulatora noturēšanu pie dzīvības (4G/5G, ik pa laikam ieslēgts ekrāns un mūzikas atskaņošana), nevis diži kaut ko lādēs.

    Skanējums

    Katra pati par sevi Bluetooth skanda gandrīz vienmēr skan labi, ja vien neesi to iegādājis par 10 eiro kāda būvniecības veikala kasēs. Sony SRS-XG300 nav nekāds izņēmums – iebaro šai skandai pietiekami jēdzīgu mūzika datni vai straumētu mūziku un veiksmīgi to izvieto telpā un skandiņa skanēs godam. Lielākās problēmas sākas, kad skandas sāk salīdzināt ar konkurentiem.,

    YouTube atrodami Sony SRS-XG300 salīdzinājumi ar jau minēto JBL Extreme 3 un te ir jāatzīst, ka pats neesmu JBL Extreme 3 dzirdējis un abas skandas blakus neesmu novietojis. Bet jebkurā gadījumā JBL Extreme 3 uzvar ar basu (kas gan reti ir labs kvalitātes rādītājs), kā arī JBL Extreme 3 izklausās skaidrāk, kamēr Sony SRS-XG300 skanējums šķiet nedaudz apaļāks, kā ar sniegu apsnidzis.

    Arī man ir jāatzīst, ka no Sony SRS-XG300 biju gaidījis nedaudz izteiktāku un noteikti precīzāku, asāku basu, kā arī rodas sajūta, ka skandas skanējums dažkārt ir neskaidrs. Īpaši izteikti tas ir, kad klausies koncertu ierakstus. Rodas iespaids, ka Sony SRS-XG300 tīri skaņas ziņā vajadzēja būs zem JBL Extreme 3 cenas.

    Vēl viena lieta, ko redzēju YouTube apskatos, bet pats nepārbaudīju, ir Sony SRS-XG300 ūdens izturība un peldētspēja. JBL skandas peld, kamēr Sony SRS-XG300 noslīkst, kad tā iekrīt ūdenī. Ūdens Sony SRS-XG300 nekādu skādi nenodarīja.

    Nobeigumā

    Sony SRS-XG300 visādā ziņā ir pārāks pār savu tuvāko konkurentu JBL Extreme 3, bet jāpatur prātā, ka JBL lolojums tomēr skanot basīgāk un arī skaidrāk. Tehniskajos datos gan Sony SRS-XG300 samizo JBL ar akumulatora darbības laiku. Ar 15 JBL stundām kārtīgai ballītei var būt par maz ar visu sagatavošanos un aizbraukšanu. Nemaz nerunājot par to, kad kāds viltnieks sāk pie skandas lādēt viedtālruni.

    Pati par sevi Sony SRS-XG300 skanda ir gana skaļa un pietiekami basīga, bet rodas sajūta, ka vidi skan nedaudz neskaidri. Āra ballītei tas būs pieņemami, bet telpās vienam pašam klausīties JBL varētu būt patīkamāk.

    Sony SRS-XG300 ir mitruma un putekļu noturība, bet skanda pati par sevi nepeld virs ūdens, kas var radīt problēmas izbraucienos ar laivām vai plostiem. Pamatīgs Sony SRS-XG300 pluss ir integrētais rokturis.

    Un tad paliek vēl visai augstā Sony SRS-XG300 cena. Jau minētais konkurents uzticamos tīmekļa veikalos pieejams aptuveni par 50 eiro lētāk.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    10 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Mahmuds
    16.08.2022 17:50

    “Sony SRS-XG300 visādā ziņā ir pārāks pār savu tuvāko konkurentu JBL Extreme 3” :
    kā var ko tādu apgalvot, nenotestējot abas skandas?

    Artis Abols
    16.08.2022 18:26
    Reply to  Mahmuds

    Bija domāts “daudzējādā”. Piedod, karstums dara savu.

    Jānis
    17.08.2022 10:28
    Reply to  Mahmuds

    Grūti pateikt – labāks! Kam? Katram ir savas vēlmes un prasības! (Man piem. neinteresē bals palīgs – angļu valodā!)
    Te būs cita avota šo abu produktu salīdzinājums:
    https://www.rtings.com/speaker/tools/compare/jbl-xtreme-3-vs-sony-srs-xg300/18599/34309?usage=10159&threshold=0.10

    Alberts Kviesis
    19.08.2022 06:33
    Reply to  Jānis

    Paldies par saiti, bija interesanti apskatīties. Raksts atbilst apskatam JBL Xtreme 3 vs Sony SRS-XG300 Side-by-Side Comparison. Kā arī nezināju par tādu rtings.com

    Gmb
    17.08.2022 10:09

    Nekas labāks par JBL nav bijis!

    Emils
    10.10.2022 21:10
    Reply to  Gmb

    Lielāks sūds par JBL man nav bijis. Bija man Sony XB43 vienkārši ideāla tumba salīdzinājumā ar JBL Xtreme 3 kas man tagad ir 5h paklausies mūziku un sāk čarkstēt kā padomju laika mistkaste

    Krotow
    17.08.2022 13:24

    Bezvadu tumbeles ir kasešu magnetofonu modernais aizvietotājs. 1980-90-vidus pusaudži sapratīs :)

    Tasesmues
    17.08.2022 13:25

    Ilgu laiku pētīju dažādus apskatus. Skatījos visādus brīnumus, bet beigās paņēmu anker soundcore motion boom. Izdomāju, ka tik dedzīgs mūzikas klausītājs neesmu. 😁

    Alberts Kviesis
    19.08.2022 06:35
    Reply to  Tasesmues

    ANKER jaunākajai platā gala produkcijai nav ne vainas, cenas ziņā viennozīmīgi uzvarētājs

    Jānis Rišis
    21.08.2022 09:54

    Telefonu ieliec dvielī, uzliec Spotify un tas pats būs.

    Reklāma