Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple iPad Air (2022) ar M1 procesoru apskats – cerams, ka ilgtermiņa ieguldījums

    Iespējams, pasaulē labākais šobrīd pieejamas planšetdators ikvienam lietotājam, ko tagad darbina Apple M1 procesors.

    Jaunākie raksti

    Kopš piektās paaudzes iPad Air izziņošanas ir pagājuši jau vairāk nekā trīs mēneši, un arī manās rokās tas ir pabijis aptuveni mēnesi apskata tapšanas brīdī. Tāpēc laiks padalīties ar iespaidiem par jaunāko Apple planšetdatoru, kas tagad aprīkots ar M1 procesoru.

    Uzreiz gan jāsaka, ka lielos vilcienos iepriekšējās paaudzes iPad Air neatšķiras no jaunākā modeļa, un izmaiņas ir salīdzinoši nelielas. Apskatā izmantoju vienkāršāko versiju, kas ir aprīkota tikai ar Wi-Fi savienojumu un 64GB ietilpību. Par galveno jaunumu var uzskatīt jaudas ieguvumu no jaunā procesora, ko arī apliecināja Geekbench lietotnes veiktie testi, bet par to tālāk apskatā. Iepriekšējās paaudzes iPad Air modelis tika izziņots 2020. gadā, un jau tajā laikā to gribējās dēvēt par vienu no labākajiem, pat ja ne labāko un piemērotāko planšetdatoru ikvienam lietotājam. To apgalvoja arī citi tehnoloģiju eksperti no visas pasaules, ne tikai es.

    Reklāma

    Un padomājot, ka tagad jaunais iPad Air ir aprīkots ar M1 procesoru, tad gribas domāt un ticēt, ka šis tiešām būs tas planšetdators, kas kalpos pietiekami ilgi un ātri, kā arī saņems atbalstu no Apple vairāku gadu garumā. Tas spēs pildīt vienkāršos ikdienas darbus un sniegt izklaidi, kā arī noderēt kādā nedaudz apjomīgākā digitālo failu apstrādē, ar domu aizstāt portatīvo datoru ceļojumā vai īsā ceļojumā. Tāpēc arī virsrakstā esmu izteicis savu hipotēzi un cerību, ka šis modelis tiešām būs ilgtermiņa ieguldījums, kas atmaksāsies.

    Šajā apskatā gan būs jāiztiek bez speciālās klaviatūras, bet domāju, ka tur ikdienas pieredze un lietojamība ir jau iepriekš apskatītā iPad Air līmenī.

    Tehniskā specifikācija

    • Izmēri un svars: 247.6 x 178.5 x 6.1 mm, 461 g (Wi-Fi) / 462 g (LTE)
    • Ekrāns: Liquid Retina IPA LCS, 1640 x 2360 pikseļi (ap 264 ppi), True Tone tehnoloģija, 500 cd/m² spilgtums
    • Operētājsistēma: iPadOS 15.5
    • Procesors: Apple M1 procesors (8 CPU kodoli, 8 GPU kodoli, Apple Neural Engine)
    • Atmiņa: 64 vai 256 GB
    • RAM: 8 GB (vienotā atmiņa)
    • Kameras: 12 megapikseļi, f/1.8, autofokuss, Smart HDR 3. Video 4K ar 24, 30 un 60 fps, 1080p ar 25, 30 un 60 fps. Priekšējā kamera 12 megapikseļi, 122 grādu aptveres leņķis, f/2.4, Central Stage, Smart HDR 3
    • Savienojumi: 802.11ax Wi-Fi 6, dual-band, hotspot, Bluetooth 5.0
    • Papildu funkcijas: pirkstu nospiedumu lasītājs TouchID, kompass, barometrs, Apple Magic Keyboard pieslēgvieta, Apple Pencil 2nd Gen atbalsts
    • Akumulators: Li-Ion 28.6 Wh
    • Cena: sākot no 709 EUR par 64GB Wi-Fi modeli līdz 1049 EUR par 256 GB Cellular modeli

    Izskats un uzbūve

    Piektās paaudzes iPad Air modelis ir identisks dubultnieks ārējā izskatā iepriekšējās paaudzes iPad Air, kas nozīmē, ka tam ir 10,9 collu liels ekrāns. Planšetdatora garums ir 247,6 mm, platums 178,5 mm un augstums 6,1 mm, bet svars 461 grams (mobilā tīkla versijai 462 grami). Uzreiz varu teikt, ka tas tiešām ir viegls, es pat teiktu, ka pārāk viegls, un prasītos kaut kas smagāks, lai sajūti to Apple produktu vērtību. Protams, no pārvietošanās un ērtuma viedokļa ir labi saglabāt nelielo svaru. Šis modelis arī ir veidots kantainajās formās, salīdzinot ar klasisko iPad modeli.

    Šobrīd šis dizains iet cauri vairākiem Apple produktiem, kā arī sajūtu līmenī tas piedod kaut kādu papildu vērtību man kā pircējam. Protams, nav mazsvarīgs fakts, ka nosacīti asāka forma arī ļauj to labāk satvert rokās vai turēt vienā rokā. Tas gan atkarīgs, cik katram tā ir liela, bet es teorētiski to spēju. Arī ikdienas lietošanā kvadrātainais dizains liekas praktiskāks un stabilāks, cik nu tas var būt kameras izbīdījuma un pogu dēļ.

    Apple iPad Air ir pieejams tikai vienā izmērā, tāpēc uzņēmumam ir radīts iPad mini, kas itin labi iet pie sirds Kristapam, un kura jaunāko versiju var dēvēt par par mazo iPad Pro veiktspējas dēļ. Salīdzinājumam, mazākais iPad Pro modelis ir aprīkots ar 11 collu ekrānu, līdz ar to savā ziņā jaunais Air modelis var konkurēt ar šo Pro modeli. Tomēr jāpieņem, ka drīzumā varētu būt gaidāmi jauni Pro modeļi, līdz ar to tā ir nebeidzamā spēle, ko tieši un kad izvēlēties.

    Planšetdatora priekša, protams, pārklāta ar stiklu, kas noteikti nav nekāds jaunums un saglabātas arī aptuveni 1 cm platās melnās malas. Es domāju, ka planšetdatoriem nemaz nevajadzētu būt ar pilnībā pieejamu skārienjutīgo ekrānu, jo to turot abās rokās varētu bieži gadīties nevajadzīga tā nospiešana. Līdz ar to šis ir drošs variants. Iespējams, ka tās varētu sašaurināt par kādu trešdaļu, jo tomēr melnā mala ir pietiekami izteikta, kas no priekšas tam liek izskatīties tehnoloģiski novecojošam.

    Rāmis un aizmugure būs veidoti no 100% pārstrādāta alumīnija. Vismaz tā ziņo Apple, un tādējādi apliecina savu atbildību pret apkārtējās vides saglabāšanu. Alumīnija izmantošana nodrošina vieglāku svaru, bet par korpusa izturību nevarētu sūdzēties. Izskatās, ka kādu skrāpējumu gan būs viegli dabūt, ja iPad pietiekami neuzmanīsiet. Taču mēneša laikā rūpējoties viss likās kārtībā, un manis izvēlētais jaunais zilais tonis tiešām izskatījās labi. Tam pat bija pieskaņots nosaukums uz planšetdatora kastītes.

    Vienīgais, kas uzbūvē mani nedaudz izbrīnīja, bija sajūta, ka tā aizmugurējā vidusdaļā ir iespējams nedaudz iespiest ar pirkstiem, kas gan nav īsti labi, jo tas nozīmē, ka ir kāda brīva vieta, kuru var salīdzinoši viegli deformēt. Varbūt nedaudz pārspīlēju, bet tas neradīja patīkamu sajūtu par šo produktu un attiecīgo cenu. Planšetdatoram ir četri skaļruņi, no kuriem divi atrodas augšā un divi lejā, turot to vertikāli. Pirkstu nospieduma lasītājs un ieslēgšanas poga atrodas labajā augšējā stūrī. Tādā ziņā nekas šo divu gadu laikā nav mainījis.

    Ekrāns

    Vēl viena komponente, kas patiesībā nav mainījusies. Kā jau minēju, tas ir 10,9 collu liels LED displejs ar izšķirtspēju 2360×1640 pikseļi. Tāpat tam ir 60Hz atsvaidzes ātrums, un tas gan neļauj konkurēt ar Pro sēriju, kurai ir 120Hz atsvaidze. Protams, ikdienā to pārāk nejūt. Tāpat ekrānam ir jau pēdējos gados ierastās Apple funkcionalitātes, kas ir īsto krāsu attēlošana, kā arī plašs to spektrs. Gaišums sasniegs 500 cd/m², kas gan nav pārāk daudz, un tiešā saules gaismā tā izmantošana nebūs pārāk ērta.

    Kā norāda uzņēmums, tad ekrāns ir pārklāts ar pirkstu nospiedumu rezistentu pārklājumu. Šeit gan es atļaušos iebilst, jo redzams, ka ekrāns ļoti ātri ar tiem pārklājas un tos nemaz nav tik viegli notīrīt. Protams, tas netraucē ikdienas darbā un varbūt Apple pieņem, ka tiešām nepaliek paši pirkstu nospiedumi, bet tauku kārtiņa no ekrāna glāstīšanas gan. Tā ir ļoti izteikta, tāpēc vien ir vērts izcelt veselu sadaļu šajā apskatā. Tāpat displejam ir tikai 1,8% atstarošanas spēja, un šo es arī uztvertu ar vieglu skepsi. Ikdienas telpu lietošanā tiešām nevar sūdzēties, bet kā būtu ārtelpās, tā ja ir cita lieta.

    Pārējos vilcienos ekrāns tiešām identisks divus gadus vecākajam modelim, kas nerunā par labu jaunajam, kā arī planšetdatora vērtībai, bet situācija jāpieņem kāda tā ir. Kā teikt, kaut kādu izteiktu sliktu kvalitāti tajā nevarēs novērot. Joprojām ekrāns atbalstīs otrās paaudzes Apple Pencil, un par tā lietošanu jau mums panesās iekšējās diskusijas. Jo savā ziņā tā ir nepieciešamība, par kuru es arī prātoju, tomēr no otras puses, tas vairāk ir specifiskiem darbiem paredzēts rīks.

    Veiktspēja ar M1 procesoru

    Šī sadaļa lielos vilcienos ir viena no divām, kas ir reāli mainījusies un palikusi labāka. Pavisam vienkārši sakot, piektās paaudzes iPad Air ir ticis pie Apple M1 procesora. Jā, tā paša, kas darbina MacBook Air, 13 collu MacBook Pro, Mac mini un arī iPad Pro planšetdatoru. Īsumā ir skaidrs, ka šis planšetdators ir diezgan “zvērīgs”. Jā, kāds teiks, ka Apple M1 procesors jau nemaz vairs nav tik jauns un jaudīgs, tomēr, ievietot tādu planšetdatorā kā tādā, jau ir notikums un liels solis jaudas palielināšanā.

    Visticamāk, šāda jauda iPad Air nav nepieciešama, tomēr labāk lai tas saņem M1 procesoru, ne aktuālo A15 Bionic mobilo procesoru, kuru var atrast iPhone 13. Iepriekšējās paaudzes iPad Air bija aprīkots ar A14 Bionic. Līdz ar to jaudas un veiktspējas ziņā lēciens ir ievērojams.  Skatoties nākotnē, iespējams, varētu sagaidīt, ka būs izveidota viena platforma, un principā viss, kas darbosies datorā, darbosies arī planšetdatorā un viedtālrunī.

    Nedaudz tehniskāk runājot, piektās paaudzes iPad Air ir aprīkots ar M1 procesoru, kuram ir astoņi CPU kodoli, kā arī tik pat grafisko kodolu. To jauda ir 3,20 GHz, un operatīvā atmiņa dubultojusies, sasniedzot 8 GB. Patīkami skaitļi ierīcei, kurai jādarbina tikai ekrāns. Protams, tā spēj apstrādāt, ko krietni jaudīgāku. Citos apskatos norādīts, ka grafiskās jaudas ziņā pēdējais iPad Pro modelis tomēr ir pārāks, kaut gan tehniski izskatās, ka abiem ir identiska M1 versija. Tas tā atsaucei.

    Tā kā Kristaps lieto ceturtās paaudzes iPad Air, varējām veikt Geekbench testus, un ar tiem padalīties šeit. Kā redzams, tad kopējā jauda ar M1 ir gandrīz divas reizes lielāka nekā A14 Bionic procesoram, un tas tikai pierāda, cik gan jaudīgs ir šis modelis… Pie mīnusiem gan var minēt to, ka bāzes modelim ir tikai 64 GB ietilpība, un nākamā versija ir pieejama ar 256 GB, līdz ar to var nākties abonēt papildu vietu iCloud servisā.

    Šis Apple iPad Air modelis lido. Okay, lidoja arī ceturtās paaudzes iPad Air, kuru testēju pagājušajā gadā, tāpēc lielu atšķirību nevar just. Uzspēlēju pāris spēles, un ar to nebija nekādu problēmu. Tāpat ikdienas lietošanā YouTube, sociālie tīkli nav nekāds šķērslis šim procesoram. Vienīgais, ko es piefiksēju, ka tas tā aizdomīgi sāka karst pie lielākas slodzes. Piemēram, palaižot kādu no spēlēm, darbinot Geekbench 5 lietotni, kas veica jaudas pārbaudi. Tas mani darīja bažīgu, jo izdalītais siltums bija pietiekami jūtams, un tas nebija tad, kad es palaistu kādu lielu procesu.

    Izmantojot video picture-in-picture režīmā, kā arī darbinot citas lietotnes, nevarēja novērot palēlināšanos. Nezinu, cik liela nozīme ir Touch ID ātrumam ar M1 procesoru, tomēr bija sajūta, ka tas darbojas maksimāli ātri. Šeit gan jāsaka, ka tas ir mīnuss, jo pēc iPhone Face ID plūdenuma, pirkstu nospieduma lasītājs liekas pagātnes tehnoloģija, kas tik ātri nereaģē. Godīgi sakot, es to arī varēju atslēgt, bet drošība pirmajā vietā. Domāju, ka šeit vēlreiz var likt atsauci uz apskata nosaukumu, ka M1 vienkārši ļaus šo iPad modeli izmantot ilgu laiku un tas nezaudēs ātrdarbību vismaz vēl 3-4 gadus. Pieņemu, ka arī video, foto un audio apstrāde noteikti ir ātrāka, salīdzinot ar 2020. gada izlaiduma iPad Air, tomēr neliekas, ka šis modelis tam tiek ļoti ekspluatēts.

    Planšetdatoram nav ventilators, kas dzesētu procesoru, tomēr ja uzsilšana notiktu bieži, tad man rastos jautājums par pārējo komponenšu darbību planšetdatorā tik siltā vidē. To nevarēja saukt par karstumu, bet par siltumu gan, ko es nebiju gaidījis. Kā arī tas izteikti bija labajā vidusdaļā, iPad Air turot vertikālā stāvoklī.

    Ikdienas lietošana

    Saistībā ar veiktspēju, gribas parunāt par ikdienas lietošanu, jo tas noteikti iet roku rokā. Protams, ar ātrdarbību šobrīd problēmu nav, un šis ir vienkārši jaudīgs planšetdators, kuram savā ziņā vienkārši nav pielietojums. Šo frāzi kopumā var dzirdēt par Apple planšetdatoriem un iPhone. Tomēr tā ir jāmāk izmantot jebkurā gadījumā, un par to rūpējas iPadOS operētājsistēma, kas manam konkrētajam modelim apskata brīdī ir 15.5. Raksta publicēšanas brīdī ir pieejama iPadOS 16 Beta versija ar pāris jaunumiem, to plānoju uzstādīt pēc apskata, jo tas koncentrējas uz šī brīža oficiāli paredzētu operētājsistēmu.

    Joprojām no lietošanas un programmatūras viedokļa Apple planšetdatori nevar aizstāt portatīvos datorus. Jā, tie spēj veikt ikdienas darbu, īpaši, ja tas saistīts ar interneta vidi, bet kopumā ir liela daļa programmatūras un ikdienas lietojamības, kas nav tik ērta. Noteikti svarīgs faktors ir dokumentu apmaiņa, kuri it kā glabājas iCloud mākoņservisā, bet tāpat arī ar to atrašanu iPad ir jāpastrādā. Ir noteiktas mapes, kas tiek saglabātas datora iCloud, lai būtu pieejamas citās saistītajās Apple ierīcēs.

    Daļēji var teikt, ka iPad ir liels iPhone, jo tam ir tādas pašas lietotņu ikonas un logrīki, kā iPhone un iOS 15. Planšetdatora gadījumā talkā nāk apakšējā josla, kurā var saglabāt gan nesen atvērtās lietotnes, gan uzreiz nokļūt līdz to bibliotēkai, kurā glabājas visas lietotnes. Tāpat logrīki ir izmēros lielāki, tāpēc spēj attēlot vairāk informācijas. Tos iespējams bīdīt pa visiem ekrāniem. Kas man ļoti patika, ir ātrā ekrāna griešanās, jo tas ļoti labi atpazīst, kādā pozīcijā atrodas iPad. Tā bija ļoti precīza, griežoties par visiem 360 grādiem.

    Nekur nav pazudusi iespēja palaist video, un tad to attēlot kādā no stūriem pa virsu citām programmām, izņemot bezmaksas YouTube versija, kas ir vienkārši smieklīgi, bet gan jau šai sāgai arī pienāks gals. Ekrānā reizē varēs darbināt divas lietotnes, sadalot to uz pusēm, vai attiecībā 1:3, vai vēl iznest kā atsevišķu lietotni “pa virsu” otrai. Arī šādā režīmā viss darbojas ļoti gludi un ātri, tāpat nomainot ekrāna pozīciju, lietotnes griezīsies līdz. Interesanti, ka mainot iPad novietojuma stāvokli izmainās skaļuma regulāciju pogu darbība, jo vertikālā stāvoklī skaļumu palielina augstāk esošā poga, kamēr horizontāli to darīs tā, kas atrodas labajā pusē. Mazs knifs, ko der atcerēties.

    Salīdzinot ar iepriekšējo iPad Air apskatu, pa šo laiku ir palaista Universal Control iespēja, kas ļauj ar vienu klaviatūru kontrolēt līdz par trim Apple ierīcēm reizē. Tas nozīmē arī iespēju pārvietot bildes un failus starp tām, ne tikai izmantot pelīti un klaviatūru. Šo funkcionalitāti, iespējams, nevar tik labi novērtēt no portatīvā datora, jo tad iPad kalpo kā papildu ekrāns. Tomēr salīdzinājumā ar iepriekš pieejamo Sidecar iespēju, tagad ir iespējams pašu iPad lietot ar klaviatūra, kas nedaudz maina spēles noteikumus, uzlabojot daudzās digitālās apstrādes iespējas starp Apple produktiem. Piemēram, man centrā atrastos iMac galda dators, blakus iPad un Mac, un es varētu katrā no tiem darīt atsevišķas lietas, pārvietojot bildes, video, failu ar vienu klaviatūru starp visiem. Kopumā tas darbojas ļoti plūdeni, tikai norādi, kurā pusē atradīsies iPad, un lieta darīta.

    Šajā reizē man bija lieliska iespēja pie iPad pieslēgt bezvadu Xbox Series S konsoles pulti, lai pārbaudītu, kā tad tā darbojas ar planšetdatoru. Kopumā nekādu lielo aizķeršanos nebija, jo to pievienoju kā jebkuru bezvadu ierīci caur Bluetooth uzstādījumiem. Interesants knifs bija, ka nospiežot vienu no izvēļņu pogām uz pults, tā automātiski atver spēļu mapi. Tātad šī ir iPadOS lieta, un jāatzīst, ka diezgan ērti, kā arī labi piedomāts sīkums. Vienīgā lieta bija tā, ka pēc savienošanās ar iPad, pulti nāksies par jaunu saslēgt ar Xbox, jo tad tā vienmēr slēgsies pie iPad, un pazudīs tiešais savienojums ar videospēļu konsoli.

    Nupat kā prezentēts M2 procesors, līdz ar to iPad Air jau “var norakstīt”. Labi, labi, jokojos. Priekš planšetdators M1 procesors ir gana labs, un tā kā tas ir virzīts tieši uz efektivitāti, tad nedrīkst aizmirst par bateriju. Apple sola, ka piektās paaudzes iPad Air interneta dzīļu apgūšanai un video skatīšanai spēs darboties 10 stundas ar vienu uzlādi. Es tam piekritīšu, jo lietojot to ikdienā, kas ir 1-3h dažādām lietām kā video skatīšanās, Excel, spēles un citas lietotnes, lai testētu ierīci, iPad bija jālādē katru trešo ceturto dienu. Protams, bateriju neiztērēju līdz nullei. Jāatgādina, ka iPad Air joprojām komplektā saņems USB-C lādētāju un 20W Apple elektrības spraudni. Attiecīgi tas ir labāk aprīkots nekā cenas ziņā dārgāks iPhone viedtālrunis.

    Kamera

    Vēl viens no uzlabojumiem šim iPad modelim, salīdzinot ar iepriekšējo, ir tieši priekšējā kamera, kas tagad ir 12 MP izšķirtspējas kamera ar 122 grādu aptveres leņķi. Papildu tam pieejama Center Stage funkcionalitāte, kura videozvanu laikā sekos līdz runātāja sejai, to centrējot vai lielāka runātāja pūļa gadījumā spēs parādīt platāku leņķi. Pārbaudīju šo Facetime videozvanā, un jāatzīst, ka darbojas tīri labi. Pavirzot seju pa labi vai kreisi, kamera diezgan ātri spēj veikt centrēšanu. Protams, cik to atļauj šis kameras leņķis. Kā rāda novērojumi, tad labāk tas strādāja iPad turot vertikālā stāvoklī un labā apgaismojā. Salīdzinoši patumšā gaismā priekšējā kamera vairs nespēja izsekot sejai.

    Papildu tam priešējā kamera saņēmu Smart HDR 3 iespēju, 1080p izšķirtspējas video ierakstu ar 25, 30 vai 60 kadriem sekundē, kā arī iespēju uzņemt Time-lapse video un automātisko stabilizāciju.

    Paturpinot par aizmugurējo kameru, tad tā ir identiska ceturtās paaudzes iPad Air. Attiecīgi 12 MP izšķirtspēja, ar f/1.8 apertūru. Arī Smart HDR 3, autofokuss un attēla stabilizācija. Principā priekšējā kamera ir ļoti līdzīga aizmugurējai. Īsumā bildes ir labas kvalitātes, un būs iespējams noķert kādu skatu, ja ta nepieciešams, bet vispār man ir sajūta, ka aizmugurējā kamera iPad varētu noderēt skenējot telpu vai izmantojot kādas papildinātās realitātes iespējas. Sen nav nācies redzēt, ka to kāds izmantotu foto uzņemšanai, piemēram, tūrisma braucienā, jo gandrīz katram kabatā atradīsies pa viedtālrunim ar krietni labāku kameru. Tā kā šoreiz uzsvars tiešām uz labu priekšējo kameru, ar ko veikt kvalitatīvus videozvanus.

    Noslēgumā

    Es palikšu pie sava un citu izteiktā, ka tieši iPad Air ir labākais planšetdators, pateicoties savai veiktspējai, dizainam un daudz maz atbilstošajai cenai, kaut gan tā ir pietiekami augsta. Tādā ziņā ārpus konkurences atrodas klasiskais iPad modelis, kas tiešām derēs visiem.

    Piektās paaudzes iPad Air ar M1 būtu jābūt ilgtermiņa pirkumam un investīcijai, ar ko es domāju tā ātrdarbību vairāku gadu garumā, atbalstu no Apple un jaunākās iPadOS versijas saņemšanu, kas var krietni mainīt tā darbību. Iespējams, to padarot arvien tuvāku datoram. Šis planšetdators lieliski kalpos gan dažādām izklaidēm un sociālo tīklu pārskatīšanai, gan būs spējīgs veikt video un bilžu apstrādi noteiktā ātrumā, veikt pierakstus un izmantot citas Apple Pencil sniegtās iespējas, kā arī vienkārši kalpot par izklaides lietu garlaicīgā vakarā vai pārvaldīt visas mājās esošās viedierīces.

    Kopā ar citiem Apple datoriem, tas var kļūt par ārējo ekrānu vai daļu no ikdienas darba, īpaši, ja darbojies kādā digitāli radošajā nozarē. Un nebūs jāuztraucas par nepārtrauktu lādēšanu, par ko arī parūpēsies M1 procesors. Vienīgi uz iPad joprojām neatradīsim speciāli pielāgotu Instagram lietotni, kas jau ir kļuvusi par pēdējo gadu mītu un lielāko izbrīnu šajā lietotņu laikmetā.

    Parastā Wi-Fi modeļa cenai mazumtirdzniecībā būtu jābūt 709 EUR, bet latviešu interneta veikalos var atrast arī lētākas iespējas. Dārgākais modelis ar iebūvētu 256 GB atmiņu un mobilā tīkla iespēju sasniegs 1049 EUR, kas jau ir ļoti augsta cena. Ir pieejamas piecas dažādas krāsas: melna, pelēcīgi balta, rozā, violeta un zila. Pie gala cenas vēl var pieskaitīt pāris simtus, ja būs interese iegādāties Apple Pencil un kādu no oficiālajām klaviatūrām.

    Iespējams, pasaulē labākais šobrīd pieejamas planšetdators ikvienam lietotājam, ko tagad darbina Apple M1 procesors.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains un korpuss
    9
    Ekrāns
    7
    Kameras
    8
    Veiktspēja
    10
    Programmatūra
    9
    Akumulators
    8
    AvotsApple
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma
    Iespējams, pasaulē labākais šobrīd pieejamas planšetdators ikvienam lietotājam, ko tagad darbina Apple M1 procesors.Apple iPad Air (2022) ar M1 procesoru apskats - cerams, ka ilgtermiņa ieguldījums