Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple tomēr ļaus nomainīt iPhone 13 displejus neatslēdzot Face ID

    Jaunākie raksti

    Lielu ažiotāžu ir raisījusi informāciju par to, ka pēc iPhone 13 displeja nomaiņas, nedarbosies Face ID biometriskā autentifikācija, ja remonts netiks veikts oficiālajā servisā vai netiks pārlodēts īpašs mikrokontrolieris no oriģinālā ekrānā. Uzņēmums Apple tomēr apgalvo, ka ar programmatūras atjauninājumiem, tas vairs nebūs jādara.

    Arī mūsu lasītāju komentāros tika saņemta liela skepse par šo, tomēr pāris dienu laikā Apple sniedzis atbildi medijam Engadget, ka strādā pie iPhone operētājsistēmas izmaiņām, kas atcels šos tehniskos ierobežojumus. iFixit neilgi pēc iPhone 13 viedtālruņu prezentācijas atklāja, ka, nomainot displejus, var nedarboties Face ID, jo to ir nepieciešams speciāli aktivizēt vai pārlodēt īpašu mikroshēmu. Protams, šāds pārlodēšanas process prasītu arī mikroskopa izmantošanu, kas nav ērtākais remonta veids. Līdz ar to tas radīja lielas šaubas, vai trešo pušu remonta servisos vispār varēs nomainīt saplīsušos ekrānus.

    Izskatās gan, ka var nedaudz uzelpot, jo Apple oficiāli paziņojis, ka šo situāciju labos ar programmatūras izmaiņām. Tiesa, nav zināms, kad tieši tas notiks, un joprojām ir neizpratne, kā gan šis bija iespējams arī no ASV noteikumu skatupunktu, jo šobrīd ļoti aktīvi tiek strādāts pie iekārtu remontēšanas uzlabošanas. Šis noteikti nav piemērs, ka lietas virzītos tajā virzienā. Iespējams, ka šajā reizē arī patērētājiem ir izdevies uzvarēt.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma