Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple izziņo atjaunotus iPhone SE un iPad Air, kā arī jaunu Mac Studio datoru ar M1 Ultra procesoru un Studio Display ekrānu

    Jaunākie raksti

    Šajā nokaitētajā laikā Rietumu kapitālisms nav miris, un Apple rīko savu pirmo 2022. gada produktu prezentāciju, kas jau kā ierasts kopš pandēmijas sākuma notiek attālināti un ir iepriekš ierakstīta. Nebija neviens paziņojums par karu Ukrainā, ko es kaut kādā ziņā gaidīju.

    Par pasākumu tika ziņots nedēļu iepriekš, un šoreiz kā atslēgas sauklis kalpoja “Peek Performance”, kas varētu liecināt par ieskatu jaunos un jaudīgos produktos. Šajā reizē Apple izziņoja atjaunotu iPhone SE viedtālruni, iPad Air planšetdatora modeli, kā arī jaunu Mac Studio personālo datoru komplektā ar jaunu Studio Display ekrānu, kas lielākoties sakrīt ar iepriekš izteiktajā baumām. Tāpat arī svaigs akcents iPhone 13 izskatā.

    Pirmās “vieglās ziņas” bija saistītas ar Apple TV+, palieloties par balvu nominācijām, kuras saņēmušas Apple veidotās filmas un seriāli. Piemēram, kurlmēmais aktieris, kurš nominēts Oskara balvai. Tāpat šajā gadā gaidāms plašs filmu klāsts ar jau Holivudā zināmiem aktieriem, tā kā uzņēmums arvien vairāk attīsta šo jauno nozari. Vēl viens jaunums būs Beisbola spēļu tiešraides piektdienās. Tas noteikti ir liels ieguvums amerikāņu skatītājiem.

    Zaļas krāsas iPhone 13 un iPhone 13 Pro

    Baumas ir bijušas patiesas, jo iPhone 13 modelis tagad ir pieejams zaļā krāsā, tā kā paldies precīzajiem baumotājiem. Zaļā krāsa nav bijusi tik izplatīta iepriekšējos iPhone modeļos, salīdzinot ar citām. Šī krāsa būs pieejama parastajam iPhone 13 un nedaudz atšķirīgāks tonis iPhone 13 Pro modelim.

    Avots: Apple

    Trešās paaudzes iPhone SE

    Avots: Apple

    Vēlreiz bez pārsteigumiem, jo tiek izziņots trešās paaudzes iPhone SE modelis. Tas joprojām izskatīsies kā iepriekšējās paaudzes iPhone SE un iPhone 7 modelis. Jaunā ierīce būs aprīkota ar to pašu A15 Bionic procesoru, kāds ir pieejams iPhone 13 modeļos, līdz ar to šis viedtālrunis būs ļoti jaudīgs, kā arī darbosies ilgu laiku. Procesors ļaus labi apstrādāt bildes un nodrošinās kopējo ātrdarbību, jo tas būs 1,8 reizes ātrāks nekā iPhone 8, taču domāju, ka šis salīdzinājums galīgi nav vietā. Principā tam ir identiska jauda kā jaunākajiem iPhone flagmaņiem, līdz ar to nekādu pārsteigumu par ātro darbību un grafisko jaudu.

    Tas būs pieejams trīs krāsās, ar 4,7 collu displeju. Kā norāda Apple, tad jaunais iPhone SE būs aprīkots ar stiprāko ekrāna stiklu līdz šim. Tādu pašu kā iPhone 13 modeļiem. Joprojām tam būs pieejams TouchID pirkstu nospiedums, kas, pēc manām domām, ir lieliskāka biometriskā autentifikācijas iespēja. Jā, šis modelis saņems arī 5G savienojumu, kas to padarīs vēl pievilcīgāku plašākam pircēju lokam.

    Trešās paaudzes iPhone SE saņems 12MP aizmugurējo kameru. Tikai vienu, un pateicoties A15 Bionics iespējām būs uzlabota iespēja labāk notvert sejas ādas toņus un video, tāpat būs uzlabota digitālā bilžu apstrāde un pieejams portreta režīms. To darbinās iOS 15 operētājsistēmas versija, tā kā arī tur nekas jauns ierastam Apple lietotājam vai jaunam, kas pirmo reizi izvēlēsies iPhone. Tā cena būs sākot no 519 EUR, un iPhone SE būs pieejams trīs krāsās – baltā, sarkanā un melnā. Tas būs vislētākais un pieejamākais iPhone viedtālrunis.

    Piektās paaudzes iPad Air

    Avots: Apple

    Šajā reizē ir sajūta, ka Apple nenodarbojas ar liekvārdu, uzreiz ķeroties pie jauna produkta izziņošanas, un tas ir iPad Air planšetdators savā piektajā paaudzē. Un laikam šeit daļēji tika atklāts tas Peek Performance moments, jo iPad Air tagad būs aprīkots ar M1 procesoru. Tāds pats, kāds ir pieejams iPad Pro un MacBook Air portatīvajā datorā. Tas ļaus kļūt tam divreiz ātrākam, salīdzinot ar iepriekšējās paaudzes modeli. Protams, tika parādīti dažādi jaudas salīdzinājumi ar citiem planšetdatoriem vai Windows datoriem, kas ir nedaudz netverami.

    Lielos vilcienos tā ir lielākā un jaudīgākā izmaiņa, kas ļaus darbināt dažādas programmas planšetdatorā. Tāpat iPad Air būs aprīkots ar 12MP priekšējo kameru, kurai tagad ir Center Stage režīms, centrējot bildi uz runātāju. Tāpat kā citos jaunajos Apple produktos. Līdzīgi kā iPhone SE, šis planšetdators saņems 5G savienojumu. Jāatzīst, ka šī iespēja to padarīs vēl pievilcīgāku lietotājiem. Protams, paliek iespēja to savienot ar speciālajām klaviatūrām un otrās paaudzes Apple Pencil, ko varēja darīt iepriekš. Nekas jauns šajā segmentā.

    Apple izceļ iespēju lietot jauno iPad Air, lai strādātu ar video un dažādiem digitālajiem projektiem. Jaunais modelis būs veidots no 100% pārstrādāta alumīnija, un šis ekoloģiskais nospiedums tiek izcelts arvien vairāk katrā no produktiem. Jāatzīst, ka iPad Air atkal apliecinājis savu statusu, kā labākais planšetdators. Vismaz es tā domāju, un zinu, ka tam piekrīt arī citi. Lielos vilcienos dizains un izmērs palicis identisks 2020. gada modelim, ar 10,9 collu ekrāna diagonāli. Apple iPad Air būs pieejams piecās krāsas, un cena sākot no 679 EUR par 64GB modeli.

    Jauns Apple M1 Ultra procesors

    Avots: Apple

    Nākamais jaunums Apple produktos būs jaunais M1 Ultra procesors, kas jau ciešāk saistīts ar Peek Performance. Šis ir ceturtais procesors ARM saimē, kas realitātē ir divi apvienoti M1 Max procesori, kas bija līdz šim jaudīgākie. Īsumā tā ir ļoti jaudīga mikroshēma, kas ir ātra un joprojām efektīva no enerģijas patēriņa, ko īpaši izceļ Apple. Kā norāda uzņēmums, tad tas patērēs par 65% mazāk enerģijas nekā līdzīgs 10 kodolu procesors.

    M1 Ultra sastāves no 114 miljardiem tranzistoru, kas ir visvairāk personālā datorā procesorā līdz šim. Protams, izmēra ziņā tas būs lielākais Apple ARM procesors. Tehniskajā specifikācijā šī mikroshēma leposies ar 128GB vienoto atmiņa, 20 kodolu CPU un 64 kodolu GPU, kas darbosies astoņas reizes ātrāk nekā M1. Grafiskā apstrāde patērēs par trešdaļu mazāk enerģijas nekā līdzīgi konkurenti. Protams, šīs procesors noteikti būs nepieciešams tikai noteiktai daļai lietotāju, kas darbojas ar ļoti ietilpīgiem darbiem datorā, kā video un bilžu apstrāde, mūzikas veidošana vai rasēšana u.c. Interesanti, vai šis raksts taptu ātrāk, ja man būtu šāds procesors…

    Izstrādātājiem nevajadzēs atsevišķi pārveidot programmas, lai izmantotu šo gigantisko jaudu, jo to būs maksimāli iespējams izmantot tāpat kā līdz šim tajās programmās, kas jau ir pielāgotas ARM arhitektūrai. Acīmredzot, izceļot sieviešu dienu un sievietes tehonloģijās, reklāmas video runāja tikai daiļā dzimuma pārstāves.

    Jauns personālais dators Mac Studio

    Tālāk seko svarīgākais un interesantākais, kurā iekārtā šī M1 Ultra jauda parādīsies, un arī šeit baumas bijušas ļoti precīzas, jo Apple datoru saimei pievienojas pavisam jauns personālā datora modelis Mac Studio. Tas līdzināsies Mac mini, esot apmēram trīs reizes biezāks, taču joprojām izmēros ļoti kompakts, kas noteikti ir lielākais ieguvums. To varēs vienkārši novietot uz galda.

    Ārējais korpuss būs veidots no viengabala alumīnija, un tā izmērs būs 9,5×19,7×19,7cm, bet svars 2,7kg (M1 Max) vai 3,6kg (M1 Ultra). Ventilācija nāks no apakšas, un tiks izmantoti divi ventilatori datora augšējā daļā. Tas būs ļoti kluss dators, kā apgalvo Apple. Mac Studio aizmugurē būs pieejamas četras Thunderbolt pieslēgtvietas, 10GB Ethernet, USB-A, HDMI un Pro audio izeja. Tas varēs savienoties Wi-FI 6, Bluetooth 5. Priekšējā daļā būs pieejamas vēl divas USB-C pieslēgvietas, kas noderēs datu apmaiņai, kā arī tur atradīsies SD kartes lasītājs. Mac Studio varēs savienot ar četriem 4K izšķirtspējas displejiem. Tieši tas, kas nepieciešams nozares profesionāļiem.

    Avots: Apple

    Mac Studio būs aprīkots gan ar M1 Max, gan M1 Ultra procesoriem. Ar M1 Max tas būs aptuveni trīs reizes ātrāk par 27 collu iMac datoru, kas vairs nebūs pieejams. Līdz ar to M1 Ultra būs vēl jaudīgāks un spēcīgs, vidēji esot par 80% ātrāks nekā spēkstacija Mac Pro. Šī konfigurācija būs spējīga vienā laikā apstrādāt 18 video translācijas 8K izšķirtspējā. Protams, šo visu būs jāmāk izmantot, un savās prezentācijas par to runā Apple, demonstrējot dažādus piemērus, uz ko nelieku uzsvaru. Ar to variet iepazīties paši.

    Interesants fakts ir tas, ka Mac Studio ar M1 Ultra patērēs par 1000kWh mazāk elektroenerģijas gadā nekā citi augstas veiktspējas personālie datori. Rezumējot, ļoti jaudīga darbstacija. Mac Studio cena būs sākot no 2299 EUR ar M1 Max proceosoru, bet maksimālā cena ar M1 Ultra sasniegs 9199 EUR. Prezentācijas beigās tika pieminēts, ka vēl palicis atjaunot tikai Mac Pro datoru līniju, taču tas notiks vēlāk.

    Studio Display

    Avots: Apple

    Iepriekš Apple pārsteidza pasauli ar Pro Display, kas bija ļoti dārgs, un kuram nācās atsevišķi iegādāties turētāju par 1099 EUR, taču tagad ir pieejama lētāka alternatīva, kura būs aprīkota ar turētāju. Tas būs 27 collu ekrāns, ar 14,7 miljoniem pikseļu, sasniedzot 5K izšķirtspēju un atbalstot vienu miljardu krāsu. Studio Display būs True Tone ekrāns, kas pārklāts ar neatspīdošo stiklu, lai uzlabotu tā redzamību dažādos apgaismojumos. Tajā būs iebūvēta tā pati 12MP priekšējā kamera, kas iPad Air modelī ar Center Stage iespēju. Ekrāns būs aprīkots ar trīs mikrofoniem, kas noderēs videozvanos, kā arī sešiem skaļruņiem. Vismaz Aple norāda, ka gan mikrofons, gan skaļruņi būs profesionālas studijas līmenī. Tie atbalstīs arī Spatial audio iespēju, kas ir AirPods Pro austiņās. Spilgtums sasniegs 600 cd/m².

    Studio Display ekrānam aizmugurē būs trīs USB-C pieslēgvietas, lai pieslēgtu ārējās iekārtas, kā arī viens Thunderbolt savienojums, lai saslēgtu to ar Mac Studio vai MacBook Pro. Papildu tam jaunas krāsas saņēmusi Apple klaviatūra, pele un skārienjutīgais panelis, pieskaņojoties šim displejam. To varēs savienot arī ar MacBook Air un Mac Mini, ne tikai jaudīgajiem dzelžiem. Tā cena būs sākot no 1749 EUR par lētāko versiju, bet ar labāko statīvu un pārklājumu tā būs 2459 EUR.

    Kuru no jaunajiem produktiem jūs vēlētos savā ikdienas lietošanā?

    AvotsApple
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    28 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Oskars
    08.03.2022 22:27

    Mac Studio izskatas sasoditi labi. Vismaz savadaks pec dizaina. Nu tagad paradisies lidziga veida atdarinajumi.

    Kristaps
    09.03.2022 08:59
    Reply to  Oskars

    Vispār iegūsti informāciju un izkāp no tā apple burbuļa vienreiz!
    Intel NUC ‘datora kastīte’ pastāv no 2013 gada! Un joprojām tiek aktīvi updeitota-jaunāko šī gada versiju var iegādaties arī ar jaudīgāko un jaunāko intel i9 12. paaudzes procesoru. Nerunājot par mazajiem HP un Dell ‘plaukstas izmēra’ galddatoriem kas arī jau pastāv vismaz 5 gadus.

    KURŠ NO KURA ŠPIKO?!??? Tas ka krāsa ir balta nevis melna un savādāks gaisa ventilatora atveres dizains, nenozīmē, ka apple ir izveidojusi kaut ko unikālu! Tieši pretēji….
    NEESI ZOMBIJS!

    Last edited 2 years ago by Kristaps
    Kristaps
    09.03.2022 09:30
    Reply to  Kristaps

    P.S. Nerunājot par mini-ITX formfaktoru, kas aktīvi dzīvo pie patēretājiem ar visvisādiem korpusiem kas smuki var tev stavēt uz galda nevis zem galda, tu brīvi tādu bez īpasām piepūlēm vari tādu ‘kastīti’ pēc savām vēlēšanām sakomplektēt jau gadus 5!

    Bet vispār vēsturiski standarts dabā pastāv no 2002 gada! ;)

    Last edited 2 years ago by Kristaps
    Čiekurs
    09.03.2022 10:19
    Reply to  Kristaps

    Neesi lohs un netaurē komentāros ar caps lock un jautājumzīmju spamu. Citādi izklausies pēc histēriskas Kārenas.

    digitalk
    09.03.2022 13:31
    Reply to  Kristaps

    ja tu nespēj atšķirt NUC alumīnija korpusa noapaļotās malas no Mac alumīnija estētikas no A līdz Z, ieskaitot daudz praktiskāk novietoto ventilāciju, tad nevajag tā uztraukties. ja cits cilvēks to prot novērtēt, tas tev nekādi netraucēs lietot ne NUC, ne kantainos un dizainā apdalītos mini ITX korpusus.

    Last edited 2 years ago by digitalk
    Kristaps
    09.03.2022 15:58
    Reply to  digitalk

    Smieties vai raudāt no tava komentāra?

    Ja domā nopietni, tad lai Dievs mums stav klāt!
    Tad varbūt labāk lai Putina kungs nospiež to sarkano pogu ar radioaktivitātes zīmīti, jo racionāla domāšana cilvēkos ir izlidojusi pa logu arā, palikusi ir tikai zombiju nācija.

    P.S. šeit ir paris visuāli estētiskāki piemēri, par āboļu kantaino neizteiksmīgo kasti:
    http://www.xda-developers.com/best-mini-itx-cases/

    Last edited 2 years ago by Kristaps
    digitalk
    09.03.2022 16:25
    Reply to  Kristaps

    > Ja domā nopietni, tad lai Dievs mums stav klāt!

    tā saucamā dieva nav, mazā “racionālā” histēriķe. vari droši doties par to paraudāt pār tiem “estētiskākajiem” piemēriem pēc xda linka, ja jau tev tā liekas, ka pielipinātās LED gaismiņas, līkās kājiņas un sacaurumotie sāni ar stikliem dod +100 pie dizaina.

    Vards
    09.03.2022 21:51
    Reply to  Kristaps

    Pašam smiekls nenāk? Viss tajos linkos redzamais ir lielāka izmēra “noledots” un viaticamāks arī skaļāks/neefktīvāks “craps”….
    Ja jau tie tavi mini wiņžInteļAmd kompji ir tik lab, tad ko pīksti pie katra apple raksta?
    Sedi savā pasaulītē un nekunksti, ne Tev būs spriest par to kas cilvēkiem patīk un ko tie pērk.

    Krisjanis
    09.03.2022 22:39
    Reply to  Kristaps

    Paskatījos – visas tajā lapā atrodamās kastītes izskatās pēc lētiem plastmasas sūdiem. Vai ir vēl kādas “līdzvērtīgas” opcijas, ko ieteiktu apskatīt?

    Also, diezgan debīls komentārs par to sarkano pogu. Lai arī cik sap*sta būtu tava uztvere par to, kas ir un kas nav glīts, tādu sūdu runāt nevajadzētu!

    digitalk
    10.03.2022 12:46
    Reply to  Krisjanis

    jautājums uz kādas bāzes vēlies ko savākt, kādas prasības un budžets? esmu redzējis keisu, kas noformēts kā HiFi 17″ standarts, cenā laikam ~150. izskatījās eleganti, ja tev visa aparatūra vienā stendā.

    ja tev miniatūrus kompaktkeisus, tad skaties uz barebone sistēmām. tās gan nāk ar dēli un pat proci, tā kā ar speceni neizvērsīsies — tas pats pieminētais intel NUC no priekšas labi izskatās, tik vien kā ventilācija uz sānu.

    ja gribi ko sīkāk, tad reģistrējies forumā, jo šis raksts drīz aizbrauks prom no pirmās lapas un kurš ta arhīvu čekos :)

    Last edited 2 years ago by digitalk
    grh
    09.03.2022 00:04

    Kā tieši Iphone SE ar A15 un ~1750mah bateriju var darboties ilgu laiku? Salīdzinot ar ko?
    Aktuālajam Iphone 13 pro ar A15 ir ~3100mah baterija.
    Manuprāt SE nav īsti variantu kā darboties ilgi, ja salīdzina ar saviem augstākās klases brāļiem.

    Tas ko nekur nepieminēja. SE būs downgreidots A15 ar mazāk corēm un par 3GB RAM mazāk kā pārējiem A15 aifūniem.

    Kursors.lv
    09.03.2022 06:47
    Reply to  grh

    iPhone SE (2022) ir aprīkots ar 3GB RAM nevis “par 3GB RAM mazāk”. Ne visiem 13tajiem iPhone ir 6GB RAM. Mazākajiem iPhone 13 un iPhone 13 mini modeļiem ir 4GB RAM. A15 Bionic procesors gan visiem šiem telefoniem ir vienāds, kodolu skaitā izmaiņu nav. Kas attiecas uz baterijas darbības laiku, tad ar jauno procesoru telefonam būtu jādarbojas ilgāk, jo A15 ir gluži vienkārši efektīvāks.

    grh
    09.03.2022 13:05

    Nepiekritīsi, ka Apple nedaudz baltos melus sastāstīja, kad teica, ka SE tagad ir flagmaņa jaudas? Tiešām -3GB RAM pret flagmani skaitās nekas? Tad jau tas RAM nemaz nav vajadzīgs arī flagmanim :D
    Un par to bateriju – jā, pret veco SE ar A15 funkcionēs labāk, bet ne jau SE varēs tagad saukt par Iphone ar ilgu baterijas darbības laiku. Pēc baterijas darbības laika testiem viņš garantēti būs pat zem mini modeļa. SE uz šo brīdi būs baterijas ziņā trūcīgākais Iphone un tāpēc manuprāt runāt par nekonkrētu “ilgu” baterijas darbības laiku ir lieki.
    Protams, piekasos nevietā, bet nu vismaz pēc mana skatījuma SE baterijas darbības laiku var cildināt tikai, ja konkrēti salīdzina ar veco SE, bet ne ar dajebko citu.

    Kursors.lv
    09.03.2022 14:27
    Reply to  grh

    Manuprāt, nav īsti melots par tām jaudām. Tas vecais jaunais SE tagad tiešām piedāvās līdzīgas veiktspējas iespējas salīdzinot ar mazajiem un aktuālajiem iPhone 13. Cita lieta, ka tajā SE modelī viss pārējais ir baaaaaigi novecojis. Esmu mēreni skeptisks, jo mūsdienās par 500 eiro tomēr var nopirkt jau diezgan labus telefonus. Jā, tas būs Android, bet nu tehniski dzelzis par šo naudu sanāk labāks.

    grh
    09.03.2022 14:34

    Starp citu, Apple lapā var redzēt, ka ir GPU par 1 cori mazāk pret 13 pro. Kā tieši A15 ar 3GB RAM tajā SE varēs sniegt līdzvērtīgu jaudu ar citu tālruni, kuram ir A15 un 6GB RAM? Nu nevar to sniegt. Jā, pabrowsēt internetu, sīkus darbiņus – tur pietiks. Spēlēt aktuālās spēles bieži vien var neizdoties, jo RAM tomēr ir svarīgs. Ne velti taču aktuālajos tālruņos ir 6GB RAM nevis 3 vai 4GB. Ar to paši Apple atzīst, ka RAM ir nepieciešams.
    Jebkurā gadījumā par šo cenu ta SE ir ļoti labs kā jauns tālrunis. Lielākā sāpe ir senlaicīgais ekrāns ar savu tumsību. Tad jau labāk lietotu Mini iegādājos saviem vecākiem, kur vasarā var ar sliktām acīm kaut ko ekrānā saskatīt nevis šo SE, kuram vasaras saulē ekrāns ir diezgan bēdīgs.
    Ar šo baču tāpat tas telefons aktīvam cilvēkam dienu neizvilks. Ja 13 pro izvelk 1-1.5 dienas, tad nu šis gribot nespēs to izdarīt.
    Kā iepazīšanās telefons Apple saimei noteikti der. Es visticamāk meklētu iespēju no labām rokām pirkt lietotu 11 pro par tādu naudu, jo tas visos raksturlielumos izpogās šo SE.

    Kursors.lv
    09.03.2022 15:35
    Reply to  grh

    Tieši tāpēc es arī saku, ka salīdzinot ar “mazajiem un aktuālajiem iPhone 13”. Pro un Pro Max tomēr ir citas klases aifoni. Ikdienas lietošanā gan arī vakar izziņotajam SE nebūs absolūti nekādu problēmu, ja vien nespēlē spēles no rīta līdz vakaram. Manā skatījumā, iPhone SE tomēr ir mazliet par dārgu tam, kas šobrīd pieejams tirgū. Ja būtu par kādiem kaut vai 100 eiro lētāk, tad gan varētu pogāt laukā visus un visu. Līdzīgi kā lētākais MacBook Air ar M1 pogā laukā arī par sevi dārgākus PC laptopus.

    Vards
    09.03.2022 21:57

    Ooo jā par lētāko MacBook Air M1 piekrītu. Reāli nav konkurences par to cenu. Pārsvarā šajā cenu kategorijā sanāk plastmasas windīši ar nožēlojamiem i5 inteļiem.

    Eggy Mega
    09.03.2022 16:57
    Reply to  grh

    Un izpogās arī izmēra ziņā. Lielākā daļa šī tālruņa pircēju, novērtē tā salīdzinoši mazo izmēru. Tādēļ drīzāk būtu jāskatās mini virzienā.

    karlis
    09.03.2022 19:26
    Reply to  grh

    ko jūs darat ar tiem telefoniem, k baterija netur 2 dienas?
    ir taču citas lietas interesantākas nekā sinhronizēties nepārtraukti ar visiem mājas tosteriem.

    un pa 500 eiro ir tīri labs aparāts

    Kursors.lv
    09.03.2022 22:33
    Reply to  grh

    Hmm, izskatās, ka jaunajam iPhone SE ir 4GB RAM: https://www.macrumors.com/2022/03/09/iphone-se-3-has-4gb-ram/

    Name*
    09.03.2022 06:41

    Ceru, ka nākamajā iPhone paaudzē būs vēl zaļā krāsa.

    Rūdolfs Rancāns
    09.03.2022 10:57

    Lai arī jaunā monitora kāja nemaksā gluži 1000€, bet tie vēl joprojām ir papildus 460€ par augstuma regulēšanas iespēju vien. Ņemot vērā monitora cenu, man tā šķiet vēl iespaidīgāka summa nekā lieks tūkstotis klāt pie 6k vērta monitora.

    Niks
    09.03.2022 11:12

    Lietoju iphone 12 ieraugot šo zaļo nagi niez pēc iphone 13 pro zaļā krāsā. Bet kāda viņa ir dzîvē tā krāsa 🤔

    Biteme
    09.03.2022 17:39

    Atjaunoti…vai atjaunināti?

    KKTK
    10.03.2022 11:12
    Reply to  Biteme

    Pārkrāsoti.

    Reklāma