Web Analytics
More
    Reklāma

    TCL 20 Pro 5G apskats – jauns gads, “jauns” ražotājs

    Fotogrāfs: Jēkabs Aleksandrs Krūmiņš, @jekabsphotography

    TCL 20 Pro 5G piedāvā dažus pārsteigumus, ko neprot citi, bet ar to nav gana, lai izkonkurētu citus ražotājus.

    Jaunākie raksti

    Jaunais gads mūsu platuma grādos iesācies ar “jaunu” ražotāju, kas atceļojis pie mums. Ja jau izmantoju pēdiņas, gan jau nojaušat, ka tam apakšā ir stāsts. Runa ir par ražotāju, kas galīgi nebūtu dēvējams par jaunu mobilajā industrijā. Vienkārši līdz šim TCL tālruņus ražoja ar Alcatel, Blackberry un pat Palm zīmoliem. Tomēr pirms diviem gadiem ražotājs nolēma beigt koķetēt ar agrāko laiku lielajiem vārdiem un sadūšojās ražot viedtālruņus ar savu nosaukumu. Nav jau nekāds brīnums, jo TCL plašākām masām pazīstams ar pieņemamas cenas un labas kvalitātes televizoriem. Tādēļ arī TCL mārketings viedtālruņus cenšas iebarot ar ekrānu kvalitāti, kas atceļojusi pa taisno no ražotāja teļļukiem. Lai gan ražotājam ir bariņš ar budžeta klases viedtālruņiem, interesantākais man šķiet tieši TCL 20 Pro 5G, kas ir spējīgākais no piedāvājuma.

    Reklāma

    TCL 20 Pro 5G pirmajā mirklī nedaudz atgādina, nesen apskatīto Honor 50. Patiešām, līdzību ir daudz – abi ražotāji uz laiku pie mums bija iepauzējuši, abi izmanto ekrānus ar noliektām malām, abu dizaini iet vienā virzienā un pat cena ir stipri līdzīga. Tieši cena uzdod pāris jautājumus – kā klājas TCL 20 Pro 5G  vidējā klasē, kurā noteikumus diktē Xiaomi un Samsung Galaxy A sērija; vai TCL 20 Pro 5G spēj izcelties uz pieblīvētā piedāvājuma fona? To arī centīšos noskaidrot apskatā.

    TCL 20 Pro 5G tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 11, TCL UI
    • Ekrāns: 6.67 collu AMOLED, 1080 x 2400, 20:9 malu attiecība, ap 395 ppi, 107.4 cm2, ap 89.6% ekrāna un korpusa attiecība, HDR10, ap 420 nitu vidējais spilgtums
    • Procesors: Qualcomm Snapdragon 750G 5G (8 nm), astoņi kodoli: 2×2.0 GHz Kryo 570 & 6×1.7 GHz Kryo 570, Adreno 619 video apakšsistēma
    • RAM: 6GB
    • Atmiņa: 256GB, microSDXC atmiņas karšu atbalsts
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Wi-Fi Direct, hotspot, Bluetooth 5.1 (A2DP, LE), NFC, USB Type-C 2.0, 3.5 mm austiņu ligzda, 3G/4G/5G
    • GPS: A-GPS, GLONASS, BDS, GALILEO
    • Papildus: optiskais pirkstu nospiedumu lasītājs zem ekrāna, kompass, žiroskops, programmējams taustiņš, infrasarkanais raidītājs
    • Kameras: aizmugurē: 48 MP, f/1.8, 26mm, 1/2.0″, 0.8µm, PDAF, OIS; 16 MP, f/2.4, 16mm, 123˚, 1/3.0″, 1.12µm ultra platleņķa kamera; 2 MP, f/2.2 makro kamera; 2 MP, f/2.4 dziļuma sensors; 2X LED zibspuldze; HDR; video – 4K@30fps, 1080p@30/60fps, gyro-EIS. Priekšā 32 MP, f/2.5, HDR, video – 4K@30fps, 1080p@30/60fps.
    • Izmērs un svars: 164.2 x 73 x 8.8 mm, 190g
    • Akumulators: Li-Po 4500 mAh, 18W ātrā vada uzlāde, 15W bezvadu uzlāde
    • Cena: 499 eiro pie Bites, interneta veikalos 400-600 eiro

    Premium dizains ar pārsteigumiem un trūkumiem

    Laikā, kad dizaina tendences, kam sekot pārējiem, diktē ābols (plakani sāni, priekša un aizmugure), TCL 20 Pro 5G spītīgi iet noapaļotas priekšas un aizmugures ceļu. Sajūtu ziņā, tālrunis atgādina jau pieminēto Honor 50 (atvainojos jau laicīgi, bet nāksies pieminēt vēl, jo līdzību ir daudz), tikai TCL dizains šķiet par kripatu smalkāks. Tas noliekto ekrāna malu dēļ. Lai gan ekrāni ar noliektām malām tiešām vairs nav šī gada aktualitāte, neaizmirsīsim, ka 20 Pro tika izziņots pagājušā gada aprīlī, bet pie mums atceļoja vien tagad. Gan priekša, gan aizmugure līgani saplūst ar matēto alumīnija rāmi. Starp citu, TCL 20 Pro 5G ir viens no lētākajiem pie mums pieejamajiem viedtālruņiem, kas ticis pie pilna premium (lasi stikla sviestmaizes ar alumīnija pildījumu) korpusa. Kamēr tālrunis nav ieģērbts maciņā, tauste tiešām var gavilēt, šis ir viens no plaukstai tīkamākajiem korpusiem, kāds pēdējā laikā turēts rokā. Necerēts pārsteigums, par ko milzīga uzslava!

    TCL 20 Pro 5G aizmugure šķiet iedvesmojusies no LG Velvet. Kādēļ? Tā kā LG mobilā divīzija nu jau pieder vēstures annālēm, TCL ir viens no retajiem, kam izdevies aizmugures kameras iemānīt korpusā bez kameru izbīdījuma. Jā, kameras ir vienā līmenī ar aizmuguri. Vēl viens negaidīts dizaina pārsteigums. Tas nozīmē, ka 20 Pro ir viens no retajiem tālruņiem, kas uz galda negāzelēsies. Tiesa gan, šādam dizaina meistardarbam pastāv risks vieglāk pāršķelt kameru acis, ja aizmugure tiek pie plaisas. Un tā kā nav kameru sala, kas ar tausti jūtama, diezgan bieži gadās pirksti kadrā. Aizmugures lielākā daļa ir maigi matēta, bet kameru puse tikusi pie glancēta pārklājuma. Matēta vai nē, aizmugure tomēr krāj pirkstu nospiedumus, toties nav slidena. Testa ierīce tikusi pie krāšņākās versijas, bet ziemeļnieciskāku gaumju īpašniekiem patiks pelēkā versija, kas, manuprāt, izskatās elegantāk.

    Alumīnija rāmis ir taustei ļoti patīkams. Tā labā puse tikusi pie ērtiem bloķēšanas un skaļuma taustiņiem, bet kreisā puse pie trešā dizaina pārsteiguma – programmējama taustiņa. Par laimi, šis neaprobežojas tikai ar Google asistenta funkciju, bet ir plaši pielāgojams. Augša tikusi pie 3.5 mm austiņu ligzdas un infrasarkanā raidītāja. Jā, to var uzskatīt par tehnoloģiju muzeju, bet, vai nav patīkami redzēt nieciņus, no kā citi ražotāji atteikušies? Man patīk!

    Kopumā dizains ir smalks, ergonomisks, taustei ļoti patīkams un atstāj kvalitatīvu iespaidu. Tomēr ir kāds trūkums, kur atkal jau jāvelk paralēle ar Honor 50 (es taču teicu, ka pieminēšu vēl un vēl). Izmantotie materiāli rada bažas. TCL 20 Pro 5G nav norādījis stiklu rūdījumu, ekrāns nav saņēmis aizsargplēvi, kā vairums konkurentu un mitruma aizsardzība ir tikai karšu atvilktnes silikona riņķīša goda vārds, ne IP reitings, pie kā pagājušajā gadā vidējā klasē pieradināja Xiaomi, Samsung un Sony. Varētu jau par šiem trūkumiem nepukstēt, tomēr prasītajā cenā ir sajūta, ka TCL noskopojis maķenīt par daudz. Toties komplektācija ir dāsna ar lādētāju un silikona maciņu. Īsais rezumē – taustes estēti būs sajūsmā, bet praktiskie latvieši, kam uztrauc korpusa dzīvot spēja, rauks pieri.

    Ekrāns bez ātrās atsvaidzes? Šogad, nopietni?

    Teikšu godīgi, TCL 20 Pro 5G ekrāns mani mulsina vairāk par sāļo karameli. No vienas puses, matrica ir spilgta un kontrastaina, kā jau AMOLED matricai pienākas. No otras puses ekrāns nav saņēmis ātro atsvaidzi, kas nu jau vairs neskaitās ekstra vidējā un pat budžeta klasē. No trešās puses, solītie TV pielāgojumi strādā pārsteidzoši labi. Tātad par matricu sūdzību nav, krāsas kalibrētas labi, spilgtums ir pietiekams un kontrasts lielisks. Mazliet gan iepaliek skata leņķi, bet nav ko lietot dīvaini sašķiebtu tālruni. Tomēr ātrās atsvaidzes neesamība nobīda šo, gandrīz flagmaņu cenas viedtālruni, konkurences rindā uz pēdējām vietām. Jā, vēl aiz vien daudz spēļu nav pielāgojušās ātrajām atsvaidzēm, tomēr ikdienā animācijas konkurenti pielāgo daudz plūdenāk, tādēļ 20 Pro stipri iepaliek tiem. Atstāj komentāros, vai šogad vispār drīkst būt vidējās klases augšgala viedtālrunis bez ātrās atsvaidzes? To daļēji atspēko programmatūra, kas šoreiz gimiku vietā piedāvā pārsteidzoši nopulētu sniegumu.

    Runa ir par ievadā pieminētajiem pielāgojumiem, kas atceļojuši pa taisno no TCL televizoru divīzijas. Katrs ražotājs, kam nav slinkums, savās saskarnēs sabāž video un attēlu uzlabotājus, kas sola iebliezt kontrastu un pārvērst SDR saturu par HDR. Taču TCL, brīnumainā kārtā, tiešām izdevies saturu paspilgtināt, padarīt kontrastaināku, nesasmērējot sejas. Tieši cilvēku sejas šādos uzlabotājos cieš visvairāk, tomēr ne šoreiz. Arī pārslēgšanās starp krāsu temperatūru adaptīvajā režīmā, šoreiz ir tik plūstoša, ka neizraisa šoku acīm un uztverei. Vismaz Android vidē šis ir viens no nopulētākajiem sniegumiem. Par programmatūras pielāgojumiem, sēdies 10, bet ātrā atsvaidze ir neizpildīts mājas darbs, kas prasītajā cenā nav piedodams, tādēļ divas balles nost!

    P.s. tā kā saskarne NXTVISION izvēlnē, kas atbildīga par ekrāna programmatūras maģiju, neļauj veikt ekrāna uzņēmumu, šoreiz, diemžēl, lasītājiem nebūs iespēja paķīķerēt šajos pielāgojumos.

    Ar atbloķēšanu viss kārtībā

    TCL 20 Pro 5G saņēmis klasisku sejas un pirkstu nospiedumu atpazīšanas komplektu. Ar sejām tālrunis saprotas lieliski un atpazīst momentā. Tā kā par ļoti drošu šo metodi uzskatīt nevar, interesantāks ir pirkstu nospiedumu lasītājs. Tas šoreiz novietots zem ekrāna. Tā kā 20 Pro iznāca pagājušajā gadā, šis ir viens no retajiem vidējās klases pārstāvjiem, kas ticis pie optiskā zem ekrāna lasītāja. Tas strādā ļoti ātri un precīzi. Lasītāja simetriskais novietojums ir ērts un neapdala ne labročus, ne kreiļus. Ērti, ātri, uzticami. Šajā departamentā tiešām viss kārtībā.

    Skaņa un vibrācija ir multimediju vājais punkts

    Ja par attēlu rūpējas NXTVISION, kas tiešām ir līmenī, tad par skaņu rūpējas viens vienīgs skaļrunis. Laikā, kad visi konkurenti (izņemot Honor 50, bet jau minēju, ka abiem līdzību ir daudz) tikuši pie stereo skaļruņiem, TCL 20 Pro 5G mono skaļrunis neiepriecina. Tas spēj sasniegt pieklājīgu skaļumu, lai spalgie zvanu signāli aizmālētu ausis, bet atliek uzlikt, kādu skaņdarbu, lai attaptos pie basu un augšu trūkuma un kopumā plakana skanējuma bez niansēm. Neliels mierinājums, ka vismaz 3.5 mm austiņu ligzda nav aizmirsta. Vibro motors kalibrēts smalkāk, par pieminēto Honor 50, tomēr pie aktīvākas vibrācijas motors ir gana skaļš, lai saprastu, ka konkurenti izmanto smalkākus verķus.

    Viduvējs akumulators ar vienu, negaidītu pārsteigumu

    TCL 20 Pro 5G ticis pie Li-Po 4500 mAh akumulatora. Ietilpība ir tur, kur šogad skaitās minimums vidējā klasē. Tomēr tā darbība šķiet švakāka par konkurentiem. Piemēram, mana ikrīta rutīna, kas konkurentiem iztērē ap 6%, TCL 20 Pro 5G prasa ap 10%. Turklāt uzlādes procenti kūst kā saldējums vasarā, katru reizi, paņemot tālruni rokā. Te kaut kas nav līdz galam salāgots. Arī komplektā iekļautais 18W lādētājs ir viens no gausākajiem, kādu vidējā klasē var atrast. Piemēram, Honor 50 ticis pie 66W uzlādes, Xiaomi 11T pie 67W uzlādes, bet POCO F3 pie 33W uzlādes. Akumulatora darbības un uzlādes vilšanos daļēji atspēko, kāds negaidīts pārsteigums. TCL 20 Pro 5G ir viens no retajiem vidējās klases viedtālruņiem, kas saņēmis bezvadu uzlādi. Negaidīts, bet ļoti patīkams pienesums vidējai klasei.

    Veiktspēja netur līdzi konkurentiem

    Tā kā 20 Pro tika izlaists pagājušogad, šo sadaļu daliet ar divi, bet tā kā pie mums tas atceļojis vien tagad un konkurence nesnauž, reiziniet ar divi. TCL 20 Pro 5G darbina Qualcomm Snapdragon 750G. Procesoram nebūtu ne vainas, ja tālruņa cena būtu par 200 naudiņām zemāka, jo konkurenti līdzīgā cenā tikuši pie jaudīgākām sirsniņām. Piemēram, Xiaomi 11T lieto jaudīgo MediaTek Dimensity 1200, tiešais konkurents Honor 50 ticis pie jaunāka un efektīvāka Qualcomm Snapdragon 778G, bet par 200 eiro lētākais POCO F3 ticis pie flagmaņcienīgā Qualcomm Snapdragon 870. Lieki teikt, ka visi šie piemēri ir jaudīgāki par TCL 20 Pro 5G. Ko tas nozīmē ikdienā? To, ka grafiskās spējas visu laiku pazaudē pa kādam kadram, aplikācijas atveras par kripatu lēnāk un neliela buksēšana ir manāma. Jā, tas nav krimināli, dzīvot jau var, bet nepiedodami uz konkurentu fona un par prasīto cenu. Šeit daļēja atbildība jāuzņemas biezajai saskarnei, par ko papukstēšu mazliet vēlāk.

    Toties atmiņa ir dāsna. 6 GB RAM ir minimums Android, kas būtu nepieciešams, bet iekšējā atmiņa tikusi pie dāsniem 256 GB un atmiņu kartes atbalsta. Viedtālrunis nesmādē arī infrasarkano raidītāju un 3.5 mm austiņu ligzdu. Savienojumi ir stabili un jau atkal man izdevās ekrānā ieraudzīt 5G ikoniņu. Starp citu, saskarnes paziņojumu rīkjoslā ir atsevišķs taustiņš, ar ko ieslēgt vai atslēgt 5G.

    TCL UI uz Android 11

    TCL saskarne iedvesmu pilnīgi noteikti guvusi no OnePlus Oxygen OS – sarkani akcenti, estētika, kas imitē tīru Android un smalkas, pārdomātas animācijas (kurām procesors nespēj sagremot visus kadrus). Patiesībā saskarne ir visai bieza, liekprogrammu ir diezgan daudz, tomēr vizuālie risinājumi ir gana gaumīgi un pārdomāti, tāpēc saskarne nešķiet kaitinoša. Ja neskaita austrumnieku vēlmi pārforsēt ar liekprogrammām un atsevišķu bloķēšanas ikonu mājas ekrānā. To protams var noņemt, bet principu gan jau sapratāt.

    Saskarne šķiet sastiķēta no dažādām citām. Ir gan sānu panelis, gan dažādi niansēti pielāgošanas iestatījumi.

    Saskarne ir tikusi pie aplikāciju krātuves, bet tā ir savdabīga. TCL UI pats sakārto aplikācijas pa kategorijām, tiesa tas notiek tikai saskarnei saprotamā veidā. Asprātīgais tulkojums piedāvā, piemēram, komunālo pakalpojumu sadaļu. Tulkojums gan nav konceptuāls jokdaru piegājiens, jo atsevišķas izvēlnes ne vien nav iztulkotas, bet ir pieejamas lietuviski. Sveiki broliai lietuviai! Par laimi var tikt arī pie klasiskāka aplikācijas krātuves izkārtojuma.

    Lai gan estētika ir patīkama, tomēr ne viss ir noslīpēts līdz galam. Saskarne ir diezgan pilna ar negludumiem. Piemēram, pie atvērtajām aplikācijām rādās vairāki vienas un tās pašas aplikācijas logi. Arī RAM menedžments ir nedaudz par aktīvu, pat aplikācijas, kas atķeksētas, lai strādā fonā, mēdz aizmirsties. Eh, šomēnes atkal netikšu pie nostaigāto soļu rekorda, jo TCL UI to konstanti vēlējās ignorēt. Atšķirībā no MIUI, paziņojumi atnāk visi, tomēr tie mēdz būt ar nelielu aizturi. Bankas aplikāciju tā arī neizdevās piedabūt pie paziņojumiem.

    Saskarne kopumā ir niansēta un pārdomāta, tomēr prasās pēc smilšpapīra. Nevaru solīt, vai blusas tiks izķertas ar atjauninājumiem, jo testa laikā nevienu nesaņēmu. Tas cerības nevieš.

    Kameras neatbilst cenai

    Arguments, ka saulainā dienā sanāk pieņemamas bildes, piestāv budžeta un vidējās klases apakšgalam. Šoreiz arī ar saulainu laiku neiet spīdoši. Runa ir par novecojušu četru kameru konceptu ar dziļuma un makro kameru apendicītiem, kas nepiestāv prasītajai cenai un šim gadam. Lai gan šoreiz galvenā kamera tikusi pie optiskās stabilizācijas, kas ir retums vidējā klasē, tā šoreiz neglābj stipri viduvējo kopainu un neattaisno sevi.

    TCL 20 Pro 5G ticis pie:

    • 48 MP, f/1.8, 26mm, 1/2.0″, 0.8µm, PDAF, OIS galvenās kameras
    • 16 MP, f/2.4, 16mm, 123˚, 1/3.0″, 1.12µm ultra platleņķa kameras
    • 2 MP, f/2.2 makro kameras
    • 2 MP, f/2.4 dziļuma sensora
    • 32 MP, f/2.5 paštīksmināšanās kameras

    Aplikācija ir samērā vienkārša. Atšķirībā no citām, sadaļa “Vēl” ir kreisajā puse, nevis labajā, kā vairumam, bet secību iespējams pielāgot. Tomēr kaitinoši, ka nav izšķirti standarta un ultra platleņķa kameras taustiņi. Šoreiz, lai tiktu pie platāka leņķa, jāiet caur 2x palielinājumam. Kameras aplikācijas asprātīgākā fīča ir noteikt ēdienam kalorijas. Lai gan AI zefīru sajauca ar saldējumu, tas bija pietiekami, lai es atteiktos no kārdinošā, gaisīgā dzērveņu kāruma.

    Līdzīgi kā konkurenti, arī TCL 20 Pro 5G operē ar digitālo palielinājumu līdz 10x.

    Tiesa gan, nevajag gaidīt no digitālā palielinājuma brīnumus. Viss, kas iet virs 2x kļūst nebaudāms, tādēļ par uzticamākajiem lielumiem jāuzskata 0.5x, 1x un 2x.

    Lai gan šie trīs lielumi tiešām būs labākais, ko kameru četrinieks var izspiest, arī šeit viss nav līdz galam forši (lasi cenai atbilstoši). Jau pieminētajās saulainajās dienās, kad būtu jābūt optimālākajam rezultātam, vērojamas pārgaismotas vietas, kas norāda uz problēmām ar dinamisko diapazonu. Detaļu ir daudz mazāk, kā konkurentiem. Fokuss ir lēnīgs un radošs, jo dzīvo pats savu dzīvi. Lai pārliecinātos, ka vēlamais ir asumā, paiet ilgāks laiks, arī tad jārēķinās, ka var tikt pie neasa rezultāta. Ultra platleņķa kamera ir kalibrēta atšķirīgā toņkārtā un objekti būs deformēti. Ultra platleņķa kameras vājais sniegums švakākos gaismas apstākļos rezultējas ar to, ka pat dienā uzņemtas bildes izskatās, kā uzņemtas atšķirīgā diennakts stundā vai laikapstākļos. Turklāt vērojams dramatisks detaļu zudums. Lūk, piemērs!

    Runājot par sliktas gaismas scenārijiem, šoreiz galvenajai kamerai nelīdz pat optiskā stabilizācija, kas ir retums vidējā klasē, kam būtu jāuzlabo sliktas gaismas sniegums. Kameras aplikācija piedāvā “Īpašo nakts režīmu”, kam īpaša ir tikai tā nespēja konkurēt. Jā, detaļas tiek atgūtas, bet izmantotie dzeltenie toņi ir tāda pati tehnika, kādu izmanto budžeta klase. Konkurenti ir gaismas gadus priekšā TCL. Nakts režīms nav pieejams ultra platleņķa kamerai. Žēl, cerēju, ka ražotājs izmetīs vismaz kādu glābšanas riņķi šai kamerai.

    Kā uzvedas dziļuma sensors? Nu beigsim sevi mānīt, ka mašīnmācības laikmetā 2MP sensoriņš atbild par izpludinātu fonu un korekti izkalkulētu objektu. Lai tur vai kā, šis nav veiksmīgākais portreta režīms, kāds redzēts. Jau atkal jāatsaucas uz cimperlīgo fokusu, kas pats nolemj, ko paturēt asumā, ko nē. Objektiem vienmēr pastāv iespēja piebīdīt kameru gana tuvu, lai iegūtu dabiskāku fokusu. Biju izbrīnīts, ka tādā gadījumā krāsas tiek saasinātas dīvaini nedabiski, portreta režīms ar krāsām tika veiksmīgāk galā. Tas nav tipiski.

    Portreta režīms

    Un protams makro kameras apendicīts. Lai nebojātu sev un lasītājiem garastāvokli, vienkārši atstāšu šeit paraugus, kuri ir laimes spēle, jo izdevās roku notrāpīt fokusā. Grrr…

    Uz papīra pašiņu kamera ir laba, praksē tā performē tik pat nepārliecinoši, kā aizmugures fantastiskais četrinieks. Kopumā, TCL 20 Pro 5G kameras sagādā vilšanos. Kameru nepilnības varētu piedot pagājušajā gadā, ja viedtālrunis maksātu krietni mazāk. Šogad ražotāji vidējā klasē visbiežāk tomēr piedāvā tīri lietojamu galveno sensoru, uzlabotu ultra platleņķi un pat lietojamu apendicītu (Xiaomi ir izdomājis, kā makro bildes padarīt ciešamas). Ar kameru sniegumu protams var sadzīvot, bet vai par pusštuku vajag? Domāju, ka nē!

    Konkurence

    • Honor 50 – šajā apskatā pieminēju gana bieži, jo līdzību ir daudz. Honor piedāvā veiklāku veiktspēju, labāku kameru sniegumu un krietni ātrāku uzlādi, uz ko TCL atbild ar iespējams lādzīgāku saskarni un bezvadu uzlādi. Tomēr abiem var pārmest, ka vismaz šobrīd konkurenti ir krietnu izrāvienu priekšā.
    • Xiaomi 11T – ir grūti atrast argumentus par sliktu Xiaomi. 11T piedāvā ātrākas atsvaidzes ekrānu, pārāku veiktspēju, rūdītu aizsargekrānu, ietilpīgāku akumulatoru ar ātrāku uzlādi un veiksmīgāku kameru risinājumu. TCL var atspēkoties tikai ar bezvadu uzlādi, kādam iespējams TCL UI labāk ies pie sirds.
    • Samsung Galaxy A52 – veiktspēja iespējams ir vienīgais departaments, ko pārspēj TCL, jo Samsung piedāvā IP67 mitruma aizsardzību, ātrākas atsvaidzes ekrānu un krietni lielāku atbalstu par stipri zemāku cenu. TCL atspēlējas ar bezvadu uzlādi, bet neko citu.
    • POCO F3 – ne velti kronējām par pagājušā gada vidējās klases karali. F3 maksā par aptuveni 200 eiro lētāk, tam ir augstākas atsvaidzes ekrāns, flagmaņu veiktspēja, stereo skaļruņi un pat kameru sniegums daudz neatpaliek no TCL 20 Pro 5G. Vienīgais ar ko TCL atspēlējas, ir bezvadu uzlāde un 3.5 mm austiņu ligzda. Nedomāju, ka tas attaisno 200 eiro atšķirību.
    • Samsung Galaxy 20 FE – aizpagājušā gada flagmaņu kāvējam cena nokritusi zem 20 Pro, tas nozīmē, ka lētāks tālrunis piedāvā augstākas atsvaidzes ekrānu, flagmaņu veiktspēju, IP67 mitruma aizsardzību un krietni labāku kameru sniegumu.
    • LG Velvet 5G – apsolu, ka mirušo zīmolu pieminu pēdējo reizi, bet Velvet ir par 200 eiro lētāks, tā veiktspēja ir pārāka, tam ir stereo skaļruņi, pilnvērtīga IP68 mitruma aizsardzība un tāds pats, ja ne labāks kameru sniegums.

    Nobeigumā – TCL 20 Pro 5G piedāvā dažus pārsteigumus, bet ar to nepietiek

    Sveicu TCL mūsu platuma grādos! Kaut kā jau jāaizpilda LG un Huawei atstātais tukšums. Ar šo uzdevumu budžeta klasē TCL veicas tīri pieņemami. Tomēr, ja runa ir par kārdinošo vidējās klases augšgalu, situācija nav tik rožaina. TCL 20 Pro 5G pārsteidz ar dizaina elementiem, kas nav atrodami citiem – kameru sistēmas bez izbīdījuma, īsta alumīnija rāmja (šobrīd vidējā klasē tas ir retums) un papildu taustiņa, kam ir ļoti plašs piešķiramo funkciju klāsts (citi aprobežojas tikai ar asistenta funkciju). Ekrāna programmatūras pielāgojumi ir negaidīti labi noslīpēti un strādā pārsteidzoši labi. Bezvadu uzlāde šādā cenā ir retums. Tomēr šie patīkamie pārsteigumi ir par maz, lai izsistu stabilu vietu starp vēl stabilākiem konkurentiem. TCL 20 Pro nav saņēmis nekādu IP mitruma aizsardzību, ražotājs nenorāda stiklu rūdījumu un pat aizsargplēve nav tikusi ekrānam. Ekrāns neprot ātro atsvaidzi, pie kā pieradinājuši konkurenti. Veiktspēja, akumulatora darbība un saskarne sliecas vaiāk uz viduvējo galu. Stereo skaļruņi arī ir aizmirsti. Kameru darbība atbilst daudz lētāku viedtālruņu darbībai.

    Diemžēl, tieši cena ir tā, kas visvairāk TCL 20 Pro 5G noliek uz lāpstiņām. Gandrīz visi konkurenti ap 500 naudiņām piedāvā ātrās atsvaidzes ekrānus, stereo skaļruņus, daudz labāku kameru darbību, veiklāku veiktspēju un krietni žiperīgāku uzlādi. Nepārprotiet mani, tālrunim nebūtu ne vainas, vienkārši, lai konkurētu, tam būtu jāmaksā par kādiem 200 eiro mazāk. Taisnības labad gan jāsaka, ka runa ir par tālruni, kas tika izziņots pagājušā gada aprīlī, bet, ko tas maina, ja pie mums atceļojis tikai tagad? Laiku neapstādināsi un no šī brīža konkurences izvairīties nav iespējams. Diemžēl, konkurences dēļ TCL 20 Pro 5G nevaru ieteikt. Bet, ja notiek brīnums, tā cena izkūst tik pat ātri, cik tā akumulatora uzlādes līmenis, tad gan nevajag atteikties no vizuāli pievilcīgā ekrāna, elegantā korpusa un bezvadu uzlādes.

    Iepriecināja

    • Dizains kopumā ir smalks un pārdomāts. Viens no retajiem neslēpta alumīnija rāmjiem vidējā klasē
    • Ekrāna programmatūra plūdeni uzlabo saturu un pielāgojas apkārtējam apgaismojumam
    • Dāsna 256 GB atmiņa
    • Bezvadu uzlāde
    • Ir: 3.5 mm austiņu ligzda, infrasarkanais raidītājs, atmiņu kartes lasītājs

    Neiepriecināja

    • Vienīgais viedtālrunis šādā cenā bez ātrās atsvaidzes
    • Konkurenti piedāvā jaudīgāku veiktspēju
    • Viduvējs akumulatora sniegums
    • Kameru sniegums nav cenai atbilstošs
    • Grūti konkurēt prasītajā cenā

    TCL 20 Pro 5G piedāvā dažus pārsteigumus, ko neprot citi, bet ar to nav gana, lai izkonkurētu citus ražotājus.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains un uzbūve
    8
    Ekrāns
    8
    Programmatūra
    7
    Veiktspēja
    6
    Akumulators
    6
    Kameras
    5
    Cena
    5
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma
    TCL 20 Pro 5G piedāvā dažus pārsteigumus, ko neprot citi, bet ar to nav gana, lai izkonkurētu citus ražotājus.TCL 20 Pro 5G apskats - jauns gads, "jauns" ražotājs