Web Analytics
More
    Reklāma

    Alcatel A5 LED gaismiņtelefona apskats

    Vai Tev vajag dažas disko diodes par 170 eiro?

    Jaunākie raksti

    Alcatel atradis iespēju ar nelielu triku pārdot visai lēnīgu viedtālruni, turklāt pārdot to par gana augstu cenu.

    Būsim godīgi un nemelosim paši sev, Alcatel A5 LED ir viens no tiem viedtālruņiem, kas ir kā pāvi – ja nebūtu astes, pāvs būtu vienkārši liela izmēra vārna (atbaidošs putns bez spējas dziedāt, pat pārtikā īsti nav patērējams). Alcatel A5 LED “aste” ir aizmugures vāciņš, kurā iebūvētas 35 LED diodes. LED diodes aktivizējamas kopā ar zvana signālu, mūziku un spēlēm.

    Kas īsti ir Alcatel A5 LED, un kādam pircējam viedtālrunis domāts? Alcatel A5 LED saimniekam, visticamāk, šķitīs, ka zelta krāsa iPhone ir pārāk maz uzkrītošs viedtālrunis.

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 6.0 Marshmallow
    • Ekrāns: IPS LCD, 5.2 collas, 720 x 1280, ap 282 ppi
    • Procesors: Mediatek MT6753, astoņi 1.3 GHz Cortex-A53 kodoli, Mali-T720MP3 video apakšsistēma
    • RAM: 2.0 GB
    • Atmiņa: 16 GB, microSD līdz 32 GB
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi Direct, Bluetooth 4.2 (A2DP, LE), 4G LTE Cat.4
    • Kameras: 8 megapikseļi, f/2.0, HDR, divkrāsu LED zibspuldze. 1080p video. 5 megapikseļu priekšējā kamera
    • GPS: ar A-GPS
    • Papildus: e-kompass, 35 LED aizmugures vāciņš
    • Izmēri un svars: 146 x 72.1 x 10.2 mm (7.7 mm bez LED vāciņa), 167 g
    • Akumulators: lietotāja nenomaināms Li-Ion 2800 mAh
    • Krāsa: pelēka
    • Cena: ap 170 eiro interneta veikalos, 200 eiro pie operatoriem

    Izskats un uzbūve

    Alcatel A5 LED caurcaurēm ir budžeta klases viedtālrunis. Tas ir veidots no plastmasas, ekrāns nav neko spilgts un kontrasta līmeņi arī visnotaļ nosacīti, arī kamera ir aizķērusies vismaz četrus gadus senā pagātnē. Alcatel A5 LED vismaz man ļoti atgādina Just5 Freedom viedtālruņu modeļus, tikai Alcatel A5 LED ir nedaudz modernāks procesors. No priekšpuses nekādi neatšķirt Alcatel A5 LED no citiem (daudz zemākas cenas) Ķīnas alternatīvām.

    Viedtālrunis ir visai biezs, ar 10.2 mm tas ir viens no biezākajiem viedtālruņiem tirgū, kur jau priekšā atrodas izturīgie Cat viedtālruņi. Biezumu piešķir LED aizmugures nosegvāks, jo ne pārāk grandiozās ietilpības 2800 mAh akumulatoram nebūtu jāveicina Alcatel A5 LED tuklumu.

    Alcatel A5 LED aizmugures LED vāciņš ir noņemams, bet testam saņemtajam viedtālrunim tas turējās klāt pārāk labi. Šķita, ka noņemšana to varētu salauzt, tāpēc pārāk neaizrāvos ar LED vāciņa nost ķimerēšanu. Vāciņā iebūvētas 35 LED diodes, tās ir visai lielas, turklāt diožu darbība ir daļēji programmējama, bet par to nedaudz vēlāk.

    Zem Alcatel A5 LED ekrāna izvietotas kapacitīvas skārienpogas, tās ir izgaismotas, bet izgaismojuma laiks ir ļoti īss – ap divām sekundēm. Izgaismojuma laiku nevar mainīt. Viedtālrunis, protams, izmanto microUSB uzlādes pieslēgvietu.

    Pāris vārdi par Alcatel A5 LED ekrānu. Alcatel A5 LED saņēmis IPS LCD ekrānu ar 5.2 collām un 720 x 1280 izšķirtspēju, kas dod ap 282 ppi. Ražotājs nemin, ka Alcatel A5 LED būtu skrambu drošs ekrāna pārklājums. Ekrāns ir samērā grūti tīrāms. Matricas kvalitāte ir vāja – tai ir zems kontrasts, nožēlojama izšķirtspēja, ekrāns atbilst apmēram divas reizes lētāku telefonu specifikācijai.

    Akumulatora darbība ir pieņemama, tas nodrošinās aptuveni piecu stundu darbību spēļu režīmā, bet jāatceras, ka LED aizmugures apgaismojums pamatīgi tērē enerģiju.

    Kopumā Alcatel A5 LED ir plastmasīgs, biezs, smags, ne pārāk glīts un arī lēnīgs. Tikai uz Alcatel A5 LED izmēģināšanas laiku parotaļāties ar LED gaismiņām varbūt arī bija neierasti un drusku interesanti, bet tikai LED gaismiņu dēļ iegādāties šo viedtālruni laikam nebūtu pārāk prātīgi.

    LED aizmugures gaismiņas

    Alcatel A5 LED ir divas visai unikālas lietotnes, viena no tām ir Light Show, kas ļauj pielāgot LED vāciņa darbību. Light Show ļauj uzreiz izmēģināt Alcatel A5 LED diožu darbību, kā arī iestatīt diožu aktivizēšanos kopā ar mūzikas atskaņošanu, zvana saņemšanu un pat kopā ar spēlīšu spēlēšanu. Te uzreiz būtu jāatzīmē, ka LED diožu vāciņa darbināšana atstās visai jūtamu ietekmi un darbības laiku ar vienu uzlādi.

    LED aizmugures vāciņš spēj ar 35 diožu palīdzību attēlot lietus līšanu, uguņošanu u.tml. efektus. Rhythm efekts attēlo mūzikas ekvalaizera darbību. Tāpat LED aizmugures vāciņš spēj reaģēt uz apkārtējās vides skaņām, piemēram, skaļas mūzikas klausīšanos. Arī tad LED aizmugures vāciņš mirgos mūzikas ritmos, ja šī iespēja būs aktivizēta.

    Pieaugušo šāda LED gaismiņu mirgošana varētu aizraut uz divām minūtēm, bērnu varbūt uz kādām 10.

    Otra unikālā lietotne ir Theme Center, kas ļauj ar kameras palīdzību parādīt viedtālrunim dažādas krāsas, pēcāk tiek no tām izveidota vizuālā tēma. Šādi varēsi viedtālruņa saskarnes krāsu tēmu pielāgot savam apģērbam vai automašīnas krāsai.

    Programmatūra

    Alcatel A5 LED darbina nedaudz novecojusi Android 6.0 Marshmallow operētājsistēmas versija. Uzreiz var sacīt, ka viedtālrunis neiegūs Android 7.0 Nougat (Nougat atnākšana Alcatel A5 LED būtu salīdzināma ar astoto Pasaules brīnumu blakus Babilonas gaisa dārziem), nemaz nerunājot par 8.0 Oreo.

    Visai liela vilšanās ir latviskotas saskarnes neesamība Alcatel A5 LED.

    Viedtālrunim uzstādītas vairākas reklāmas lietotnes, piemēram, WPS Office, Instagram, Facebook Messenger. Diemžēl galerijas lietotne ir nestabila, tā bieži uzkaras.

    Sadaļas Turbo download atrašanās pie iestatījumiem arī nav izprotama – nez no kurienes tas Turbo parādīsies? Uz kā rēķina tiks iegūts?

    Kopumā – Alcatel A5 LED ir diezgan nestabils un lēnīgs viedtālrunis. Pat ekrāna tastatūras izsaukšana ne vienmēr ir ātra. Lietotājam no 16 GB pieejami aptuveni 7 GB atmiņas, kas var būt nepietiekams apjoms.

    Ātrdarbība

    Teorētiski Alcatel A5 LED ātrdarbībai nebūt jābūt vājai – viedtālrunim ir gana civilizēts, bet ne pārāk jauns Mediatek MT6753 procesors ar astoņiem 1.3 GHz Cortex-A53 kodoliem. Šis pats procesors visai veiksmīgi darbināja arī Meizu m2 note un citus viedtālruņus ar 1080p izšķirtspējas ekrāniem. Diemžēl ikdienas Alcatel A5 LED darbība nav tik veiksmīga, kas ir negaidīts pārsteigums. Jau iepriekš minēju, ka ne visas viedtālruņa lietotnes darbojas ideāli, iespējams, arī kāda fona lietotne vainojama lēnā Alcatel A5 LED ikdienas darbībā.

    Pamatīgi pieklibo iebūvētās atmiņas lasīšanas un rakstīšanas ātrums, kas pavisam noteikti nenāk par labu Alcatel A5 LED. Ar 176 MB/s lasīšanas un 38 MB/s rakstīšanas ātrumu Alcatel A5 LED ierindojas vienā no pēdējām vietām iebūvētās atmiņas ātrumu topā. Tāpat viedtālrunim ir tikai 2 GB RAM, kas šobrīd jau ir uzskatāms par Android minimumu.

    Kamera

    8 megapikseļi mūsdienās ir reti atrodami pat priekšpuses pašiņu kamerās, turklāt izmantots ļoti zemas kvalitātes objektīvs, kas necieš gaismas krišanu tieši objektīvā. Ar Alcatel A5 LED perfektā apgaismojumā var iegūt ciešamas fotogrāfijas, bet jebkādas atkāpes parāda viedtālruņa kameras nespējas – zemu detalizāciju, pelēcīgumu, nožēlojamu dinamisko diapazonu. Pirms gadiem trim Alcatel A5 LED kamera vēl būtu pieņemama budžeta klasei, bet šodien nekādā gadījumā.

    Alcatel A5 LED kameras lietotnei ir Night mode, bet tā nedod pilnīgi nekādu ieguldījumu attēla kvalitātes uzlabošanā.

    Viedtālruņa kameras darbība jau tā nav neko ātra, bet HDR aktivizēšana to padara neciešamu. Turklāt HDR fotogrāfijas arī nav dēvējamas par pārlieku augstvērtīgām. Kameras lietotne nepiedāvā Auto HDR režīmu, tāpēc to nāksies slēgāt pašam iekšā un ārā, visbiežāk piemirstot par režīmu pārslēgšanu.

    Jāatzīst, ka Alcatel A5 LED kamera ir draņķīga un šodienai pilnīgi neatbilstoša. Līdzvērtīgā cenu kategorijā nesen apskatītais Xiaomi Redmi Note 4 piedāvā varbūt arī ne izcilu, bet pavisam noteikti būtiski labāku kameru.

    Nobeigumā

    Alcatel A5 LED ir visai atbaidošs mēģinājums notirgot kaudzīti ar novecojušām tehnoloģijām, kas piesegtas ar ņirbošu aizmugures vāciņu. Viedtālrunim ir it kā budžeta klasei pieņemams procesors, tomēr ikdienas ātrdarbība par to neliecina. Alcatel A5 LED mājaslapā tiek solīts viedtālrunis ar 3 GB RAM, 32 GB atmiņu un pat pirkstu nospiedumu nolasītāju, bet izskatās, ka Eiropa saņem tikai 2 GB RAM, 16 GB atmiņu un pavisam noteikti jāiztiek bez pirkstu nospiedumu nolasītāja.

    Alcatel A5 LED uzbūve arī atbilst vismaz divus gadus vecām budžeta klases ierīcēm. Šobrīd jau visi saprātīgie ražotāji līdzīgā cenā pārgājuši uz 1080p ekrāniem, vismaz 3 GB RAM, ātrām atmiņām, labām kamerām. Pieļauju, ka Alcatel A5 LED telefona pašizmaksa ir tikpat liela kā vienam pašam LED aizmugures vāciņam.

    Uzstādītā operētājsistēma ir novecojusi, to pavada pāris “gļukainas” lietotnes un vairākas reklāmas lietotnes. Iespaids ir visai nokaujošs…

    Šķiet, kameras modulis izmantots tikai tāpēc, ka citiem ražotājiem tas bija aizķēries noliktavā un Alcatel vēl tika piemaksāts, lai kameras aizvāktu prom, nesagādājot raizes par to nodošanu otrreizējai pārstrādei.

    Kam patiks Alcatel A5 LED? Kādam, kurš vēl mīt diskoērā.

    Patika

    + ideja

    Nepatika

    – izpildījums

    Vai Tev vajag dažas disko diodes par 170 eiro?

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    4
    Ekrāns
    4
    Kamera
    3
    Veiktspēja
    3
    Programmatūra
    2
    Akumulators
    6
    Salīdzinot ar konkurentiem (cenā ap 180 eiro)
    1
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Sparc
    02.10.2017 11:51

    Diemzheel ir kas peerk shaadu. Es personigi par taadu cenu nepirktu arii beernam ne. Tehniskais izpildijums protams lielakai dalja neinteresee, bet veelaak nu neslepsim, ka programmu aizture utml., sadusmo lietotaaju. Visnotalj shis atgaadina no priekshpuses ZTE Z831.

    ninja
    02.10.2017 16:14

    Man arī liekas, ka diezgan bēdīgs modelis. Atgādināja skolas diskotēkas kad bija mirgojošās nokias ))

    06.10.2017 06:31

    Tiem, kam krieviski saprast nav problēmu – https://youtu.be/PVj4j5zMPMA – te krievu vlogeris Andrejs Solovjovs no mobileimho.ru stāsta tieši par šo pašu viedtālruni. Vismaz vizuāli var tālruni apskatīt. Ja tā pavisam godīgi manas domas, tad jēga no tālruņa vienam “bling bling” vakaram? :)

    Reklāma
    Vai Tev vajag dažas disko diodes par 170 eiro?Alcatel A5 LED gaismiņtelefona apskats