Web Analytics
More
    Reklāma

    Meizu m2 note apskats

    Meizu m2 note lielāku reputācijas skādi nodara Meizu m1 note ātrums, kaut arī jaunajā m2 note modelī ir sakārtota saskarne un perfekti saskarnei pielāgota Home pogas darbība.

    Jaunākie raksti

    Meizu m2 note seko pēdās pirmās paaudzes Meizu m1 note, ko apskatījām kādu laiku atpakaļ, un nācās šo tālo aizjūru produktu atzīt par pārsteidzoši labu. Meizu m2 note daudzviet nodēvēts par atpakaļ spertu soli, tomēr uzskatu, ka ražotās ir savu pierādījis ar pirmās paaudzes m1 note un otro paaudzi jau var veidot sabalansētāku un par pārsteigumu – arī jūtami lētāku.

    Meizu m2 note par pilnīgi neticamiem 200 eiro mūsu vietējos veikalos spēj piedāvāt to, kas pie mums zināmajiem ražotājiem nav pa spēkam arī 400 eiro kategorijā. Protams, neviens produkts nav pilnīgi ideāls, tomēr šoreiz pirmajā vietā ir cena, pēc tam nāk pat ļoti pieņemama tehniskā specifikācija un tikai tad varam sākt pētīt dažādas nianses, kas Āzijas tirgum varētu būt aktuālas vai vienaldzīgas, bet izlepušajā Eiropā nedaudz nesaprastas.

    Reklāma

    Man šī nav pirmā tikšanās ar Meizu m2 note, jo mājsaimniecībā jau viens šāds viedtālrunis ir un tiek aktīvi izmantots vismaz pusotru mēnesi. Šajā laikā nav izlīdusi ārā neviena grandioza Meizu m2 note nespēja. Jā, vienā vietā Flyme saskarne nav latviskota, tomēr tas ir piedodami. Pārējais viss par prasīto cenu būtu uzskatāms par ideālu, jo zem Flyme 4.5 slēpjas stabila Android 5.1 Lollipop, nevis drusku diskutablā 5.0 versija.

    Meizu m2 note 008

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 5.1 Lollipop ar Flyme 4.5 saskarni
    • Ekrāns: IGZO, 5.5 collas, 1080 x 1920, ap 401 ppi, skrambu drošs ekrāns
    • Procesors: Mediatek MT6753, astoņi 1.3 GHz Cortex-A53 kodoli, Mali-T720MP3 video apakšsistēma
    • RAM: 2.0 GB
    • Atmiņa: 16 vai 32 GB, microSD līdz 128 GB (izmanto vienu no SIM slotiem)
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Wi-Fi Hotspot, Bluetooth 4.0 (A2DP, LE), 4G (iztrūkst 800 MHz)
    • Kameras: 13 megapikseļi, 4192 x 3104, HDR, 1/3.06” sensors, divkrāsu LED zibspuldze. 1080p ar 30 fps video. 5.0 megapikseļu priekšējā kamera
    • FM radio: nav
    • GPS: ar A-GPS, GLONASS
    • Papildus: e-kompass, aktīvais trokšņu slāpēšanas mikrofons, divas 4G SIM kartes vai viena SIM un viena microSD karte
    • Izmēri un svars: 50.9 x 75.2 x 8.7 mm, 149 g
    • Akumulators: lietotāja nenomaināms Li-Ion 3100 mAh
    • Krāsas: balts, pelēks, zils
    • Cena: sākot no 200 eiro interneta veikalos par 16 GB versiju

    Meizu m2 note 002

    Izskats un uzbūve

    Meizu m2 note no pirmās paaudzes m1 note nešķir pārāk daudz, bet redzamākā izmaiņa noteikti būs skārienpogas aizstāšana ar fizisku Home pogu ekrāna apakšdaļā. Daļēji šādu taktiku varētu attaisnot ar papildus funkcionalitātes piešķiršanu Meizu m2 note, bet arī flagmaņa modelis Meizu MX5 ir saņēmis tādu pašu pogu, kurā noslēpts pirkstu nospiedumu lasītājs. Meizu m2 note pirkstu nospiedu lasītāja nav, toties pieskāriens pogai nozīmēs iešanu soli atpakaļ, bet pogas nospiešana nozīmēs iziešanu no lietotnes. Visai asprātīgs veids kā tikt vaļā no vienas Android saskarnes pogas. Jāatzīst, ka pie pogas lietošanas būs jāpierod, bet pēcāk tā liksies pašsaprotama.

    Viedtālruņa aizmuguri sedz diezgan augstvērtīga plastmasa, kas kopš m1 note laikiem kļuvusi tikai labāka. Meizu m2 note ir ērti turēt rokās un tas neslīdēs ārā. Nedaudz neierastā vietā ir ekrāna bloķēšanas uz skaņas regulēšanas pogas, bet vismaz ekrānu varēsi atbloķēt ar dubultu uzsitienu vai Home pogas nospiešanu. Piemirsu piebilst, ka Home pogas ilgāka paturēšana nobloķēs ekrānu. Meizu piedāvā ātri un ērti vairumu ekrāna piesitienu un žestu funkcijas atslēgt vai aktivizēt, ko uzskatu par lielu plusu. Piemēram, LG ekrāna dubultais piesitien nav nemaz tik vienkārši atslēdzams un nāksies meklēt tīmeklī instrukciju slēptu iestatījumu pielāgošanai.

    Meizu m2 note 006

    Meizu m2 note sānos ir atvilktnīte divām SIM kartēm, bet vienu SIM vari aizstāt arī ar microSD karti līdz 128 GB. Šāds risinājums varbūt nav ideāls, tomēr tas lieki neizraibina viedtālruņa sānus ar visādām atverēm vai atvilktnēm. Līdzīgu ideju mēdz izmantot Huawei atsevišķos modeļos, bet izskatās, ka Meizu produktos universālā atvilktnīte ir uz palikšanu.

    Kopumā uzskatu, ka Meizu m2 note uzbūvei nav kur piesieties un ar līdzvērtīgu materiālu izvēli pagaidām neaizraujas Eiropā zināmie ražotāji (vismaz šādā cenu kategorijā). Ļoti kvalitatīvi plastmasas korpusi ir Lumia viedtālruņiem, bet Meizu uzvar ar viedtālruņa plānumu, jo korpuss nav atverams. Iespējams, kāds teiks, ka 5.5 collu viedtālrunis nav ērti rokā turams, bet neticīgajiem ieteiktu vismaz pamēģināt Meizu m2 note. Kādu milimetru no korpusa izmēriem nost būs dabūjis vien Meizu MX5 modelis, kā arī 5.5 collu LG G3 būs nedaudz īsāks, jo tam nav fiziskas Home pogas.

    Komplektācija ir tieši tāda, kādu var sagaidīt no budžeta klases viedtālruņa – kastē atradīsi uzlādes adapteri un USB vadu, bet ne austiņas. Tām ir paredzēta vieta kastē, bet austiņas mūsu tirgū netiek piedāvātas.

    Meizu m2 note 018

    Ekrāns

    Meizu m2 note aprīkots ar 5.5 collu IGZO tehnoloģijas ekrānu, tam ir 1080 x 1920 izšķirtspēja, kas dod ap 401 ppi. Ekrānam ir skrambu drošs pārklājums, bet tas nav tik viegli tīrāms kā Gorilla Glass. Priecē, ka Meizu ir attapies un vairs neizmanto nestandarta ekrāna izšķirtspējas, kas liedza vairāku lietotņu darbināšanu viedtālruņos. Ar šo niansi slimoja Meizu MX4 (1152 x 1920), bet jaunās paaudzes Meizu viedtālruņi ir ar standarta izšķirtspējām.

    Daudzviet lasīts, ka Meizu šoreiz ir šo to ietaupījuši uz ekrāna rēķina un tā arī diemžēl ir. Meizu m2 note ekrāns spilgtā saules gaismā ir pablāvs un diezgan pelēcīgs, kas arī uzskatāma par vienu no lielākajām viedtālruņa nespējām. Visos citos gaismas apstākļos Meizu m2 note rāda simpātisku bildi, kaut arī nevienā mirklī nespēju uztvert salīdzinoši jaunā un, iespējams, dārgākās IGZO tehnoloģijas pārsvaru pār normālu IPS matricas ekrānu. IGZO tehnoloģijas izmantošana pamatā nozīmē nedaudz zemākus enerģijas tēriņus, nezaudējot ne nieka no krāsām.

    Tātad Meizu m2 note ekrāns ir nedaudz švakāks par pirmās paaudzes Meizu m1 note ekrānu, bet uzskatu, ka tā nav grandioza problēma, it īpaši, kad paskatāmies cenas virzienā. Jebkurā gadījumā Meizu m2 note ekrāns ir pārāks par līdzvērtīgas cenas konkurentu piedāvāto. Labāku ekrānu būs velti meklēt pat 300 eiro konkurentu starpā.

    Meizu m2 note 012

    Saskarne un lietotnes

    Šoreiz viedtālruni darbina Android 5.1 Lollipop ar Flyme 4.5 saskarni. Faktiski var sacīt, ka Android izskats vispār nekur nelien ārā un visu pilnībā sedz Flyme 4.5 saskarne. Esmu tepat pie mums komentāros lasījis, ka daudzi nav sajūsmā par Flyme saskarnes niansēm, tomēr atļaušos nedaudz kliedēt skepsi. Jā, Meizu m1 note vēl sadzīvoja ar Android 4.4.4 KitKat un Flyme 4.0. Tur tik tiešām bija pāris līdz galam nenoslīpētas nianses, kas bija visai kaitinošas, bet Flyme 4.5 saskarne ir pavisam jauna lapa un tajā neesmu saskatījis nevienu būtisku trūkumu.

    Meizu m2 note scr 020 Meizu m2 note scr 019 Meizu m2 note scr 032 Meizu m2 note scr 025 Meizu m2 note scr 024 Meizu m2 note scr 036

    Flyme 4.5 saskarnes pamatā ir vecā dziesma par ikonu izvietošanu darbvirsmās, gluži kā tas ir Apple iOS operētājsistēmai. Home poga tēlo ne tikai Home pogu uzspiežot, bet arī Back pogu viegli pieskaroties. Atvērtās lietotnes varam apskatīt un izmest no atmiņas, paslidinot pirkstu no ekrāna lejasdaļas uz augšu. Viss cits atbilst normāla Android viedtālruņa vadībai. Flyme 4.5 saskarnei pievienotas dažādas žestu vadības iespējas, bet tās visas būs atslēdzamas.

    Meizu meties pielāgot visu lietotņu izskatu, bet tās nav pārblīvētas ar dažādām muļķībām. Drīzāk padarītas ērtāk lietojamas, vismaz man patika. Uzskatu, ka Flyme 4.5 saskarne ir pietiekami nobriedusi, lai to rādītu arī konservatīvākajiem Eiropas prātiem. Būs nedaudz jāpierod, bet tur nav nekā ķīniski nesaprotama. Viena kārtīga TouchWiz saskarne izskatās daudz „ķīniskāk” par Flyme 4.5 saskarni.

    Iegādājoties Meizu m2 note Latvijā saņemsi uzreiz ar Google Play veikalu aprīkotu viedtālruni, bet Ķīnas tiešsaistes veikali piedāvās Meizu m2 note versiju bez Play veikala. Ķīnas versijas telefonam Play Store nāksies uzstādīt pašam – jāatrod Meizu lietotņu veikalā Google Installer app, tas paveiks visus brīnumus bez lietotāja iejaukšanās. Pēcāk, protams, visas lietotnes atjaunināsies bez jebkādām problēmām.

    Meizu m2 note scr 022 Meizu m2 note scr 023 Meizu m2 note scr 029 Meizu m2 note scr 035 Meizu m2 note scr 031 Meizu m2 note scr 030

    Arī Latvijā iegādāta Meizu m2 note saturs ir minimāls – uzstādīts pats Play veikals un Google kartes. Visu pārējo nāksies ielādēt pašam. Nedaudz jāpiešaujas pie lietotņu uzstādīšanas niansēm, jo Meizu m2 note atļauj piešķirt vai atņemt lietotnēm pieejas. Sākumā ieteiktu tās neaiztikt.

    Visai sekmīgi darbojas Meizu drošības lietotne, kas gan mazāk rūpējas par drošību, kā par viedtālruņa atbrīvošanu no liekā. Būs pieejama lietotņu kešatmiņas tīrīšana, tiks piedāvāts dzēst apjomīga izmēra datnes, piemēram, lejupielādētas filmas u.tml.

    Interesants, bet neviennozīmīgs komentārs par Waze darbību Meizu m2 note viedtālrunī. Ar no Ķīnas nākušu Meizu m2 note modeli problēmas netika novērotas, bet Latvijā iegādājamais Meizu m2 note variants ar visiem jauninājumiem rādīja kārtējās briesmu lietas kopā ar Mali-T720MP3 video apakšsistēmu.

    Veiktspējas un enerģijas taupīšana

    Sākšu ar enerģijas taupīšanu, jo tā man šķita perfekti izprotama, atšķirībā no daudzu citu ražotāju solījumiem, kurus nevar pārbaudīt. Kā jau zināms, Meizu m2 note darbina astoņu Cortex-A53 kodolu Mediatek MT6753 procesors. Pilnā jaudā darbojas visi astoņi kodoli, pirmais enerģijas taupības līmenis atslēdz divus kodolus, bet galējais taupības līmenis atslēdz četrus kodolus. Tā kā Cortex-A53 kodoli ir vērtējami kā energoefektīgi, tad prātīgākais ir nevis tos kaut kā apmuļķot, bet vienkārši slēgt ārā.

    Vai tiek kas reāli sataupīts, atslēdzot četrus no astoņiem kodoliem? Grūti pateikt. Tīmekļa pārlūkotājiem jāatceras, ka Google Chrome pārlūks esot piemērots darbināšanai ar astoņu kodolu procesoriem un tas pat spējot kādus 25% enerģijas ietaupīt. Pēc maniem novērojumiem, filmu skatītāji var droši slēgt ārā četrus kodolus un jauda tāpat būs gana.

    Meizu m2 note scr 013 Meizu m2 note scr 015 Meizu m2 note scr 007 Meizu m2 note scr 011 Meizu m2 note scr 008 Meizu m2 note scr 012

    Salīdzinot ar vecāko Meizu m1 note modeli, jaunais Meizu m2 note ir par aptuveni 30% mazāk jaudīgs. Zinu, ka daudzi potenciālie pircēji tieši šī iemesla dēļ ir novērsušies no Meizu m2 note izvēles. Sak’, kāda velna pēc lai jaunāks modelis būtu lēnāks. Teikšu tā, ka ikdienā jaudas kritums vispār nav novērojams. Vecā Meizu m1 note ir pārkāpusi 40 000 Antutu punktu slieksni ar Mediatek MT6752 ar astoņiem moderniem 1.7 GHz Cortex-A53 kodoliem un Mali-T760 video apakšsistēmu. Jaunais Meizu m2 note modelis tikai nedaudz pārsniedz 30 000 Antutu punktus.

    Ikdiena ir viena lieta, bet kā spēlēs? Jāsaka, ka Meizu m2 note ar astoņu Cortex-A53 kodolu Mediatek MT6753 procesoru ir uz robežas – vecākas spēles iet visai raiti, bet ar Mortal Kombat X un Modern Combat 5: Blackout var gadīties arī ieķeršanās.

    Meizu m2 note 015

    Fotogrāfijas

    Meizu m2 note saņēmis 13 megapikseļu kameru, kurai ir 4192 x 3104 punktu izšķirtspēja un 1/3.06” sensora izmērs, HDR uzņemšanas iespēja un sejas noteikšana. Pieļauju, ka tiek izmantots tas pats Samsung 13 megapikseļu sensors, kas ir sastopams vecajā Meizu m1 note modelī. Neiztikt bez veikla autofokusa un no iPhone pārņemtas divkrāsu LED zibspuldzes. Pieejama 1080p video uzņemšana ar 30 kadriem sekundē. Meizu m2 note ieguvis arī 5.0 megapikseļu priekšējo kameru.

    Meizu m2 note foto 012Meizu m2 note foto 004 Meizu m2 note foto 014

    Nez kāpēc šķiet, ka Meizu m2 note ar fotogrāfiju apstrādi neiet tik labi, kā gāja vecākajam m1 note modelim. Bieži gadās pabalināti (pāreksponēti) attēli, tāpat arī nevietā tiek izmantoti negaidīti gari ekspozīcijas laiki. Varētu varbūt teikt, ka Meizu m2 note attēlo smukākas, ne tik spilgtas krāsas, bet fotogrāfiju kontrasts ir diezgan zems, tāpēc daudzas fotogrāfijas izskatās pelēcīgas. Manuprāt, Meizu m2 note kameras spējas būtiski cieš no saules gaismas krišanas objektīvā – kameras lietotne apjūk un taisa nepamatoti gaišas fotogrāfijas.

    Jāatzīst, ka biju gaidījis Meizu m2 note kameras līdzvērtīgu darbību ar veco Meizu m1 note modeli. Veco m1 note uzskatīju par savas klases labāko viedtālruni fotogrāfiju uzņemšanai, bet m2 note ir nedaudz noslīdējis zem manām gaidām. Kopumā jau nav nemaz tik slikti, bet varēja būt labāk vai vismaz iepriekšējā modeļa līmenī. Autofokuss darbojas salīdzinoši veikli un precīzi.

    Konkurenti

    Ap 200 eiro tirgū tiek piedāvāti daži lietojami viedtālruņi, tomēr uzskatu, ka tie visi piekāpjas Meizu m2 note uzbūves, ekrāna, veiktspējas un citās niansēs.

    Just5 Blaster 2 diemžēl vēl mūsu rokās nav nonācis, bet to gribētos pielīdzināt pirmās paaudzes Just5 Blaster, tikai jaunais modelis nonācis pie pircējiem ar Android Lollipop un mazliet augstāku cenu.

    Samsung Galaxy S4 Mini nav nekāds dižais konkurents, bet šis viedtālrunis arī maksā 200 eiro, tāpēc tas labi parāda to, ko par šādu naudu var izveidot lielie ražotāji. Un tieši tāpēc arī lielie dabon pa biksēm no Meizu un Xiaomi visos tirgos.

    Samsung Galaxy A3 16 GB 4G ir visai spēcīgs konkurents, ko novērtēs mazāku ekrānu cienītāji. Samsung Galaxy A3 vienmēr atceros ar labu vārdu, jo tas bija pirmais jēdzīgas cenas un lieliskas uzbūves ražotāja viedtālrunis (ne-flagmanis).

    Huawei P8lite arī ir viens no maniem pēdējo apskatu favorītiem. Tas ļoti atgādina pilntiesīgu Huawei P8 flagmani, tos pat ir ļoti grūti atšķirt. Huawei P8lite šobrīd maksā nedaudz virs 200 eiro, kas arī būtu uzskatāms par ļoti labu pirkumu. Daudziem vairāk patiks Huawei P8lite izskats, nekā drusku bezdvēseliskais Meizu m2 note.

    Sony Xperia M4 Aqua 8 GB ir pēdējā laika peramais puika, jo ražotājam ir izdevies šajā modelī apvienot visai baisas nespējas, kaut gan tieši no Xperia M4 Aqua tika gaidīts ļoti daudz.

    Meizu m2 note 007

    Gala vārds

    Meizu m2 note pavisam noteikti ir viens no labākajiem šobrīd Latvijā pieejamajiem viedtālruņiem cenu kategorijā ap 200 eiro. Viedtālrunis nedaudz atpaliek no vecākā m1 note modeļa, tomēr jāatceras, ka m1 note pie mums vairs iegādāties nevar. Vēl arvien daudzi konkurenti līdzīgā cenu kategorijā ir iesprūduši pie 1 GB RAM un lēnākiem procesoriem.

    Derētu iegaumēt, ka Meizu m2 note ir microSD atmiņas kartes pievienošanas iespēja, tāpēc vismaz šajā ziņā tas pārspēj vecāko m1 note modeli. Jāatceras, ka Meizu m2 note nav 800 MHz 4G mobilo datu tīkla atbalsta, kas tiek izmantots lauku teritorijās.

    Meizu m2 note ir uzbūvēts atbilstoši tā cenai – tas ir pamatīgs, bet nav izmantotas metāla detaļas, kas piešķirtu korpusam papildus stingrību. IGZO ekrāns tērē pavisam nelielu enerģijas apjomu, tas ir pietiekami spilgts ikdienā, bet jārēķinās ar palieliem atspīdumu līmeņiem un ne pārāk labu darbību tiešā saules gaismā.

    Meizu m2 note 009

    Ne visiem ierasta šķitīs Flyme saskarne ar saviem papildinājumiem un ierobežojumiem. Flyme nav pilnīgi bez problēmām, tomēr tā balstīta uz Android 5.1 Lollipop, kas stabilitātes ziņā ir pārāka par Android 5.0 Lollipop. Man pret Flyme 4.5 versiju nav vispār nekādu iebildumu.

    Daudzi izvēlas citus viedtālruņu modeļus, jo Meizu m2 note ir par aptuveni 30% lēnīgāks par pirmo m1 note versiju un ir grūti šādu izvēli nopelt. Meizu ar m1 note izveidoja nebijušu situāciju, kad 200 eiro viedtālrunis spēj gandrīz to pašu, ko tā laika 700 eiro flagmaņi. Šobrīd Meizu nekas vairs nav jāpierāda un uzmanība sev nav tik ļoti jāpievērš, tāpēc var nodarboties ar optimizācijām dažās niansēs. Ekrānu gan nevajadzēja veidot vājāku, bet Meizu m2 note ātrdarbība ir lieliski sabalansēta ar akumulatora ietilpību. Meizu m2 note ir gandrīz perfekta izvēle.

    Vēl viena piebilde, ka Meizu ir arī lētāks viedtālruņa modelis m2 (bez “note” nosaukumā). Nevajadzētu jaukt šos abus visai atšķirīgos modeļus.

    Meizu m2 note cenas Latvijas Interneta veikalos

    Meizu m2 note lielāku reputācijas skādi nodara Meizu m1 note ātrums, kaut arī jaunajā m2 note modelī ir sakārtota saskarne un perfekti saskarnei pielāgota Home pogas darbība.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    6
    Displejs
    7
    Kamera
    7
    Veiktspēja
    7
    Programmatūra
    8
    Baterija
    8
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    59 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Naurelijs
    16.09.2015 14:30

    Kamera izskatās krietni bēdīgāka par novērtējumu tavu novērtējumu 7 :)

    16.09.2015 14:49
    Reply to  Naurelijs

    Kamera slikti uzvedas zemas saules laikā, nezinu kas tur jūk prātā, bet vakaros ir zapte. Nedaudz apmācies laiks + HDR šo to glābj.

    Naurelijs
    16.09.2015 17:26
    Reply to  Artis Abols

    Ok un paldies par apskatu :)

    16.09.2015 14:35

    Izskatās, ka no m1 apgreidoties jēgas nav.

    16.09.2015 14:49
    Reply to  Jānis Polis

    Nav.

    draugss
    16.09.2015 14:41

    Paldies par apskatu ,tik kur izpalika kādi novērojumi par bateriju ?Tur labi vai normāli .ir kā lg g2 jo pēc parametriem līdzīgi-full hd ekrāns un 3000mah bača.
    Ps .Tieši kā reiz meklēju telefonu 200 eiro robežās uz ko tad skatīties :meizu m2 note ,motorola moto g 2015 ,huawei p8 lite vai honor 4x ,just 5 blaster ?Vai labāk no vecākiem sony xperia z1 un lg g2 ?

    16.09.2015 14:52
    Reply to  draugss

    Varu no pieredzes ar īpašumā esošā m2 note bateriju pateikt, ka tur pieklājīgi. Ekrāns tērē maz, uzliekot aktīvus 6 kodolus arī var šo to sataupīt. Turklāt jūtami sataupīt. Tīmekļa pārlūkošana ar Chrome būs savas 10 h, filmām gan ap 7 h.

    Janis Krastins
    16.09.2015 14:50

    Vai kādam ir pieredze ar M2, nevis M2 note? Tas man šķiet interesantāks mazākā ekrāna (5.0) dēļ, bet pēc specifikācijas izskatās, ka arī iekšas tam ir atšķirīgas.

    16.09.2015 14:55
    Reply to  Janis Krastins

    Diemžēl m2 (bez “note”) nav redzēts, bet 2 GB RAM varētu telefonu normāli kustināt vai vismaz nebremzēt.

    TPT
    16.09.2015 14:56

    Nesen šādu pasūtīju no Gearbest UK noliktavas.
    Ar pasūtīšanu no UK (~7 Euro piegāde) izmaksāja apmēram 150 Euro, kas ir izcila cenas un kvalitātes attiecība.
    Ja būtu sūtijis pa taisno no Ķīnas ar bezmaksas piegādi un varbūt izmantojis citu interneta veikalu (nepateikšu vairs kurš, bet viens šo indivīdu piedāvāja pa 142 Euro un vēl jaunajiem klientiem dod 10% atlaidi), tad tie būtu nepilni 130 Euro.
    Patreiz telefons stāv blakus uz galda un jāsaka, ka priekš tādas cenas gan vizuālais škiet izcils, gan arī paši dzelži ir burvīgi.
    Šur tur varbūt ar Flyme netieku galā, nevaru saprast kā uz darba virsmas uztaisīt jaunu mapi :)
    Kā arī pārsteidz, ka ar skaļuma regulēšanas pogām ir iespējams kontrolēt tikai mūziku un video skaļumu, bet ne ienākušā zvana signāla skaļumu.
    Pie vienīgās pogas ļoti ātri pieradu, tagad tas šķiet pat tīri interesanti.
    Protams, vienmēr var labāk, bet piekrītu, ka liela daļa 400 Euro vērti modeļi varētu skatīties uz Note 2 ar skaudību.

    16.09.2015 14:59
    Reply to  TPT

    Mapi uztaisīt nevar. Tā pati taisās – tikai viena ikona jāuzvelk uz otras ;)

    PTP
    16.09.2015 15:06
    Reply to  Artis Abols

    O, šo nezināju :)

    Naurelijs
    16.09.2015 17:30
    Reply to  PTP

    Tā pat kā iphonā, viena poga un ikona jāvelk uz ikonas, lai dabūtu folderi Dizains arīt tāds līdzīgs… tā kā pamēģini arī citas iPhone fīčas :D

    Janis Krastins
    16.09.2015 15:11
    Reply to  TPT

    Vēl jau ir Lenovo K3 Note, kas ir vēl par kapeiku lētāks, tuklāt jaudīgāks.

    ziema
    16.09.2015 16:36

    Moto G jau arī tajā cenu kategorijā

    16.09.2015 17:58
    Reply to  ziema

    Jā, bet 1GB RAM ir maz. Salīdzinoši vājš konkurents.

    Arvis
    16.09.2015 17:00

    Es slikto kameras darbību “uzlaboju” izmantojot citu fotogrāfijas appu, piemēram Google Camera. Standarta kameras apps nezin kapēc vienmēr uzņem ar 1/50 ekspozīciju.

    x
    16.09.2015 17:13
    Reply to  Arvis

    >ar 1/50 ekspozīciju

    tas slēdža ātrums.
    ekspozīcija ir slēdzis+diafragma.

    ja taisnība, tad normāls tāds gļuks.
    bet varbūt nejauši nofiksēji slēdzi uz 1/50? nesen ātri spaidoties, pašam tā sanāca, skatos, kāpēc pāreksponēts (bija saulains, tā uz EV17)

    Arvis
    16.09.2015 17:58
    Reply to  x

    nu jā sajuka, domāju slēdža ātrumu.
    bildēts tika pilnīgākajā auto režīmā un es nemaz nezinu kur tam appam var uzlikt slēdža ātrumu. Jebkurā gadījumā ar citiem foto appiem rezultāti sanāk nedaudz labāki.

    Purvavelns
    16.09.2015 19:24
    Reply to  x

    pārāk piekasīgs esi

    x
    16.09.2015 19:38
    Reply to  Purvavelns

    nevarēji iztikt bez personiskas dabas piezīmes?

    Purvavelns
    16.09.2015 21:19
    Reply to  x

    nā, jo 99% cilvju (fotogrāfu, ai mīn) nesamulstu pie “ekspozīcija” 1/50. tobiš – ekspozīcija – cik ilgi bilde tiek eksponēta uz matricas (filmas)

    x
    16.09.2015 23:35
    Reply to  Purvavelns

    agrāk vispār teica – ekspopāris, lai atcerētos, ka tie ir divi skaitļi.

    tagad cilvēki pie daudz kā nesamulst.

    Khalisi
    16.09.2015 22:10

    800 Mhz 4g ir tikai lauku teritorijās?
    Vai nu šis ir meizu reklāmraksts, vai arī autors nezin īsti par pārklājumiem pilsētā (kas būtu diezgan loģiski)

    Vnk baigi negribētos lai kursors.lv paliek par par pasūtijumu rakstu izgāztuvi….

    ProxyFromDeep
    17.09.2015 01:44
    Reply to  Khalisi

    Var jau būt , ka esmu kautko palaidis garām , bet …
    vai tad nav tā , ka zemāka frekvence=lielāks pārklājums( ar zemāku noslogotibas spēju) = ideāli mazapdzīvotām vietām t.i. “laukiem” ?
    Var jau būt , ka kāds no mūsu operiem arī 800-to izmanto pilsētā , bet , kautkā , tomēr man šķiet , ka tieši šī 800 Mhz Band 20 josla , ir tā , kuras dēļ šobrīd savos laukos mierīgi varu lietot tele2 lte ar visiem labumiem ( vai sliktumiem )

    17.09.2015 07:31
    Reply to  Khalisi

    Mēs runājam par 800 Mhz frekvenču diapazonu (sauktu arī par plašās apraides frekvenču diapazonu), kas operatoriem pieejams no šī gada 1. jūlija un tas nodrošina mazāku datu caurlaidību, bet lielāku uztveramības attālumu, tādējādi kļūstot par noderīgu papildinājumu mobilā interneta tīkliem lauku reģionos.

    Vairāk lasi: http://www.tvnet.lv/tehnologijas/nozares_jaunumi/566269-latvijas_telekomunikaciju_operatori_var_sakt_lietot_plasas_apraides_800_megahercu_frekvenci

    17.09.2015 15:27
    Reply to  Khalisi

    Autors īsti nezina kura frekvence kur tiek izmantota. Lūdzu sniedz man šādu informāciju, ak, labais!

    Janis Bedre
    17.09.2015 06:40

    Vēl joprojām gaidu atbildi no citiem Meizu M1 Note vai M2 Note, kā ir ar GPS precizitāti metros, pie apmeram 90Km/h?
    Savu M1 Note atdevu atpakaļ, jo kļuda bija 50m!!!, youtube vienā testā M2 Note rāda tos pašus brīnumus!
    Vai nu sakritība, vai nopietnas GPS problēmas tiem M1 un M2 Note!

    Arvis
    17.09.2015 11:44
    Reply to  Janis Bedre

    Braucot ar autobusu, laiku pa laikam rādīja ka braucu pa mežu. Cik saprotu, tad tādas problēmas ir bieži tiem aparātiem, kas neizmanto Quallcomm procesorus.

    david
    17.09.2015 11:54
    Reply to  Janis Bedre

    Bet protams ka ir problemas ar gps!!!
    Visiem siem letajiem kjiniesiem ir oroblemas gan ar gps gan ar karsanos pec neilga lietosanas laika dazkart ir noverots ka vienus un tos pasus talrinjus piemer just 5 bladter var nokart ar vienadam darnibam! Plus cik sapratu no raksta pat baterijas darbibu ta nebut nav lana salidzinot ar to ietilpiibu un un njemot vera ka ari procis nav nekads jaudigais!! Saprotu ka saja cenu kategorija ir ok un ka sichirm var pirkt utt jo tapat sasit vini tos telefonus kstru menesi,bet nejau risket ar sadu ierici doties arpus lv piem izmantojot ka navigaciju utt. Esmu kadu laiku atpakal testejis sadas ierices un raksturigi ir neadekvata gps darbiba un citi gluki, no ta ari izriet cenu atskiriba nu protams vel brends utt bet tas atkal cits stasts.

    Skats
    17.09.2015 13:56
    Reply to  david

    Drīzāk domāju, ka tieši mazajiem un ne medniekiem un makšķerniekiem piemērotāki būtu tādi tanki kā Blackview BV5000 http://www.gearbest.com/cell-phones/pp_237293.html

    17.09.2015 15:26
    Reply to  Janis Bedre

    Viss ir slikti, 150 eiro telefons nekam neder. Lecam akā.

    david
    17.09.2015 21:29
    Reply to  Artis Abols

    Nejau viss ir slikti Arti. protams cena ir loti kardinosa ipasi cilvekiem kuriem nepatik viljt pre*zus uz telefoniem un reali tos lietot, utt. Bet stastu no savas un draugu pieredzes ir viniem kkadi gluki kuri nav atrodami kautkados brendigakos telefonos kaut vai ar 1gb ramu. Piem man personigi tracina ja gos neiesledzas max 10 sekundzu laika,un ka jau mineju ir noveroti dazadi citi gluki. Tas ir ta uz papira telefons ir jauks bet reali dzive lietojot to dazadi sikumi izbesii! Dazadu nieku del pirms kada gada ienidu samsung un jebkuru ierici ar android jo bija negativa pieredze ar ar parīti un es vnk automatiski uzskatiju vinus visus par m**lie* ka nu ne sanak ka pats paslaik lietoju samsung s6 un man loti patik reali kauns no kolagjiem, ka es agrak noliku samsungu un andrīti, bet tas ir pagaidam paldies doevam ~2.5 menesu laika nav bijis neviens gluks ne restarts nekas un man loti patik ok ir dazas lietas kas vnk nenormali besi piem tas aplikacijas ko vini stokaa sabazusi taja telefona uc. Bet tas cits stast. Kopuma jau iekarta drosi vien laba (so pats neesmu testeji) vnk tie gluki kuri noveroti citam sadam iericem reizem liek saprast labak tomer piemaksat… Read more »

    lslackware
    17.09.2015 09:50

    Labs apskats! Pats lietoju M2 Note (Ķīnas versija) jau apmēram mēnesi, ļoti apmierina. Sievai ir Huawei P8 Lite, jāsaka, ka abi ir diezgan līdzīgi jaudas un pārējo parametru ziņā.
    Bet – man labāk patīk Meizu :)

    Skats
    17.09.2015 13:29

    Laba alternatīva šim varētu būt InFocus M810 , i 801 Snapdrakons, i dizains labāks, i cena bišķi zemāka, i Foxconn liek kopā.
    Manuprāt, dizains, kamera ( un , acīmredzot , GPS uztveres kvalitāte) paliek par izšķirošajiem faktoriem telefona iegādei, jo ķīniešu veikalos iekšas un cenas attiecīgajā segmentā visiem gandrīz vienādas, tā vien ņirb gar acīm neskaitāmie brendi un brendiņi.:)
    No, ko dod , piemēram, Lenovo K3 Note labās specifikācijas, ja dizains ir tāds galīgi nekāds.
    Bet gadās tādi kā Doogee Elite 1 vai Takee 1, ka jāturas pretī kārdinājumam šos nopirkt tāpat vien.

    Armands
    17.09.2015 17:49

    Ir ok apskats!
    Sākumā metu aci uz m2 note, taču pēc tam uzgāju Redmi Note 2, kurš arī tika iegādāts. Par to cenu liekas super.

    20.09.2015 18:02
    Reply to  Armands

    Redmi Note 2 varētu būt labāka kameras darbība, bet nav microSD un nav 100% pārliecības par saskarni un uzbūvi.

    Rudolfs
    21.09.2015 09:16
    Reply to  Artis Abols

    Ir gan SD karte, un Redmi Note 2 procesors arī krietni spējīgāks par šo. Drīz pašam arī būs jāpērk jauna truba, un es tomēr sliecos Redmi Note 2 virzienā, galvenokārt dēļ performance.

    21.09.2015 12:47
    Reply to  Rudolfs

    Interesanti… pirms iznākšanas (ja nemaldos 16. septembrī) nebija pilna informācija pieejama un tika melsts, ka SD kartes nav. Iespējams, tagad ir info precizēta.

    Naasdegunis
    21.09.2015 16:47
    Reply to  Artis Abols

    Yep ir microSD slots, taču ir arī ne pārāk laba uzbūves kvalitāte – aizmugurējais vāks sācis krakšķēt pēc dažām noņemšanas reizēm. MIUI man personīgi patīk daudz labāk par Flyme. Kā arī, salīdzinot ar m2 note, ieslēgšanas un skaļuma pogas ir “pareizajā” pusē. :)
    Un jā, Helio X10 strādā ļoti veikli.

    Rudolfs
    23.09.2015 16:21
    Reply to  Naasdegunis

    Droši vien dēļ modeļa popularitātes, aftermarket vāki būs daudz un dažādi.

    sandris
    18.09.2015 10:49

    Un kad būs MX5 apskats?!

    18.09.2015 11:30
    Reply to  sandris

    Nedēļas divu laikā būtu jābūt.

    Kaspars
    18.09.2015 13:02

    Vai ir kāds info vai mx5 būs pieejams 32gb versijā?

    20.09.2015 18:12
    Reply to  sandris

    Būs, būs, bez 5 minūtēm jau ir!

    Purvavelns
    20.09.2015 18:40
    Reply to  Artis Abols

    5 minūtes jau pagāja.

    Inese
    20.09.2015 20:06

    Nākamo apskatu gribētos lasīt par Overmax Vertis 5020.

    20.09.2015 20:29
    Reply to  Inese

    Paldies par apskatāmās ierīces ieteikumu!

    ProxyFromDeep
    22.09.2015 02:35

    šobrīd turu rokā šo m2 Note .
    pirmie iespaidi : dieezgan platmasīga sajūta . aizmugurīte “sataustās” patīkamāk nekā izskatās .
    pēc “pirmās paņurcīšanas” aprāta plastmasīgums , aimugurītes vizuālais un izslavētā home poga – izraisija vēlmi 3x nočekot vai nav klons .
    Visādā ziņā šis aparāts neizraisa tādu “wow” sajūtu kā MX1 – mx3 aparāti no tālā 2012/2013 .

    ProxyFromDeep
    22.09.2015 03:23
    Reply to  ProxyFromDeep

    Aparāts pie manis ieradās ar vajadzību “pazaudēt ķīniskumu” , t.i. “pārprogrammēt” no A ( universal ) uz I ( international ) versiju . Palasiju forumus un …
    Sāku lamāties .
    1. “Secured baseband” – bez autorizācijas faila SP FlashTool jeb viena feina , sakarīgi pielietojama metode kā “šūdināt” Mediatek aparātus – atkrīt . ( atkrīt arī iespēja valīdi ( bez oficiālā servisa centra ) atdzīvināt softiski nokautus aparātus .
    2. Par “šūšanos” no rekoverija un tamlīdzīgās darbības noraksturošu tēlaini , ar reiz internetā redzētas bildītes palīdzību ”
    comment image

    3. Lai nomainītu reģionu . visa operācija sākas ar rootu . ha ha ha .
    Meizu , nu WTF ?

    Anita
    23.09.2015 13:24
    Reply to  ProxyFromDeep

    Ir doma pirkt telefonu. Ar ko atšķiras A ( universal ) un I ( international ) versijas? Un vai “Lietotājam parastajam” vispār tas ir būtiski?

    ProxyFromDeep
    23.09.2015 15:35
    Reply to  Anita

    cik pats saprotu atšķirība ir tīri lokalizācijā – t.i. iekš A jeb Universal versijas ir āzijas reģionam paredzētās aplikācijas ( Weibo , un vēl dažas kurām nosaukumu nemāku izlasīt/neatpazīstu ikonas :) ) , kā arī laikaziņu aplikācijā pilsētu nosaukumi tikai ķīniski un tādā garā .

    Telefona lietošanu protams tas īpaši neietekmē un parastam lietotājam arī neko daudz nemaina . nu protams ja neskaita cenu – sūtot no “iternetiem” cena sanākot ap 150 eur .

    Anita
    23.09.2015 17:31
    Reply to  ProxyFromDeep

    Paldies par atbildi!

    Ieva
    20.12.2015 12:44
    Reply to  ProxyFromDeep

    Varbūt vari izpalīdzēt ar Meizu M2 mini ķīniešu problēmu. Uzraksti: rezija007@inbox.lv

    ProxyFromDeep
    25.09.2015 00:33
    Reply to  ProxyFromDeep

    nedaudz sevi papildināšu :
    Par labo – Mājas poga – lai vai sākumā likās pabriesmīga , tomēr izrādās ir tīri sakarīgs risinājums . pierast izdevās pavisam vienkārši , vienīgi “pietrūkst kautkā” kad prasās pēc “papildfunkcijām” ( tomēr patīk man jā/nē/varianti :) )
    Par slikto – sim/sd turētājs . Pavisam švaks . bīdās kā neieeļļota lokomotīve un mēdz “nedabīdīties” līdz galam atpakaļ .

    Georgs
    22.09.2015 09:30

    Iegādājos M2 note, bet neizdodas sinhronizēt Google kontaktus. Vai tālrunī ir jādod kāda īpaša atļauja? Arī no SD kartes tam neizdodas importēt kontaktus no citā ierīcē saglabātā faila.

    Pircējs
    22.09.2015 16:01

    Sveiki. Steidzami jānopērk telefons. Pirkt Meizu M2 Note vai Motorola Moto G 2015?

    Oskars
    11.08.2016 13:07

    Itkā pašam ir Meizu M2 Note, tik nesaprotu kur ir tas androids, es nevaru ne flyme pieriģistrēties, ne dabūt android, nav play marketa. Ekrāns ļoti slikta kvalitāte, šķiet ka viss dubultojas. Kāpēc tā?

    Reklāma
    Meizu m2 note lielāku reputācijas skādi nodara Meizu m1 note ātrums, kaut arī jaunajā m2 note modelī ir sakārtota saskarne un perfekti saskarnei pielāgota Home pogas darbība.Meizu m2 note apskats