Web Analytics
More
    Reklāma

    Sony Xperia M4 Aqua apskats

    It kā doma laba - salīdzinoši pieņemamas cenas viedtālrunis ar ūdens noturību, bet konkurenti nesnauž un Xperia M4 Aqua niecīgā brīvā atmiņa ir pamatīgs pircēju bieds.

    Jaunākie raksti

    Iespējams, šis būs paskarbs ievads, bet kādu laiku atpakaļ paspēju saķerties ar Sony pārstāvi tieši Xperia M4 Aqua rakstā par brīvās, pieejamās atmiņas apjomu šajā viedtālrunī. Tika minēts, ka Sony iemanījies jaunajā Xperia M4 Aqua modelī atstāt brīvus vien 1.25 GB lietotāja datiem un lietotnēm, kas jau atkal norāda uz nejauku tendenci pārpildīt viedtālruņus ar diskutablu ražotāja (un Google Android) saturu un iespējām. Viedtālrunim ir iespēja pievienot microSD atmiņas karti, bet tas ne vienmēr var būt risinājums.

    Vairāk nekā 4 GB aizņem Android Lollipop operētājsistēma, kā arī XperiaBlog izrēķinājuši, ka ap 2 GB aizņem Sony uzstādītās lietotnes. Xperia M4 Aqua lietotājs pērk 8 GB viedtālruni, bet faktiski iegūst 1.25 GB. Turklāt ne vienmēr talkā nāks microSD karte – filmas un mūziku tā uzņems atplestām rokām, kamēr ne visas lietotnes būs iespējams pārvietot uz microSD. Grand Theft Auto: Vice City un FIFA 15 spēlēšana Xperia M4 Aqua ir gandrīz neiespējama. Diemžēl izskatās, ka Android Lollipop operētājsistēmas izmēri un ražotāju neapdomība var arī turpmāk apgrūtināt lietotāju dzīvi.

    Reklāma

    Xperia M4 Aqua 011

    Sony pārstāvis mētājās ar ekrānkopijām, bet tie neatbilst faktam par Xperia M4 Aqua 8 GB versijas pieejamo atmiņas apjomu, kas tika novērots saņemtajā viedtālrunī. Lielākais brīvās atmiņas apjoms, ko man izdevās iegūt tikko atiestatītā viedtālrunī ar visām Sony lietotnēm, bija 3.02 GB.

    Bet ir viens liels BET – brīvā viedtālruņa atmiņa sāk krasi samazināties jauninājumu saņemšanas laikā. Pilnībā atjaunojot visas iespējas un lietotnes, tukši paliek tikai 1.26 GB (tieši kā bija minēts rakstā). Novācot liekās lietotnes, atmiņa palielinājās līdz 1.65 GB pilnībā atjaunotam viedtālrunim.

    upload_-1(2) upload_-1(1) upload_-1

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 5.0 Lollipop
    • Ekrāns: IPS LCD, 5.0 collas, 720 x 1280, ap 294 ppi, skrambudrošs ekrāns
    • Procesors: Qualcomm MSM8939 Snapdragon 615, četri 1.5 GHz Cortex-A53 kodoli un četri 1.0 GHz Cortex-A53 kodoli, Adreno 405 video apakšsistēma
    • RAM: 2.0 GB
    • Atmiņa: 8 GB, microSD līdz 128 GB
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Wi-Fi Hotspot, Bluetooth 4.1 (A2DP, LE), 4G, NFC, ANT+
    • Kameras: 13 megapikseļi, 4128 x 3096, HDR. 1080p ar 30 fps video. 5.0 megapikseļu priekšējā kamera
    • FM radio: ir, ar RDS
    • GPS: ar A-GPS, GLONASS, Beidou
    • Papildus: e-kompass, IP68 ūdens un putekļu noturība
    • Izmēri un svars: 145.5 x 72.6 x 7.3 mm, 136 g
    • Akumulators: lietotāja nenomaināms Li-Po 2400 mAh
    • Krāsas: balta, melna, sudraba
    • Cena: sākot no 225 eiro interneta veikalos, ap 250 eiro pie mobilo sakaru operatoriem

    Xperia M4 Aqua 001

    Izskats un uzbūve

    Sony Xperia M4 Aqua dizaina nianses nav ne soli atkāpušās no Xperia Z3 un Z3 Compact modeļiem. Kopš abu vecāko modeļu laikiem Sony ticis daļēji vaļā no kantainajām OmniBalance dizaina iezīmēm. Piekrītu, OmniBalance izskatījās debešķīgi, bet lietošanā nodrošināja pamatīgas mocības lietotāja plaukstām. Ar maziņo Xperia Z1 Compact tas nebija izteikti, bet Xperia Z2 izmēri, biezums un apmales gandrīz grieza pirkstus nost.

    Nekur nav pazudusi tik ērtā un Sony raksturīgā apaļā ekrāna bloķēšanas poga, bet tā kļuvusi nedaudz mazāka, turpat novietota skaļuma regulēšanas poga. Xperia M4 Aqua saņēmis atsevišķu fotoaparāta slēdža pogu. To ļoti novērtēju testu laikā – fotogrāfijas uzņemšana zem ūdens nesagādās problēmas. Xperia M4 Aqua nav aprīkots ar magnētisko uzlādes pieslēgvietu, toties Sony uzstādījuši microUSB pieslēgvietu, kuru nav jāaizsedz ar vāciņu. Tātad par vienu vājo vietu mazāk. SIM karti un microSD karti vēl arvien sedz vāciņi, bet tie ir ļoti precīzi izveidoti.

    Xperia M4 Aqua 015

    Kopumā jāatzīst, ka Xperia M4 Aqua turas līdz dārgākajiem Xperia Z3 modeļiem uzbūves ziņā. Nav pieļautas gandrīz nekādas atkāpes. Varētu nedaudz piekasīties pie apmaļu un stūrīšu precizitātes, bet tas nav nekas traģisks.

    Viedtālruņa komplektācijā ir microUSB kabelis un sienas uzlādes adapteris.

    Ekrāns

    Sony spītīgi pieturas pie skrambu droša ekrāna pārklājuma izmantošanas, kas nav Gorilla Glass un vismaz manās acīs ir mazāk noturīgs materiāls pret skrāpēšanos. To ir grūtāk notīrīt, un tas īpaši novērojams pēc tam, kad Xperia M4 Aqua gadījās padzīvoties ūdenī. Pēc peldes ekrānu nākas pamatīgi trīt gar sausu kreklu, līdz tiekam vaļā no šmuces.

    IPS LCD ekrāns ar 5.0 collām un 720 x 1280 izšķirtspēju dod ap 294 ppi ekrāna punktu blīvumu. Tas ir visai ierasts nianšu kopums samērā lētiem viedtālruņiem. Tieši to pašu varam redzēt nesen apskatītajā Motorola Moto G 2015 modelī, kā arī vairākos citos viedtālruņos.

    Xperia M4 Aqua 003

    Xperia M4 Aqua ekrāns attēlo pieņemamas krāsas, bet tas ir salīdzinoši patumšs. Parasti visus viedtālruņus turu uz minimālo spilgtuma līmeni (ar Lollipop operētājsistēmu), bet Xperia M4 Aqua nācās pagriezt aptuveni 25 vai pat 30% gaišāku ekrānu. Tas gan nekā neietekmē ikdienas lietošanu, bet var nākt par labu tiem, kuri necieš pārlieku gaišus ekrānus neapgaismotā istabā.

    Iespējams, varētu vēlēties nedaudz labākus skatu leņķus, bet vēl arvien uzskatu Xperia M4 Aqua ekrānu par pieņemamu un pat labu. Nekādas skrambas lietošanas laikā ekrāns un arī aizmugures vāks neieguva.

    Saskarne

    Xperia M4 Aqua saņēmis Android 5.0 Lollipop operētājsistēmu, ko papildina ražotāja pievienotās nianses. Vizuāli tik tiešām tās varētu uzskatīt par niansēm. Tieši tāpēc esmu liels Sony viedtālruņi fans – netiek pārspīlēts ar pielāgojumiem, tāpēc var laicīgi izlaist nepieciešamos Android operētājsistēmas jauninājumus.

    Nedaudz paaugušās un prātā pieņēmušās Sony izveidotās aplikācijas. To apjoms gan ir diezgan iespaidīgs, un nevarētu teikt, ka par to esmu sajūsmā. Viedtālrunis ir pilns ar visādām mazāk un pavisam maz izmantojamām aplikācijām, kas arī pamatīgi paplucina jau tā nabadzīgo brīvās atmiņas vietu. Šeit Sony būtu ko pamācīties no Samsung pēdējā gada pūliņiem ierobežot viedierīču atmiņas ēdelīgumu, kas saistīts ar desmitiem lieku aplikāciju uzstādīšanu.

    Xperia M4 Aqua scr 033 Xperia M4 Aqua scr 037 Xperia M4 Aqua scr 038 Xperia M4 Aqua scr 016 Xperia M4 Aqua scr 006 Xperia M4 Aqua scr 004

    Visa paziņojumu josla nav nekā aiztikta un tā saglabājusi Android 5.0 Lollipop rokrakstu.

    Sony ir viens no retajiem ražotājiem, kas piedāvā Android viedierīču saskarnes izskata pielāgojumus. Tos var meklēt specializētā iestatījumu sadaļā. Varēsi pielāgot ne tikai ekrāna tapeti, bet arī ikonas un pat apakšējo pogu joslu. Iespējams, kāds šādu iebūvētu iespēju spēs novērtēt.

    Kopumā Sony (kā jau bija gaidāms) pieturējies pie senās formulas – neaiztiec to, kas strādā. Tāpēc saskarne ir atturīga, nav pārsātināta ar nevajadzīgām niansēm un no ražotāja varam gaidīt visai laicīgus operētājsistēmas jauninājumus. Diemžēl mazais brīvās atmiņas apjoms ļoti bieži izsauc paziņojumu, ka atmiņa ir 85% pilna, tāpēc būtu vēlams lietotnes pārvietot uz microSD karti.

    Xperia M4 Aqua scr 001 Xperia M4 Aqua scr 005 Xperia M4 Aqua scr 009 Xperia M4 Aqua scr 014 Xperia M4 Aqua scr 015 Xperia M4 Aqua scr 008

    Akumulators un ātrdarbība

    Xperia M4 Aqua ir lietotāja nenomaināms Li-Po 2400 mAh, kas it kā nav daudz, tomēr jāatceras, ka arī Qualcomm MSM8939 Snapdragon 615 procesors nav nekāds super veiklais. Tam ir it kā astoņi kodoli, bet četri ir 1.5 GHz Cortex-A53 kodoli un četri ir ļoti taupīgi 1.0 GHz Cortex-A53 kodoli. Faktiski Snapdragon 615 procesors ir tas pats Snapdragon 410 procesors, kam pievienoti vēl četri ļoti lēni kodoli enerģijas taupīšanai.

    Xperia M4 Aqua darbības laiku pamatīgi garāku spēj pavilkt STAMINA režīms, kas padarīs viedtālruņa lietošanu ar vienu uzlādi garāku par vairākām stundām. Tomēr Snapdragon 615 procesors ir pietiekami taupīgs, lai STAMINA režīmu varētu arī ignorēt. Avoti min, ka ar vienu uzlādi varēs veikt 16 stundas garu balss zvanu, 11 stundas pārskatīt tīmekli un 9 stundas pētīt filmas.

    Xperia M4 Aqua scr 028 Xperia M4 Aqua scr 027 Xperia M4 Aqua scr 024 Xperia M4 Aqua scr 029 Xperia M4 Aqua scr 030 Xperia M4 Aqua scr 031

    Viedtālruņa ikdienas ātrdarbība vērtējama kā viduvēja, varbūt pat lēnīga. Iespējams, ka mums neredzami notiek (vai pareizāk sakot nenotiek) slēgāšanās starp ātrajiem un lēnajiem kodoliem, tāpēc ik pa laikam Xperia M4 Aqua gadās aizķeršanās.

    Izbrīnīja fakts, ka Xperia M4 Aqua slodzes laikā pamatīgi uzkarsa un šis ir vienīgais pēdējā gada, varbūt pat divu laikā redzētais viedtālrunis, kas spēļu spēlēšanas laikā pārkarsa un pats pārstartējās. Diemžēl nav bijis tas gods redzēt Xperia Z3+ ar Snapdragon 810 darbībā.

    Fotogrāfijas

    Xperia M4 Aqua aprīkots ar 13 megapikseļu kameru. Tai ir 4128 x 3096 maksimālā izšķirtspēja, HDR uzņemšana, kā arī 1080p video ar 30 kadriem sekundē. Priekšā ir 5.0 megapikseļu pašiņu kamera.

    Kameras lietotne ir ierastā Sony Xperia stilā. Nodalīta pilnīga automātika iestatījumos uzņemšanā no tā dēvētajiem manuālajiem iestatījumiem, kas ļauj pielāgot attēla izmēru. Kameras lietotne ļauj nobloķēt ekrānu, lai funkcionāla paliktu tikai fiziskā slēdža poga, kas ļauj attēlu uzņemt zem ūdens.

    Xperia M4 Aqua foto 023 Xperia M4 Aqua foto 011

    Par spīti Sony izcelsmei Xperia M4 Aqua 13 megapikseļu kamera nav neko spējīga. Tās darbība ir lēna, lēnīgums izpaužas gan fokusēšanās ātrumā, gan arī uzņemtā attēla saglabāšanas ātrumā. Kopā tas viss piešķir pamatīgu aizķeršanos un gaidīšanu līdz iespējai uzņemt nākamo fotogrāfiju.

    Xperia M4 Aqua 13 megapikseļu kamera veido pelēcīgus attēlus ar zemu kontrastu, nepatīkamām krāsām un fotogrāfijas nav diez ko asas. Sajūta ir līdzvērtīga diezgan švakam „ķīniešu” viedtālrunim. Jāatzīst, ka nepavisam nepatika Xperia M4 Aqua kameras darbība. Kā kamera uzvedas zem ūdens? Jāsaka, ka mūsu ūdenskrātuvēs ar to laikam nav jēga mesties iekšā. Pat samērā dzidrā jūras ūdenī nav skaidrs uz ko kamera fokusē.

    Kopumā man Xperia M4 Aqua kameras darbība it nemaz nepatika. Liela vilšanās, neko tādu no Sony negaidīju.

    Xperia M4 Aqua foto 012 Xperia M4 Aqua foto 009

    Konkurenti

    Cenas ziņā kā lielāko konkurentu vēlētos minēt nesen apskatīto Moto G 2015 jeb trešās paaudzes Moto G. Moto G 2015 būs labāks ekrāns, arī Motorola uzstādījusi savam lolojumam ūdens noturību. Moto G 2015 saņēmis svaigāku Android operētājsistēmas versiju, labāku kameru (bet ne kameras lietotni) un līdzvērtīgu akumulatoru. Noteikti sliektos par labu Moto G 2015 izvēlei, kaut arī pie mums var dabūt tikai 1 GB RAM modeli.

    Atkal jau jāceļ gaismā mans pēdējā laika favorīts un cenas čempions Meizu m2 note.  Meizu m2 note pārspēj Xperia M4 Aqua pilnīgi visos parametros. Tas ir nedaudz lielāks, ar labāku ekrānu, ātrāku procesoru, patīkamāku kameras darbību un daudz zemāk cenu. Meizu m2 note ir manā pārraudzībā, to uzskatu par labāko pirkumu par aptuveni 150 eiro, bet nāksies izmantot kādu lielo tiešsaistes veikalu un viedtālruni uzgaidīt aptuveni nedēļu. Meizu m2 note operētājsitēma balstīta uz Android 5.1.

    Nevar neminēt, ka Xiaomi papildinājis modeļu klāstu ar 160 dolārus maksājošu Redmi Note 2 un 200 dolāru Redmi Note 2 Prime. Abi modeļi nonāks tirdzniecībā jau 16. augustā. Redmi Note 2 saņēmis 2.0 GHz MediaTek Helio X10 procesoru un 2 GB RAM, bet Redmi Note 2 Prime ir 2.2 GHz MediaTek Helio X10 procesors. Abiem modeļiem ir 5.5 collu FullHD ekrāns, kā arī 13 un 5 megapikseļu kameras. Viedtālruņus darbinās 3060 mAh lietotāja nomaināms akumulators.

    Xperia M4 Aqua 008

    Tepat pie mums veikalos var meklēt Samsung Galaxy A3, kas ir mazāks izmēros, bet tas saņēmis labāku uzbūvi un pieņemamus pārējos parametrus. Varētu uzskatīt, ka salīdzinoši Samsung ir pieķēzījis Galaxy A3 saskarni ar nevienam nevajadzīgām iespējām, bet daudziem labāk ies pie sirds ierastā Samsung saskarne, nevis tuksnesīgais Lollipop izskats.

    Huawei P8 lite modelis izceļas ar augstvērtīgu izskatu, tam ir pietiekami sabalansēta tehniskā specifikācija, kā arī viedtālruņa cena interneta veikalos ir gandrīz tāda pati kā pie mobilo sakaru operatoriem. Huawei P8lite saņēmis 16 GB atmiņu un 2 GB RAM.

    Gala vārds

    Vienmēr esmu bijis liels Sony viedtālruņu fans un laikam jāatzīst, ka arī ikdienā pamata viedtālrunis ir Sony ražojuma. Pēdējos mēnešos Sony neklājas viegli – izlaists pamatīgi silstošais Xperia Z3+ modelis, ko jau dažs lasītājs paspējis iegādāt un konstatēt, ka tik tiešām silst kā velns. Tad ir Sony nespēja izšķirties par vienu vai vairākiem flagmaņiem gadā. It kā „divi flagmaņi gadā” ir atcelti, bet tomēr notiek svaidīšanās ar visādiem pusmodeļiem, kas tā kā nav uzskatāmi par „feisliftu”, bet arī īsti nekvalificējas jaunas modeļu paaudzes statusam. Kaut kur ir iesaistīta arī nespēja pārdot viedtālruņus vēlamajā skaitā un izskan runas par Xperia nestiem milzu Sony Mobile zaudējumiem, un pat mobilās divīzijas pārdošanu. Pārdošanas baumas Sony uzreiz noliedza.

    Šajā jukās cietis arī Xperia M4 Aqua modelis. Tam ir it kā astoņu kodolu Qualcomm Snapdragon 615 procesors, kas ikdienā uzvedas švakāk par savu līdzinieku četru kodolu Snapdragon 410. Atgriezies vecais Sony niķis taupīt uz ekrāna tehnoloģiju izvēli, tāpēc Xperia M4 Aqua nākas piekāpties pat tādam „pusķīnietim” kā Motorola Moto G 2015.

    Xperia M4 Aqua 016

    Trakumi ir ar lietotājam pieejamo atmiņas apjomu. 1.26 GB no 8 teorētiskiem gigabaitiem ir pilnīgs vājprāts. Var atinstalēt pāris lietotnes, iegūstot 1.65 GB, bet tāpat Xperia M4 Aqua bļaus, ka ir jāatbrīvo ierīces atmiņa, kad tās aizpildījums sasniedz 85%. Pačukstēšu, ka 15 brīvie procenti nozīmē 1.2 brīvus gigabaitus, tātad bļaustīšanās par brīvo vietu sākas gandrīz uzreiz. Nemaz nav jāsāk instalēt milzu spēles, pietiek ar pāris lietotnēm un neiztīrītu kešatmiņu.

    Kameras darbību varētu vērtēt kā viduvēju, bet minētie Meizu un, visticamāk, arī Xiaomi ar 13 megapikseļu kamerām bez lielām pūlēm samaļ Xperia M4 Aqua sniegumu miltos.

    Ar ūdens noturību un simpātisku korpusa uzbūvi būs par maz, lai šajā saspringtajā viedtālruņu tirgū izsistos. Nav nekāds brīnums, ka Ķīnas viedtālruņi visos pasaules tirgos pārspēj lielos zīmolus, tos pilnībā izspiežot no lietotāju prātiem ar zemu cenu un vairāk nekā pieņemamiem parametriem. Ķīnieši pat pamanījušies izveidot kvalitatīvus un simpātiskus (bet nošpikotus) korpusus, kas lielajiem ražotājiem sagrauj pēdējās cerības.

    It kā doma laba - salīdzinoši pieņemamas cenas viedtālrunis ar ūdens noturību, bet konkurenti nesnauž un Xperia M4 Aqua niecīgā brīvā atmiņa ir pamatīgs pircēju bieds.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    8
    Displejs
    5
    Kamera
    4
    Veiktspēja
    4
    Programmatūra
    8
    Baterija
    7
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    32 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Artūrs
    03.09.2015 12:50

    No Sony telefoniem visvairāk atbaida šausmīgās apmales ap ekrānu (screen to body ratio) un interfeiss. Varbūt kādam viņš patīk, bet man Sony &UI liekas kaut kas drausmīgs izskata ziņā, kā arī funkcionālā ziņā nekas dižs nav. Esmu cilvēks, kam ļoti svarīgi ir lai telefonā UI ir košs, moderns, bet Sony ar to ir pašvaki. Viss pārāk kantains, neizteiksmīgos toņos, izskatās pēc 10 gadus vecas saskarnes.

    03.09.2015 16:56
    Reply to  Artūrs

    Redz, tas kā kuram. Ja vēlies raibumu, skaties uz Samsung. LG ir drusku pelēcis, bet Sony saskarne ir pavisam kaila, ja to salīdzina ar konkurentiem. Kas vienam der, citam šķiet atbaidošs.

    Maddex93
    10.10.2015 15:42
    Reply to  Artis Abols

    Tā tik tiešām ir gaumes lieta, jo man personīgi ļoti patīk sony vienkāršums.

    Elvijs Dreimanis
    30.08.2016 15:44
    Reply to  Artis Abols

    Sveiks Arti! Tieši šis telefons šodien nokrita zemē, un displeja stikliņiem nav ne skrambas, bet pats displejs ir beigts! Varbūt vari ieteikt kādu vietu, kur par saprātīgu cenu var saremontēt?

    :)
    03.09.2015 18:39
    Reply to  Artūrs

    Vienam, mate, otram meita, citam kleita…

    Nevaru ciest samsungu, lg neesmu turejis rokas…

    Maddex93
    10.10.2015 15:47
    Reply to  :)

    Pilnīgi piekrītu, es arī nevaru ciest tos samsungus, kā arī LG, jo viņi ir ļoti līdzīgi. Abi ir vienlīdz skopi ar updeitiem. Sony gan tādā ziņā ir ļoti dāsni, nav tikai tā ka flagmaņi saņem OS updeitus, bet arī vidēja budžeta. Samsungus jau neieredzu jau no pašiem pirmsākumiem un tā aŗi nekas nav mainījies. Viņiem visu ka tikai noš’pikot no citiem, it īpaši iphone dizains.

    Jānis
    19.04.2016 16:27
    Reply to  Maddex93

    LG liekas līdzīgi un Sony Xperi nē? Nopietni to saki? :D
    LG lētākās un dārgākas sērijas pat ļoti atšķiras, turklāt Sony Z, M sērijas vizuāli ir indentiskas, sākot ar sāna pogu, beidzot ar biezām plastmasas malām.

    Kaspars
    03.09.2015 19:42
    Reply to  Artūrs

    Man liekas, ka visvecākā izskatās HTC saskarne, bet Samsung- tas kaut kāds pārprasti košs, jau no pirmajime Galaxy S man nav paticis tas. Sony, gluži kā autoram, man arī liekas vienīgais UI, kurš ir tīkams un nepārbāzsts ar fīčām, vienīgais, ko varētu uzlabot- mini app dizainu un to manevrēšanu pa ekrānu, tā gan kļuvusi mazliet novecojusi.

    Maddex93
    10.10.2015 15:48
    Reply to  Kaspars

    Tev ir 100% taisnība. Tie samsungi pilnīgi šķiet pārāk uzbāžigi ar savu pārspīlēto OS

    Ksspars Lccis
    03.09.2015 12:53

    Arti, drusku sāk kaitināt Tavs copy/paste kas sāk parādīties nu jau vietā un nevietā

    Uldis Tillers
    03.09.2015 15:42

    Jau vismaz otro reizi tiek pieminēts Meizu M2 Note. Diemžēl zemās cenas čempiona apskatu Kursors.lv atrast nevaru. Kā tā?

    03.09.2015 16:01
    Reply to  Uldis Tillers

    Oi, ir vesels lērums ierīču ar ko esam padarbojušies, bet ko dažādu apstākļu dēļ neesam paspējuši aprakstīt. Meizu M2 Note ir viens no šiem gadījumiem. Bet raudzīsim labot situāciju.

    03.09.2015 16:55
    Reply to  Uldis Tillers

    Ir tāds mini-iespaids uzlikts uz digitālās lapas. Pamatā var vadīties pēc pirmās paaudzes m1 notei iespaidiem, jo izmaiņas ir minimālas, cena tikai kritusi.

    http://kursors.lv/forums/topic/meizu-m2-note/

    http://kursors.lv/2015/05/01/meizu-m1-note-apskats/

    Kaspars
    03.09.2015 17:04

    ” Tam ir it kā astoņu kodolu Qualcomm Snapdragon 615 procesors, kas ikdienā uzvedas švakāk par savu līdzinieku četru kodolu Snapdragon 410″ Par šo pērli , lūdzu ar atsaucēm uz kādiem datiem, citādi jau muļķība, kas muļķība!

    Jānis
    03.09.2015 18:42
    Reply to  Kaspars

    Tas bija domāts, tā ka samsung ar Snapdragon 410, veras daudz labāk ka sony ar 615.
    Vispār kad sony kko normālu izlaidīs kaut pēc skata, viņiem trūkst premium klases tālruņu, visi iskatās pēc kkādām rotaļļietām un lētučiem.

    Mārcis Buhholcs
    04.09.2015 09:23
    Reply to  Jānis

    Xperia Z5 Premium. Arī zelta krāsā pieejams. Kur nu vēl premiumaināk. Cena arī attiecīga.

    Maddex93
    10.10.2015 15:51

    Tieši tā. Vienkārši čalis nesaprot ko runā, safanojies par saviem samsūdiem un tad visus pārējos noliek. Sony z sērijas flagmaņi vispār kā jau teici ”kur nu vēl premiumaināk”

    Kaspars
    03.09.2015 19:39

    Izlasīju, un jāsaka, ka, sākotnējās aizdomas par to kādi būs secinājumi, bija pilnīgi nekļūdīgas- Sony vienmēr pratuši uzražot pievilcīgus un jaudīgus flagmaņus, bet ar vidus līmeni tiem vienmēr bijušas problēmas, viņi neprot fokusēties uz galvenajām niansēm- ātrumu un ērtu darbību, tā vietā cenšas samudžināt kaudzi apgraizītu draņķu tajā vidējās klases telefonā, ko īsti nemaz nevar paveikt, tāpec tie telefoni ir ne šis ne tas. Pašam vēl ar vien kaut kur mētājas Sony Xperia SP, pilnīgi nejēdzīgs telefons no pirmās tā lietošanas dienas, tāpēc arī pilnīgi nelietots un kā jauns pēc diviem gadiem (es to nepirku, tas nāca kā dāvana Xperia Z tabletei, tā vabrūt nebūtu gādājis). Lai arī tam laikam tas bija it kā normāls uz papīra, taču darbībā tas bija pilnīgs draņķis, vecāks Galaxy S3 Mini to pārspēja it visā, lai gan it kā bija gausāks uz papīra, ar vājāku kameru uz papīra utt. Silšanas arī pārsteidz, jo pat Z3+ nepārstartējas pie kādas spēles. Vispār Z3+ ir interesants, tas ļoti mokās ar kameru, kameras softs ir smags un rijīgs, tas tieši kamerā visvairāk uzkarst un izslēdz to aplikāciju, savukārt Real Racing 3 es močīju līdz bača sausa. Kopumā Z3+ ļoti silts, it visā, bet līdz aplikācijas aizvēršanai to pagaidām… Read more »

    Skats no alas
    04.09.2015 10:45

    Nepretendēju uz vieda eksperta zināšanām un negribu nekādā ziņā apšaubīt šeit pausto advancēto kungu viedokli,kuru lasu ar apbrīnu, bet tā kā šī ir mana otrā ikdienas ierīce (otrs ir Blackberry Classic – ideāls darbarīks), varu teikt,ka tā absolūtā pilnībā apmierina visas vajadzības – ir viegla, gana izskatīga, daudz ērtāk darboties kā, teiksim, ar klucīgo un pārlielo LGG3, kas man bija pirms tam, ūdensdrošums arī ir lieliska fīča, kamera darbojas kā vajag, elementāras aplikācijas arī, spēles nespēlēju. Nekad nav bijusi vajadzība pievērsties brīvās atmiņas faktoram. Es varētu atļauties iegādāties kaut dajebkādu flagmani un arī bez nomaksas, bet kaut kā neatstāj doma, ka visi tie parametri utt.ir domāti, lai uzsēdinātu uz neadekvātas cenas (mobilais par datora cenu nez vai ir saprātīgs risinājums), mārketinga adatas vai ievilktu ntajās aplikācijās, kurām tālrunis kā tāds ir pakārtots. Rezumējot, normāla ierīce, manuprāt, cilvēkiem, kuriem neinteresē parametri un dzīšanās pēc kārtējā topmodeļa, visas funkcijas pilda un izskatās labi.

    04.09.2015 19:56
    Reply to  Skats no alas

    Paldies par komentāru! Es saprotu, ka katram cilvēkam ir savi ierīču/servisu/aplikāciju lietošanas paradumi, tomēr tā kā mēs nevaram aprakstīt katru scenāriju, tad koncetrējamies uz izplatītāko. Proti, viedtālrunis ir ierīce, kas paredzēts daudz un dažādu aplikāciju darbināšanai un šajā gadījumā liela nozīme ir gan operatīvās atmiņas, gan iebūvētās atmiņas daudzumam. Un šī telefona gadījumā šī atmiņas kombinācija ir ne pārāk veiksmīga un ļoti drīz radīs problēmas kaut cik aktīvam telefona lietotājam. Par to tad arī cenšamies brīdināt.

    Gatis
    05.09.2015 08:12

    Ko labāk izvēlēties sony m4 vai sony z1 compact

    07.09.2015 10:15
    Reply to  Gatis

    Z1 Compact – tur ir labāks pilnīgi viss atskaitot ūdens nedrošo microUSB, kas jābāž ciet ar vāku. Var gan eBay paķert magnētisko lādētāja adapteri, tad microUSB vāks nav jākustina.

    Design
    05.09.2015 19:32

    Iebūvētās atmiņas daudzums ir izsmiekls… es tiešām brīnos, ka neviens vēl nav šos te visus trubu ražotājus iesūdzējis tiesā par nepatiesu reklāmu. Ja tiek reklamēti 8GB, tad 8GB pieejamiem/brīviem arī jābūt. Savādāk tā ir krāpšana.

    Skats
    05.09.2015 20:04
    Reply to  Design

    Vispār jau Eiropas Savienības patērētāju aizsardzības institūcijas ar šito varētu nodarboties, acīmredzot, vnk nav līdz šim laikam aizdomājušās.:) Tā kā raksti iesniegumu…

    Andris Briedis
    05.09.2015 22:45
    Reply to  Design

    Tīri mans viedoklis, ka šodien (lasi 2015 gadā) nevajadzētu pirkt telefonu ar <32GB atmiņu.
    8GB ir pilnīgs mazohisms.

    07.09.2015 10:18
    Reply to  Andris Briedis

    Piemēram, Motorola kaut kā pamanās no 8 GB brīvus atstāt ap 5 GB, minimums 4.5 GB. Konkrēti Moto G pirmajai paaudzei brīvi pēc visiem apdeitiem ir 5.2 GB (ja atmiņa neviļ), trešajai paaudzei no 8 GB brīvi ir 4.53 GB.

    Jānis
    07.09.2015 11:00

    Šitāda truba uzreiz jāpāršuj uz OMNI rom vai cyanogenmod – tad iespējams tā būs puslīdz lietojama!

    07.09.2015 15:37
    Reply to  Jānis

    Ja vien šim modelim ir kāds roms sagatavots…

    Santa Zālīte
    10.08.2016 16:06

    Pa lielam, kopš februāra (un jau pēc nokrišanas zemē arī pirmā garantijas remonta), pretenziju nav. Jā, atmiņas problēmas, nemitīgi viss jāpārsūta uz atmiņas karti, bet vairāk izbrīna problēma ar akumulatoru – cik reizes jau ir bijis, ka vakarā salādē pilnu, bet, vēl pat rītu nesagaidot, telefons izslēdzas. Dienās, kad intensīvi klausos mūziku, lietoju internetu, plus kāds zvans, sms – baterija turas, un samazinās minimāli, pat ne līdz jaunai uzlādei. Reizēm tiešām, neko nedarot, skatos – baterijas līmenis “kūst” kā sniegs pavasarī! Vai ir vērts nest uz garantiju? Teiktu, ka no kopējā telefona esamības laika, apmēram 5% esmu bijusi neizpratnē, kas notiek (smej vai nesmej – laikam vairāk jānoslogo, lai turētu normālu baterijas līmeni?).

    evija27
    16.08.2016 23:09

    Esmu šāda telefona īpašniece!!! Viss kas šeit rakstīts tā arī patiesībā ir!!!!Man vēl gadu par viņu jāmaksā, bet reizēm šķiet ka viņš vienkārši nokūpēs!!!

    evija27
    16.08.2016 23:16

    Par gaumi es nestrīdēšos!!! Sony man saista gan pēc izskata gan pēc funkcijām!!!! Tieši par šā modeļa tehnisko stāvokli ir daudz sūdzību!!! Šķiet ka šis modelis ir brāķis!! Daudziem maniem draugiem ir šāds telefons un neviens nav apmierināts!!!!

    Zane
    01.12.2016 14:38

    Lietoju šo modeli jau gandrīz 10 mēnešus. Mani gan kopumā apmierina telefons. Nekādas spēles neinteresē un galvenajām aplikācijām vieta pietiek. Piekrītu gan, ka ar atmiņu ir pašvaki un vairāk pat kaitina tas paziņojums, ka atkal jātīra tālruņa atmiņu. Bet kamera man liekas, ka ir ātra un darbojas adekvāti. Jā, brīžiem telefons uzkarst, bet tas arī daudz netraucē. Kopumā domāju, ka telefons pa šādu cenu ir labs un adekvāts.

    Reklāma
    It kā doma laba - salīdzinoši pieņemamas cenas viedtālrunis ar ūdens noturību, bet konkurenti nesnauž un Xperia M4 Aqua niecīgā brīvā atmiņa ir pamatīgs pircēju bieds.Sony Xperia M4 Aqua apskats