Web Analytics
More
    Reklāma

    Meizu m1 note apskats

    Daži nieki būtu ražotājam jāpieslīpē (ceram uz Lollipop kopā ar labojumiem), bet par 220 eiro šis ir dienas pirkums. Pavisam noteikti iesaku!

    Jaunākie raksti

    Meizu ir viens no pāris iekārojamajiem Ķīnas viedtālruņu ražotājiem un šis ražotājs nu jau ir uzskatāms par vienīgu no lielajiem Ķīnas spēlētājiem, kas savu produkciju spējis oficiāli atdabūt pie mums. Meizu ir piebiedrojies tādiem Ķīnas viedtālruņu ražotājiem kā Lenovo, ZTE, Huawei un OnePlus. Tiesa, ZTE pēdējā gada laikā ir kaut kur nozudis no Latvijas, bet ar OnePlus iegādi ir katram pašam jākrāmējas.

    Meizu pie mums ir jau pieteicies ar MX3 un MX4 modeļiem, bet to cenas ir visai augstas, tāpēc minētie modeļi negūs pietiekami lielu ievērību. Šodienas varonis Meizu m1 note ir drusku cita kaluma – tas ir iespaidīgi liels, tam ir labs ekrāns un astoņu kodolu procesors, bet cena ieturēta pārsteidzoši zema.

    Reklāma

    Iepriekš vairākos apskatos esam pieskārušies budžeta klases viedtālruņiem, kur par 150 līdz 200 eiro ir jāizvēlas mazākais ļaunums, bet līdz ar Meizu m1 note ienākšanu budžeta klasē ir jauns un ļoti spēcīgs spēlētājs. Meizu m1 note cena ir ap 220 eiro, bet to vēl arvien var uzskatīt par budžeta klases viedtālruni. Padārgu budžeta, tomēr budžeta.

    Meizu m1 note 005

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 4.4.4 KitKat, Flyme 4.0 saskarne
    • Ekrāns: IGZO tehnoloģija, 5.5 collas, 1080 x 1920 punkti, ap 403 ppi, Corning Gorilla Glass 3
    • Procesors: Mediatek MT6752, astoņi 1.7 GHz Cortex-A53 kodoli, Mali-T760 video apakšsistēma
    • RAM: 2.0 GB
    • Atmiņa: 16 vai 32 GB, microSD nav
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Wi-Fi Hotspot, Bluetooth 4.0 (A2DP, LE), 4G
    • Kameras: 13 megapikseļi, 4192 x 3104 punkti, 1/3.06” sensors, HDR, sejas noteikšana. 1080p ar 30 fps. 5.0 megapikseļu priekšējā kamera
    • FM radio: nav
    • GPS: ar A-GPS un GLONASS
    • Papildus: e-kompass, divas microSIM kartes
    • Izmēri un svars: 150.7 x 75.2 x 8.9 mm, 145 g
    • Akumulators: lietotāja nenomaināms Li-Ion 3140 mAh
    • Krāsas: balta, zila, zaļa un dzeltena, rozā
    • Cena: sākot no 220 eiro interneta veikalos

    Meizu m1 note 002

    Izskats un uzbūve

    Patīkami, ka Meizu ir pašiem savi dizaineri. Nevar nepamanīt, ka tie ir slinki dizaineri, jo visi ražotāj produkti ir gandrīz identiski, tomēr m1 note patīkami kontrastē uz citu budžeta klases šausmoņu fona. Meizu izmanto tīras līnijas, vienkāršas formas, ierasto gailošo aplīti zem ekrāna un SIM kartes atrodas atvilktnītēs.

    Neesmu milzīgs ekrāna klaudzināšanas fans, tāpēc vēlētos ekrāna atbloķēšanas pogu viedtālruņa labajā sānā, bet tā atrodas augšdaļā, tāpēc nāksies izmantot klauvēšanu pa ekrānu. Nedaudz pasteidzoties uz priekšu varu atklāt, ka klaudzināšana un ekrāna atbloķēšana ik pa laikam strādā ar aizturi, atkārtoti divas reizes piesitot pie ekrāna, tas atkal tiek bloķēts. Jānorāda, ka ir arī citas ekrāna atbloķēšanas iespējas.

    Meizu m1 note 018

    Meizu m1 note aizmuguri sedz glancētas plastmasas vāciņš, tomēr viedtālrunis ir pietiekami plāns un ar ērti noapaļotām apmalēm, tāpēc tas no rokas ārā tik viegli neslīdēs. Ziemā ar cimdiem varētu būt nedaudz slidenāka situācija.

    Viedtālrunim ir divu SIM karšu atbalsts, bet tikai viena SIM atvilktnīte, lai mazāk izraibinātu Meizu m1 note sānus. Atvilktnītē ievietojamas abas microSIM kartes viena aiz otras, tāpēc atvilktne neticami dziļi iesniedzas viedtālrunī. Testam saņemtajam Meizu m1 note SIM karšu atvilktne ne visai precīzi pieguļ kopējām viedtālruņa aprisēm, bet nevaru apgalvot, ka tas tā ir visiem m1 note.

    Meizu m1 note 007

    Ekrāns

    Meizu m1 note saņēmis visai unikālas IGZO tehnoloģijas ekrānu, ko sedz Corning Gorilla Glass 3 aizsargstikls. Galvenā IGZO (ekrānu pusvadītāji no indija, gallija un cinka oksīda) tehnoloģiju priekšrocība ir ekrānu lielā izšķirtspēja, kura apvienota ar ļoti nelielu elektroenerģijas patēriņu. Cik lasīts, IGZO ekrāna tehnoloģijas ražošanai nepieciešams tikai nedaudz pielāgot esošās ražotnes, tādējādi nav nepieciešams ieguldīt milzīgus līdzekļus jaunu ražotņu iekārtošanai. Šobrīd IGZO ekrāna tehnoloģiju gigants ir Sharp un tam seko LG.

    Meizu m1 note 020

    Ik pa laikam pavīd baumas, ka IGZO vajadzētu nonākt Apple produkcijā. Komponentu ražotājiem tuvi informācijas avoti iepriekš baumoja, ka Apple veic pārrunas ar Sharp un LG Display par iespējām savās jaunajās planšetēs un portatīvajos datoros izmantot IGZO tehnoloģijas ekrānus. Pirmajam iPad Air jau vajadzēja saņemt IGZO ekrānu, bet tagad tiek baumots, ka IGZO nonāks 4K izšķirtspējas iMac un iPad Air 3.

    Vizuāli nekādas lielas IGZO tehnoloģijas priekšrocības nav novērojamas. Meizu m1 note saņēmis normālu, modernu ekrānu ar pietiekamu izšķirtspēju. IGZO tehnoloģija diemžēl nepiedāvā izcilas melnās krāsas un arī Meizu m1 note ekrānu vajā pamatīgi atspīdumi, bet tagad atkal būtu laiks paskatīties uz viedtālruņa cenu.

    Meizu m1 note 016

    Saskarne un lietotnes

    Meizu izvēlējies neticami dziļi pielāgot Android izskatu pēc savām vēlmēm un vajadzībām. Kā ziņo sintētiskās veiktspējas testu lietotnes, zem Flyme OS 4.0 saskarnes kaut kur apakšā it kā mītot Android 4.4.4 KitKat. Interesanti, ka vecākais Meizu MX3 nevienā mirklī neparādīja izmantoto Android versiju, bet Meizu m1 note jau ir pielaidīgāks. Ar Meizu MX3 uzstādīto Flyme OS 3.5 versiju pilnīgi apmierināts nebiju. Viedtālrunim bija ļoti ierobežotas iespējas un iestatījumi, bet ar Meizu m1 note un Flyme OS 4.0 saspēle ir visai interesanta.

    m1 note scr 004 m1 note scr 005 m1 note scr 003

    m1 note scr 006 m1 note scr 007 m1 note scr 010

    Flyme OS 4.0 saskarne ir pamatīgi nobriedusi. Pielāgojumu apjoms un kopējais veidols ir pilnībā pazudinājis Android sākotnējo izskatu. Daudz paveikts, lai Meizu m1 note lietotāja saskarne izskatītos pēc iOS, bet tajā pašā laikā ražotājs pakāpies soli nost no iOS. Uzskatu, ka Flyme OS 4.0 ir pareizā virzienā ieturēts ceļš. Vecākā Flyme OS 3.5 tik tiešām asociējas ar iOS un tās ierobežojumiem, bet Flyme OS 4.0 drīzāk cenšas apvienot labāko no abu operētājsistēmu iespējām. Flyme OS 4.0 saskarne ir šo to nogriezusi no Android funkcijām, bet dažas iespējas piekabinātas klāt. Patīkami, ka Meizu nav pārlieku nodarbojies ar papildiespēju pievienošanu. Sākotnēji tiek saņemts gandrīz tukšs viedtālrunis ar Google Play un paša Meizu lietotņu veikaliem. Meizu veikals mūsu pusē nav lietojams, tā saturs ir tikai ķīniešu valodā. No Google Play nākas ielādēt it visu. Pat Gmail lietotni. Google Now faniem būs jāizmanto šīs funkcionalitātes logrīks, jo nekā citādāk Google Now palaist nebūs iespējams.

    m1 note scr 015 m1 note scr 014 m1 note scr 018

    m1 note scr 019 m1 note scr 020 m1 note scr 021

    Šeit nepastāv atsevišķas lietotņu sadaļas, bet, gluži kā iOS, visas ikonas izvietotas sākuma ekrānos. Par laimi var ikonas ērti sakraut mapēs un tad haoss ir kaut kā turams normas robežās. Iepriekš ar Flyme OS 3.5 logrīku pievienošanu mocījos aptuveni 10 minūtes, jo, pieturot pirkstu tukšā ekrāna laukumā, nenotika nekas. Tikai beigās ieraudzīju, ka ekrāna apakšā kautri uzpeld iespēja piekļūt logrīkiem, ko visu laiku aizsedza pirksts. Flyme OS 4.0 saskarne ir gandrīz pavisam izskaudusi nelielo un nepamanāmo iestatījumu izsaukšanas trīspunktu ikonu. Uzskatu to par būtiskāko Flyme uzlabojumu.

    Flyme saskarne piedāvā iespēju uz izslēgta ekrāna izzīmēt astoņus dažādus burtus, kas kas katrs novedīs pie kādas lietotnes atvēršanas. Piemēram, “C” izzīmēšana atvērs kameru, bet “S” nozīmē iestatījumus.

    m1 note scr 037 m1 note scr 034 m1 note scr 036

    Ļoti interesanti, ka Flyme OS un Flyme lietotāja vārds darbojas gluži kā neatiestatāms viedtālruņa drošības sargs. Flyme lietotāja vārds tiek reģistrēts kopā ar katru konkrētu viedtālruni un vismaz teorētiski tiek solīts, ka viedtālrunis būs attālināmi dzēšams jebkurā gadījumā. Skaidrs ir tas, ka, kamēr viens īpašnieks nav no konkrētā viedtālruņa atteicies (izlogojies), otrs lietotājs ar Flyme lietotāja vārdu telefonā nespēs pieteikties.

    Diemžēl saskarnes pielāgojumi nepaliek nesodīti, jo, piemēram, lietotnē Talon for Twitter (classic) vispār nav iespējas izsaukt iestatījumus. Pieļauju, ka šādas nianses var uzpeldēt vēl kādā lietotnē. Forumos tā arī nespēju noslēptajiem iestatījumiem rast risinājumu.

    m1 note scr 012 m1 note scr 022 m1 note scr 038

    Visi Meizu jaunāko modeļu īpašnieki ar nepacietību gaida uz Android 5.0 Lollipop bāzes izdota Flyme OS jauninājuma saņemšanu. Visticamāk, pirmais pie Lollipop tiks pirms neilga laika apskatītais Meizu MX4, bet arī Meizu m1 note kaut kad saņems Lollipop.

    Mali-T760 video apakšsistēma ir slikta ziņa Waze lietotājiem, jo sociālās navigācijas lietotne nav optimizēta šai video apakšsistēmai un rādīs visādus brīnumus. Tiek runāts, ka līdz maija sākumam Waze izlaidīs jauninājumu, kas lietotni padarīs lietojamu arī ar Mali-T760 video apakšsistēmu.

    Akumulators un veiktspēja

    Meizu m1 note ieguvis visai ievērojamas ietilpības lietotāja nenomaināmu Li-Ion 3140 mAh akumulatoru. Uzskatu, ka Meizu m1 note ar vienu uzlādi varētu nodzīvot pat trīs diennaktis, bet tad ir jāslēdz ārā 4G mobilie dati un jārīkojas saprātīgi ar viedtālruņa ekrāna lietošanu. Daudzviet internetā tiek mēļots, ka Meizu un Flyme ir problēmas ar gaidstāves procesu optimizēšanu, kas var papildus izlietot akumulatoru, bet ar Meizu m1 note neko tādu nenovēroju.

    Meizu m1 note 006

    IGZO tehnoloģijas ekrāns pamatīgi spēs taupīt enerģijas tēriņus un būsi pat pārsteigts, ka ieslēgts tik liels un spilgts ekrāns enerģiju patērē minimāli. Manuprāt, ir patīkami, ka tehnoloģiju ražotāji beidzot spējuši samazināt ekrāna enerģijas prasības. Lietotājam tas nozīmē ilgākas stundas pie ieslēgta ekrāna.

    Meizu m1 note piedāvā viltīgu enerģijas taupīšanu. Maksimāli agresīvā taupīšana nozīmē, ka no astoņiem pieejamiem kodoliem aktīvi ir tikai četri. Vidējā enerģijas taupīšana aktivizē sešus kodolus, bet netaupot neko darbojas visi astoņi kodoli. Tiesa, tikai retā lietotne spēs izmantot astoņus kodolus, tāpēc varbūt ir prātīgi Meizu m1 note turēt kādā no enerģiju taupošajiem režīmiem.

    Sintētiskās veiktspējas testi uzrāda, ka Mediatek MT6752 ar astoņiem moderniem 1.7 GHz Cortex-A53 kodoliem un Mali-T760 video apakšsistēmu ir visai veikls konkurents. Meizu m1 note ir pārkāpusi 40 000 Antutu punktu slieksni, bet veiktspējas lietotne norāda, ka kaut kas ar Meizu m1 note nav „tīri”. Citas lietotnes Meizu m1 note ierindo kopā ar Snapdragon 801 procesora spējām.

    Meizu m1 note 023

    Ikdienas lietošanā Meizu m1 note pavisam noteikti uzskatāms par patīkamu viedtālruni. Nekas neķeras, gandrīz nekas nebojā iespaidu par šo lēto, bet jaudīgo lieltelefonu. Te man nāksies iepilināt darbu medus mucā, jo iestatījumu sadaļā ik pa laikam gadās, ka Meizu m1 note izmet kādu kļūdu (Diemžēl process com.android.settings ir apturēts).

    Neesmu saucams par milzīgu alternatīvo ekrāna ieslēgšanas iespēju fanu. Meizu m1 note ekrāns ieslēdzams, tam divas reizes piesitot vai arī paslidinot pirkstu no ekrāna lejas daļas uz augšu. Abas iespējas ir nedaudz gausas, tāpēc nepacietīgiem pa ekrānu bungātājiem var izdoties to atkal izslēgt, pirms ekrāns paspējis ieslēgties. Protams, paliek arī ekrāna ieslēgšana ar pogu, bet tā atrodas viedtālruņa augšdaļā.

    Fotogrāfijas

    Meizu m1 note aprīkots ar Samsung veidotu 13 megapikseļu kameru, kurai ir 4192 x 3104 punktu izšķirtspēja un 1/3.06” sensora izmērs, HDR uzņemšanas iespēja un sejas noteikšana. Neiztikt bez veikla autofokusa un no iPhone pārņemtas divkrāsu LED zibspuldzes. Pieejama arī 1080p video uzņemšana ar 30 kadriem sekundē. Meizu m1 note ieguvis arī 5.0 megapikseļu priekšējo kameru.

    m1 note foto 034 m1 note foto 002

    Pie ekrānā esošās slēdža pogas ir redzams līmeņrādis, kas demonstrē uzņemamās fotogrāfijas taisnumu attiecībā pret horizontu. Manuprāt, līmeņrādis ir pārāk sīks un maz informējošs, kā arī to aizsedz pirksts. Ērtāk būtu novietot kādu indikatoru ekrāna vidū vai augšdaļā. Pārējā kameras aplikācija ar neko dižu izcelties nevar.

    m1 note foto 027 m1 note foto 030

    Meizu m1 note ar Samsung 13 megapikseļu kameru nebūs tik fantastisks fotoaparāta aizvietotājs, kā bija Meizu MX4 modelis, tomēr vēl arvien viedtālrunis radīs fotogrāfijas, kas ir galvas tiesu pārākas par konkurentu un pusotru, divus gadus vecu flagmaņu sniegumu. Manuprāt, Meizu m1 note krāsu atveide ir nedaudz pārspīlēta, bet Samsung ražotai matricai varbūt tas būtu piedodami. Eiropas tirgus pieprasa pareizas, precīzas krāsas, bet Āzijas tirgū augstāk tiek vērtētas pārspīlētas, spilgtas krāsas un lieli kontrasti.

    Par Meizu m1 note fotogrāfiju detalizāciju neko sliktu nevar teikt. Ļoti reti autofokuss nomaldās, arī izkustinātu (paplūdušu) fotogrāfiju skaits ir minimāls. Īsāk sakot – kamera, tās lietotne un darbība ir augstā līmenī. Konkurentos līdzvērtīgas spējas vēl būtu jāpameklē un šobrīd varu iedomāties tikai vienu viedtālruni, kas varētu teorētiski konkurēt ar Meizu m1 note – Just5 Blaster ar savu 13 megapikseļu Sony sensoru. Protams, aptuveni 200 eiro vērto telefonu kategorijā.

    Pilna izmēra foto iekš Dropbox.

    Konkurenti

    Cenu kategorijā ap 220 eiro Meizu m1 note noteikti ir viens no iekārojamākajiem viedtālruņiem. Tam ir liels 1080p ekrāns, kas attēlo smukas krāsas, laba kamera, 2 GB RAM, moderns procesors un pietiekami ietilpīgs akumulators.

    Jau minēju, ka viens no lielākajiem konkurentiem varētu būt Just5 Blaster. Just5 Blaster cena ir ap 185 eiro, kas to padara salīdzinoši lētāku, tomēr Blaster ir tikai 720p ekrāns un 2700 mAh akumulators. Bet Blaster var pievienot microSD karti, tam ir FM radio un komplektā iekļauti divi papildus aizmugures vāciņi. Klīda runas par Just5 Blaster jaunināšanu uz Android 5.0 Lollipop, bet man ir aizdomas, ka Meizu m1 note pie Lollipop tiks ātrāk (ja pieņemam, ka Blaster vispār gaidāms jauninājums).

    Ap 220 eiro maksā arī Samsung Galaxy A3, bet tas piekāpjas Meizu m1 note it visos parametros. Cena ir vienīgā saistība abu viedtālruņu starpā. Tas arī varētu būt zināms indikators tam, kāpēc Meizu spēj izsisties tirgos, bet citi ražotāji tiek no tiem izspiesti.

    Nākamais tuvākais konkurents varētu būt Huawei Ascend P7, kas maksā ap 250 eiro. Ascend P7 ir izmēros pieticīgāks, tam ir nedaudz vājāka kamera. Blakus Meizu m1 note Ascend P7 izskatās mazs un dārgs.

    LG G2 cena ir nedaudz zem Huawei Ascend P7, pārsniedzot Meizu m1 note cenu par aptuveni 15 eiro, bet LG piedāvājumā ir Snapdragon 800 procesors, veiksmīga foto kamera ar optisko attēla stabilizāciju un 3000 mAh akumulators. LG G2 ekrāna izmērs ir nedaudz lielāks par Huawei Ascend P7, bet pats viedtālrunis ir pat nedaudz īsāks, nekā Ascend P7. LG G2 ir saņēmis Android 5.0.2 Lollipop jauninājumu.

    Gala vārds

    Meizu m1 note pavisam noteikti ir viens no labākajiem šobrīd Latvijā pieejamajiem viedtālruņiem cenu kategorijā ap 200 līdz 250 eiro. Viedtālrunis ir pāršķīris jaunu lapu lētu viedierīču kategorijā. Daudzi konkurenti ir iesprūduši pie 1 GB RAM un novecojušiem procesoriem ar Cortex-A7 kodoliem.

    Derētu iegaumēt, ka viedtālrunim nav microSD atmiņas kartes pievienošanas iespēja, tāpēc uzmanīgi jāizvērtē vai ar 16 GB pietiks. Lietotājam no 16 GB pieejami 11 GB, kas nemaz nav slikti saskarnei ar tik lieliem pielāgojumiem.

    Meizu m1 note ir uzbūvēts atbilstoši tā cenai – tas ir pamatīgs, bet nav izmantotas metāla detaļas, kas piešķirtu korpusam papildus stigrību. Man nepatika SIM karšu atvilktnes neprecizitāte, bet tā nav ļoti uzkrītoša. IGZO ekrāns tērē pavisam nelielu enerģijas apjomu, tas ir pietiekami spilgts, bet jārēķinās ar palieliem atspīdumu līmeņiem. Iespējams, ka daudziem pierūks microSD kartes pievienošanas iespēja.

    Meizu m1 note 008

    Īstais Meizu m1 note spēks izpaužas ātrdarbībā un darbības ilgumā ar vienu uzlādi. Čempiona laiki ar vienu uzlādi nebūs sasniedzami, bet Li-Ion 3140 mAh akumulators un dažādās enerģijas taupīšanas iespējas neliks katru vakaru meklēt lādētāju.

    Noteikti neierasta daudziem šķitīs Flyme saskarne ar saviem papildinājumiem un ierobežojumiem. Diemžēl Flyme nav pilnīgi bez problēmām, tomēr no ražotāja tuvākajā laikā tiek gaidīts Android 5.0 Lollipop jauninājums, kas varētu uzlabot vairākas esošās nianses.

    Meizu m1 note 010

    Kameras darbība ir veikla un patīkama. 13 megapikseļu Samsung sensors nepievils un arī standarta foto lietotne ir pārskatāma un pietiekami ērta. Meizu m1 note nav pats labākais kamerfons, tomēr tas savā klasē ir labākais vai viens no top trijnieka.

    Ja man šodien ar ierobežotu budžetu būtu jāiegādājas viedtālrunis, Meizu m1 note būtu vienīgā izvēle. Ko labāku varētu sākt meklēt cenu kategorijā ap 300 – 350 eiro un tad tur būtu tikai visai ierobežota izvēle. Pavisam noteikti Meizu m1 note ir iesakāms viedtālrunis.

    Meizu m1 note cenas Latvijas Interneta veikalos

    Daži nieki būtu ražotājam jāpieslīpē (ceram uz Lollipop kopā ar labojumiem), bet par 220 eiro šis ir dienas pirkums. Pavisam noteikti iesaku!

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    6
    Displejs
    8
    Kamera
    7
    Veiktspēja
    7
    Programmatūra
    6
    Baterija
    8
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    31 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    varis
    27.04.2015 17:57

    Paldies par apskatu.Uzskatu ,ka cenas ziņā līdz 200 eiro blaster ir labākais ,bet šis ir jauns tā kā cena var nokrist zem 200 eiro.līdz 250 eiro labākais variants ir g2 ,kam ir ļoti laba cenas attiecība .Vēl seko arī z1 compact.Un kad tad būs galaxy s6 apskats?

    Ksspars Lccis
    27.04.2015 22:04
    Reply to  varis

    blasters ir viens no visneizteiksmīgājaiem un pelēkākajiem viedtālruņiem, kāds pēdējā laikā redzēc…

    28.04.2015 07:35
    Reply to  Ksspars Lccis

    Blaster tomēr ir 40 eiro lētāks, bet nianses nav tik grandiozas, lai Blasteri pilnībā tagad ignorētu. Katram ir savi plusi, katram ir mīnusi. Nav ko liegties, m1 note man patika daudz labāk, IGZO ekrāns spēj sataupīt enerģiju, kamera ir šai cenai lieliska.

    Kaspars
    28.04.2015 11:21
    Reply to  varis

    Blasters ir zemākas kategorijas ķinietis (patreiz piemirsu oriģinālmodeļa nosaukumu), bet Meizu jau +/- velk uz A brendu pusi. Blaster tipa aparātu normāla cena ar piegādi uz LV ir patreiz 120-140eur, ar labu akciju pat ap 100eiro.

    28.04.2015 11:23
    Reply to  Kaspars

    Daži Blaster apskata komentāros piesauca Elephone, bet beigās īsti neatbilda Elephone.

    x
    27.04.2015 20:50

    >varbūt ir prātīgi Meizu m1 note turēt kādā no enerģiju taupošajiem režīmiem.

    Lūk, šādi monstri ar 8 korēm dara mani uzmanīgu. Vienkārši nav skaidrs, kam vajag tik jaudas, kā nespeciālistam šķiet ka lai darbinātu vismaz 3 CPU intensīvas aplikācijas vienlaicīgi (1 OS, 3+ user procs). Un jūs taču piekritīsiet, ka feisbuki un tmldz. neprasīga figņa nav pelnījuši katrs pa savai korei? Nezinu gan neko par androīda spējām pārslēgt CPU kontekstu un izmantot vienu kori vairākiem uzdevumiem, bet jebkuram modernam OSam tas būtu jāmāk. Un tad ir jāskaita, kas ir ekonomiskāk – darbināt minimums 4 kores un barot tās, vai efektīvi izmantot vienu-divas, un atslēgt pārējās neizmantotās. Ja vien tur nav acīmredzamu gļuku, piem. CPU stipri silst pie minimālas slodzes un to apiet, pēc iespējas mazāk noslogojot katru kori.

    28.04.2015 07:41
    Reply to  x

    Teikšu tā – man uz galda šobrīd ir Snapdragon 810 (20 nm) un Exynos 7420 (14 nm). Exynos 7420 silst daudz mazāk, arī Snapdragon 810 nav tik karsts, tomēr var just, ka Snapdragon ir siltāks.

    8 kodolus šobrīd spēj slogot tikai atsevišķas lietotnes. Chrome pārlūks jūtami ātrāk strādā ar Mediatek MT6752 un pat var just, ka šo to no enerģijas sataupa. Jāgaida, kad citi izstrādātāji spēs savās lietotnēs slogot 8 kodolus.

    27.04.2015 20:56

    Paldies, izskatās, ka ir aptuveni tā, kā es iedomājos. Šovakar nopirkšu kā lēto pagaidu variantu.

    Ksspars Lccis
    27.04.2015 22:03

    ja jau katrā aprakstā var pieminēt to vai citu fīču, kas no aifona pārņemta (divkrāsu zibeņus liek tagad katrs, kam nav slinkums) tad vajag uzreiz sākt ar to, ka forma (taisnstūris ar ekrānu) ir pārņemts no aifona…

    skats
    27.04.2015 22:30

    Viens no retajiem viedtālruņiem ar noapaļoto malu dizainu, kurš man patīk.
    Ja šobrīd būtu jāpērk Androīds, iespējams, izvēlētos tieši šo.

    aigi
    28.04.2015 09:02

    Nē, es labāk Huawei P8 pagaidīšu.

    28.04.2015 09:44
    Reply to  aigi

    Huawei P8 cena droši vien drīzāk būs ap/virs 300 eiro. Iespējams, Kristaps zina precīzāk.

    Ksspars Lccis
    28.04.2015 10:06
    Reply to  aigi

    es ar gaidu :) mani tikai joprojām interesē, vai objektīvu klāj gorilla, jo P7 paliek nelietojams mēneša laikā…

    28.04.2015 10:45
    Reply to  Ksspars Lccis

    Huawei produkta aprakstā neredzu norādes uz Gorilla Glass, bet GSMarena tas ir pieminēts. Pēc nedēļas lietošanas gan telefonam skrāpējumus īsti neredzu, varbūt būs OK arī ilgstošāk lietojot.

    Pārdošanā Latvijā Huawei P8 nonāks 25. maijā un startā maksās 449 eiro.

    28.04.2015 11:18

    450 eiro – auč!

    1x P8 = 2x m1 note

    28.04.2015 10:56

    Ok, izlikšu sevi publiskam apsmieklam. Vakar vakarā aizbraucu uz Alfas Capital, nopirku šo brīnumu. Aizbraucu mājās, mēģināju ielikt SIM, a tur kkāds gļuks, SIM ielikt nevar, reāli var redzēt, ka izņemot SIM tray, kkās tur nokritis uz leju un bloķē ligzdu. Brāķis.
    Šodien pa ceļam uz darbu iebraucu centrālajā Capital pie Brīvības pieminekļa, cerībā apmainīt uz jaunu, bet ne velna, piedāvāja triekties uz Alfu, jo redz man esot Alfas veikala čeks, tas nekas, ka viņi viss viens uzņēmums. Tur varbūt samainīšot, bet ticamāk, ka jādod servisā, tur 2 nedēļas un tad kko atrisinās.
    Telefonu vajadzēja uz sitiena, gribēju tieši šo, beigās nopirku vēl vienu tādu pašu, ar to viss ok. Vēlāk došos uz Alfu un par pirmo prasīšu naudu atpakaļ kaut ar PTAC.
    Rezumē: nav pārāk patīkama pirmā pieredze nedz ar Meizu, nedz Capital.

    28.04.2015 11:02
    Reply to  Jānis Polis

    Ouch! Ziņo kā tālāk veiksies ar šo Meizu veikumu.

    Ksspars Lccis
    28.04.2015 11:08
    Reply to  Jānis Polis

    ir tādas lietas, ko mēs šodien esam atradinājušies darīt… padomju laikos tā bija norma – veikalā visu ieslēgt un pārbaudīt… Lai gan mums ir visādi PatTAlikumi… neviens (gandrīz) neviens veikals negrib uzreiz samainīt redzamu brāķi. Atskaites punkts – čekatiko nauda nonāk pārdevēja rokās tu paliec melns un maziņš… pēc tam tu vari p****ies nedēļām ilgi ar savām tiesībām…

    28.04.2015 11:22
    Reply to  Ksspars Lccis

    Un tagad piezvani grāmatvedim un uzzini kāds jakslsi ir ar PVN atgriešanām, cīņām ar pārstāvjiem/ražotājiem utt. Veikaliem jau arī viss nav tik ļoti vienkārši, kā mums šķiet.

    Pircēji vēlas, lai veikalam būtu 2 eiro uzcenojums, bet par to ir jānodrošina piegādes, garantijas, ierīces aizvietošana remontu laikā, paši remonti, ātras apmaiņas uzreiz veikalā utt.

    Ksspars Lccis
    28.04.2015 11:37
    Reply to  Artis Abols

    nu šajā gadījumā nevajag visu putrot kopā – runa ir par preci, kas ir brāķis jau pirkšanas brīdi. to vajadzētu veikalā samainīt. Tāpēc labāk tādas lietas pārbaudīt pirms nauda no ķepas ārā. Augstāk ir labs piemērs, kālab tā vajadzētu darīt.

    28.04.2015 13:22
    Reply to  Ksspars Lccis

    Piekrītu, vajadzēja. Ir vairāki iemesli, kādēļ to neizdarīju (veikals vērās ciet, taksis gaidīja, iepriekš nebija sliktas pieredzes), bet turpmāk būšu gudrāks :)

    x
    28.04.2015 11:55
    Reply to  Jānis Polis

    Uff, pirms laika gribēju kaut ko pirkt kapitālā, likās ka tie jau nav smadzeņu vīlētāji.

    ja precei ir defekts pirmo 6mēn. laikā tad vajag vnk nest uz veikalu un prasīt atpakaļ naudu, tā tas ir neatkarīgi no tā ko par to domā pārdevējs. Īpaši ja pirkums veikts parastā veikalā par parasto ielas cenu.

    Reinis Mutulis
    28.04.2015 15:22
    Reply to  Jānis Polis

    Jāni! Izlasīju Jūsu komentāru. Palika rūgti ap sirdi. Tā noteikti nav laba prakse, ja pārspēlē uz citu veikalu čeka dēļ. Klientam ir jāspēj palīdzēt esošajā situācijā, brīdī un vietā. Izpētīšu situāciju dziļāk un pie šī noteikti piestrādāsim! Paldies par indikāciju! Runājot par konkrēto Meizu telefonu- ja defekts ir tāds kā sakāt- rūpnieciskais, tad, protams, atgriezīsim Jums naudu. Tur problēmu nebūs. Man būtu vajadzīgs Jūsu tālruņa numurs vai e-pasta adrese, lai varam procesu sakārtot līdz galam maksimāli ātrā laikā. Var rakstīt man- reinis.mutulis@capital.lv. Savukārt, runājot par situāciju kā tādu globāli- protams, ja ir iespēja iegādes brīdī pārbaudīt preci, tad tas ir vislabākais variants, jo dažkārt tas var aiztaupīt ļoti daudz laika un arī nervu. Ne jau tāpēc, ka veikals pēc tam negribēs mainīt utt., bet tāpēc, ka atkrīt braukāšana, pārpratumi utt. Jo principā jau ir tā, ka tiklīdz manta atstāj veikalu, tā pie klienta sūdzībām par preci veikalam manta ir jāsūta uz servisu uz ekspertīzi, lai pārliecinātos par to, vai klienta pieteiktā problēma tiešām ir ražošanas defekts utt. Jābūt saprotošiem, ka ne visu var uz vietas pārbaudīt. Turklāt ir situācija, kad defekts tiešām nav ražošanas- klients kaut ko ir “sadarījis” un grib iesniegt kā ražošanas defektu. Tāpēc arī veikalniekus vajag saprast.… Read more »

    28.04.2015 15:42
    Reply to  Reinis Mutulis

    Sveiki, Reini,

    paldies par reakciju un atvainošanos. Es ļaunu prātu neturu, brāķi gadās, un nav jau tā, ka man teica, lai lasos ar visu savu hlamu un vairāk nerādos, risinājums tika ieteikts. Tik vien cik šķita, ka konkrētajā situācijā piedāvātais risinājums nebija labs un loģisks serviss, jo pēc būtības sanāk, ka klients ne savas vainas dēļ uz pāris nedēļām kļūst par bezprocentu ātro kredītu devēju Capital + vēl viņam vēl nez kādēļ ir jāatrod tieši tas nabaga pārdevējs, no kura viņš defektīvo preci ir pircis. Ok, man nav problēmu iesaldēt tos pāris simtus eiro, bet ne viemēr un ne visiem tā būs.

    Uzrakstīšu e-pastā, lai varu tikt vaļā no liekā telefona.

    Claus Mayer
    17.05.2015 20:35

    Es arī ilgi skatījos uz Meizu produktiem, nu bija iespēja tikt pie šī brīnuma, pirmie iedpaidi, ļoti pozitīvi, tikai ir problēma ar mobīlajiem datiem, patreiz bez wifi nesanāk lietot internetu, vēl neesmu atkodis, kur īsti ir problēma.

    armandsz226
    24.05.2015 23:18

    Čau! Iegādājos šo telefonu un jau nākamajā dienā atgriezu veikalā, prasīju naudu atpakaļ. Visticamāk pamatīgs brāķis gadījās. Telefons nereģistrējās nevienā no bites un lmt tīkliem. Tikai uz īsu brīdi savienojās ar LMT 2G. Ja manuāli mēģināju pieslēgties, tad error paziņojums un nekā. Pēc kāda brīža kartes 1. slots pārstāja saprast, ka tajā ir ievietota sim karte. Factory reset ar nepalīdzēja. Mainot saskarnes valodu, visas ikonas no darba virsmas pazūd nost. Tikai restarts palīdz. Tāds tas mans pirmais iespaids.

    25.05.2015 07:40
    Reply to  armandsz226

    Jā, izskatās pēc pamatīga brāķa. Kurā veikalā pirki, ja nav noslēpums?

    armandsz226
    25.05.2015 13:02

    Pirku BITES salonā RIGA plaza. Interesantākais, ka BITE vēl nav izlikusi šo telefonu savos skatlogos Latvijā. Ja pajautā, tad ir šāds telefons cenā 239. Capital uz to brīdi jau bija izpirkti un par jaunu pievedumu informācijas maz. BITE Lietuvā jau piedāvā MEIZU m1 note savā valstī. Patīkami mani pārsteidza tas, ka kastītē ir lietošanas instrukciju grāmatiņa latviešu valodā.

    armandsz226
    01.06.2015 22:52
    Reply to  armandsz226

    Vēlos pieminēt to, ka no Bites ātri un veiksmīgi dabūju naudu atpakaļ. Nu tagad ir jādomā par kādu citu pirkumu.

    Jānis
    04.06.2015 13:33

    Pagaidām trīs nedēļas iet labi. :)

    renats
    12.06.2015 15:01

    nezināju ka jau ir android 5.0.2 : LG G2 ir saņēmis Android 5.0.2 Lollipop jauninājumu.

    Reklāma
    Daži nieki būtu ražotājam jāpieslīpē (ceram uz Lollipop kopā ar labojumiem), bet par 220 eiro šis ir dienas pirkums. Pavisam noteikti iesaku!Meizu m1 note apskats