Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung Galaxy A3 apskats

    Manuprāt, pats feinākais budžeta klases viedtālrunis ar veselu gūzmu labumu.

    Jaunākie raksti

    Nevienam nebūs noslēpums, ka Latvijā budžeta klases viedtālruņi ir pieprasīti. Katrs gribētu sev flagmani, bet bieži tiek izlemts par labu daudz lētākam viedtālrunim. Vienmēr ir cerība, ka budžeta klases ierīce spēs nodrošināt kaut nedaudz no tā, kas iespējams flagmaņiem.

    Lēts ne vienmēr nozīmē slikts. Esmu vairākkārt pārliecinājies, ka arī budžeta klases viedtālruņi ir lietojami. Jā, tiem būs uzskatāmi sliktākas kameras, būs taupīts uz ekrānu rēķina un arī operatīvās atmiņas apjoms neļaus žonglēt ar desmitiem prasīgu lietotņu. Tomēr budžeta klases viedtālrunim mūsdienās ir jāspēj nodrošināt patīkamu darbību. Vairs nedrīkst būt situācijas, kad ikdienas viedtālruņa lietošana ir nepatīkama.

    Iepriekš esmu apskatījis Galaxy A3 lielāko brāli Galaxy A5, ko atzinu par vienu no lietojamākajiem viedtālruņiem, kas gluži nespēlē flagmaņu līgā. Otrs bija Galaxy Alpha, bet tas bija dārgs un diezgan specifisks. Kā būs veicies Galaxy A3 – lasi tālāk apskatā.

    Galaxy A3 001

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 4.4.4 KitKat
    • Ekrāns: Super AMOLED, 4.5 collas, 540 x 960 punkti, ap 245 ppi, Gorilla Glass 4
    • Procesors: Qualcomm MSM8916 Snapdragon 410, četri 1.2 GHz Cortex-A53 kodoli, Adreno 306 video apakšsistēma
    • RAM: 1.5 GB (brīvi ap 750 MB)
    • Atmiņa: 16 GB (pieejami 10 GB), microSD līdz 64 GB
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi Hotspot, Bluetooth 4.0 (A2DP, EDR, LE), NFC, ANT+, 4G
    • Kameras: 8 megapikseļi, 3264 x 2448, autofokuss, LED zibspuldze. 1080p ar 30 fps. 5.0 megapikseļu priekšējā kamera
    • FM Radio: ir, ar ieraksta iespēju
    • GPS: ar A-GPS un GLONASS, Beido
    • Papildus: e-kompass
    • Izmēri un svars: 147 x 72.1 x 7.2 mm, 158 g
    • Akumulators: lietotāja nenomaināms Li-Ion 1900 mAh
    • Krāsas: pērļu balta, melna, platīna-sudraba, rozā, zila un šampanieša
    • Cena: sākot no 215 eiro interneta veikalos

    Galaxy A3 004

    Izskats un uzbūve

    Ierasts, ka pat par lielu ražotāju lētajām viedierīču sērijām nekas labs nav sakāms, bet šoreiz šķiet, ka Samsung ar Galaxy A3 ir spējis pārkāpt pāri paša iedibinātajai lietu kārtībai, piedāvājot pat pārsteidzoši augstvērtīgi veidotu viedtālruni. Galaxy Alpha savā īsajā, bet spožajā karjerā ir iedibinājis grandiozus pamatus Galaxy A sērijai. Galaxy A3 nav ne miņas no lētas plastmasas vai ļurcīga korpusa.

    Galaxy A3 dizains un izpildījums ne par matu neatpaliek no Galaxy A5 – pircējs tiešām iegūst mazāka izmēra brāli, nevis kaut kādu nabaga attālu rada gabalu. Galaxy A3 pogas un atvilktnes nanoSIM un microSD kartēm izvietotas perfekti loģiski. Tas pats attiecas uz austiņu un microUSB pieslēgvietām. Aizmugurē no kopējām Galaxy A3 korpusa līnijām izlec kamera. Tās acs izcelta pāris milimetrus virs pārējā korpusa. Nav skaidrs – tas darīts, lai saglabātu pārējo korpusu plānu vai Samsung ievēro arī citos modeļos sastopamo kameras izcelšanas filozofiju. Tiesa, arī jaunajos iPhone kamera acs izceļas virs pārējā korpusa.

    Galaxy A3 007

    Varu apgalvot, ka Galaxy A3 pavisam noteikti ir viens no labākajiem, ja ne pats labākais korpuss savā cenas klasē. Ražotājs Galaxy A sērijas pastarītim neko nav noskaudis. Uzkrītoši patīkami spiežas viedtālruņa pogas, atgādinot daža flagmaņa sniegumu.

    Par Galaxy A3 komplektāciju neko nemācēšu komentēt, jo viedtālrunis ir demo versijā bez mazumtirdzniecības iepakojuma.

    Ekrāns

    Galaxy A3 ticis pie budžeta klasē neredzēta Super AMOLED tehnoloģijas ekrāna. Tam gan ir tikai 4.5 collas un 540 x 960 punktu izšķirtspēja, bet ap 245 ppi esošais ekrāna punktu blīvums uzskatāms par pieņemamu. Ekrānu sargā Gorilla Glass 4, kas ir jaunums pats par sevi, nemaz nerunājot par budžeta klases viedtālruņiem.

    Arī par Galaxy A3 ekrānu nekādām sūdzībām nevajadzētu rasties. Tam, protams, ir automātiskais spilgtuma regulētājs, precīza un atsaucīga skārienu reģistrēšana. Bieži gadās, ka budžeta klases viedtālruni nejauki izdaiļo platas ekrāna apmales, bet pat tās ieturētas saprātīgos izmēros.

    Galaxy A3 019

    Galaxy A3 ekrānu sargā Gorilla Glass 4. Patīkami, ka Gorilla Glass 4 spējis panāk uzlabotas aizsargstikla īpašības, tajā pašā laikā paša Gorilla Glass 4 slāņa biezums sarucis. Corning jaunā Gorilla Glass 4 veidošanas laikā pamatīgi izzinājis dažādus viedtālruņu ekrānu sadauzīšanas scenārijus. Biežākais iemesls ekrāna sasišanai ir viedtālruņa nomešana, izņemot to no kabatas vai tam izkrītot no kabatas. Attiecīgi Gorilla Glass 4 ir maksimāli drošs pret šādiem kritieniem.

    Gorilla Glass 4 tiek vērtēts kā divas reizes izturīgāks par jebkuru konkurentu piedāvājumu. Gorilla Glass 4 gadījumā ražotājs uzsvaru licis uz aizsargstikla izturību pret kritieniem no augstuma, kas būtu pielīdzināms tam, kādā ikdienā tiek lietots viedtālrunis. Laboratorijās izmērīts, ka Gorilla Glass 4 pasargās viedtālruņa ekrānu no saplīšanas aptuveni 80% kritienu. Tāpat tiek norādīts, ka šādos kritienos parastais logu stikls saplīstu 100% gadījumu.

    Galaxy A3 002

    Saskarne un lietotnes

    Android 4.4.4 KitKat sedz atvieglināta Samsung TouchWiz saskarne. Ar līdzīgu Samsung TouchWiz saskarni jau esam tikušies Galaxy Note 4, Galaxy Alpha, Galaxy A5 apskatos. Arī šeit ražotājs spējis salāgot savas vēlmes un idejas par saskarnes papildinājumiem ar viedtālruņa spēju to visu jēdzīgi apkalpot.

    Galaxy A3 scr 041 Galaxy A3 scr 042 Galaxy A3 scr 008

    Galaxy A3 scr 019 Galaxy A3 scr 024 Galaxy A3 scr 023

    Jaunajā TouchWiz labās īpašības – Samsung ierīces lietošanā ir kļuvušas krietni plūdenākas. Cerams, ka Android 5.0 Lollipop situāciju vēl vairāk uzlabos. Galaxy A3 aprīkots ar 64-bitu Qualcomm Snapdragon 410 procesoru, tāpēc Lollipop jauninājuma saņemšana būtu tikai loģiska.

    Manuprāt, Galaxy A3 funkciju klāstā nav zaudējis ne nieka no Galaxy A5 iespējām. Pilnīgi apgalvot to nevaru (Galaxy A5 šobrīd man nav pieejams), bet šķiet, ka abi viedtālruņi lietotņu un saskarnes ziņā ir identiski.

    Galaxy A3 scr 029 Galaxy A3 scr 030 Galaxy A3 scr 028

    Galaxy A3 scr 027 Galaxy A3 scr 018 Galaxy A3 scr 001

    Akumulators un ātrdarbība, enerģijas taupīšana

    Qualcomm Snapdragon 410 ir pilntiesīgs 64-bitu procesors. Tam ir četri 1.2 GHz Cortex-A53 kodoli un Adreno 306 video apakšsistēma. Jau iepriekš Snapdragon 410 procesors ir pabijis apskatītajos viedtālruņos, kur tas sevis pieklājīgi parādījis. Galaxy A3 ar savu salīdzinoši nelielo ekrāna izšķirtspēju nav izņēmums – Snapdragon 410 procesors ir jūtami veiklāks par vecāko Snapdragon 400, bet jāpiebilst, ka viedtālrunis saņēmis 1.5 GB RAM no kuriem brīvi ir ap 750 MB (vecākais Snapdragon 400 parasti tika komplektēts ar 1 GB RAM).

    Galaxy A3 scr 032 Galaxy A3 scr 033 Galaxy A3 scr 034

    Galaxy A3 scr 035 Galaxy A3 scr 036 Galaxy A3 scr 037

    Apdomas mirklis Snapdragon 410 un TouchWiz sadarbībā vērojams vien iebūvētā Flipboard mājas ekrāna atvēršanas laikā. Pārējais Galaxy A3 saturs ir veikls un pārmetumiem nebūtu pamata. Vismaz kamēr viedtālrunis ir relatīvi maz aizņemts ar aplikācijām un citu saturu. Galaxy A3 sintētiskās veiktspējas testos ierindojas nedaudz zem pirmā HTC One M7, kuram ir četru kodolu Qualcomm Snapdragon 600 procesors ar pieklājīgu Adreno 320 video apakšsistēmu un 2 GB RAM. Protams, kopš pirmā HTC One M7 laikiem ir daudz ūdens aiztecējis, tomēr uzskatu Snapdragon 410 veiktspējas, energotaupības un cenas attiecība ir tuvu perfektai. Jo vairāk viedtālruņus redzu ar Snapdragon 410, jo atbilstošāks mūsdienu nepieciešamībām šis procesors man šķiet.

    Galaxy A3 scr 009 Galaxy A3 scr 013 Galaxy A3 scr 012

    Galaxy A3 scr 014 Galaxy A3 scr 015 Galaxy A3 scr 017

    Tā kā Galaxy A3 ir ticis pie Super AMOLED, tad arī šim viedtālrunim ir pieejama ultra enerģijas taupības iespēja. Tā pārslēdz ekrānu melnbaltās krāsās, atstāj aktīvu vien zvanu, īsziņu funkciju un kalendāru. Nedaudz enerģiju varot sataupīt arī ar iebūvēto iespēju parastu, pilnas funkcionalitātes saskarni padarot melnbaltu.

    Lietotāja nenomaināms Li-Ion 1900 mAh akumulators nav diez ko iepriecinoša ziņa. Tā tēriņus nedaudz atvieglo 4.5 collu ekrāns, jo ierasts, ka ap 2000 mAh akumulatori ir budžeta klases viedtālruņos ar 5.0 collu ekrānu. Nevajadzētu rēķināties ar grandioziem darbības laikiem ar vienu uzlādi. Otrās dienas pievakarē jau nāksies meklēt pēc lādētāja.

    Galaxy A3 005

    Fotogrāfijas

    Galaxy A3 aprīkots ar 8 megapikseļu kameru. Tai ir 3264 x 2448 maksimālā izšķirtspēja, autofokuss, LED zibspuldze un video ieraksts 1080p ar 30 kadriem sekundē. Viedtālrunim ir, protams, arī 5.0 megapikseļu priekšējā kamera.

    Ierasts, ka kameru sadaļā nākas nedaudz balansēt uz naža asmens ar izteikumiem, lai kaza ir dzīva un vilks paēdis. Īsāk sakot – daudzas viedtālruņu kameras ir stipri viduvējas un ar savu sniegumu priecēs vien pavisam neizlepušu publiku. Vēl trakāk iet budžeta klasē, jo te ne visai labam gaismjūtīgam sensoram piebiedrojas arī plastmasas objektīvs un švaks programmnodrošinājums.

    Galaxy A3 foto 001 Galaxy A3 foto 002

    Bet tas nav stāsts par Galaxy A3. Uzņēmu pāris fotogrāfijas, īsti nepievēršot Galaxy A3 uzmanību, jo tobrīd tapa cits apskats. Galaxy A3 bija tikai paķēries līdzi kabatā un to ātri izrāvu ārā, uzņēmu pāris bildes un par tām aizmirsu. Pēc fotogrāfiju apskates datorā esmu gandrīz vai šokā – Galaxy A3 bildēs redzams precīzs fokuss, viedtālrunim lieliska detalizācija, tiem izmantotas zemas ISO vērtības, kas nodrošina minimālu graudainību. Gandrīz savām acīm neticu!

    Galaxy A3 foto 005 Galaxy A3 foto 015

    Jā, jā, var jau teikt, ka kāds pavecs bezspogulis vai pat kompaktkamera ir augstvērtīgāks fotogrāfiju uzņemšanas priekšmets, bet vēl arvien uzskatu, ka Galaxy A3 ar fotogrāfijām tiek galā perfekti. Šajā cenu kategorijā ar 8 megapikseļu sensoru nekā labāka nav. Manuprāt, Galaxy A3 ar 215 eiro cenas latiņu fotogrāfiju sadaļā izpogā arī dažu labu konkurentu, kas ticis pie Sony attēlu veidojošas matricas.

    Konkurenti

    Pēdējo mēnešu laikā esam apskatījuši veselu gūzmu ar budžeta klases viedtālruņiem. Daži no tiem ir pieņemami, daži pat spēj piedāvāt kādu pozitīvu, no pelēkā pūļa izceļošu niansi.

    Kategorijā ap 4.5 collām būtu jāmin Prestigio MultiPhone 5454 DUO. Par būtiski zemāku cenu tiek piedāvāts tāds pats Snapdragon 410 procesors, bet tikai ar 1 GB RAM. MultiPhone 5454 DUO ir daudz vājāka kamera, kā arī tas zaudēs uzbūves kvalitātes cīņā ar Galaxy A3.

    Galaxy A3 017

    Ap 260 eiro maksā Galaxy S5 mini modelis. Tam ir labāka ekrāna izšķirtspēja 4.5 collās, bet novecojis procesors. Šķiet, ka Galaxy S5 mini arī bija saņēmis līdzvērtīgu 8 megapikseļu kameru un 1.5 GB RAM. Uzskatu, ka Galaxy S5 mini ir drusku novecojusi Galaxy A3 ar ne tik feinu uzbūvi un augstāku cenu.

    Par nedaudz virs 240 eiro ir iegādājams Sony Xperia Z1 Compact modelis ar 4.3 collu ekrānu, lielākas ietilpības akumulatoru un Sony 20.7 megapikseļu kameru. Xperia Z1 Compact pluss ir ūdensnoturība un apsolītais jauninājums līdz Android 5.0 Lollipop.

    Gala vārds

    Galaxy A3 ir un būs veiksmīgs budžeta klases viedtālruņu modelis. Tiesa, kāds var teikt, ka 4.5 collas šodienai ir par maz, bet tas ļauj iztikt ar visai piezemētu ekrāna izšķirtspēju un procesoram attiecīgi darbs ir mazāks. 4.5 collu ekrāns arī nodara mazāku postu akumulatora darbībai ar vienu uzlādi.

    Man dikti pie sirds iet Snapdragon 410 procesora darbība, īpaši kad tas ir sapārots ar 2 GB RAM. Šoreiz gan ir tikai 1.5 GB, tomēr vēl arvien Galaxy A3 ir saucams par veiklu viedtālruni. Šeit talkā pavisam noteikti nāk arī atvieglotā TouchWiz saskarne, kas jau kādu laiku uzņēmusi pareizu virzienu izskata, ātrdarbības un funkciju sakārtošanā.

    Galaxy A3 011

    Galaxy A3 uzbūve ir pārsteidzoši augstvērtīga. Ražotājs ir izmantojis visai A sērijai alumīnija rāmi, kas nepalielina ierīces svaru, bet piedod pamatīgumu – viedtālrunis nevērpjas. Neizņemams akumulators nodrošina, ka Galaxy A3 ir tikai 6.9 mm biezs. Pavisam noteikti Galaxy A3 nebūs kauns kādam iedot paturēt rokās vai piezvanīt.

    Ļoti reti uzsveru pogu darbību, bet Galaxy A3 lietošana ir ne sliktāka par daudz dārgāku flagmaņu t.s. lietošanas pieredzi. microSD un nanoSIM kartes ieslēptas iekš atvilktnītēm.

    Ražotājs Galaxy A3 aprīkojos ar teju visām iespējām, kas pieejamas A sērijas lielajiem brāļiem. Galaxy A3 no Galaxy Alpha nav pārmantojis pirkstu nospiedumu lasītāju un optisko sirdsdarbības sensoru, bet toties lētajam viedtālrunim nav noskausts Super AMOLED ekrāns un dažādi enerģijas taupīšanas režīmi. Galaxy A3 pat ticis pie aktīvās apkārtējās vides trokšņu novēršanas ar atsevišķu mikrofonu. Galaxy A3 komplektāciju papildina 4G mobilo datu savienojums un NFC savienojums.

    Samsung ir visai prātīgi rīkojies ar esošajiem resursiem un no 1.5 GB RAM brīvi ir ap 750 MB, kā arī no 16 GB atmiņas pieejami nedaudz vairāk par 10 GB. Galaxy A3 atmiņu var papildināt ar microSD līdz 64 GB.

    Daudz labus vārdus pateicu par Galaxy A3 kameru un no tiem negrasos atkāpties.

    Kopumā Samsung Galaxy A3 uzskatāms par vienu no labākajām izvēlēm, ja gribās viedtālruni, kas ir mazāks par šodienas standartu 5.0 collām. Vēl pirms gada būtu grūti iedomāties, ka feins, patīkami lietojams Samsung viedtālrunis varētu maksāt tikai 215 eiro un tas būtu ieguvis visas vērtīgās, dārgākiem viedtālruņiem līdzvērtīgās īpašības.

    Samsung Galaxy A3 bez iebildumiem iekļūst kategorijā ieteicams.

    Samsung Galaxy A3 cenas Latvijas Interneta veikalos

    Manuprāt, pats feinākais budžeta klases viedtālrunis ar veselu gūzmu labumu.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    8
    Displejs
    7
    Kamera
    7
    Veiktspēja
    8
    Programmatūra
    7
    Baterija
    6
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    22 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    13.04.2015 11:08

    vai nav tā, ka laika gaitā ir mainījies budžeta klases cenu līmenis? ja agrāk eur215 varēja nopirkt krietni pieticīgāku iekārtu, tad mūsdienās 215 ir samērā liela nauda un noteikti ne budžeta (kam būtu jāiekļaujas ~ eur100 robežās).

    Protams, var iziet no pieņēmuma ka ihponi ir standarts un viss, kas lētāks – budžeta. patiesībā ihpone ir nišas produkts ar cenu, kas nav piesaistīta preces īpašībām un to nevajag aplūkot kā atskaites punktu.

    13.04.2015 11:14
    Reply to  x

    Es teiktu, ka budžeta klase ir līdz kādiem 150 EUR. Augstais gals ir >500 EUR un to nepārstāv tikai iPhone. Nu jau arī vairums Android flagmaņu ir dārgāki par iPhone. Pa vidu tad paliek vidējā klase.

    x
    13.04.2015 11:35

    tiesa, 150 būtu precīzāks skaitlis

    13.04.2015 12:21
    Reply to  x

    Es gan teiktu tā, ka vēl latu laikā (2013. gadā) iegādāties lietojamu Android par 150 Ls (ap 210 eiro) bija neiespējami. Normāls, lietojams viedtālrunis sākās no kādiem 230 Ls.

    2013./2014. gada mijā (novembrī, ja pareizi atminos) sākās lēto telefonu uzvaras gājiens ar Moto G pirmo paaudzi, kas maksāja ap 150 mārciņām jeb ap 135 Ls (tā brīža kurss).

    2015. gadā par 150 eiro (nedaudz virs 100 Ls) var dabūt lietojamu Android, kas ir daudz lietojamāks nekā 2013. gada 150 Ls Android. Ap 250 eiro jau ir pamatīgi rīki, bet arī dārgie telefoni šķiet kļuvuši par kādu simtu dārgāki. Nexus sērija kļuvusi dārgāka, Galaxy S sērija arī. LG turpina dempingot.

    Džonijs
    13.04.2015 13:25

    Veikalā paturēju rokās šo telefonu un nošokējos, kad ieraudzīju cenu – tā bija smieklīga, salīdzinot ar radītajām sajūtām :) . Domāju nopirkt sievai, bet pārdomāju nenomaināmās baterijas un ekrāna zemās izšķirtspējas dēļ. Mēs ar sievu lietojam Samsung viedtālruņus, un abiem pēc apm 1 gada (drīz pēc bačas garantijas beigām :) ) bija jānomaina akumulatorus, kas ar A3 vairs nebūtu iespējams. Video apskatos skatījos, ka ekrāna zemā izšķirtspēja neļaujot skatīties youtube video augstākā kvalitātē par “sūdīga”, visam citam tā, protams, ir ok.

    Manuprāt, labāk biš piekrāt naudiņu un paņemt bijušo flagmani, turklāt – ko dod kolosālais dizains un izvēlētie materiāli, ja lietotājs to tik un tā noslēps kādā no aizsargvāciņiem ;) .

    Ksspars Lccis
    13.04.2015 14:03
    Reply to  Džonijs

    šitais mani reāli uzbudina – cilvēki skatās viģikus laptopos, galda datoros, LCD teļļukos, kur izšķirtspēja ir XX reizes zemāka un viņiem NAV sūdīgi… Pirmajam aifonam bija 165 ppi un fanbojiem tas bija videoskatīšanās laimes kalngals… cik ir parastam laptopam – 80 – 150? Kas jūs sēžat un stundām filmas K4 izšķirtspējā gūnat????

    Džonijs
    13.04.2015 14:52
    Reply to  Ksspars Lccis

    Atceros, kā kapājām 8bit tanciņus uz krievu teļļukiem, bijām sajūsmā, bet laiki mainās.

    Krotow
    22.04.2015 20:59
    Reply to  Džonijs

    Tiem teļļukiem ekrāna izmērs bija 21″. Tacu lielākais prieks bija no iespējas kopistiski kapāt :)

    x
    13.04.2015 15:59
    Reply to  Džonijs

    tiešām, pēc gada baterijai kaput?
    tad jau samsunga kvalitāte gadu gaitā ir kritusies, agrāk nekas tāds nenotika….

    Dzonijs
    13.04.2015 16:38
    Reply to  x

    Jā, tā arī nesapratu, kas bija tam par iemeslu. Sievas mob pie kaut kāda % sāka restartēties līdz nomira pavisam, bet mans pie ~40% vnk izslēdzās un rādīja, ka tukša baterija. Nomainījām, problēmas pazuda.
    Bez baterijām citu sūdzību gan nav bijis. Man Galaxy S3 4G, sievai S3 mini.

    haralds
    13.04.2015 14:18

    Kuru telefonu man labāk ņemt? Grūti izvēlēties starp šiem LG G2 un GALAXY a5

    13.04.2015 15:28
    Reply to  haralds

    No šiem abiem tehniski pārāks ir LG G2. Tāpat, ja LG G2 ir pagājušā gada flagmanis, tad Galaxy A5 drīzāk ir šī gada vidējās klases ierīce. Samsung produktam gan korpuss ir pamatīgāk un patīkamāk nostrādāts, bet te pašam jāizvērtē cik tas ir svarīgi.

    haralds
    13.04.2015 16:32

    Kā piemēram ir ar LG G2 bateriju? Pēc kāda gada viņa būs ļoti slikta un nomainīt viņu nevarēs , tāpat kā A5

    13.04.2015 16:35
    Reply to  haralds

    Viss atkarīgs no ierīces lietošanas paradumiem, bet principā pa gadu ir grūti bateriju nojāt tik ļoti, lai to gribētos nomainīt. Savus gadus 2-3 baterijas kalpo normāli un pēc tāda laika posma jau gribēsies nomainīt pašu telefonu.

    Ja runājam par baterijām, tad LG G2 ir viens no nedaudzajiem viedtālruņiem, kuram ir patiešām iespaidīgas baterijas spējas. Telefons gluži vienkārši “tur” ilgāk nekā lielākais vairums tā konkurentu. Man pašam ar vienu uzlādi izdevās mierīgi nodrošināt divu dienu darbošanos un tas ir daudz.

    haralds
    13.04.2015 17:37

    Liels tev paldies par sniegto info! :)

    haralds
    15.04.2015 23:11

    Vai ir droši sūtīt no interneta telefonu piem. kurpirkt.lv?

    16.04.2015 01:34
    Reply to  haralds

    Kurpirkt.lv tāpat kā salidzini.lv ir tikai produktu (cenu) meklētājs starp interneta veikaliem, kuros notiek pati pirkšana. Interneta veikalos preces var pirkt, tomēr jāsaprot, ka daļā gadījumu pieredze var nebūt patīkama. Drošāk telefonus pirkt, piemēram, pie operatoriem – tad būs 100% skaidrs, ka ierīce ir paredzēta mūsu reģionam un nepaliksim bešā remonta gadījumos.

    Par šo tēmu vairāk esmu rakstījis iepriekš: http://krizdabz.lv/2012/09/kas-ir-pelekie-telefoni-un-ar-kadiem-riskiem-jarekinas-tos-iegadajoties/

    edgku
    14.04.2015 14:28

    Man ir šitais. Apskats, protams, priecē :) nav tikai pieminēts, ka A3 ir divu veidu modeļi, vienam RAM ir 1GB, otram 1.5. Pirmo gan neesmu LV veikalos redzējis.
    Praksē gan ir tā, ka tas elegantais metāla korpuss traucē lietošanu (vismaz man) – bail, ka nokritīs, apskrāpēsies… bet man uzdāvināja oriģinālo bumperīti, tagad telefons vairs nav tik smuks, bet rokā ieguļ daudz ērtāk :)
    Akumulators – tā arī ir, divas dienas, ja neko īpašu nedara.

    Janis Strubergs
    13.05.2015 12:02

    Varbūt kāds var palīdzēt? Kā iegūt fotokamerā papildus režīmus? Netieku gudrs. Man ir tikai Auto, Panorāma un Sejas uzlabošana.

    Eve
    30.09.2015 11:55

    Sveiki! Vēlos uzzināt kuram no šiem telefoniem ir labākā kamera ikdienas fotografēšanai? Samsung a3, a5, sony z1 compact vai sony z3 compact?

    Raimonds
    06.03.2016 21:31

    Sveiki, meklēju mazajam brālim telefonu(kaut kur pa 250€), pirms tam lietoja samsung galaxy s4 mini(sagādāja diezgan lielu vilšanos), 13 gadīgajam jaunietim, kā jau lielākajai daljai jauniešu, patīk daudz laika spēlēt dažādas spēlītes u.tml. darbības. Ko varētu ieteikt, kas noturētos ilgāk, jo iepriekšējam vēl gads nav, bet var jau mest ārā, gribētos, lai vismaz tos 2 garantija gadus izvilktu, piem. mans Nokia Lumia 920 jau kalpo 2,5 gadu un nevaru teikt, ka man telefons baigi kārtos, bet tas, protams, neder mazajam, jo nav app storā daudz kārotu spēlīšu, tad laikam paliek tikai Androīds? Priecāšos par katru padomu!

    PurvaVelns
    07.03.2016 09:33
    Reply to  Raimonds

    labāk palīdzi jaunietim nostāties uz kājām. 13 gadu vecumā jau vajadzētu kārot ko vairāk kā appstori pilnu ar spēlītēm.

    Reklāma
    Manuprāt, pats feinākais budžeta klases viedtālrunis ar veselu gūzmu labumu.Samsung Galaxy A3 apskats