Web Analytics
More
    Reklāma

    Sony Xperia Z1 Compact apskats

    Milzīga jauda maziņā, ūdensdrošā korpusiņā.

    Jaunākie raksti

    Sony ir pirmais ražotājs, kas uzskatāmi pierāda, ka izmēram var arī nebūt nozīmes un tas nestājas ceļā funkcionalitātei un ātrdarbībai. Sony Xperia Z1 Compact viedtālrunis ir teju identiska Sony Xperia Z1 samazināta kopija, kas necieš no ierastajām „mini” modeļu problēmām ar ātrdarbību, kad tos salīdzina ar pilna izmēra ražotāju flagmaņiem. Situācija pat ir nedaudz pretēja – Xperia Z1 Compact teorētiski būtu jābūt ātrākam par pilna izmēra brāli Z1, jo tam nav jāapkalpo 1080p izšķirtspējas ekrāns, kas 4.3 collās būtu pārspīlējums.

    Šajā apskatā vairākās vietās tiks piesaukts Sony Xperia Z1 pilna izmēra viedtālrunis, jo bija iespēja Sony Xperia Z1 Compact nolikt tam blakus un salīdzināt dzīvē to spējas.

    Sony Xperia Z1 Compact

    Tehniskā specifikācija:

    • Android 4.3 (Jelly Bean), plānots atjauninājums uz 4.4.2 (KitKat)
    • IP58 – putekļu un mitruma izturība (1 metra dziļumā 30 minūtes)
    • Ekrāns TFT 720 x 1280 punkti, 4.3 collas (~342 ppi), pārklāts ar skrāpējumdrošu stiklu
    • Iebūvētā atmiņa 16 GB, 2 GB RAM, microSD līdz 64 GB
    • WLAN Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Wi-Fi Direct, DLNA, Wi-Fi hotspot, LTE, Bluetooth 4.0, NFC
    • Aizmugures kamera 20.7 megapikseļi, 1/2.3” sensors, autofokuss, LED zibspuldze, video uzņemšana 1080p ar 30fps. 2 megapikseļu priekšējā kamera 1080p ar 30fps
    • Qualcomm MSM8974 Snapdragon 800 čipkopa, četru kodolu 2.2 GHz Krait 400 procesors, Adreno 330 video apakšsistēma
    • Stereo FM radio ar RDS
    • GPS ar A-GPS un GLONASS
    • Pieejams melnā, baltā, rozā un gaiši zaļā krāsā
    • Izmēri 127 x 64.9 x 9.5 mm, svars 137 g
    • Lietotāja nenomaināms Li-Ion 2300 mAh akumulators
    Sony Xperia Z1 Compact
    Sony Xperia Z1 un Z1 Compact

    Izskats un uzbūve

    Četras komats trīs collas. Tā noteikti ir viela pārdomām pirms Sony Xperia Z1 Compact iegādes. Ierasts, ka jaudīgu viedtālruni var pazīt pēc tā grandiozā izmēra. Pie lieliem izmēriem pierod, bet diemžēl Sony Xperia Z1 pilna izmēra viedtālrunis ir pārāk kantains, ar pārāk platām malām ap ekrānu – to nebūt nevarētu saukt par ērtu, kad paņemts rokā. Pilnā izmēra Z1 zaudēja lietojamību tieši šo iemeslu dēļ. Pieļauju, ka ražotājs kādu mirkli pēc Z1 iznākšana apzinājās šo niansi, tādēļ tapa Xperia Z1 Compact – tik pat spējīgs, bet daudz ērtāks viedtālrunis.

    Sony Xperia Z1 Compact

    Sony Xperia Z1 Compact arī tērpts stiklā priekšpusē, bet aizmugurē ir lieliski nostrādāta plastmasa. Sony apgalvo, ka plastmasa ir vairāk vai mazāk skrāpējumu droša, bet to pat neklāj ierastā Sony biezā plēve un skrāpējumi tur būs. Lietošanas laikā visvairāk cietīs aizmugure, jo tā nonāk tiešā saskarē ar galdu. Būtu ieteicams izvēlēties kādus aizmugures plastmasu sargājošus vāciņus.

    Xperia Z1 Compact labajā sānā ir ierasti apaļā ekrāna bloķēšanas poga, skaļuma regulēšanas poga un fiziska slēdža poga fotoaparātam, lai viedtālrunis varētu uzņemt fotogrāfijas zem ūdens. Labais sāns nedaudz līdzinās Dainu skapim ar savu „atvilktnīšu” skaitu – atsevišķi vāciņi nosedz microUSB pieslēgvietu, microSIM ievietošanas atveri, kā arī nosacītas funkcionalitātes atvere, no kuras izvelkama informācija par Xperia Z1 Compact un turpat ievietojama arī microSD karte. Iespējams, ka Xperia Z1 Compact paklausīgi izpilda kādu Eiropas regulu informācijas sniegšanā.

    Sony Xperia Z1 Compact

    Viedtālruņa augšā ir tikai 3.5 mm austiņu pieslēgvieta un apakšā ir atvere mikrofonam un skaļrunim.

    Izmantoto materiālu ziņā Xperia Z1 Compact nepiekāpjas lielajam Z1. Sony pat ir ņēmis vērā lietotāju atsauksmes par ne pārāk labas kvalitātes ekrānu uzstādīšanu viedtālruņos un Z1 Compact ekrāns, lai arī nav ideāls, tomēr ir vismaz galvas tiesu pārāks par pilnizmēra Z1 ekrānu. Skatu leņķi ir gana labi, par tiem vairs sūdzībām nevajadzētu rasties.

    SONY DSC

    Tehniskā specifikācija vēsta, ka Z1 Compact sver 137 g, kamēr Z1 pamatīgus 170 g, bet lietojot abi šķiet patīkami smagi, bet ne pārāk smagi. Z1 Compact ir nedaudz biezāks. Ja Z1 Compact kaut kur piekāpjas, tad tas ir akumulators, kur ietilpība samazināta no 3000 mAh Z1 gadījumā līdz 2300 mAh Z1 Compact gadījumā. Diemžēl Z1 Compact pie manis bija tikai pāris dienas un tik īsā laikā ir grūti spriest par akumulatora spējām. Pieļauju, ka pilna izmēra Z1 akumulators spēs ilgāk darbināt viedtālruni.

    Ja par kaut ko ļoti gribētos piesieties, tad tā ir ekrāna bloķēšanas pogas smagā darbība. Iespējams, ka poga ar laiku iestrādājas, kā arī tās stīvumam pie vainas varētu būt viedtālruņa mitrumdrošība.

    Aplikācijas un ātrdarbība

    Sony nav ļāvies kārdinājumam pārbāzt Z1 Compact ar pašgatavotām aplikācijām. Faktiski Z1 Compact un Z1 aplikāciju skaits un izskats ir identiski. Pievienoto aplikāciju sarakstā, protams, redzēsim pielāgotu galerijas aplikāciju, Sony atjauninājumu centru, kā arī Walkman aplikāciju, kas aizstāj ierastos mūzikas atskaņotājus. Neiztikt arī bez dažām citām drusku bezjēdzīgām foto apstrādes un piezīmju aplikācijām, kas savu dzīvi beigs tā arī tikai vienu reizi uzstartētas.

    Jāatzīst, ka neesmu milzīgs Sony lietotāja saskarnes fans tieši tās nemainības dēļ. Pilnīgi visu to pašu izskatu un lielāko funkciju daļu varam redzēt arī vecākos Sony viedtālruņu modeļos ar Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

    2014-02-06 13.26.25 2014-02-06 13.28.18 2014-02-06 13.22.04

    Sony lietotāja saskarnē saglabājis atturīgumu, tikko tiekam vaļā no dažiem ražotāja uzstādītiem logrīkiem (vidžetiem). Gribētos jau arī kādreiz redzēt grandiozākus saskarnes uzlabojumus vai izmaiņas, toties katru reizi pircējs zina, ka saskarne nebūs izgudrota no jauna.

    2014-02-06 13.32.12 2014-02-06 13.32.16 2014-02-06 13.32.43

    Ātrdarbības ziņā Z1 Compact nav kur piesieties. Snapdragon 800 čipkopa, četru kodolu 2.2 GHz Krait 400 procesors un Adreno 330 video apakšsistēma paredzēta 1080p ekrāna izšķirtspējas apkalpošanai un 720 x 1280 punkti ātrdarbībai nāk tikai par labu. Visos sintētiskās veiktspējas testos Xperia Z1 Compact „izgriež pogas” Xperia Z1 un bieži vieta tiek ierādīta arī Galaxy Note 3 un LG G Flex.

    It visos Xperia Z1 Compact izmantošanas mirkļos ir pamatota sajūta, ka darbojies ar patiešām jaudīgu viedtālruni.

    Sony Xperia Z1 Compact Sony Xperia Z1 Compact Sony Xperia Z1 Compact

    Fotogrāfijas

    No lielā brāļa Z1 pārmantota arī fotokamera ar visu 1/2.3” attēlu veidojošo sensoru. 1/2.3” sensora izmērs ir tikpat, cik parasti tiek izmantots vienkāršākajās kompaktkamerās. Tātad teorētiski varam runāt par diezgan lietojamu attēla kvalitāti no viedtālruņa. Vēl tikai Nokia savā Lumia 1020 iemānījusi lielāka izmēra sensoru 1/1.5”.

    Sony Xperia Z1 Compact
    Pilna izmēra foto pieejams uzklikšķinot

    Xperia Z1 Compact roku trīcēšanu mēģinās kompensēt ar digitālo attēla stabilizāciju, kas gan sacensties ar optisku stabilizāciju nevar nekādi, bet labāk tā, ne kā nekā. Viedtālrunī uzstādīts 27 mm atbilstošs objektīvs, kas ir pietiekami plats, lai pat telpās bez problēmām uzņemtu visu nepieciešamo. Tik plata leņķa objektīva izmantošana nepaliek nesodīta un fotogrāfiju malās redzams, ka attēls kļūst jūtami neass (skat. garāžu fotogrāfijas augšējo labo stūri). Tas gan nav nekāds pārsteigums, jo Z1 uzrādīja identisku problēmu – attēla centrs ir ass, bet malas ir neasas.

    Kā jau ierasts Sony viedtālruņos, arī Xperia Z1 Compact piedāvā pilnīgi automātisku, pusautomātisku (Superior Auto) un pat daļēji manuālu režīmu. Pēdējo gan par manuālu var nosaukt tikai sarunas karstumā. Nenovēroju, ka attēla kvalitāti ietekmētu automātikas vai pusautomātikas lietošana.

    Sony Xperia Z1 Compact
    Pilna izmēra foto pieejams uzklikšķinot

    Iespējams, ka skrienot pēc megapikseļiem Sony drusku nošāvis greizi, jo konkurentu viedtālruņi uzņem nedaudz labākas kvalitātes fotogrāfijas par spīti sensora izmēram un Sony objektīvam. Bet Sony sper pretī ar lielāka sensora priekšrocību un iespējams, ka kāds spēs sazīmēt smuku bokē efektu vasaras rīta rasas klātā pļavā. Tās burtiski pāris dienas, ko viedtālrunis pavadīja pie manis, tā arī īsti neparādīja sauli. Bildes ir tādas kādas tās ir – diezgan pelēcīgas un vienmuļas ar zemu kontrastu. Bet tādas bija arī šīs dienas. Smukā laikā fotogrāfijas arī būs atbilstoši jūtami patīkamākas. Xperia Z1 Compact ir spējīgs uzņemt attēlos daudz vairāk, nekā var piedāvāt Latvijas atkusnis.

    Sony Xperia Z1 Compact
    Pilna izmēra foto pieejams uzklikšķinot

    Jebkurā gadījumā, ja vēlies novērtēt Xperia Z1 Compact fotospējas, meklē pēc Z1 sīkāka izķidājuma un tas dos pietiekami ieskatu Xperia Z1 Compact varēšanā un nevarēšanā.

    Sony Xperia Z1 Compact
    Pilna izmēra foto pieejams uzklikšķinot

    Kopsavilkums

    Sony Xperia Z1 Compact pavisam noteikti ir ļoti jaudīgs viedtālrunis, kas no pilna izmēra Z1 mantojis tikai labāko. Klāt nācis uzlabots ekrāns, par kura krāsu attēlojumu un skata leņķiem neradīsies jautājumi.

    Sony Xperia Z1 Compact

    Iegādājoties Xperia Z1 Compact mani uzmanīgu darītu divas lietas – akumulatora ietilpība un cena, kas ir jūtami augstāka par pilnizmēra Z1 cenu. Protams, Xperia Z1 Compact rokās neizskatīsies tik dižs kā lielais Z1, toties būs ērtāks. Jāsalāgo pašam pieņemamais lietojamības ērtums ar spēju lauku krogā pārliecināt jaunkundzi, ka šis nelielais telefoniņš ir daudz jaudīgāks dažu piecu collu milzeni.

    Neesmu lielo viedtālruņu fans, optimālais izmērs šķiet ap 4.5 collām un 5 collas noteikti šķiet par grandiozu. Ja vēlies Qualcomm Snapdragon 800, bet nespēj manevrēt ar piecu collu ekrānu, Xperia Z1 Compact būs vienīgā izvēle.

    Sony Xperia Z1 Compact

    Vienmēr rodas jautājums – vai es šo viedtālruni iegādātos. Sony Xperia Z1 Compact ir vērtējams kā vēl ļoti svaigs modelis, ar kuru mēs tikām iepazīstināti tikai CES 2014 laikā. Tā cena vēl pagaidām ir augsta, tāpēc, visdrīzāk vajadzētu nedaudz nogaidīt. Bet, jā, Xperia Z1 Compact noteikti ir laba izvēle, ja dzenies pēc jaudas, bet liels izmērs tikai var traucēt.

    Sony Xperia Z1 Compact cena Latvijas interneta veikalos

    Milzīga jauda maziņā, ūdensdrošā korpusiņā.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    8
    Displejs
    8
    Kamera
    8
    Veiktspēja
    10
    Programmatūra
    8
    Baterija
    7
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    101 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    mrserge
    11.02.2014 12:03

    Goda vārds ir pretīgi skatīties uz bildēm ar Kursors.lv logo pāri visam skatam. Skaidrs, ka runa ir par bilžu zādzību, bet vai tiešām tāpēc ir jāsačakarē kaifs skatīties normālus attēlus?
    Minūtes laikā tāpat to visu var noņemt nost un pārtaisīt pa savam.
    http://mrserge.lv/assets/Untitled-1.png

    Kursors.lv
    11.02.2014 12:16
    Reply to  mrserge

    Jā, man arī šķiet, ka ekrānšāviņu bildēm tā ūdenszīme ir mazliet par lielu. Būs jādomā kā to padarīt mazāk uzkrītošu.

    .
    11.02.2014 17:51

    “nosacītas funkcionalitātes atvere, no kuras izvelkama informācija par Xperia Z1 Compact” īstenībā ir paredzēta micro SIM slots. Lielajam Z1 arī tāds ir. Nevajag kautrēties palasīt lietošanas instrukciju, ja kaut kas nav saprotams…arī lietpratējiem ;) Vispār liekas pārāk sasteigts apskats, lai to uzskatītu par labu, vērā ņemamu, vismaz salīdzinot ar līdzīgiem ārzemju portāliem.
    Telefons gan liekas visai labs :)

    punkyface
    11.02.2014 17:53

    Man liekas, ka dizainam jādod 4. Ar Z modeli Sony iesāka tīra, neaplipināta dizaina kursu un tad, … Tad nāca Z1 ar aplipinātu dizainu (no Toyotas uz Hjundai pārleca) :( Kaut kas tajā dzianā ir pazudis …. Cerams, ka ne uz neatgriešanos.

    P.S. Es nerunāju par izmantotajiem materiāliem, bet gan tikai par pliku dizainu.

    P.P.S Vai Z un Z1 dokstacijas kontakti gadījumā krasi neatšķiras? Kas par iemeslu tam?

    SonyMobileLatvija
    27.02.2014 12:02
    Reply to  punkyface

    Z un Z1 ir pilnīgi atšķirīga palikņu sistēma – Z ir vēl kontaktu sistēma (līdzīga kā acro S, V, ZR, Tablet Z) un galvenā problēma, ka katram produktam bija nepieciešams savs paliknis. Ar Z1 un Z Ultra tika radīts jauns paliknis ar magnetisko sistēmu un šobrīd tas ir “jaunais” udens drošo telefonu uzlades standarts.
    palikņi vai magnētiskie vadi (nopērkami e-bay -> neesmu redzējis oriģinālu Sony vadu izņemot izjautu palikni :) ) der Z1; Z Ultra; Z1 Compact, Z2, Tablet Z2 un cerams arī nākotnē.

    Tinteszivs
    13.02.2014 22:38

    Apskats šķiet mēreni pasauss… Treknu punktu šādam spriedumam pielika “kompetentais” barerijas veiktspējas “tests”.. Kā var izteikt spriedumus par to, cik ilgu vai ne-ilgu telefona darbību spēj nodrošināt konkrētais akumulators ikdienas lietošanas režīmā, ja šāds tests nav veikts un telefons kopumā ir lietots vien labi ja 2 dienas, dzenājot AnTuTu? “Importa” apskatos telefona dzīvotspēja ar šo 2300mAh akumulatoru tiek atzīta par negaidīti labu, un, salīdzinot ar to pašu Z1, Z1C ar aptuveni 23% mazāk ietilpīgu bateriju spēj darboties par ~20% ilgāk un šajā rādītājā pārspēj pat LG G2, kas, kā pats autors ir rakstījis par G2 – “Tagad mazliet par bateriju. Tā ir lieliska!”
    Ehh, bet ko nu.. Gribētos vien ieteikt, veidojot apskatus, tomēr rast iespēju ar telefonu “paspēlēties” ilgāku laiku un uzrakstīt arī par lietām, kuras cilvēkam, paņemot šo telefonu rokā un “paspaidot” pārdesmit minūtes, pašam nav acīm redzamas.. Tai skaitā arī baterijas sniegums…
    Veiksmi turpmākajos darbos!

    Kursors.lv
    14.02.2014 11:06
    Reply to  Tinteszivs

    Paldies par komentāru! Mēs cenšamies pēc iespējas ilgāk padarboties ar ierīcēm pirms rakstām to apskatus. Tomēr šoreiz (manas vainas dēļ) pie testētāja telefons nonāca uz pavisam neilgu laiku un kā jau tika norādīts apskatā, visas lietas netika pilnībā iztestētas. Tā pavisam noteikti ir lieta kam nākotnē tiks pievērsta arvien lielāka uzmanība.

    Tinteszivs
    13.02.2014 22:48

    Un vēl, piemirsu, par cenu – ko nozīmē “jūtami augstāka”?
    Ja alkstam intīmu attiecību, pērkot nezināmas izcelsmes preci nezināmas izcelsmes interneta veikalā, tad Z1 cena internata veikalos sākas ar 470€, Z1C – no 486€.. Atšķirība 16€ par, manuprāt (subjektīvi, jo 5,0″+ lāpstas es vienkārši neuzskatu par “telefoniem”, jo nespēju tos normāli darbināt ar vienu roku, kas man ir svarīgi), labāku telefonu kā Z1 ir niecīga. No mobilo sakaru operatoriem laikam vienīgais, kas šo telefonu pagaidām tirgo ir Bite. Cenas, pērkot uzreiz – Z1 = 681,56€, Z1C = 529€. Man izskatās, ka krietni lētāks ir Z1C.

    bisis
    18.02.2014 11:48

    Man gan apskats patika.. Nav ne par sausu – ne par “slapju” – viss ir tieši tik daudz, lai es kā pilnīgs nūģis saprastu, kas ir kas.
    Jau kādu laiku cenšos saprast, kuru no telefoniem – Z1 vai Z1compact iegādāties. Kādā i-veikalā turklāt bija norādīti diezgan atšķirīgi parametri.. kas sašūpja manu pārliecību.

    Tā kā – PALDIES!

    SonyMobileLatvija
    27.02.2014 11:56
    Reply to  bisis

    Īsais rezumē:
    Z1 un Z1 Compact teorētiski ir identiski – atšķirīgs ir izmērs; baterija, un ekrāns
    Z1 protams lielāks un teorētiski lielāka baterija, bet dēļ ekrāna arī lielāks patēriņš

    Z1 Compact – Mazāks; teorētiski mazāka baterija, bet tai pat laikā arī jūtami mazāk tērējas (2+dienas); labāks ekrāns ar IPS paneli un ir cimdu atbalsts.

    pārējais viss 1:1

    Madars
    25.08.2014 16:06
    Reply to  bisis

    Viennozimigi z1

    KLF
    20.02.2014 10:26

    Kā SONY Xperia S lietotājs teikšu sekojošo, diemžēl softa suports ir gaužām lēns, lai palaistu datus katru reizi ir izlecošajā logā jāapstiprina, ka piekrītu izmaksām (agrāk šāds logs cela ārā arī pie GPS) nav nekur vietas ķeksim kur šo atslēgt :( Ļoti trūka iespējas skrollēt pamat ekrānus pa apli nevis no 1-pēdejam un atpakaļ. Baterija vismaz S modelim ir garām… diennaks saudzīgā režīmā. Sākumā arī bija problēmas ar ekrānu kļuva ar dzeltaniem pleķiem, nācās izmantot garantijas pasākumu. Uzskatu ka produkts ir interesants no dizaina viedokļa, bet SMAGI pārcenots dēļ SONY uzraksta ja salīdzina summu kas samaksāta un kvalitāti kas neiegūta.
    Protams var diskutēt ka ir takš iespēja ROOT, bet kapēc pēc produkta iegādes man būtu vēl šim laiks jātērē?
    Kaut dizainiski man pat ļoti patīk šī zīmola ražojums nākošāis noteikti nebūs sony.

    Madars
    25.08.2014 16:05
    Reply to  KLF

    Nu ar to modeli tev nepaveicas, bet Z modeli ir cita lieta un kvalitate

    Aleksis
    26.02.2014 14:22

    Nekādi un nekur nevaru atrast informāciju par telefona komplektāciju.. Vai tad beidzās tie laiki, kad SONY telefoniem komplektācijā deva gan austiņas, gan lādēšanas doku, vai kā? Pirku pagāšpavasar’ SONY Xperia Z un tur man bija viss..gribēju nopirkt draudzenei šo, bet šis pliks un nabags, cik nu esmu redzējis.. Varbūt ir kāda bode, kur ir pilns komplekts?
    P.S.Kamēr meklēju informāciju par telefonu, tikmēr paspēju salasīties, ka interneta veikalos SONY Xperia Z Compact ir arī triecienizturīgs…maldināšana tak!

    SonyMobileLatvija
    27.02.2014 11:49
    Reply to  Artis Ābols

    Tieši tādā komplektācijā tālrunis arī tiek tirgots.

    Madars
    25.08.2014 16:02
    Reply to  Artis Ābols

    Hmm sudigi tev, jo es z1 5″ pirku UK un komplektacija ar visam austinam un papildus pleviti

    SonyMobileLatvija
    27.02.2014 11:52
    Reply to  Aleksis

    Nevaru apgalvot, ka būtu beigušies “tie” laiki, bet jā – Xperia Z1 Compact komplektācija Baltijas reģionam ir tukša – tikai laidētājs un USB vads. Nav ne austiņas ne paliknis.

    P.S. – Internetveikalos visādus brīnumus esam lasījuši – bet nē – Sony nav neviens triecien izturīgs Xperia produkts – ir tikai putekļu un ūdens droši!!!! Par triecienizturību un maldināšanu lai atbild tie kuri to ir piedēvējuši!

    Madars
    25.08.2014 15:59

    Nu savu z1 pilno versiju pirku UK un ar visu komplektaciju ar austinam. Lidz zinamam robezam vins ir triecien izturigs, pat diez gan labi iztur. Visus tris testus vins ir izturejis gan uz muguras, gan sana, pat uz ekrana ir izrurejis, ta ka nekarini makaronus uz ausim.

    hel
    02.03.2014 09:29

    Labs telefons, kamera superīga, viens gan automātiskajā režīmā biķi pa liels gaismas jūtīgums, kad patestēju ~ akumulators +-2 dienas, tas ir pie diezgan aktīvas lietošanas, foto, web, etc., beidzot arī parādīsies tirdzniecībā savādāk man te viena jau visas ausis būs izčīkstējusi.. :D

    03.03.2014 10:02

    Zinu, ka te apgrozās paši gudrākie, tāpēc palīdzat izvēlēties viedtālruni. Pirmā un galvenā prasība – NE-LA-GO. :) Patīk man lietot daudz dažādas aplikācijas un tas viss patērē RAM. Tātad, ieteicams ar 2GB RAM. Kamerai jābūt sakarīgai. Vēlams, lai telefonam arī kādreiz kāds atjauninājums iznāktu. Šobrīd domāju tieši par SONY modeļiem. SP (tikai 1GB RAM), Z (tīri tā neko), vai arī Samsung Galaxy S4 (nepatīk, ka pārāk piebāzts ar Samsung drazu), LG Nexus 5, vai LG G2. Galvenais, lai telefons kalpo salīdzinoši ilgi un pēc pus gada nesāk tā bremzēt, ka gribas mest pret sienu.

    Kurš būtu vispiemērotākais?

    Kursors.lv
    03.03.2014 10:07
    Reply to  Artūrs

    Ja svarīgi, lai telefonam viss kārtībā ar atjauninājumiem un to nenoslogo ražotāja programmatūras izdarības, tad šobrīd patiesībā ir tikai viena laba izvēle – Nexus 5. Par to esmu rakstījis iepriekš: http://www.kursors.lv/2013/11/13/lg-nexus-5-apskats/

    Madars
    25.08.2014 15:50

    Sobrid patiesiba es tev nepiekritu, jo lg nexus 5 ir tiesi tas kurs visvairak cies no google aplikacijam, ka piem google maps, hangouts un citas, kuras spiez uz bateriju. Slikts ieteikums

    Madars
    25.08.2014 15:55
    Reply to  Artūrs

    Vislabakais variants ir Sony Z1 5″ pats esmu lietojis un nebiju it nemaz vilies, pats parsteigts. Ar atjauninajumiem vini neskopojas, tie it pa laikam iznak. Telefons vispar nelago.

    lagreen
    28.07.2014 15:41

    Lietoju jau kādu laiku. Esmu ļoti apmierināts. Jaudas ziņā iet līdzās Galaxy S5 un HTC M8. Atjaunināts uz KitKat 4.4.4. Camera, it īpaši tumšajos laikos, ļoti labi pilda savu funkciju. Vienīgais mīuss – loti ātri skrāpējas gan priekša, gan aizmugure.

    28.07.2014 16:03
    Reply to  lagreen

    Paldies par labajiem vārdiem.
    Diemžēl jāpiekrīt par skrāpēšanos, bet labā ziņa, ka Sony no ražotnes ir uzklājis rūpniecisko plēvi, kas ir salīdzinoši biezāka par parastajām – tātad neskrāpējam ekrānu, bet gan plēvi.
    Runājot par aizmuguri – jā – tā ir plastmasa līdz ar to arī risinājums ir vai nu aizsargplēve, vai Kinleaves.lv, kā to izdarīja https://twitter.com/marruciic/status/472071010934865920/photo/1
    nu galējais variants ir MTTC.lv http://www.remontashop.lv/lv/G-Remonts/Xperia-Z1-Compact-D5503/ ~ 22 Eiro…

    Sony z1 compact lietotājs
    08.08.2014 22:58

    Vai ir iespējams tos skrāpējumus dabūt nost. Domāju vai ar tām speciālajām pastām izpulēt var?

    11.08.2014 12:22

    Personīgi nav mēģināts un īpaši Youtube arī neviens nepiedāvā spec tīrāmos telefoniem.
    No loģiskā viedokļa domājot – nevajadzētu baigi aizrauties ar pulēšanu, jo pēc būtības hermetizācija ir līmei līdzīga viela un pie pulēšanas vibrācijām vāciņš vienkārši varētu atvibrēties vaļā – nu tas mans pieņēmums…

    Sony z1 compact lietotājs
    14.08.2014 08:53

    Vai mans telefons zaudē garantiju ja es noņemu pats to rūpniecisko plēvi un aizstāju ar citu plēvi?

    14.08.2014 09:24

    Nē – ja nav bojāts stikls vai citi bojājumi.

    hm
    09.09.2014 13:42

    Vai tikai man šķiet, ka ir jābūt izvirtulim, lai uztrauktos par skrāpējumiem uz telefona aizmigures vāciņa, nemaz nerunājot par vēlmi to pulēt?!? Jūs ko, mēdzat pa vakariem, kad citi neskatās, to arī laizīt? :)

    pūce
    04.02.2015 19:35

    Jautājums-kāpēc miega režīmā nepienāk WhatsApp skaņas signāls???
    Ko neesmu izdarījusi līdz galam savā Sony Z1 compact

    05.02.2015 13:05
    Reply to  pūce

    Vai tev gadījumā nav aktivizēts Stamina režīms?
    Ja ir tad apskaties, vai ir atļauta WatsApp aplikācijas darbība gaidīšanas režīmā – Iestatījumi/Enerģijas pārvaldība/Stamina režīms (klik uz paša Stamina režīma nevis slēdža labajā pusē) / +Gaid. rež. akt. lietot. -> spied un izvēlies kuras lietotnes ir aktīvas arī gaidīšanas režīmā => atceries jo vairāk ir aktīvu lietotņu, jo mazāka jēga no Stamina!

    Madars
    25.08.2014 15:43
    Reply to  lagreen

    Nesalidzini z1 ar htc m8, s5, kuriem ir jaunaki processori. Tu vari salidzinat htc m7, lg nexus 5, kuriem ir vienlidzigi processori un rams

    GundarsBarons
    23.08.2014 21:31

    Telefons pieejams jau kādu laiku, bet pats to īpašumā ieguvu tikai dažas dienas atpakaļ. Telefonus mainu reti, un ja mainu, tad izvēlos rūpīgi. Šo biju noskatījis jau viņa iznākšanas laikā. Izlasot lērumu apskatu, testu, sapratu, ka šim konkurentu vismaz pagaidām nav. Nopērkot un sākot lietot, sapratu, ka kļūdījies neesmu. Absolūti viss, ko sagaidīju no telefona strādā perfekti. Pie tam telefonu lietoju aktīvi un visur – biznesam, atpūtai, navigācijai, fotografēšanai, skanēšanai, audio, video, medijiem, informācijas saņemšanai, mākoņiem, auto hands-free sistēmā, attālinātai piekļuvei datoram, pirkumiem, failu rediģēšanai, utt. Un tiešām neesmu vēl sastapis, ka kaut mazākā nianse kaut kur ķertos, vai kaitinātu ar kādu sīkumu. Un tas viss normāla izmēra ūdens un putekļu aizsargātā korpusā. Lāpstas (4,5″ un vairāk) man nevajag. Telefonu jāspēj nēsāt līdzi ikdienā, savukārt tos pieccolīgos, nezinu kādai jābūt kabatai, vai maciņam lai tos ieliktu tur. Iphone nepiesaista, nemīlu, ka man māca kā man lietot aparātu. Patīk pielāgot tehniku sev, likt tai darīt to ko man vajag un kā vajag. Sony ir labi produkti un šis ir izdevies vienkārši izcils.

    25.08.2014 13:57
    Reply to  GundarsBarons

    Paldies par pozitīvo novērtējumu un uzticēšanos Sony! :)

    Madars
    25.08.2014 15:31

    Nu es gan ta neteiktu, ka nav konkurentu. Htc m8, z2, samsung s5,lg g3 – tie visi ir konkurenti. Par to izmeru runajot, es pats pirms kada laika lietoju Z1 pilno versiju un 5″ ekrans ir ideali un nemaz nav nekadu problemu ielikt kabata. Ja Sony ir paradijusi, ka viniem var uzticeties, jo sava telefona ari nebiju nemaz vilies

    Karina
    22.10.2014 13:53

    Lietoju šo jauko telefonu dažus mēnešus, bet tā arī nevaru atrast , kur uzstādījumos var atzīmēt – bloķēt ekrānu zvana laikā, citādi mūžīgi ar vaigu piespiežu kādu pogu – izslēdzu mikrofonu, aizturu zvanu utt. Lūdzu palīdziet!

    22.10.2014 14:10
    Reply to  Karina

    Sveika,
    Ekrānu ir iespējams manuāli bloķēt piespiežot ieslēgšanas / izslēgšanas pogu – tad “auss” sensors tiek atslēgts un ekrāns ir visu laiku izslēgts, bet atceries, ka pēc sarunas tev atkal būs ar pogu jāieslēdz ekrāns, lai noliktu klausuli! (Šī funkcija nedarbosies ja būs aktivizēts “beigt zvanu nospiežot ieslēgšanas pogu” – tad cenšoties izslēgt ekrānu tiks pārtraukta saruna)

    Ieteikums, lai saprastu kā darbojas “auss” sensors ej uz Iestatījumi/Par tālruni/Diagnostics/Parbaudīt ierīci/Austiņas darbības pārbaude, kad tā ir pārklāta = ja telefonu lieto pareizi = tad pielikot pie auss tam ir jāvibrē jo ir aizsegts auss sensors, ja nevibrē tad mēģini atrast pozīciju, kad tas vibrē vai arī izmanto manuālo ekrāna slēgšanu.

    Gadījumā ja nevari atrast pozīciju, kad telefons vibrētu – Diagnostics//Parbaudīt ierīci/Austiņas darbības pārbaude, kad tā ir pārklāta režīmā pārbaudi, vai vispār sensors darbojas => uzliec plaukstu pāri telefona augšējai daļai

    Karina
    22.10.2014 14:44

    bet manam vecajam sony bija funkcionalitāte,ka viņš pats ta kā nobloķē pogas, kamēr notiek saruna

    22.10.2014 14:54
    Reply to  Karina

    Arī šim telefonam ir tādas pašas iespējas – ja ir aktīvs “auss sensors” tad jebkuram viedtālrunim ekrāns tiek izslēgts. Visticamāk tavam vecajam Sony šis sensors bija novietots citā vietā un tāpēc tev nebija šādu problēmu.
    Pamēģini paspēlēties ar aukstām minēto sensora testu!

    Karina
    22.10.2014 15:17

    kad taisu minēto testu, viss ir OK, bet reāla zvana laikā kaut kā man nesanāk

    22.10.2014 15:32
    Reply to  Karina

    Tātad ar sensoru viss kārtībā :)
    Šoreiz gan vienīgais ko varu ieteikt ir ja nesanāk automātiski, tad ja zini, ka būsi kustībā un nevarēsi vienmērīgi telefonu turēt pie auss – izmanto manuālo ispēju – izslēdz ekrānu ar pogu.

    gunchi
    07.03.2015 15:37

    tagad arī manam Xperia ķibele ar šo. sākumā viss bija ok- zvana laikā ekrāns bloķējās, bet tagad pats no sevis dara visādas bļēnas :(
    Veicot minēto testu tuvuma sensors nedarbojas :(

    09.03.2015 08:52
    Reply to  gunchi

    Nu ja sensors nereaģē tad kaut, kas jau īsti nebūs kā vajag.
    Kaut kā baigās kibeles tev visu laiku ar to telefonu – tiešām pirki pie kāda no LV operatoriem, vai tomēr inernetā?

    Atgriežoties par attāluma sensora darbību:
    1.Vai tev gadījumā nav uzlīmēta uz ekrāna bieza aizsargplēve, vai tajā vietā kur ir sensors tā vieta ir saskrāpēta?
    2.Veidot testu – nebija nekāda reakcijas vai tas visu laiku bija aktīvs?
    3.Pamēģināji pārstartēt telefonu?
    4.Ja tas viss nelīdz tad protams varam mēģināt atiestatīt sākotnējos iestatījumus – Dublēt un atiestatīt/Rūpnīcas datu atiestatīšana – ņem vērā ka visi dati arī SMS tiek dzēsti!
    5.nu pēdējais jau protams ir MTTC.lv – varbūt arī pirmais, lai uzreiz meistars skatās un nav jāmin.

    Lai izdodas.

    gunchi
    09.03.2015 22:42

    Paldies par ideju- pēc telefona restarta austiņas sensors atsāka reaģēt. Aizsargplēve nav bieza.
    Vai tad bez cenas ir vel kāda atšķirība telefoniem, kas pirkti pa dārgo pie operatoriem vai internetveikalā?

    11.03.2015 10:28
    Reply to  gunchi

    Nevar visus I-veikalus vienā katlā likt, bet jā – diemžēl ja LT ir pelēkā tirgus tranzītvalsts, tad LV ir pelēkā tirgus lielvalsts, un ir gan redzēti, gan dzirdēti visādi brīnumi.
    Jā – operators sanāk nedaudz dārgāk, bet vismaz garantija, ka telefons nāk no ražotāja un ar ražotāja garantijām būs viss kārtībā.

    Aivis Romka
    16.01.2015 20:41

    Esmu vīlies ekrāna izturībā. Pirmo reizi nokrita plakaniski uz ekrāna apmēram no 50 cm augstuma uz betona. Vairākas plaisas no lejasdaļas, skārienjūtīgais ekrāns nestrādā, remontēju pa savu naudu. Saliku plēves no abām pusēm, plus silikona maciņš, atrodoties kabatā, iespējams kaut kur uzspiedos, ekrānam augšdaļā trīs plaisas, garantija garām. Remonti nav lēti.

    Ģirts Liepiņš
    18.02.2015 15:09
    Reply to  Aivis Romka

    Stradāju celtniecibā,telefons kritis neskaitamas reizes uz visu veidu gridām.Apskādēti tikai sturi.

    Aivis Romka
    18.02.2015 18:34

    Tev paveicās.

    gunchi
    18.02.2015 09:43

    sveiki!
    man incē ekrāna bloķēšanas opcija. sānu poga man liekas galīgi garām! veikalā pārdevēja teica, ka ekr.atbloķēšanai varot uzstādīt arī glāstāmo zīmi kā sānu pogas alternatīvu. vai tā ir taisnība?
    vēl man tāda dīvaina vēlme. man dikti patīk manai vecajai pogu Nokia tāda fīča, kā momentāla skaņas apklusināšana apgriežot telefonu otrādi. vai šāda fīča vispār vel ir jaunajiem aparātiem? nu jau metu aci uz šo Xperia Z1 compact.

    18.02.2015 11:45
    Reply to  gunchi

    Sveiks,

    Paldies, ka interesējies par Sony produktiem.
    Atbildot uz jautājumiem:
    1. par ekrāna bloķēšanu – diemžēl pārdevēja būs ko sajaukusi – vismaz pagaidām Sony šādu iespēju nepiedāvā.

    Subjektīvi, bet īsti nesaskatu pamatojumu un argumentu ka ON/OFF poga ir neērta ekrāna bloķēšanai => piespiedi un kārtībā, nevis piemēram spēlējot kādu spēlīti visu laiku netīšām uzvilkt kombināciju :D Atbloķēšanai piekrītu – ir pamatojums, jo papildus drošība. Jeb kurā gadījumā šādu opciju var pameklēt Google play.
    2. Jā tas nav nekas neparasts – Xperia Z3 un Z3 Compact – Personalizēšana/Kustība/Viedā rīcība ar zvaniem
    Pēc šobrīd pieejamās informācijas Z1 Compact nav pieejama šī funkcija, bet precīzi varēsim atbildēt rītdien, kad būs iespēja pārliecināties uz reālas ierīces ar jaunāko programmatūru.

    gunchi
    18.02.2015 16:07

    ekrāna ON/OFF poga sānā man liekas galīgi nepiemērotā vietā, jo var piespiesties nejauši kabatā, arī ņemot ārā no kabatas.

    gunchi
    18.02.2015 16:17

    pati redzēju, ka SONY Xperia V telefonam ekrāna (at)bloķēšana iespējama uzvelkot savu rakstu zīmi.

    18.02.2015 16:24
    Reply to  gunchi

    Ekrāna atbloķēšana uzvelkot zīmi jeb pareizāk “Shēma” ir visiem Sony pie Drošība/Ekrāna bloķēšana/Shēma.
    Šajā izvēlnē ir pieejamas vairākas iespējas:
    Nav
    Pārvilkšana (pēc noklusējuma)
    Bluetooth atbloķēšana
    Autorizācija pēc sejas
    Shēma
    PIN
    Parole

    Ļoti atvainojamies Gunchi – pārlasījos ar jautājumu – nez kāpēc izlasīju ekrāna bloķēšana nevis atbloķēšana.

    Sony lietotājs
    18.02.2015 16:35

    Šeit laikam būtu jāsaprot, par ko tad īsti ir sūdzība un ko grib izdarīt. Ir būtiska atšķirība starp “telefona atbloķēšanu” (PIN, passcode, pattern, face unlock u.c.) un ekrāna atbloķēšanu, ko Z1C gadījumā var izdarīt TIKAI ar pogu.

    18.02.2015 16:48

    Labošu – vai precizēšu – ar pogu Z1C gadījumā mēs ieslēdzam ekrānu nevis atbloķējam. Atbloķēšana jau ir otrais solis vadoties pēc drošības iestatījumiem.
    Ja ir jautājums vai Xpreria Z1C ir “Piesist, lai pamodinātu” funkcija tad nē – šim modelim nebūs. Tā ir pieejama Z2; Z3; Z3 Compact, visām Z planšetēm.
    Bet šeit arī telefons netiek atbloķēts tikai ieslēgts (aktivizēts) ekrāns un pēc pieredzes varu teikt, ka šis piesit kabatā nostrādā daudz biežāk kā iespēja nospiest pogu.
    Patiesībā to pogu nemaz nav tik viegli nospiest kabatā vai ņemot laukā no tās!

    Tad varētu arī teikt, ka “Kameras” poga arī ir ļoti nepiemērotā vietā un visu laiku kabatā aktivizējas kamera?!?

    Gunchi
    19.05.2015 11:20

    Ceru, ka SonyMobileLatvija varēs atbildēt, kāpēc kontaktu katalogā mans Z1C vispār nerāda kontaktus, kas sākas ar I burtu?! GHJ… bet nevienu Imantu pa vidu nerāda!

    19.05.2015 11:37
    Reply to  Gunchi

    Latviešu valoda ir īpaša :)
    Nomainot uz ENG vai jebkuru citu šāda īpatnība nav novērtoa.
    Kā arī pēc lietotāju aptauju datiem šī kļūda netiek uzskatīta par kritisku jo pārsvars lieto vai nu kontaktu meklētāju vai uzreiz no zvanīšanas paneļa izmanto viedo numuru sastādīšanu un tādā gadījumā lietotājs neredz pilno alfabētu, kas arī bija viens no iemesliem kāpēc problēma tika fiksēta novēloti.
    Latviešu “I” kontakti šobrīd ir atrodami zem “Y”

    Šo problēmu esam fiksējuši Android saknē un ziņojuši kā kļūdu, bet diemžēl nepaspējām uz neseno kļūdu labojumu. Nākošais kļūdu labojums ir gaidāms ap 26 nedēļu.

    gunchi
    18.02.2015 16:53

    ar ko tad atšķiras ekrāna atbloķēšana no telefona atbloķēšanas? es domāju “taustiņu” atbloķēšanu pogu telefona izpratnē.

    gunchi
    30.10.2015 13:40

    Cerībā, ka SonyMobile te vel ielūkojas, pajautāšu par šo pašu ekrāna bloķēšanu. Vecākai Android versijai šajā izvēlnē BIJA vairākas iespējas. Tagad manam Xperia Z1 compact ir Android 5.1.1 versija un šajā izvēlnē vispār ir tikai trīs iespējas: shēma / PIN / parole. Stulbākais, ka nav vairs iespējas vispār noņemt uzlikto bloķēšanu!
    Lūdzu pastāstiet, kas zina, kā tagad lai tieku vaļā no ekrāna bloķēšanas??

    30.10.2015 18:43
    Reply to  gunchi

    Sveika,
    Ja ir kaut vienu reizi bijusi aktivizēta shēma, tad noņemt drošu bloķēšanu ir iespējams dzēšot visus akreditācijas datus – tur pat zemāk pie drošības un pēc tam vēlreiz atgriežoties pie bloķēšanas iestatījumiem.

    Tātad = Iestatījumi/Drošība/Akreditācijas datu notīrīšana kad tas izdarīts Ekrāna Bloķēšana/būs jāievada drošība kuru tu šobrīd izmanto un tad būs iespēja izvēlēties – visus veidus!

    Sony lietotājs
    18.02.2015 12:07
    Reply to  gunchi

    Manuprāt Sony ir teju vienīgais ražotājs, kura produktiem ekrāna nobloķēšanas/atbloķēšanas poga ir tieši tur, kur tai būtu jābūt (ar nosacījumu, ka neesi kreilis :) ). Tas ir viens no iemesliem, kādēļ šobrīd lietoju Sony. Nespēju saskatīt to dižo dažu ražotāju loģiku milzīgiem 5+ collu telefoniem novietot šo pogu ierīces augšējā panenelī, turklāt vēl tālākajā tā stūrī.
    Ļoti ceru, ka Sony šo “sīkumu”, kas manā skatījumā ir ļoti būtisks, saglabās arī turpmāk.
    Paldies.

    edzuslv
    18.02.2015 15:11

    gluži manas domas. Moto ir tieši tas pats.

    19.02.2015 18:25

    Apstiprinam – Z1 Compact arī ar 4.4.4 nav pieejama “Vadība ar kustību”, kā tas ir Z3 un Z3 Compact.

    gunchi
    05.03.2015 11:51

    Nemāku savienot šo telefonu ar datoru! :(

    06.03.2015 13:41
    Reply to  gunchi

    Kādu datoru (OS ) tu lieto?
    Sony nav nekādu ierobežojumu, lai pieslēgtu telefonu pie datora un kopētu multividi turpu šurpu. Win datori telefonu redz kā ārējo atmiņu, jeb Flash atmiņu.

    Ja gadījumā lieto vēl aizien XP, tad iespējams farētu būt problēmas ar draiveriem, jo XP vars netiek atbalstīts. bet arī tādā gadījumā telefona atmiņu tik un tā būtu jāredz.

    Vari lūdzu aprakstīt, ka tieši notiek, kad pieslēdz pie datora un kādu OS izmanto.

    gunchi
    06.03.2015 20:42

    Lietoju WIN7. iepriekš vairākkārt spraudu Xperia klāt ar USB, bet nekas nenotika. bet šorīt pieslēdzot pie datora beidzot izleca dialogs un dators ieraudzīja telefonu.

    Gunchi
    19.05.2015 11:04

    Dikti nepatīk mana Z1 Compact uzvedība kopš uzinstalējās pēdējie atjauninājumi :(
    Kāpēc ienākot zvanam ekrāns stāv melns un nerāda, ne kas zvana, ne klausules pogas, neko?

    19.05.2015 11:27
    Reply to  Gunchi

    Esam fiksējuši, ka pirmreizējais atjauninājums nevienmēr izdodas veiksmīgi, bet pēc PCCompanion Repair lietotāji esot apmierināti ar jauno 5.0 (Atceries, ka veicot repair visi dati tiks dzēsti!)

    Karina
    14.06.2015 20:44

    Lūdzu palīdziet saprast,kas noticis ar telefonu. Pēkšņi sarunas laikā mani slikti dzird, jo visu laiku raustās mana runa, es dzirdu labi. Veicu diagnostiku telefonā pieejamo, tur viss ok.

    16.06.2015 12:32
    Reply to  Karina

    Vai gadījumā nav ieslēgusies “lēna runa”?
    Ja ir vēl vecais Android 4.3… Tad sarunas laikā ar ausi var piespiest “Lēna runa” atrodas zem papild izvēlnes augšeja labajā stūrī!

    Karina
    16.06.2015 20:59

    nē, lēna runa nav ieslēgta. man jau ir android 5….. un cik te lasu pa forumiem, itkā esot ar šo pēdējo sistēmas update problēma, tagad jāsaprot,kā dabūt vecāku versiju

    16.06.2015 21:06
    Reply to  Karina

    ? Nekādas oficiālas sūdzības par sarunas kvalitāti neesam reģistrējuši pēc atjauninājuma.. Jocīgi…
    Tu varbūt atrodies kustībā?

    Mēģināji vienkārši pārstartēt telefonu? tas ļoti patīk 5.0 androidam….
    Vai šī parādība ir pilnīgi visās sarunās, vai piemēram 1:10?

    Karina
    16.06.2015 21:34

    startēju nez cik reizes. kustībā neatrodos. pirmās 10-15 sekundes ir ok un tad mani sāk slikti dzirdēt. tas ir visās sarunās.
    man ir LMT pieslēgums, ar šādu problēmu saskaros pirmo reizi.
    Fsacebook grupā daudzi raksta, ka ir šī problēma

    16.06.2015 21:51
    Reply to  Karina

    Hmm – un ko pats LMT saka? – protams viņiem jau nav problēmu, bet nu tomēr ko viņi saka sevišķi, ja telefona testā ar mic testu viss OK?!?
    Intereses pēc, vai ir pieejama ne LMT sim? varbūt vari pamēgināt cita operatora SIM un ja viss OK -tad gan ir jautājums pie LMT.

    Saistībā ar operatoru jokiem – pamēģini pazvanīt ar izslēgtu mobilo internetu – ja tas palīdz tad protams atkal ciemos pie operatora, lai skatās kas viņiem tur ar nesaderību pašā tīklā…

    Karina
    17.06.2015 11:17

    Es LMT neesmu zvanījusi, ja godīgi, es pamēģinu ielikt citu sim,tas gan bija rī LMT, bet man vienreiz bija tā,ka pati SIM karte sāka čakarēties.
    Vajadzēs vakarā pamēģināt cita operatora karti ielikt. vīram ir.
    Telefona testā ar MIC viss ok.
    Mobilo internetu slēdzu iekšā tikai pēc vajadzības, tāpēc tam nevajadzētu būt traucēklim, noteikti bija zvanīts gan ar ieslēgtu, gan izslēgtu.

    Karīna
    18.06.2015 14:00

    vakar izmēģināju BIte SIM, nekādu izmaiņu, tas pats :(

    18.06.2015 14:13
    Reply to  Karīna

    tad gan izklausās nopietni – var jau pamēģināt mājās Repair caur PS Companion (datoru) vai arī MTTC.lv ar detalizētu problēmas aprakstu un OBLIGĀTI

    Karina
    18.06.2015 15:24

    Var lūdzu precīzāk,kā tas darāms? es to companion esmu ielādējusi, bet tur,ka atver, es tālāk nesaprotu,kas jādara, jo tiklīdz kkur uzspiež, tā atveras interneta lapa

    19.06.2015 08:52
    Reply to  Karina

    Atsuti lūdzu savus kontaktus lai varu tev piezvanīt – izstāstīt 2 min => uzrakstīt 30 min :)

    16.06.2015 21:53
    Reply to  Karina

    Vari lūdzu atsūtīt arī kādu linku uz grupu kur par to raksta? Labprāt palasītu, jo mums nav tādu sūdzību.

    Karīna
    17.06.2015 11:13
    jdjf
    11.08.2015 16:55

    man bija tieši tas pats. visi skaka, ka mani slikti dzir un visu laiku čarkstoņa, bet es dzirdu visu labi. visi saka, kas man ar telefonu, visu laiku burbuļo, ka nevar dzirdēt. vīlos sony. gaidu kad viņu beidzot saremontēs, jau 2nedēļas bez telefona… nekad vairs nepiršu šo firmu. 6mēn- dzīves ilgums, tas ir par maz.

    x
    17.06.2015 11:43

    >iespējams, ka kāds spēs sazīmēt smuku bokē efektu vasaras rīta rasas klātā pļavā

    autors pilnīgi droši ir īpatnēja humora cienītājs….bokē un telefons vienā teikumā, un bez smailijiem – tas ir spēcīgi…

    Aivis Romka
    27.06.2015 00:16

    Tātad sarakste starp Karina un SonyMobile. Man ir sony Z1 compact un pēc pēdējā atjauninājuma 5… ir radušās sakaru problēmas, tieši tādas pašas kā Karina telefonam. Es dažas dienas patestēšu, domāju, ka esmu atklājis problēmu. Izslēdzot 4G,

    jadj
    29.07.2015 23:12

    pēc pusgada lietošanas xperia z1 compact vinekārši nobeidzās un viss. Var teikt, ka sajūsmā nebiju jau pēc iegādes, kamerā vīlos visvairak, kā arī salīdzinājumā ar samsung piedāvātajām iespējām sony nobāl pēc pilnas programmas. Problēmas bija arī zvanu laikā- čarkstoņa, pārrāvumi. pie problēmām var pieminēt arī biežu pašizslēgšanos. korpuss samērā ātri nobružājas, nav kvalitatīva apdare, kā arī stikliņs ātri vien ieguva mikro švīkas vienu pēc otras ( lietoju ļoti saudzīgi, nemētāju kur pagadās). principā nerekomendēju. telefons ir ok, ja patestē kādu nedēļu, tad jau var skaistu aprakstu sarakstīt, bet pēc pusgada lietošanas varu droši teikt- ja ir iespēja izvēlēties, tad šo variantu iesaku atlikt- nekas labs no tā nesanāca.

    laura__
    14.08.2015 14:55

    Nesen nopirku šo telefonu, bet pēc atjauninājumiem 5.0.2 vairs nav iespējams saņemot sms, uzreiz uzspiest uz ekrāna, un automātiski atvērt, nepieciešams atbloķēt un tikai tad, var izlasīt.
    Tāpat arī novelkot no augšas rīkjoslu, nevaru ieslēgt ne mobilos datus, ne ko citu izņemot wi-fi un bluetooth. Kādēļ tā?

    Veivs
    23.11.2015 15:38
    Reply to  laura__

    Man pēc atjauninājumiem ir brīnumi ar lādēšanu – uzlādē līdz 70,80%, citreiz nelādē vispār utt.

    Kašelis
    10.09.2015 15:57

    Jautājums vai pašlaik ir saprātīgi pirkt šo telefonu? Kā būs ar prog.atbalstu, kā arī vai problēmas par kurām tika runāts šeit ir izņemums vai norma? Vizuāli, tehniski un pēc izmēra ļoti saista, tikai palasot postus bik satrauc, ka nesākas līdzīgas likstas.

    Veivs
    23.11.2015 15:38
    Reply to  Kašelis

    Man pēc atjauninājumiem ir brīnumi ar lādēšanu – uzlādē līdz 70,80%, citreiz nelādē vispār utt. Lādētājā problēma nav, ir izmēģināti citi, visticamāk programmatūras kļūda..

    E.S.
    13.11.2015 20:30

    Sveiki! Varbūt jautājums nevietā, bet cik droši ir pirkt sony telefonu veikalos rd electronic? Esmu dzirdējusi, ka visdrošāk ir pirkt pie operatoriem, taču pašlaik neesmu redzējusi, piemēram, sony xperia z1 compact ne tele2, ne bite, ne lmt.

    16.11.2015 10:14
    Reply to  E.S.

    Sveiki!
    Ņemot vērā, ka šo konkrēto modeli Sony Mobile jau kādu laiku neražo, ir loģisiki, ka tas vairs nav pieejams pie LV operatoriem. Šobrīd šim modelim ir iznākuši jau divi atjaunināti modeļi – Z3 Compact, kas arī jau vairs netiek ražots, bet vēl ir šur tur atrodams un jaunākā versija Z5 Compact kura iznāca šī gada Septembrī!

    Par drošību – teorētiski pēc likuma ir garantija, praktiski – tas tomēr ir jau salīdzinoši novecojis modelis.

    LOOK
    23.11.2015 15:49

    Vai ir iespējams pasūtīt Z1c oriģinālo ekrāna plēvi ar Sony logo???
    kalnusports@gmail.com

    24.11.2015 14:33
    Reply to  LOOK

    Nē – tas nav iespējams, jo tā nebija atsevišķa aizsargpēve, bet gan jau ekrāna ražošanas procesā uzklāta aizsarg filma

    LOOK
    25.11.2015 11:51

    Saprotu Sony pārstāvju viedokli, taču potenciāliem pircējiem ieteiktu skatīties tieši uz Z1c modeli (ja vēl var paspēt nopirkt). Tas būs veiksmīgs pirkums cenas ziņā, un ļoti veiksmīgs kvalitātes un jaudas ziņā. Par nožēlu jāatdzīst ka katrs nākamais modelis (Z3c, Z3+, Z5c) ir apveltīts ar kādu neārstējamu problēmu un nav prasītās cenas vērts.

    Veivs
    23.11.2015 15:18

    Sveiciens!

    Sakiet, vai neviens nav saskāries ar Sony Z1 Compact lādēšanas problēmām? Jūnijā nopirku telefonu, viss bija labi, līdz rudenim, šķiet, no brīžā, kad piekritu sistēmas apgreidam. No tā brīža pamazām sākās joki ar uzlādi – atstājot pa nakti reizēm uzlādējās līdz 90%, reizēm 77% un šitā ik pa laikam. Tad tieši pretēji – no 40% atstājot uz nakti baterija ir izsūkta sausa, tad mirgo gaismas sensors, un raustās baterijas ikoniņa displejā un uzlāde nenotiek vispār! Lādētājs nav pie vainas, ir mēģināts ar citiem atbilstošiem lādētājiem, simptomi tie paši Palasot ārzemju forumos, daudzi jau saskārušies ar šādu problēmu, un arī nerod atbildi, taču izmēģinoties dažādus variantus, secina, ka tas ir programmatūras bugs, un cer uz upgreidu ar labojumiem no Sony puses! Taču laikam jau šī ir naiva cerība, ņemot vērā, ka modelim jau ir vairāk kā 2 gadi šķiet…

    24.11.2015 14:36
    Reply to  Veivs

    Daļēji (vadoties no subjektīvās pieredzes) ir saistība ar 5. androidu… :(
    bet pēc tīras sistēmas pārrakstīšanas (repair – izmantojot PCCompanion) -> tiek pilnībā dzēsti dati un uzlikta jauna programmatūra -> pārsvarā problēma tiek atrisnāta.
    + jautājums vai netiek lietoti, kadi “task killreri”vai antivirusi, kas savstarpēji konfiltē….

    Veivs
    24.11.2015 18:39

    Jā, Android 5.1.1. Pirms tam bija AVG antivīruss, nekādi Task killeri gan netika lietoti. Uztaisīju Rūpnīcas datu atiestatīšanu caur telefonu, tas diez ko nelīdzēja. Joki turpinājās. Vai ir atšķirība, ja taisu izmantojot Sony PC Companion!? Varbūt pamēģināt?
    Tagad gan, eksperimentējot, ir izdevies bez aizķeršanās 2x uzlādēt līdz 100%, abas reizes lādēju, kad baterija jau bija praktiski sausa, zem 10%. Pamēģināšu vēl, varbūt šī metode strādās! :)

    25.11.2015 10:57
    Reply to  Veivs

    Jā ir atšķirība, tāpēc likām uzsvaru uz PCCompanion repair f-ciju.
    Telefona rūpnīcas atiestatīšan dzēš lietotāja datus un meklē pamat programmatūras atšķirības, kuras tiek labotas uz sākotnējām, bet var gadīties, ka dēļ kādas 3-šo pušu lietotnes izmaņas tiek palaistas garām…
    tāpēc iesakām PCCompanion, caur kuru no sākuma datorā tiek no Sony Mobile servera lejuplādēta tīra reģionam atbilstoš (vadoties pēc telefona piederības) programatūra un pēc tam pilnībā dzēšot atmiņu no jauna tiek uzstādīta telefonā.
    Ieteikums pēc sistēmas pārinstalēšanas uz bateriju (tās darbību) objektīvi sākt skatīties pēc ~ nedēļas, jo Stamina režīmam ir nepieciešama pielāgošanās pie lietotāja paradumiem.

    pienene
    06.02.2016 16:44

    nevaru ieslēgt,ne ari izslēgt.Nedarbojas poga????Pēkšņi!

    Reklāma
    Milzīga jauda maziņā, ūdensdrošā korpusiņā.Sony Xperia Z1 Compact apskats