Web Analytics
More
    Reklāma

    Sony Xperia Z3 Compact apskats

    Neliels, žiperīgs viedtālrunis ar labu akumulatora darbības laiku un plašu savienojumu klāstu. Tādam ir jābūt viedtālrunim!

    Jaunākie raksti

    Sony pēdējā laikā diez ko neiet ar viedtālruņu tirdzniecību un Sony Mobile iedzīvojušies pamatīgos zaudējumos, kas liek uzņēmumam mainīt esošo pieeju viedtālruņu tirgus aptveršanā. Tiek ziņots, ka Sony vēl vairāk pievērsīsies dārgo viedierīču radīšanai, bet jaunattīstības tirgus atstās Xiaomi un Android One ierīču varā.

    Man Xperia ierīces parasti saistās ar taisnām uzbūves līnijām, stiklu abās viedtālruņa pusēs un neiztrūkstošu kvalitāti. Ne tik iepriecinoši par Xperia runā dažādu jaunievedumu ienākšana viedtālruņos. Te neredzam ne pirkstu nospiedumu lasītāju, ne pulsa mērīšanu, ne arī divas kameras ar vairākām LED un Xenon zibspuldzēm.

    Sony Xperia Z3 Compact 020

    Iespējams, kādam visādas pakāpes „inovācijas” ir būtiskas, bet uzskatu, ka labāk lai ir pamatīgs ikdienas viedtālrunis, nevis visi brīvie viedierīces laukumi nosēti ar dažādiem diskutabli strādājošiem un reti lietotiem sensoriem. Sony Xperia ūdensnoturīgā sērija tam liek pretī vāciņus, kuru skaitam ir tendence gadu gaitā pieaugt. To uzskatu par kaitinošāko Xperia uzbūves īpatnību.

    Pie lietas!

    Sony Xperia Z3 Compact 001

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 4.4.4 KitKat
    • Ekrāns: IPS LCD, 4.6 collas, 720 x 1280 punkti, ap 319 ppi, aizsardzība pret skrāpējumiem
    • Procesors: Qualcomm MSM8974AC Snapdragon 801 četru kodolu 2.5 GHz Krait 400 ar Adreno 330
    • RAM: 2 GB
    • Atmiņa: 16 GB un microSD līdz 128 GB
    • Savienojumi: 802.11 a/b/g/n/ac, Wi-Fi Direct, DLNA, Wi-Fi hotspot, Bluetooth 4.0 (A2DP, LE), NFC, ANT+
    • Kameras: 20.7 megapikseļi, 5248 х 3936 punkti, 1/2.3” sensora izmērs; autofokuss, LED zibspuldze, HDR. 2160p@30fps,1080p@60fps video ar HDR. 2.2. megapikseļu priekšējā kamera ar 1080p@30fps video uzņemšanu
    • Radio: Stereo FM ar RDS
    • GPS: ar A-GPS, GLONASS
    • Izmēri un svars: 127.3 x 64.9 x 8.6, 129 g
    • Akumulators: lietotāja nenomaināms Li-Ion 2600 mAh
    • Papildus: IP68 mitruma un putekļu noturība, stereo skaļruņi
    • Cena: ap 490 eiro interneta veikalos

    Izskats un uzbūve

    Sony Xperia Z3 Compact ir pavisam neliels viedtālrunis par spīti 4.6 collu ekrānam. Prātā ātrumā nenāk neviens cits 4.6 collu viedtālrunis, tāpēc atļaušos Xperia Z3 Compact izmēru un uzbūves ziņā salīdzināt ar Nexus 4. Pēdējais, lai arī divus gadus vecāks par Xperia Z3 Compact, tomēr uzskatāms par savulaik diezgan unikālu modeli. Nexus 4 faktiskie izmēri 133.9 x 68.7 x 9.1 mm nemaz tik ļoti neatšķiras no Xperia Z3 Compact 127.3 x 64.9 x 8.6 mm, bet ar Z3 Compact rokā sajūtas ir patīkamākas.

    Sony Xperia Z3 Compact 013

    Ilgi nespēju nodefinēt „patīkamākas”, bet ap otro Z3 Compact lietošanas nedēļu sapratu, ka Sony veikums nešķiet tik trausls kā Nexus 4 un tas ir būtiski šādiem stiklos tērptiem viedtālruņiem.

    Xperia Z3 Compact vairs neietver metāla apmale, kā tas bija Xperia Z1 Compact, pilnizmēra Xperia Z2 un vairākās citās Xperia Z sērijas ierīcēs. Xperia Z3 Compact apskauj daļēji caurspīdīgas plastmasas apmale. Tā ir viegli noapaļota, padarot viedtālruni daudz ērtāk noturamu rokā. Protams, plastmasas apmale automātiski nozīmē premium sajūtas zaudēšanu, bet, iespējams, izglābs viedtālruni no saplīšanas, ja tas izkrīt no rokām. Līdzīgi izdarīts ar pilna izmēra Xperia Z3 – tam saglabātas metāla apmales, bet stūri veidoti no plastmasas.

    Sony Xperia Z3 Compact 007

    Man par godu Sony izvēlējies visu Xperia Z3 Compact kreiso sānu noklāt ar diviem palieliem vāciņiem, kā arī doka uzlādes magnētisko pieslēgvietu. Zem vāciņiem paslēpta nanoSIM kartes un microUSB pieslēgvieta, kā arī microSD ievietošanas ligzda. Vizuāli izcelta ekrāna bloķēšanas poga labajā sānā un 3.5 mm austiņu pieslēgvieta viedtālruņa augšdaļā.

    Xperia Z3 Compact saņēmis stereo skaļruņus. Par līdzīgu un, manuprāt, bezjēdzīgi vietu aizņemošu risinājumu neesmu sajūsmā dažos HTC modeļos, bet Sony paveicis ievērojamu darbu, samazinot to izmērus. Viedtālrunis nešķiet nevajadzīgi pagarināts tikai skaļruņu ievietošanas dēļ. Turklāt novērsta ūdensnoturīgo Xperia modeļu lielākā problēma – vājais skanējums un t.s. „klusie telefoni”, kad vāji dzirdams sarunas biedrs. Xperia Z3 Compact skan brangi.

    Sony Xperia Z3 Compact 017

    Lai būtu pavisam smalki, Sony nav piemirsis Xperia Z3 Compact aprīkot ar atsevišķu fotoaparāta slēdža pogu. Iespējams, ka tas paredzēts fotogrāfiju uzņemšanai zem ūdens. Vienīgā nianse, ka nekādi neizdevās Xperia Z3 Compact ar ieslēgtu kameras aplikāciju ielikt ūdenī, lai aplikācija (ekrāns saskarē ar ūdeni) neaizvērtos. Ilgāk paturot kameras slēdža pogu nospiestu var aktivizēt kameru un tā laikam arī zemūdens foto cienītājiem nāksies darīt. Zemūdens foto cienītājiem izveidota speciāla Touch Block iespēja, lai ekrāns saskarē ar ūdeni nevarētu izslēgt fotoaparātu.

    Kopumā varētu daudz jūsmīgu vārdu par Xperia Z3 Compact sarakstīt, bet viedtālruņa uzbūve tiešām ir augstvērtīga.

    Sony Xperia Z3 Compact 019

    Ekrāns

    Uzskatu, ka Xperia Z3 Compact uzstādītais IPS LCD ar 4.6 collām un 720 x 1280 punktu izšķirtspēju ir „standarts”. Neviens (vismaz ne no Eiropā oficiāli pieejamajiem ražotājiem) vēl nav iemanījies šāda izmēra ekrānā iespiest 1080 x 1920 punktu izšķirtspēju. Līdzvērtīgu punktu blīvumu redzam arī Samsung Galaxy Alpha un citos viedtālruņos.

    Cīņa drīzāk ir par attēla un krāsu kvalitāti. Kādu laiku atpakaļ Sony tika pamatoti pelts par draņķīgajiem ekrāniem, bet tagad ar to izvēli viss ir kārtībā. Xperia Z3 Compact ekrāns smuki attēlo melno un citas krāsas, arī tā kontrasta līmenis ir augsts. Skatu leņķi ir pieņemami, bet ne ideāli. Ražotājs iestatījumos iekļāvis X-Reality un īpaši spilgtu krāsu attēlojumu režīmus. Tie gan pamatīgi paplucinās akumulatoru, tāpēc bez attēla uzlabošanas režīmiem ieteiktu iztikt. Tik būtisks uzlabojums nav vērojams.

    Sony Xperia Z3 Compact 022

    Xperia Z3 Compact, protams, saņēmis arī režīmu viedtālruņa lietošanai ar cimdiem rokās. Režīms ir ieslēdzams/atslēdzams, lai netērētu lieki akumulatorā atlikušo enerģiju. Novēroju, ka ideāli cimdu režīms nedarbojas – biezāki auduma materiāli kļūst ekrānam „neredzami”. Ādas cimdus nelietoju, par tādiem nevarēšu komentēt. Vērtēju, ka ekrāns ir uzskatāms par normālu. Nekā ko diži izcelt vai lamāt.

    Sony Xperia Z3 Compact 002

    Veiktspēja

    Qualcomm MSM8974AC Snapdragon 801 četru kodolu 2.5 GHz Krait 400 procesors ar Adreno 330 ir savā elementā, nodrošinot ideāli plūdenu Xperia Z3 Compact darbību. Protams, palīdz 2 GB RAM, kaut gan daudzi no Xperia Z3 Compact gaidīja 3 GB RAM. Xperia Z3 Compact pieejams tikai ar 16 GB atmiņu, kas papildināma ar microSD karti līdz 128 GB.

    Xperia Z3 Compact scr 005 Xperia Z3 Compact scr 003 Xperia Z3 Compact scr 002

    Snapdragon 801 bija sastopams arī LG G3, bet lielajā viedtālrunī procesora ātrdarbība nebija jūtama. Saskarne ķērās un LG G3 lietošana nebija diez ko patīkama. Ar Xperia Z3 Compact ir pavisam cits stāsts, viedtālrunis ir žiperīgs un patīkami lietojams.

    Sintētisko veiktspējas testu laikā nelielais Xperia Z3 Compact turas flagmaņu līmenī kopā ar Galaxy S5, Galaxy Alpha, OnePlus One, Xperia Z2 un citiem. Protams, Xperia Z3 Compact savus spēkus parāda veiktspējas testos, kur tiek darbinātas patiesās ekrānu izšķirtspējas, jo citi flagmaņi „kustina” 1080p, kamēr Xperia Z3 Compact nākas žonglēt tikai ar 720p izšķirtspēju.

    Akumulators un energotaupība

    Xperia Z3 Compact saņēmis lietotāja nenomaināmu Li-Ion 2600 mAh akumulatoru. Protams, ir grūti novērtēt akumulatora atbilstību viedtālruņa spējām, tikai zinot tā ietilpību. Faktiski mani kā prātīgu lietotāju viedtālruņa akumulators spēja priecēt pat četras diennaktis ar vienu uzlādi. Atzīšos, ka to panācu brīvdienās, darbinot STAMINA akumulatora taupības režīmu.

    Normālā darba laikā ar aktivizētu STAMINA tāpat Xperia Z3 Compact ar vienu uzlādi izdzīvos vismaz divas dienas. Labā ziņa ir tā, ka STAMINA ir pielāgojams akumulatora taupības režīms. Ne pārāk labā ziņā ir tāda, ka STAMINA režīms būtiski ietekmē video atskaņošanu un plūdenai filmas skatīšanai energotaupība tomēr ir jāslēdz ārā.

    Xperia Z3 Compact scr 013 Xperia Z3 Compact scr 014 Xperia Z3 Compact scr 015

    Enerģijas taupības režīms arī atslēdz attēla uzlabošanas iespējas – X-Reality un Īpaši spilgtu krāsu attēlojumu.

    Xperia Z3 Compact saņēmis arī Ultra STAMINA režīmu, kas atstāj aktīvas tikai telefona un īsziņu funkcijas. Pārslēgšanās uz Ultra STAMINA režīmu ir diezgan ātra, viedtālrunis pārslēdzas daļēji pelēkā režīmā, jo IPS ekrāna matrica nespēj mazāk tērēt enerģiju, izmatojot tikai melno un balto krāsu, kā to dara AMOLED ekrāni.

    Ultra STAMINA režīmā pieejama arī kamera un kalendārs, bet tiek atslēgts vairāku logu režīms, kā arī nāksies iztikt bez plašiem paziņojumiem ekrāna augšdaļā, tie tiek daļēji izslēgti. Xperia Z3 Compact pārslēgsies uz standarta aplikāciju izmantošanu. Īpaši izteikti tas būs trešo pušu SMS aplikāciju izmantotājiem. Arī iestatījumu sadaļa piedzīvo pamatīgu saīsinājumu. No savienojumiem tiek pilnībā atslēgts WiFi un tas nav pieejams. Paliek Bluetooth un mobilie dati. Pat LTE savienojums tiek pieļauts.

    Xperia Z3 Compact scr 040 Xperia Z3 Compact scr 041 Xperia Z3 Compact scr 042

    Saskarne un aplikācijas

    Saskarnes ziņā Sony ir paslinks ražotājs. Xperia Z3 Compact lietošanas laikā tā arī nespēju saskatīt nekādas būtiskas nianses, ar ko šis viedtālrunis atšķirtos no Sony Xperia Z2 vai Sony Xperia Z1 Compact.

    Varētu uzteikt Sony izveidoto vairāku logu režīmu vienā ekrāna skatā. Tas strādā pieņemami, bet tāpat nākas pasvīst līdz atrodi un izproti ideju, kā arī iemācies kaut cik veiksmīgi to izmantot.

    Xperia Z3 Compact scr 007 Xperia Z3 Compact scr 008 Xperia Z3 Compact scr 009

    Nedaudz paaugušās un prātā pieņēmušās Sony izveidotās aplikācijas. To apjoms ir diezgan iespaidīgs un nevarētu teikt, ka par to esmu sajūsmā. Viedtālrunis ir pilns ar visādām mazāk un pavisam maz izmantojamām aplikācijām, un kā jāņoga uz putukrējuma tortes zaigo Video Unlimited aplikācija, kas Latvijā vispār nestrādā. Šeit Sony būtu ko pamācīties no Samsung pēdējā gada pūliņiem ierobežot viedierīču atmiņas ēdelīgumu, kas saistīts ar desmitiem lieku aplikāciju uzstādīšanu.

    Xperia Z3 Compact scr 038 Xperia Z3 Compact scr 039 Xperia Z3 Compact scr 037

    Foto un video

    Sadrumstalota izdevusies arī foto aplikācija. Automātiskais režīms ir pilnīgi automātisks, tajā pat nepastāv iespējas pielāgot izšķirtspēju. Manuālais režīms ir pārāk hmm… manuāls, bet galvenā sūdzība būtu tāda, ka nav jēdzīga vidusceļa Sony foto un video aplikācijā. Tad ir jāmeklē kāda cita izstrādātāja veidota aplikācija.

    Tieši tas pats attiecas uz video uzņemšanu. 4K video uzņemšanai nepieciešams speciāli iet citā foto aplikācijas sadaļā un tas ir gaužām nepārdomāti. Vismaz mani šāda foto aplikācijas sadrumstalotība neuzrunā.

    Xperia Z3 Compact scr 024 Xperia Z3 Compact scr 025 Xperia Z3 Compact scr 026

    Xperia Z3 Compact scr 027 Xperia Z3 Compact scr 028 Xperia Z3 Compact scr 029

    Xperia Z3 Compact sāņemis, protams, autofokusu, LED zibspuldzi, kā arī ļoti ātru un gandrīz dabisku HDR režīmu košāku bilžu uzņemšanai.

    Ar fotogrāfiju kvalitāti viss ir vislabākajā kārtībā. 20.7 megapikseļi, 5248 х 3936 punktu izšķirtspēja un 1/2.3” sensora izmērs ir labākā (vai viena no topa) kombinācijām, kādas sastopamas viedtālruņos. Protams, „plika” attēlu veidojošā matrica ir nekas bez atbilstoša objektīva un arī šeit Sony nav slinkojuši. Manuprāt, Xperia Z3 Compact objektīva leņķis ir pašaurs, vismaz šaurāks kā ierasts, toties tas spēj nodrošināt minimālus optiskos kropļojumus.

    wpid-dsc_0039.jpg
    Uzklikšķini palielināšanai
    wpid-dsc_0004.jpg
    Uzklikšķini palielināšanai
    wpid-dsc_0010.jpg
    Uzklikšķini palielināšanai

    Manuprāt, Sony veido ļoti veiksmīgas viedtālruņu kameras un arī Xperia Z3 Compact nav izņēmums. Jau iepriekš esmu minējis, ka kompaktkamerās izmanto 2/3” (6.6 x 8.8 mm) sensoru. iPhone 5s izmanto 1/3” (4 x 5.5 mm), Galaxy S5 izmanto 1/2.6” (4.3 x 5.8 mm), Lumia 1020 izmanto 1/1.5”, jeb to pašu 2/3” (6.6 x 8.8 mm). Sony izvēlētais 1/2.3” (4.6 x 6.1 mm) sensora izmērs nav pats lielākais, bet tas nodrošina patīkamu attēla plastiskumu.

    Video uzņemšanu uzskatu par viduvēju, bet ar noslieci uz labo, nevis uz slikto galu. Ar 4K video ir drusku bēdīgāk, jo Xperia Z3 Compact pamatīgi kompresē 4K attēlu un no tā pāri nekas nepaliek. Aizstāvībai varu teikt, ka arī citi viedtālruņi (Xperia Z2, LG G3) ar 4K grēko un to pārlieku kompresē.

    wpid-dsc_0025.jpg
    Uzklikšķini palielināšanai
    wpid-dsc_0002.jpg
    Uzklikšķini palielināšanai
    wpid-dsc_0040.jpg
    Uzklikšķini palielināšanai
    wpid-dsc_0012.jpg
    Uzklikšķini palielināšanai

    Konkurenti

    Kā jau zināms, Xperia Z3 Compact konkurentu tikpat kā nav. Viedtālrunis ir gandrīz vientuļš savā klasē, jo tik nelielos izmēros gandrīz neviens cits ražotājs nav uzdrošinājies ievietot augstākās klases procesoru. Xperia Z3 Compact konkurē ar savu priekšgājēju Xperia Z1 Compact, ko arī uzskatu par vienu no labākajiem šī laika Android viedtālruņiem. Xperia Z1 Compact 4.3 collu ekrāns ir nedaudz par mazu 2014. gadam, bet Xperia Z3 Compact 4.6 collas ir ideāli. Xperia Z1 Compact cena interneta veikalos ir ap 310 eiro, taču drīzumā sagaidāms tās samazinājums.

    Sony Xperia Z3 Compact 016

    Pieminēšanas vērts ir arī nesen apskatītais Samsung Galaxy Alpha. Arī šim viedtālrunim ir salīdzinoši necila izmēra 4.7 collu ekrāns. Abu viedtālruņu starpā ir ļoti spraiga konkurence, kurā uzvara nav tik vienkārši nosakāma. Xperia Z3 Compact sola labāku akumulatora ietilpību, kameru un ūdens noturību, bet Galaxy Alpha liek pretī metālu noformējumā, kas no Xperia Z3 Compact ir pazudis. Galaxy Alpha redzams gandrīz izcils Super AMOLED ekrāns. Samsung Galaxy Alpha cena ir ap 550 eiro internetā.

    Sony Xperia Z3 Compact 004

    Gala vārds

    Sony kārtējo reizi ir labi pastrādājis ar salīdzinoši nelielo, bet veiktspējīgo Xperia Z3 Compact. Taupīts nav ne uz materiāliem, ne procesoru, ne arī kameras spējām. Xperia Z3 Compact uzrunā ar savu svaru un izmēru, kaut arī šis nebūt nav plānākais nopērkamais viedtālrunis.

    Daudzi no Xperia Z3 Compact gaidīja 3 GB RAM un jāatzīst, ka tie būtu noderējuši. Normāli lietojot viedtālruni pamanīju, ka brīvā RAM apjoms dažreiz pietuvojas 250 brīviem MB, kas nav uzskatāms par milzīgu apjomu. Esmu ikdienā atteicies no Facebook un Facebook Messenger (kopā aizņem ap 100 MB RAM), tāpat nedrīkst piemirst vairākas bieži izmantotas ēdelīgās aplikācijas, piemēram, IFTTT dažādu automatizāciju nodrošinošu aplikāciju.

    Kopumā Xperia Z3 Compact pavisam noteikti ir flagmanis nelielā, civilizētā izmērā. Sapņotāji var cerēt kādreiz ieraudzīt 1080p izšķirtspēju ekrānā zem piecām collām (tiesa, Nexus 5 ir 4.95 collas un 1080p izšķirtspēja).

    Jaunās Xperia Z3 Compact dizaina iezīmes to nedaudz attālina no premium sajūtām, bet, manuprāt, tas nav kritiski. Viedtālruņa cena interneta veikalos ir ap 490 eiro, ko nevar uzskatīt par zemu. 400 eiro varētu būt ļoti atbilstoša Xperia Z3 Compact cena.

    Neliels, žiperīgs viedtālrunis ar labu akumulatora darbības laiku un plašu savienojumu klāstu. Tādam ir jābūt viedtālrunim!

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    8
    Displejs
    8
    Kamera
    9
    Veiktspēja
    10
    Programmatūra
    6
    Baterija
    10
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    26 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Mārtiņš Prīmanis
    02.10.2014 11:49

    Cena šim un parametri ir ļoti ok, bet ļoti biedē vai nav mantojumā paņēmis priekšteča sliktos gēnus. Man bija Z1 compact tālrunis (palika uz dzīvi Marokā :D). Plusi – ūdens noturība (pieļauju ka pēc gada varētu būt problēmas ar ladetāja vāciņa hermētiskumu), labs izmērs, jaudīgs, un baterija turēja ok, mīnusi – kamera ļoti bieži kārās augšā (izplatīta parādība Z1compact modeļiem), zvanīšanas un kontaktu aplikācija briesmīga, pats telefons arī mēdza uzkārties un lagoja, wifi un zonas uztveršana švakāka nekā citiem (vismaz tā izlikās telefona remonta laikā palietojot veco htc one s), ja telefona atmiņa pilna, programmas neatļauj pārlikt uz atmiņas karti, aizmugurējais glancētais vāciņš ātri saskrāpējās, par ekrāna maiņu trodeks paprasīja 170 eur :), mttc – 92eur. Tā kā man vajag jaunu telefonu sēžu un skatos uz šo Z3 (uz papīra ļoti labi izskatas), bet atceroties Z1 laikam tomēr atturēšos no iegādes.

    02.10.2014 12:17

    Par ilgtermiņa lietošanu diemžēl 2 nedēļu lietošanas laikā ir neiespējami spriest.

    Vāciņu hermētiskumu var saglabāt, izmantojot magnētisko lādēšanas iespēju sānos. eBay pārejas maksā dažus dolārus.

    http://www.ebay.com/sch/i.html?_odkw=xperia+magnetic+charge&_sop=15&_osacat=0&_from=R40&_trksid=p2045573.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.Xxperia+magnetic+charger&_nkw=xperia+magnetic+charger&_sacat=0

    c
    02.10.2014 13:22

    Pienacis laiks, kad 200-300 eur ir max, ko gribu maksat par smartu. Nav problemu pat gadu pagaidit, kamer cena nolido.

    02.10.2014 15:14
    Reply to  c

    200 eiro diez vai no šī varēsi sagaidīt. Bet arī man neceļas roka maksāt vairāk kā 300 eiro par max 2.5 gadus lietojamu ierīci.

    juris
    02.10.2014 20:47

    Kāda ir Z1 Compact baterija salīdzinot ar šo, vai var lietot 2-3 dienas izmantojot super taupīgo režīmu? Vispārējais Z1 Compact liekas pieņemams, izņemot Mārtiņa komentāru.

    GundarsBarons
    02.10.2014 21:06

    Lietoju Z1C. Labākais, ko varu gribēt no telefona. Katrai lietai ir savs lietotājs. Vāciņš skrāpējas? Saskrāpēt var arī tērauda plāksnīti, ja to dara. Saprātīgai uzmanībai pret gadžetu jau tomēr jābūt. Mētājot kabatā kopā ar atslēgu saišķi, tad jā, skrāpējas ātri. Nav vietas atmiņā? Nez cik programmas ir jāsaliek telefonā, lai sāktu trūkt vietas. Man ir ap 100, un vietas ne tuvu netrūkst. Vairāk tāpat nelieto ikdienā. Bildes, vide, mūziku var turēt SD. Kamera īpaši nav kārusies. Varbūt lietoju to humānāk. Par paša telefona kāršanos vispār neredzu jēgu diskutēt. Ja šis karās, tad citus vispār nevar lietot.
    Z3C tomēr ir zaudējis ĻOTI daudz no premium sajūtas. Paturēju rokās. Sapratu, ka tas atgriezies pie vidusmēra “plastmasnieku masas”. Ja tagad būtu atkal jāizvēlas – viennozīmīgi Z1C. Un par pusi no Z3C cenas pie aptuveni vienādiem parametriem. Jā, vienīgais, kas ir – 4,6″ pret 4,3″. Bet pat noliekot abus blakus, baigo atšķirību nejutu.

    Mārtiņš Prīmanis
    07.10.2014 13:21
    Reply to  GundarsBarons

    Par skrāpēšanos runājot tā bija mistika, jo lietoju cieto aizmugures vāciņu, bet tomēr starp vaciņu un telefonu nonākušie putekļi un citi su… spēja visu pačakarēt :) Par atmiņu – paris labas spēles un navigācija spēj piebliezt atmiņu ātri :D (bildes glabāju sd kartē)
    Runājot par kāršanos varētu būt tā – kamēr lietoju HTC Legend un ONE S (salīdzinoši stipri retāk kārās) nesapratu ko cilvēki čīkst, ka androīds karās utt., dabūju Sony sapratu viņus :D

    KKTK
    07.10.2014 22:32

    Ka tik nav kādi “noderīgi” task killeri sainstalēti. Tāpēc arī karas, citiem tādas bēdas nemana.

    KKTK
    03.10.2014 09:56

    Sony Mobile has confirmed some bad news for Xperia Z3 and Xperia Z3 Compact owners who are looking to unlock their bootloader. In doing so, Sony says that you will lose some “advanced camera functionality” from your camera.

    Kaspars
    05.10.2014 19:41

    Šajā rakstā teikts ka xperia ūdensdrošajiem modeļiem ir slikta sarunas biedra dzirdamība. gribēju jautat cik liela šī problēma ir Z1 compact?

    KKTK
    05.10.2014 21:25
    Reply to  Kaspars

    Pārejot no Sony-Ericsson Xperia Ray, kas nebija ūdensdrošs, nejutu nekādas atšķirības Z1 compact dzirdamībā, Varbūt vienīgais nedaudz precīzāk jāliek auss klāt. Iespējams dēļ lielākas tāfeles, sākumā netrāpīju.
    Vienu gan novēroju, paņemot telefonu vai turot, ja pirkstu pieliek priekšā skaļrunim, tad dzirdamā skaņa pamatīgi pieklust, burtiski ar īkšķi var gandrī pilnībā apklusināt skaļruni. Nez vai tas kādam traucēs…

    GundarsBarons
    12.10.2014 21:25
    Reply to  KKTK

    Jā, to arī esmu novērojis. Brīžiem gan to izmantoju kā fīču. Skatos vakarā netu mobilajā, pagadās kāds video. Negribas skaļumu regulēt. Vienkārši ar īkšķi priekšā mikrofonam paklusinu skaņu cik vajag :)

    GundarsBarons
    12.10.2014 21:20
    Reply to  Kaspars

    Kad pirmajā dienā pēc nopirkšanas birojā runāju pa telefonu, kolēģis no blakusgalda teica, lai pagriežu klusāk savu sony, jo viņš varot pārstāstīt vārds vārdā, ko man telefonā sarunu biedrs teica. Domāju, komentāri par Z1C mikrofona dzirdamību ir lieki.

    Marcis Buhholcs
    18.11.2014 21:12

    Nu dažas dienas jau šo lietoju, sava Nexus 4 vietā. Telefonam ir daudz mini-foto aplikāciju. Kuras vēl neesmu izpētījis. Patīkami pārsteidza Android 4.4.4 uz borta – Sony neraksturīgi izlaist telefonu ar jaunāko versiju. Iznāca telefons septembrī, tāpēc 5.0 vēl neskaitās. Sony gan sola ka iespējams līdz gada beigām visas Z3 ierīces saņems Lollipop. Pārējās Z vēlāk.
    Izvēlējos jo patika ekrāna izmērs – 5″ un lielākas negribu. Jauda laba.
    Sony piedāvā oriģinālo lādēšanas dokstaciju par kādiem 25€. Jāpameklē vāciņš ar lodziņu, parastie – pilns ebay. Oriģinālais ar lodziņu no Sony – 37GBP. Nu Sony…
    Vēl jāpiepērk atmiņas karte un aiziet :)

    Haily
    28.01.2016 16:10

    @Mārcis Buhholcs, vai Tu ieteiktu pirkt šo telefonu 2016.gadā? Vai izvēlēties nedaudz dārgāku Samsung S6 labāk?
    Jo cenas abiem ir stipri līdzīgas.

    Mārcis Buhholcs
    28.01.2016 16:25
    Reply to  Haily

    Jā, ieteiktu gan. Ja vajag jaudīgāku un jaunāku, var paskatīties Z5 Compact virzienā. Bet citādi – Z3c joprojām ir lietojams. Ļoti ieteiktu vāciņus vai vismaz bamperi, bez tiem labāk ne – viņš ir trausls, ja kritīs neaizsargāts – rēķinies ar ekrāna remontu. Arī Android 6.0 tas saņems – ja aktuāli.

    Kārlis
    09.01.2015 14:07

    Pateicoties šim telefonam, mēnesi pēc tā iznākšanas par stipri lētāku naudu dabūju Z1 Compact. Par šo runājot – labi, ka viņi ar tādiem pašiem gabarītiem ir pamanījušies ielikt par 0.3 collām lielāku ekrānu. Stereo skaļruņi arī, cik nu veikalā patestēju, daudz labāk skan par Z1C. Man personīgi Z1C skaļrunis šķiet pilnīgi pietiekams, pat tīri labs, ņemot vērā, ka iepriekš biju Xperia Arc īpašnieks. Labi arī tas, ka šim ir stikla mugura. Z1C plastmasas mugura, vismaz man, ir lielākais mīnuss. Nekur neesmu sastapis tik ”mīkstu” plastmasu telefona apdarē. Jau pēc pirmajām 2 nedēļām un saudzīgas lietošanas tam jau bija pāris švīkas mata resnumā. Necepos par to tik ļoti, taču vienalga dīvaini. Tāpēc pasūtīju no Ebay aizsargstiklus (tempered glass) priekšai un aizmugurei. Būtu bijis labi, ka jau no pirmās dienas būtu uzlicis. Priekšā ir uzlikta ļoti spēcīga plēve, ko viņi dēvē par ”Anti shatter film”. To, paskrablējot ar kaut ko asu no augšas, var noņemt un lietot normālu stikla ekrānu, kas neskrāpējas. Nost nonāk arī SONY logo, taču tas man pilnīgi vienalga. Pārējais? Ļoti minimālas atšķirības starp abiem ”kompaktajiem”. Nedaudz, uzlabots procesors, dzīvē atšķirību vismaz es nemanu. Frekvenci palielinājuši, drošvien tādēļ, lai nebūtu tas pats, kas vecajam (šajā gadījumā Z2). Ekrāna asums,… Read more »

    hm
    17.02.2015 13:53
    Reply to  Kārlis

    sieva vienmēr jānopērk jaunākā un labākā no labākajām?

    gundars
    22.01.2015 15:48

    Vēlējos jautāt par Z3 Compact mātesplati, cik esmu “gūglējis” diezgan daudz komentāru par to, ka ir atteikusies mātes plate un telefons vairs nav darba kārtībā, kuram pēc 3 nedēļām, kuram pēc 2 mēnešiem. Vai būtu droši, neskatoties uz pārējām pozitīvajām lietām, iegādāties šo tālruni?

    :)
    23.01.2015 13:34
    Reply to  gundars

    lietoju kopš oktobra zini ka vēl diviem tāds modelis visiem ok darbojas

    LOOK
    26.02.2015 10:22

    Aprakstā ir piemirsta (vispār nepieminēta) līdz šim nebijuša audio “fīča”. Proti sākot no Z3 un Z3c modeļiem var atskaņot Hi-rez audio failus un dzelži papildināti ar DSEE HX (Z2 arī atskaņo hi-rez, bet dzelži tādi nepilnīgi). Grozi kā gribi bet audio jomā Sony visus pagaidām pārspēj ar atrāvienu. Šī ir būtiskākā atšķirība no Z1c un Z2!!!
    p.s. runā ka Z4 Music modelī būs S-Master pastiprinātājs.

    KKTK
    26.02.2015 10:35
    Reply to  LOOK

    Da labi :) Audio jāklausās ar atbilstošu tehniku nevis ar trubu.
    Jakas pie kompja pieslēdzams DAC + jēdzīgs pastiprinātājs maksās tik cik tās Sony Z3, ja nu kāds domā trubu pirkt lau mūziku klausītos :D

    LOOK
    26.02.2015 11:15
    Reply to  KKTK

    Varam saskatīt līdzīgu situāciju ar foto. Bildēt vajadzētu ar “spoguleni”, nevis telefonu, bet dzīvē viss ir tieši otrādi. Tāpēc es izvēlētos, lai vismaz šīs divas lietas būtu pieņemamā līmenī. Šis faktors arī nosaka kāpēc “ķīnietis” manās acīs ir neinteresants.

    Jānis Čubars
    13.04.2015 18:05

    Telefons ir ļoti jaudīgs un arī simpātisks. Tomēr man pēc trīs dienu lietošanas, pēkšņi, bez neviena kritiena, ieplīsa aizmugurējais vāciņš. Mistika. Iegooglēju, un ārzemju forumos daudzi bija saskārušies ar līdzīgu problēmu…

    Sandis Stankus
    23.05.2015 10:29

    Nebija slikts. NEBIJA! Taču uzkārās pēc pusotra mēneša laimīgas kopdzīves un basta! Sākumā nogļukoja tā, ka uz ekrāna sastinga tajā brīdī tur esošais un nereaģēja uz neko, ieskaitot izslēgšanas pogu. Pēc kāda laika nosēdās baterija, tad pieslēdzu pie lādētāja, ieslēdzās, taču pēc pāris stundām palika melns un nejūtīgs kā akmens :). Pats nedzīvoju LV, telefonu man nopirka un no LV atveda draugi, sazvanīju veikalu, lai uzzinātu, kā ar garantiju, ir iespēja kaut ko darīt, tur kaut ko muld par garantijas servisu Lietuvā, trakoti ilgu laiku problēmu cēloņa meklēšanai, īsi sakot – futbols, skaidrs, ka atbraucot mēnesi atvaļinājumā uz LV es telefonu no garantijas nesagaidīšu. Manā mītnes zemē pazīstami leiši krāmējas ar telefoniem, var arī šo to salabot, ja vajag, iepriecināja, ka pēc viņu infas Sony gļuko regulāri. Atmetu ar roku un iebāzu tālākā plauktā. Bet šajā pusotrā mēnesī, cik nu sanāca, neko daudz jau nesanāca, aizņemtība darbā neļauj īpaši urķēties telefonā, telefoniņš sliktu iespaidu neatstāja. Biški dīvaini skan sarunu partnera balss, taču tā laikam nodeva ūdensizturībai. Video labs, fotokamera priekš savas cenu kategorijas norm. Internetā fiksi, ātri. Taču otrreiz Sony nepirkšu. Krievu rulete sanāk, nogļukos – nenogļukos. Nopirku Nokia Lumia 930 un alles!

    Reklāma
    Neliels, žiperīgs viedtālrunis ar labu akumulatora darbības laiku un plašu savienojumu klāstu. Tādam ir jābūt viedtālrunim!Sony Xperia Z3 Compact apskats