Web Analytics
More
    Reklāma

    Huawei P8lite apskats

    Lielisks "mini" modelis, kas saņēmis flagmaņa iespējas, izskatu un daļēji arī kameru, bet cena ir daudz pievilcīgāka par Sony filozofijas mazajiem viedtālruņiem Z1 Comapact un Z3 Compact.

    Jaunākie raksti

    Huawei pa īstam spējuši atrast sevi tikai pēdējos radītajos flagmaņos, piemēram, Huawei Ascend Mate7. Tas bija viens velna aparāts par tikpat šaušalīgu sākuma cenu, toties Huawei spēja vienā viedtālrunī aptvert visu, ko bija spējuši atzīt par labu esam konkurentu viedierīcēs. Nelielas šaubas par ražotāju atkal uzjundīja ar Honor 4X, bet Huawei P8lite tomēr ir daudz tuvāks flagmanim P8, nevis ražotāja lētajiem modeļiem, kas ir viena no patīkamākajām viedtālruņa niansēm.

    Interesanti, ka P8lite fiziskā izskata un saskarnes ziņā ir ļoti tuvs P8 modelim, kas tik bieži vis negadās flagmaņu un to „lite” vai “mini” versiju dzīvēs. Abi viedtālruņi, pat blakus nolikti, izskatās gandrīz identiski. No priekšpuses tos atšķir dažādais sensoru izvietojums virs ekrāna un, ja ieskatās, arī ekrāna izmērs (5.2 collas P8 pret 5.0 collām P8lite).

    Tās pašas līdzības, pat varētu teikt, ka identiskums, turpinās P8lite saskarnē. Pat labi ieskatoties nevar atrast neko tādu, kas būtu P8 flagmanī, bet būtu gājis secen P8lite modelim. Abus viedtālruņus pamatā atšķir ekrāna izšķirtspēja, akumulatora ietilpība, nedaudz atšķiras kameras. Pat iepakojumi abiem rada gabaliem ir ļoti līdzīgi. P8 ir divas reizes dārgāks, bet starpība noteikti nav dubulta, kā to patīk veidot konkurentiem – Samsung un HTC.

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 5.0.2 Lollipop ar Emotion 3.1 saskarni
    • Ekrāns: IPS LCD, 5.0 collas, 720 x 1280, ap 294 ppi, skrambudrošs ekrāns
    • Procesors: HiSilicon Kirin 620, astoņi 1.2 GHz Cortex-A53 kodoli, Mali-450MP4 video apakšsistēma
    • RAM: 2.0 GB
    • Atmiņa: 16 GB, microSD līdz 128 GB (izmanto SIM2 slotu)
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi Hotspot, Bluetooth 4.0 (A2DP, LE), 4G, NFC
    • Kameras: 13 megapikseļi, 4160 x 3120, HDR, divkrāsu LED. 1080p ar 30 fps video. 5.0 megapikseļu priekšējā kamera
    • FM radio: ir
    • GPS: ar A-GPS, GLONASS
    • Papildus: e-kompass, divas SIM kartes vai viena SIM un microSD karte, aktīvais trokšņu slāpēšanas mikrofons
    • Izmēri un svars: 143 x 70.6 x 7.7 mm, 131 g
    • Akumulators: lietotāja nenomaināms Li-Ion 2200 mAh
    • Krāsas: melna, balta, zelta/šampanieša
    • Cena: sākot no 210 eiro interneta veikalos, 229 – 249 pie operatoriem

    Izskats un uzbūve

    Patīkami, ka pamatīgi piedomāts pie P8lite iepakojuma. Droši vien tas būtu dēvējams par vienu no labākajiem iepakojumiem, kas pēdējos mēnešos redzēts, kā arī tas ir labākais telefonu „lite” kategorijas iepakojums. Klāt pievienotie aksesuāri nav nekas vērā ņemams – diezgan viduvējas austiņas, 1A sienas uzlādes ierīce un datu kabelis. Varēja būt švakāks iepakojums un labāks saturs – feinākas austiņas vai kas tāds.

    Huawei arī šoreiz ir gatavs pacīnīties par pircēja uzmanību ar vairākiem foršiem risinājumiem un pieklājīgu materiālu izvēli. Tā gan būs visai smaga cīņa, jo vismaz Eiropā Huawei netiek uzskatīts par kvalitatīvu viedtālruņu ražotāju un būs jāpaiet vēl kādam laikam, pirms sāksim uz šo ražotāju nopietni skatīties. Bet šobrīd atjautīgie jau var izbaudīt salīdzinoši zemās Huawei viedtālruņu cenas, turklāt pavisam atjautīgie nedaudz nogaida, līdz jau tā labā cena kļūst vēl patīkamāka.

    Huawei P8lite izmēri un formas būtu dēvējamas par salīdzinoši mazām – viedtālrunis ne ar ko dikti neizlec uz kopējā konkurentu fona. Drīzāk ierasts, ka ražotāji spiež budžeta klases viedtālruņus arvien lielākus, nepalielinot ekrānu izšķirtspējas. Izmantotie materiāli nav kliedzošās krāsās, tos nepapildina pirkstu nospiedumu lasītājs vai kāda cita ārišķība.

    Dažreiz novērots, ka SIM karšu atvilktnītes ir nedaudz neprecīzas, nedaudz citā krāsā, tās draņķīgi atveras, bet ne Huawei P8lite gadījumā. Tiešām nākas nedaudz pabrīnīties par ražotāja spēju tik īsā laikā „savākties”, lai konkurētu ar citiem ražotājiem un ierādītu vietu pārējiem „lite/mini” modeļiem. Te gan jānorāda, ka šogad neviens īstens „lite/mini” kategorijas konkurents vēl nav redzēts – nav ne S6 mini, ne M9 lite, nekā.

    Interesanti, ka no lietotāja skatupunkta izdevies astoņu kodolu HiSilicon Kirin 620 procesors. Tas būtu gandrīz saucams par ideāli vēsu, procesors nekad nekļuva nepatīkami karsts. Tātad arī par to ir padomāts.

    Huawei P8 lite 016

    Huawei P8lite 5.0 collu, 720p ekrāns būtu aprakstāms kā virs viduvējā savā nosacītajā budžeta klasē. 720p izšķirtspēja labi izskatās 4.5 līdz 4.7 collās, 5.0 collās to uzskatu par ciešamu, bet ne ideālu. Meizu par tādu pašu vai zemāku cenu piedāvās augstvērtīgākus ekrānus.

    Kopumā nākas atzīt, ka pat man ir milzīgs pārsteigums par viedtālruni. Huawei P8lite uzbūvē nav pieļauta neviena atkāpe un te būtu ko pamācīties daudziem citiem lielajiem ražotājiem. P8lite nosaukums runā pats par sevi, te nav ko meklēt pirkstu nospiedumu lasītājus vai bezvadu uzlādes iespējas. Vērtēju, ka P8lite perfekti atbilst saprātīgai „lite” modeļa definīcijai, gaidas atbilst iegūtajam.

    Akumulators un veiktspēja

    Huawei patīk nedaudz aizrauties ar dažnedažādām enerģijas taupīšanas iespējām. Huawei P8lite tādas pavisam ir trīs – Ultra, Viedā un Parastā. Turklāt lietotājs pats var ieslēgt vai atslēgt pieļaujamās fonā skrejošās lietotnes. Darbiņš pielāgošanā ieguldāms ne pa jokam, bet pat man nākas atzīt, ka gribētos, lai ražotājs uzspiestu savu redzējumu par enerģijas taupīšanu un lietotājam nāktos tikai ar žestu izvēlēt Ultra taupību vai samērīgu veiktspēju.

    Huawei P8lite ir lietotāja nenomaināms Li-Ion 2200 mAh akumulators, kas varētu atbilst konkurentu piedāvājumam. Huawei P8lite nodrošinās aptuveni 7 stundas filmu skatīšanos vai nedaudz virs 9 stundām tīmekļa pārskatīšanu ar vienu uzlādi.

    HiSilicon Kirin 620 astoņu 1.2 GHz Cortex-A53 kodolu procesors ar Mali-450MP4 video apakšsistēmu aptuveni atbilst, piemēram, Mediatek MT6753 procesoram, kam arī ir astoņi Cortex-A53 kodoli ar 1.3 GHz frekvenci.

    Kopumā P8lite uzrāda visai patīkamu darbību. Nevaru apgalvot, ka Android 5.0.2 Lollipop ar Emotion 3.1 saskarni un HiSilicon Kirin 620 procesora spējām sadarbojas ideāli, varētu vēlēties vai nu atvieglotu saskarnes versiju vai arī jaudīgāku procesoru. Šī pati saskarnes versija lielajā brālī P8 darbojās patīkamāk.

    Saskarne un lietotnes

    Emotion 3.1 saskarne ir pirmā Huawei saskarnes versija, kas sedz Android 5.0 Lollipop. Huawei P8lite Android 5.0.2 Lollipop vizuāli noformēts ar Emotion 3.1 saskarni. Interesanti, ka nekur saskarnē nav manāma Android Lollipop un Material Design ietekme. Arī Emotion 3.1 iztiek bez atsevišķas sadaļas, kurā būtu apkopotas aplikācijas. Emotion 3.1 ļauj veidot ikonu mapes, turklāt tajās var izvietot pamatīgu ikonu skaitu – mapes iekšienē varēs pašķirt nākamo lapas skatu, kurā ir izvietotas nākamās ikonas.Ikonu līdzība ar iOS ir grūti noslēpjama.

    Huawei P8lite scr 013 Huawei P8lite scr 014 Huawei P8lite scr 016 Huawei P8lite scr 019 Huawei P8lite scr 020 Huawei P8lite scr 018

    Huawei iepriekš ar Emotion saskarņu versijām Huawei taustījās, līdz beidzot 3.1 versijā nonācis pie jēdzīgiem risinājumiem, kas necenšas katrā solī nokaitināt lietotāju. Var, protams, diskutēt par dažādiem sistēmas tīrīšanas rīkiem, par taupības režīmu klāstu, par ikonu līdzību iOS, bet kopumā uzskatu, ka beidzot Emotion saskarne ir nobriedusi un lietojama. Huawei nekādi nespēj atteikties no teju iknedēļas Emotion saskarnes jaunināšanas.

    P8lite par labu runā brīvās RAM atmiņas apjoms 1.3 GB apmērā. Konkurentiem no 2 GB parasti pāri paliek 500 MB vai varbūt ap 1 GB, bet nekādā gadījumā ne divas brīvas trešdaļas. Huawei gan ir uzstādījis visvisādus lukturīšus un citu savu mazītiņo lieko programmatūru, kas ne visiem būs pieņemama. Švakāk veicās ar iebūvētās atmiņas apjoma sataupīšanu. Kā var redzēt, no 16 GB brīvi palikuši vien 7.5 GB. Viedtālrunis spēj atpazīt pārāk ēdelīgas fona aplikācijas un pavaicāt lietotājam, ko ar konkrēto aplikāciju darīt. Pieejams arī aplikāciju „baltais saraksts” – par tajā iekļautajām aplikācijām Huawei P8lite enerģijas taupītājs neliksies ne zinis.

    Kameras darbība

    Huawei P8lite kameras darbība var iepriecināt un var arī pamatīgi pievilt, kas nav īsti pieņemami. Lielākās problēmas rada tieši ļoti spilgta saule kadrā, kas daļēji mijas ar ēnām. It kā jau nekas neierasts, bet P8lite tajā mirklī pats slēdz iekšā kaut kādu maigu HDR vai ko tamlīdzīgu, attiecīgi debesis ir nedabīgas un parādās visādi citi automātisko HDR režīmu nesmukumi. Pieejama manuāla HDR aktivizēšana un tad fotogrāfijas ir nedaudz tīkamākas.

    Interesanti, ka mērenos izgaismojuma apstākļos, kad kadrā nav debesis, P8lite kamera strādā ne sliktāk kā flagmaņa P8 kamera. Tām arī ir līdzvērtīgas matricas, bet P8 var lepoties arī ar optisko attēla stabilizāciju.

    Huawei P8lite foto 017 Huawei P8lite foto 018 Huawei P8lite foto 020 Huawei P8lite foto 003

    Huawei P8lite arī kamerai pieejama Lumia Refocus alternatīva, kas uzņem vairākus kadrus ar dažādiem fokusiem, pēcāk fokusu vari attēlā izvēlēties pats. Lai arī Huawei P8lite autofokuss nav dēvējams par ļoti veiklu, tomēr tas patiks makro fotogrāfijas cienītājiem – nofokusēt var vien pāris centimetrus no objekta. Visai interesants izdevies sliktāka apgaismojuma apstākļos automātiskais attēla izveides process – Huawei P8lite kameras lietotne palūdz paturēt viedtālruni maksimāli nekustīgi, bet nevar saprast, kas tajā laikā īsti notiek. Bet iegūtais attēls ļoti vājā apgaismojumā ir varbūt pat pārāks pār LG G4 iegūto identiskos apstākļos.

    Kopumā vērtēju, ka Huawei P8lite kameras darbība vērtējama kā laba un „lite” modelim – pat tuvu izcilai. Viennozīmīgi Huawei P8lite var sacensties ar P8 kameras darbību, protams, iztrūks pāris nianses, bet tās tiešām ir nianses. Statiski objekti sliktā izgaismojumā ir P8lite jājamzirdziņš, ar ko viedtālrunis var pārspēt pat divas reizes dārgāku viedtālruņu kameras.

    Konkurence

    210 eiro cena Huawei P8lite nostāda vienā līmenī ar Microsoft Lumia 640 XL (190 eiro), Motorola Moto G otro paaudzi (190 eiro), Just5 Blaster (190 eiro), Sony D2533 Xperia C3 (ap 230 eiro). Uzskatu, ka no piedāvātā Huawei P8lite ir ļoti spējīgs konkurents ar 2 GB RAM, labu 13 megapikseļu kameru, pieklājīgu uzbūvi un pietiekami veiklu procesoru.

    P8lite šajā ziņā pretī var stāties tikai Just5 Blaster un arī tad ir jāmeklē Just5 Blaster 2 ar Android Lollipop operētājsistēmu. Motorola G otrā paaudze un Sony Xperia C3 saņēmuši vien 1 GB RAM, kas mūsdienās var būt par maz. Microsoft Lumia 640 XL ir izmēros paliels Windows Phone modelis ar 13 megapikseļu kameru un it kā Carl Zeiss objektīvu, bet nekāda baigā konča no Carl Zeiss objektīva ārā nenāk. Drīzāk tieši pretēji…

    Huawei P8 lite 017

    Kopsavilkums

    Huawei P8lite uzskatu par vienīgo īsteno „lite” viedtālruņu versiju. P8lite varētu piepulcēties arī Sony Xperia Z1 Compact un Z3 Compact, bet tie sava slavas zenīta laikā bija pamatīgi dārgi modeļi. P8lite no pilnizmēra P8 atšķiras minimāli, vismaz lietotājam pirmajā acu uzmetienā būs gandrīz neiespējami no priekšpuses atšķirt abus Huawei modeļus. Saskarne un iespējas arī ir gandrīz identiskas.

    Protams, ieskatoties varam atrast nianses – Huawei P8lite apjož plastmasas sudrabota josla, aizmugures vāks ir no plastmasas, bet materiāli ir kvalitatīvi un ļoti precīzi savienoti.

    Huawei P8 lite 020

    Huawei Emotion saskarne ir nobriedusi un šobrīd pat izlepušais es būtu to gatavs lietot ikdienā. Saskarne neuzmācas ar muļķībām, tā ir funkcionāla un atturīga. Ekrāntapetes un ikonas ir stilīgas, tāpat simpātiska ir augšējā rīku un paziņojumu josla. P8lite gadījumā saskarnei bija nelāgs niķis ik pa laikam ieķerties, kas netika novērots ar P8 saskarni.

    Savai cenu kategorijai salīdzinoši izcili darbojās P8lite kamera. Īpaši vēlētos izcelt kameras darbību slikto gaismas apstākļos, kur tā pārspēj pat LG G4 kameru. P8lite kameras lietotne palūdz turēt viedtālruni nekustīgi, tajā laikā lietotne spēj padarīt attēlu apskaužami asu, ar precīzām krāsām un minimāliem trokšņu līmeņiem.

    Pie mums nopērkamie konkurenti šajā cenā neko nespēj P8lite padarīt – tie ir mazāki, švakāki, ne tik kvalitatīvi, ar vājākām kamerām. Pat pie operatoriem P8lite cena ir saprotamos apmēros.

    Huawei P8 lite cenas Latvijas Interneta veikalos

    Lielisks "mini" modelis, kas saņēmis flagmaņa iespējas, izskatu un daļēji arī kameru, bet cena ir daudz pievilcīgāka par Sony filozofijas mazajiem viedtālruņiem Z1 Comapact un Z3 Compact.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    7
    Displejs
    7
    Kamera
    7
    Veiktspēja
    6
    Programmatūra
    7
    Baterija
    6
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    39 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Skats
    06.08.2015 15:42

    “Viens velna aparāts”???
    Paldies par apskatu, bet velns kā destruktīva un postoša būtne te nu nekādu ieguldījumu nav devis :)

    Kristaps Pūtelis
    07.08.2015 10:20
    Reply to  Skats

    Ak, kristietības grammar natzi! :D

    wyr
    10.12.2016 13:25
    Reply to  Skats

    labāk tad būtu teikuši – vella

    gatis
    06.08.2015 21:13

    5 collas mini kautka neizskatas ka mini

    Kaspars
    06.08.2015 21:48
    Reply to  gatis

    vispār jau tas ir minimums uz kura jau var arī kaut ko padarīt.

    Maddex93
    10.10.2015 15:11
    Reply to  Kaspars

    Kaspar, Tev pašam jāmāca angļu valoda, jo lite un mini ir 2 pavisam dažādi vārdi.

    Ksspars Lccis
    06.08.2015 23:38
    Reply to  gatis

    jāmācās angļu valoda. Light nenozīmē Mini.

    imants
    07.08.2015 11:28
    Reply to  Ksspars Lccis

    Vispār jau lite…

    Ksspars Lccis
    07.08.2015 11:50
    Reply to  imants

    pofig :D doma jau nemainās… Lite nav mini – tas nav mazāks, bet atvieglotāks – no materiāliem un funkcijām

    07.08.2015 11:55
    Reply to  Ksspars Lccis

    Tas ir viss viens. Lite/mini ir flagmaņa “mazā/atvieglotā” versija.

    Ksspars Lccis
    07.08.2015 15:49

    nu p8 gadījumā tikai lite – samsungs parasti taisa ne tikai atvieglotu, bet arī mazāku – tālab, nebūs īsti korekti šajā gadījumā teikt, ka tas viss ir viens :)

    Maddex93
    10.10.2015 15:13
    Reply to  Ksspars Lccis

    Tev pašam jāmācās angļu valoda, jo tie ir 2 pilnīgi atšķirīgi vārdi un nozīmes.

    es
    07.08.2015 19:38

    Bija interesanti palasīt apskatu. Kur A.Ābols ir rakstījis pirms Kursora?

    KKTK
    07.08.2015 23:16
    Reply to  es

    Minu, ka līniju burtnīcā.

    gatis
    08.08.2015 08:47

    varetu uzstaisit apskatu par sony m4

    08.08.2015 21:03
    Reply to  gatis

    Ņemsim vērā šo vēlmi.

    Slikta stikla kvalitāte
    13.08.2015 11:50

    Mana pieredze ar šo tālruni ir diezgan bēdīga. Ekrāna kvalitāte ir maigi sakot slikta. Pie pirmā nelielā trieciena (otrajā dienā) saplaisāja tā itkā es viņu būtu pret sienu triecis vairākas reizes.
    Daudzos apskatos saka kad esot gorilla glaz 3, bet ražotājs nemin vispār nekādu informāciju.
    Mans viedoklis kad ekrāns nav tiešām gorilla glaz 3 jo plīst kā paraksts stikls. Uz doto mirkli zinu kad daudzi mēģina uzzināt cik maksā remonts, bet tas nav iespējams jo ražotājs vēl nenodrošina ar jauniem stikliem. Var iegādāties ebay, bet tur par kvalitāti nevar vispār neko zināt.
    Kā man uz doto mirkli ziņoja tad ja tikai ekrānu mainīt tad būtu ap 50 EUR, bet ja komplekts nāks ar visu displeju tad ap 150 EUR. Nu tad diez vai vērts remontēt jo saremontējot nav garantija kad atkal neizšķīst stikliņš pie mazākā trieciena.

    Slikta stikla kvalitāte
    18.08.2015 20:19

    Tomēr ekrāna izmaksas ir prātīgākas nekā man no sākuma piedāvāja.
    http://www.mttc.lv/Huawei/P8-lite.html
    Latvijā 85 EUR
    Lietuvā 77 EUR

    Ksspars Lccis
    18.08.2015 21:08

    a kurš Tev teica, ka Gorillas stikls ir triecienizturīgs? Tā jēga (cietums) ir pret skrāpēšanos. Jo cietāks materāls, jo trauslāks, tā tak reāla fizika…

    visi pēc tam saka “neliels trieciens”…

    edgku
    25.08.2015 11:31
    Reply to  Ksspars Lccis

    “In lab tests, Gorilla Glass (..) withstood such drops up to 2X better than competitive glass designs.” Gorilla glass uzsver tieši triecienizturību.

    eheh
    10.12.2016 13:29

    jā, man vienam paziņam abiem Huawei stikls saplīsa.

    Džūlija Apine
    15.10.2017 11:32

    Man šis telefons ir divus gadus. Ir kritis pa kāpnēm, uz bruģa katru dienu no rokām vai galda. Uz telefona maliņām ir džas švīkas, bet ekrānam pilnībā nekas nav noticis.

    Līga
    09.09.2015 16:15

    Ar interesi lasu Jūsu atsauksmes!
    Kurš telefons būtu labāks Huawei P8 lite vai Meizu m2 note? Abi man ir sveši.

    09.09.2015 19:31
    Reply to  Līga

    Mazliet tehniski pārāks (lielāks displejs un baterija) ir Meizu m2 note. Tā kā abām ierīcēm būtiski atšķiras saskarnes dizains, tad labāk aiziet uz kādu veikalu un abus apskatīt darbībā. Beigās jau paliks izvēle par labu kādam izmēram vai saskarnes dizainam.

    Kursorā drīzumā būs lasāms Meizu m2 note apskats. Ja pirkums “nedeg”, var mazliet paciesties un pagaidīt mūsu verdiktu.

    Līga
    10.09.2015 10:45

    Liels paldies par atbildi!
    Tur jau tā lieta, ka pirkums pat ļoti “deg” :) un Liepājas veikalos Meizu m2 note vēl neesmu atradusi, laikam jāpasūta, un ne visi pārdevēji ir tik kompetenti, lai pastāstītu tehniskās atšķirības. Tāpēc vēlreiz “paldies” par jūsu darbu!
    Varbūt ir vēl kāds modelis, kuru ieteiksiet (liels displejs, labi tehniskie parametri un galvenais summā apmēram līdz 250 eiro). Un vai pareizi sapratu, ka Meizu m2 note nav 4G internets?

    10.09.2015 10:52
    Reply to  Līga

    Ne gluži. Meizu m2 note ir LTE (4G) atbalsts, taču tas neatbalsta visas Latvijas operatoru izmantotās frekvences un var gadīties situācijas, ka ārpus pilsētām mums nebūs 4G sakaru.

    Līga
    10.09.2015 11:05

    Jā, tas nav labi, jo dzīvoju tieši ārpus pilsētas …

    Diāna
    12.09.2015 14:08

    Iesakiet kurš telefons būtu labāks Huawei P8 Lite vai Samsung galaxy J5 ? Un vai varētu izveidot uz Samsung galaxy J5 apskatu?

    13.09.2015 11:20
    Reply to  Diāna

    Abi telefoni tehniskā ziņā ir ļoti līdzīgi. Ātri uzmetot aci, redzu, ka Samsung ierīcei ir tikai jūtami ietilpīgāks akumulators. Tas gan automātiski nenozīmē, ka telefons darbosies krietni ilgāk nekā Huawei ierīce. Vislabāk būtu kādā veikalā abus telefonus paņemt rokā un paskatīties kura saskarne patīk labāk, jo tās abiem telefoniem ir diezgan atšķirīgas.

    Diāna
    13.09.2015 16:28

    Bet kādu ieteiktu jūs izvēloties no šiem abiem. Vēletos tādu lai būtu akumulators uz visu dienu aktīvi čatojot un spēlejot.

    13.09.2015 21:05
    Reply to  Diāna

    Ja ilgs baterijas laiks ir būtisks aspekts, tad šoreiz labāka izvēle būs Samsung Galaxy J5. Tā vismaz šķiet lūkojoties uz ierīces tehniskajiem parametriem. Praksē gan Samsung ierīce nav testēta un diemžēl nevaru pateikt kā būs dzīvē.

    Samy
    11.01.2016 14:23

    Vēlos padalīties ar kādu problēmu saistībā ar šo tālruni, kuru neatrisināja arī servisa centrā – apmainīja pret citu tel., bet notiek tas pats… Tātad.. Kaut arī tel. atmiņa ne tuvu nav pilna, rakstot ik pa laikam pazūd tastatūra, tās vietā parādās uzraksts: Memory less than 5% keyboard hidden. Pieskaroties telefonam, tastatūra parādās, kad raksta, atkal pazūd – un tā lēkā. Tas ir ļoti kaitinoši, it sevišķi, ja kaut ko ātri vajag uzrakstīt. Šāda problēma bija gan pirmajam telefonam, gan šim, ko apmainīja. Iegūglēju – izrādās tā ir arī citiem šī telefona lietotājiem, bet ko darīt nav ne jausmas… Lūk, saite, kur par to rakstīts: https://community.gethuawei.com/devices/p8_lite/f/52/t/2721
    Varbūt kādam ir zināms, kā šādu lietu atrisināt? Šeit jāpiemin, ka pirmajam telefonam pirmo reizi pārdzina visu programmatūru, bet nekas nemainījās, tad apmainīja pret citu tel., kas dara tāpat…

    PurvaVelns
    11.01.2016 15:30
    Reply to  Samy

    un ar ko var aiz*irst pilnu atmiņu? kuru atmiņu – rom vai ram?

    Samy
    12.01.2016 16:33
    Reply to  PurvaVelns

    Nekas vairāk kā tikai neliels uzraksts, kad pazūd tastatūra: Memory less than 5% keyboard hidden.

    Andris
    17.11.2016 19:04

    Vai būs gaidāms arī P9 lite apskats?

    17.11.2016 19:46
    Reply to  Andris

    Būtu interese izlasīt šī telefona apskatu? It kā jau vairs īsti nav pirmā svaiguma telefons, bet cik zinu, tad savā cenā labs pirkums.

    Lapsinieks
    17.11.2016 20:48

    vecīt, savā ziņā labāks pirkums ir pie lmt mateS pa 299!!! rubļiem. kaut kāds cenu krēšs vai misteiks… ir gan tikai balc palicis…

    bet ja par 9Lite – jāsaka godīgi: gandrīz tas pac, viss drusku švakāks, bet baigo šķirbu nejūt (man draudzenei tāds) te interesantiem drīzāk derētu tāds īsais apraksts, nevis palags ar kārtējo emui copy/paste.

    Brutto
    26.02.2017 14:05

    Pēc šīs bildes spriežot, izskatās, ka metāla rāmis apkārt.comment image

    garaisezis
    08.08.2018 22:38

    tikko nopirku svaigu vel neatvērtu 2018. gads, augusts. Savajadzējās ko lētu un vienkāršu.

    Reklāma
    Lielisks "mini" modelis, kas saņēmis flagmaņa iespējas, izskatu un daļēji arī kameru, bet cena ir daudz pievilcīgāka par Sony filozofijas mazajiem viedtālruņiem Z1 Comapact un Z3 Compact.Huawei P8lite apskats