Web Analytics
More
    Reklāma

    Huawei P8 apskats

    Uzbūve, materiāli un ekrāns - lieliski. Nedaudz pieviļ kameras veikuma stabilitāte un pagaidām cena ir čuč par augstu.

    Jaunākie raksti

    Vieni teiks – eu nu cik var ar tiem nekvalitatīvajiem Huawei telefoniem krāmēties? Labā ziņa ir tāda, ka Huawei ir gandrīz uzskatāms par čempionu, ražotājs ir sapratis, ka ar kārtējo draņķa Android telefonu nekur tālu tikt nav iespējams, tāpēc pieņemts lēmums spiesties augsto plauktu viedtālruņu flagmaņu rindās.

    Citi svētsvinīgi nopūtīsies – Kursors ir beidzot saņēmies Huawei P8 apskatam. Jā, esam! Urrā! Centīšos pāris vārdos ietērpt moderna un kvalitatīva viedtālruņa labākās un sliktākās īpašības.

    Faktiski Huawei P8 ir Huawei Ascend P7 sekotājs, vien ražotājam kaut kur pa ceļam pazudis „Ascend” no nosaukuma, bet, iespējams, tas darīts ar nolūku, jo P8 pat izskata ziņā ir patālu no Ascend P7. Ascend P7 saņēma nedaudz novecojušas arhitektūras procesoru, bet iemānīts gandrīz labākais tehnisko nianšu sortiments.

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 5.0.2 Lollipop ar Emotion 3.1 saskarni
    • Ekrāns: IPS-NEO LCD, 5.2 collas, 1080 x 1920, ap 424 ppi, skrambudrošs Corning Gorilla Glass 3 ekrāns
    • Procesors: HiSilicon Kirin 930, četri 1.5 GHz Cortex-A53 kodoli un četri 2.0 GHz Cortex-A53 kodoli, Mali-T628 MP4 video apakšsistēma
    • RAM: 3.0 GB
    • Atmiņa: 16 GB, microSD līdz 128 GB (izmanto SIM2 slotu)
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Wi-Fi Hotspot, Bluetooth 4.1 (A2DP, LE), 4G, NFC
    • Kameras: 13 megapikseļi, RBGW sensors, 4160 x 3120, HDR, optiskā attēla stabilizācija. 1080p ar 30 fps video. 8.0 megapikseļu priekšējā kamera
    • FM radio: ir, ar RDS
    • GPS: ar A-GPS, GLONASS
    • Papildus: e-kompass, divas SIM kartes vai viena SIM un microSD karte, aktīvais trokšņu slāpēšanas mikrofons
    • Izmēri un svars: 144.9 x 72.1 x 6.4 mm, 144 g
    • Akumulators: lietotāja nenomaināms Li-Po 2680 mAh
    • Krāsas: titāna, zelta/šampanieša
    • Cena: sākot no 450 eiro interneta veikalos, 480 pie operatoriem

    Huawei P8 012

    Izskats un uzbūve

    Tā izskatās, ka Huawei ir gatavs cīnīties augstvērtīgu uzbūves materiālu ringā ar tur jau esošiem ražotājiem, kam nākas iet tālāk un nedaudz pamāžoties ar koka un ādas izmantošanu viedtālruņu noformējumā. Tā gan būs visai smaga cīņa, jo vismaz Eiropā Huawei netiek uzskatīts par kvalitatīvu viedtālruņu ražotāju un būs jāpaiet vēl kādam laikam, pirms sāksim uz šo ražotāju nopietni skatīties. Bet šobrīd atjautīgie jau var izbaudīt salīdzinoši zemās Huawei viedtālruņu cenas (tas gan nav īsti attiecināma uz P8 cenu), turklāt pavisam atjautīgie nedaudz nogaida, līdz jau tā labā cena kļūst vēl patīkamāka.

    Huawei pat ir piedomājis pie P8 iepakojuma. Droši vien tas būtu dēvējams par vienu no labākajiem un trakākajiem iepakojumiem, kas pēdējos mēnešos redzēts. Vēl trakāks bija tikai Apple Watch kastes salīdzinošais izmērs un izmantotie materiāli. Tas, protams, ir patīkami, bet tad nodomāju, ka iepakojuma uzdevums ir pasargāt ierīci transportēšanas laikā, turklāt pievienotie aksesuāri nav nekas TĀDS – diezgan viduvējas austiņas, 1A sienas uzlādes ierīce un datu kabelis.

    Huawei P8 izmēri un formas būtu dēvējamas par vidējo aritmētisko – viedtālrunis ne ar ko dikti neizlec uz kopējā konkurentu fona, izmantotie materiāli nav kliedzošās krāsās, to nepapildina pirkstu nospiedumu lasītājs vai kāda cita ārišķība. Varētu mēģināt piekasīties aizmugures vāka augšdaļas nepārāk simpātiskajam ielaidumam, kas veidots no Corning Gorilla Glass 3, un zem tās slēpjas visas bezvadu savienojumu antenas. Un man īsti nepatīk tik sīkas ekrāna bloķēšanas pogas, bet pie visa var pierast.

    Dažreiz novērots, ka SIM karšu atvilktnītes ir nedaudz neprecīzas, nedaudz citā krāsā, tās draņķīgi atveras, bet ne Huawei P8 gadījumā. Tiešām nākas nedaudz pabrīnīties par ražotāja spēju tik īsā laikā „savākties”, lai konkurētu ar citiem flagmaņiem.

    Pie reizes piebildīšu, ka no lietotāja skatupunkta izdevies arī HiSilicon Kirin procesors. Tas nav ideāli vēss, bet karst reti un, ja arī procesoram gadās uzkarst, tas tikpat ātri atdziest. Bet tas nekad nekļuva nepatīkami karsts. Tātad arī par to ir padomāts.

    Kopumā jāatzīst, ka pat man ir milzīgs pārsteigums par viedtālruni. Huawei P8 uzbūvē nav pieļauta neviena atkāpe un te būtu ko pamācīties daudziem citiem lielajiem ražotājiem. Varētu, protams, vēlēties kādu ekstru pirkstu nospiedumu lasītāja, ūdens noturības vai bezvadu uzlādes izpausmē, bet bez tā visa var pavisam labi iztikt.

    Ekrāns

    Mūsdienās kādu pārsteigt ar 5.2 collu, 1080 x 1920 izšķirtspēju (ap 424 ppi) un skrambu drošu Corning Gorilla Glass 3 ekrāna pārsegu ir visai pagrūti. Huawei P8 no tehnoloģiju apcirkņiem izvilcis IPS-NEO LCD tehnoloģiju, kas atšķiras no IPS tehnoloģijas ar uzlabotiem skatu leņķiem. Jāatzīst, ka tie tiešām ir iespaidīgi, bet dažreiz komentāros lasīts, ka izcili skatu leņķi neļauj tramvajā sēžot lūkoties uz kailu meiču fotogrāfijām vai citu vizuāli saturīgu izklaides saturu.

    Huawei P8 guļ man priekšā uz galda blakus LG G4 (jā, jā, būs arī G4 apskats! Pacietību!) un vismaz uz aci šķiet, ka Huawei P8 ekrāna sānu malas ir plānākas par LG G4 apmalēm. Te gan jānorāda, ka LG savā flagmanī izvēlējies uzstādīt augstākas izšķirtspējas ekrānu, tāpēc milimetru platākas apmales būtu piedodamas.

    Huawei P8 017

    LG G4 rosināja arī izvest testu ar ekrāna atsaucību, ritinot cauri ļoti garai mājaslapai. LG G4 bija niķis vienā mirklī pavilkšanu reģistrēt kā nospiedienu, par ko internetā tika saņemti pamatīgi nopēlumi. Par laimi Huawei P8 ir pilnīgi imūns pret LG ekrāna nespējām.

    Kopumā vērtēju Huawei P8 ekrānu kā labāko, ko mums var sniegt līdz šim redzēti viedtālruņi. Varētu vēlēties nedaudz augstāku kontrasta līmeni, kad Huawei P8 tiek lietots saules gaismā, kā arī tiešā saulē Huawei P8 ekrāna izgaismojums atduras pret savu maksimumu.

    Akumulators un veiktspēja

    Huawei P8 ir lietotāja nenomaināms Li-Po 2680 mAh akumulators, kas diezgan jūtami iepaliek aiz konkurentu 3000 mAh un ietilpīgākiem akumulatoriem. Tomēr Huawei P8 nodrošinās aptuveni 8 stundas filmu skatīšanos vai nedaudz virs 12 stundām tīmekļa pārskatīšanu ar vienu uzlādi. Kaut kas jau ir jāziedo izmēru vārdā…

    Huawei patīk aizrauties ar dažnedažādām enerģijas taupīšanas iespējām. Huawei P8 tāds pavisam ir trīs – Ultra, Viedā un Parastā. Turklāt lietotājs pats var ieslēgt vai atslēgt pieļaujamās fonā skrejošās lietotnes. Darbiņš pielāgošanās ieguldāms ne pa jokam, bet pat man nākas atzīt, ka gribētos, lai ražotājs uzspiestu savu redzējumu par enerģijas taupīšanu un lietotājam nāktos tikai ar žestu izvēlēt Ultra taupību vai samērīgu veiktspēju.

    HiSilicon Kirin 930 procesoram ir četri taupīgi 1.5 GHz Cortex-A53 kodoli un četri veiktspējīgi 2.0 GHz Cortex-A57 kodoli kopā ar Mali-T628 MP4 video apakšsistēmu un 3 GB RAM. Vismaz „uz papīra” šāds piedāvājums ir identisks MediaTek un Qualcomm alternatīvām, tomēr Mali-T628 MP4 video apakšsistēma ir nedaudz vājāka par konkurentu piedāvājumu flagmaņiem. Tieši tāpēc procesora kodolu sintēstiskā veiktspēja tur līdzi konkurentu piedāvājumam, bet, tikko mērījumi tiek veikti arī video apstrādei, tā uzreiz Huawei P8 rādītāji krīt pamatīgi zemu.

    Kopumā vērtēju, ka Huawei P8 ir vidējais aritmētiskais – jaudīgāki procesori, piemēram, Snapdragon 810 lielākas ietilpības akumulatoru izēdīs tikpat ātri kā Huawei P8 savējo.

    Saskarne un lietotnes

    Huawei P8 Android 5.0.2 Lollipop vizuāli noformēts ar Emotion 3.1 saskarni. Emotion 3.1 saskarne ir pirmā Huawei saskarnes versija, kas sedz Android 5.0 Lollipop. Emotion 3.1 iztiek bez atsevišķas sadaļas, kurā būtu apkopotas aplikācijas. Ikonu līdzība ar iOS ir grūti noslēpjama. Emotion 3.1 ļauj veidot ikonu mapes, turklāt tajās var izvietot pamatīgu ikonu skaitu – mapes iekšienē varēs pašķirt nākamo lapas skatu, kurā ir izvietotas nākamās ikonas.

    Interesanti, ka nekur saskarnē nav manāma Android Lollipop un Material Design ietekme.

    Huawei P8 scr 011 Huawei P8 scr 029 Huawei P8 scr 002

    Huawei P8 scr 032 Huawei P8 scr 030 Huawei P8 scr 033

    Diezgan unikāla ir viedtālruņa spēja atpazīt pārāk ēdelīgas fona aplikācijas un pavaicāt lietotājam, ko ar konkrēto aplikāciju darīt. Pieejams arī aplikāciju „baltais saraksts” – par tajā iekļautajām aplikācijām Huawei P8 enerģijas taupītājs neliksies ne zinis.

    Ar iepriekšējām Emotion saskarņu versijām Huawei taustījās, līdz beidzot 3.1 versijā nonācis pie jēdzīgiem risinājumiem, kas necenšas katrā solī nokaitināt lietotāju. Var, protams, diskutēt par dažādiem sistēmas tīrīšanas rīkiem, par taupības režīmu klāstu, par ikonu līdzību iOS, bet kopumā uzskatu, ka beidzot Emotion saskarne ir nobriedusi un lietojama. Huawei nekādi nespēj atteikties no teju iknedēļas Emotion saskarnes jaunināšanas.

    Huawei P8 scr 008 Huawei P8 scr 007 Huawei P8 scr 009

    Ar lietotnēm viss ir labākajā kārtībā – Huawei gan ir uzstādījis visvisādus lukturīšus un citu savu mazītiņo lieko programmatūru, tomēr nekas cits netiek lietotājam uzspiests. Šai izvēlei par labu runā brīvās RAM atmiņas apjoms 1.9 GB apmērā. Konkurentiem no 3 GB parasti pāri paliek 1 GB vai varbūt 1.2 GB, bet nekādā gadījumā ne divas brīvas trešdaļas.

    Čābīgāk veicās ar iebūvētās atmiņas apjoma sataupīšanu. Kā var redzēt, no 16 GB brīvi palikuši vien 4.8 GB, bet vēl ap 800 MB veltīti manis uzņemtām fotogrāfijām un video. Tātad atiestatīts un pilnībā atjaunināts Huawei P8 piedāvās aptuveni 5.6 brīvus GB. Pamaz…

    Fotogrāfijas

    Huawei P8 fotogrāfijas var gadīties pavisam dažādas, kas nav īsti pieņemami. Lielākās problēmas rada tieši ļoti spilgta saules gaisma, kas mijas ar ēnām. It kā jau nekas neierasts, bet Huawei P8 tajā mirklī pats slēdz iekšā kaut kādu maigu HDR vai ko tādu, attiecīgi debesis ir nedabīgas un parādās visādi citi automātisko HDR režīmu nesmukumi. Pieejama manuāla HDR aktivizēšana un tad fotogrāfijas ir nedaudz tīkamākas.

    Huawei P8 scr 006 Huawei P8 scr 005 Huawei P8 scr 004

    Ne tik agresīvā izgaismojumā Huawei P8 tīk ik pa laikam pārgaismot kadru, kas arī nav pārlieku patīkami. Interesanti, ka maksimālā 13 megapikseļu izšķirtspēja nāk kopā ar 4:3 attēla malu attiecību, kas ir visai neierasts risinājums. 4:3 malu attiecība nozīmēs vien to, ka visa bilde neielien viedtālruņa 16:9 ekrānā.

    Huawei P8 kamerai pieejama Lumia Refocus alternatīva, kas uzņem vairākus kadrus ar dažādiem fokusiem, pēcāk fokusu vari attēlā izvēlēties pats. Huawei P8 kamera piedāvā unikālas iebūvētās iespējas tumsā izzīmēt automašīnu ugunis vai ar lukturīti izvilkt fotogrāfijā simbolu, varbūt par kādu zilbi.

    Lai arī Huawei P8 autofokuss nekur nesteidzas, tomēr tas patiks makro fotogrāfijas cienītājiem – nofokusēt var vien pāris centimetrus no objekta. Visai interesants izdevies sliktāka apgaismojuma apstākļos automātiskais attēla izveides process – Huawei P8 kameras lietotne palūdz paturēt viedtālruni maksimāli nekustīgi, bet nevar saprast, kas tajā laikā īsti notiek. Bet iegūtais attēls ļoti vājā apgaismojumā ir pārāks pār LG G4 iegūto identiskos apstākļos dažas sekundes pēcāk (skatīt pulksteņus un balto pušķi nedaudz augstāk redzamajos attēlos).

    Kopumā no Huawei P8 kameras biju gaidījis paredzamāku gala rezultātu. Dažas fotogrāfijas ir labas, pat izcilas, kamēr dažas ir pārgaismotas un gandrīz nelietojamas. Arī vārdā neatšifrētā maigā HDR iejaukšanās bez lietotāja ziņas varēja nebūt.

    Konkurenti

    Huawei P8 ar 450 eiro cenu latiņu nav ne lēts, ne arī pārlieku dārgs flagmanis. Huawei P8 pie mums nonācis laikā, kad vecie flagmaņi ir jau cenas nometuši, bet jaunie vēl tikai gaidāmi rudenī un agrā ziemā.

    Kā jau ierasts, visiem konkurentiem vietu ierāda LG G3 ar 300 eiro cenu, tiesa, par to iegūsi vien parasto LG G3 versiju ar 2 GB RAM un 16 GB atmiņu, bet tāpat tai būs augstākas 1440 x 2560 izšķirtspējas ekrāns un fantastiska kameras darbība. 32 GB un 3 GB RAM versija maksā ap 350 eiro.

    Sony Xperia Z3 maksā ap 410 eiro un uzreiz piedāvā 3 GB RAM, superīgu kameras darbību un ūdensdrošību. Daudzi saka, ka plastmasas apmaļu Xperia Z3 nekam neder un Z2 tad jau ir jēdzīgāka izvēle, bet tas lai paliek viņu ziņā.

    Te nāk arī ziņa pārdomām – Samsung Galaxy S6 cena interneta bodēs noslīdējusi līdz 520 eiro par 32 GB versiju ar 1440 x 2560 izšķirtspējas ekrānu un 3 GB RAM.

    Huawei P8 006

    Gala vārds

    Huawei P8 ir pasvaigs viedtālrunis, kas tika izziņots vien šī gada aprīlī, bet tā cena vēl nav paspējusi nokristies, lai P8 spētu saprātīgi sacensties ar konkurentiem. Ja var paļauties uz vēsturiskiem notikumiem ar Huawei Ascend P7, tad sagaidāms, ka aptuveni 6…8 mēnešu vecumā Huawei P8 sasniegs atbilstošas cenas apmērus. Tātad tas varētu būt ap Ziemassvētkiem. Jāsaka godīgi, par 450 eiro Huawei P8 neiegādātos, jo konkurentu cenas ir nedaudz patīkamākas. Par prasīto cenu varētu vēlēties augstvērtīgāku iepakojuma saturu – kādas feinākas austiņas vai ko tādu…

    Ja gadījumā fotokamera saņemas, tā veido patīkamas bildes, tomēr kopumā Huawei P8 nedaudz pieklibo aiz citiem konkurentiem. Uzskatu, ka līdzvērtīgi neveicās arī HTC One M9, kaut gan tiek runāts, ka One M9 tika pie programmatūras jauninājuma, kas nedaudz uzlaboja kameras darbību. No šādas cenas flagmaņa gribētos redzēt arī 4K video ierakstu, kas gan drīzāk ir izrādīšanās, nevis reāli izmantojama iespēja.

    Patika, ka Huawei spējis savākt lietotāja saskarni. Tā gan vēl arvien ir pārlieku traki pielāgojama, tomēr pielāgojumu iespējas var ignorēt. Ekrāntapetes un ikonas ir stilīgas, tāpat simpātiska ir augšējā rīku un paziņojumu josla.

    Huawei varētu saukt par Android viedtālruņu ražotāju, kas ātri sapratis kvalitatīvas telefonu uzbūves nepieciešamību. Vēl tikai burtiski pāris gadus atpakaļ Huawei asociējās ar drausmīgiem plastmasas klučiem par nebūt ne zemāko cenu.

    Pagaidām, līdz viedtālruņa cena sasniedz saprātīgus līmeņus un tad nav nekādu iebildumu pret P8 iegādi. Diemžēl ar Galaxy S6 un Xperia Z3 skrieties Huawei P8 vēl nav gatavs, kaut gan tam nepiekritīs metāla uzbūves fani.

    Uzbūve, materiāli un ekrāns - lieliski. Nedaudz pieviļ kameras veikuma stabilitāte un pagaidām cena ir čuč par augstu.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    9
    Displejs
    8
    Kamera
    6
    Veiktspēja
    7
    Programmatūra
    8
    Baterija
    7
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    49 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    22.07.2015 11:33

    Šo konkrēto telefonu aptuveni mēnesi par ikdienas ierīci biju palietojis arī es pats, tāpēc daži novērojumi no manas puses. Kopumā telefons atstāj patiešām labi nostrādāta produkta iespaidu. Tam ir gaumīgs iepakojums, lieliski uzdizainēts un izstrādāts korpuss, kas man pat šķiet kvalitatīvāks (vismaz simetriskāks) par Samsung Galaxy S6. Tumši pelēkais/melnais modelis izskatās vienkārši dievīgi, bet diemžēl nav oficiāli piedāvāts Latvijas tirgū (cik nopratu, tas ir 64 GB modelis). Huawei ādas maciņš arī izskatās un darbojas labi un telefonu padara ne tikai aizsargātāku pret triecieniem, bet arī piešķir kaut kādu papildus devu šarma. Ikdienas lietošanā telefons darbojās labi, taču saskarni nevaru nosaukt par 100% plūdenu. Nenovēroju pilnīgas uzkāršanās un izteikti daudz aplikāciju krešus, tomēr visu laiku bija sajūta, ka kaut kas tajā saskarnē nav līdz galam nostrādāts. Bet ja nav lietotas plūdenas ierīces, tad šī nebūs tik būtiska problēma, jo kā jau minēju – telefons ir stabils. Jāsaka, ka diezgan regulārie sistēmas atjauninājumi telefona darbību uzlabo un tas patiešām priecē. Saskarnes dizains ir gaumes jautājums, bet ja mums ir paticis iOS dizains (un pats iPhone nav lietots), tad patiks arī Huawei veidotā saskarne. Tur daudzas lietas ir nostrādātas gaumīgi, kas par to, ka dizaineri tās aizņēmušās no iOS. Mani vienīgi izbesīja, ka… Read more »

    Frants
    22.07.2015 16:45

    Ascend Mate 7 joprojām ir augstvērtīgāks produkts par daudziem Top zīmoliem, gaidām jauno Mate un neaizmirstam par Huawei Nexus !

    Svetlana
    27.07.2015 14:35

    :-)Paldies Kursoram !Esmu lasījusi un pārlasījusi apskatu,komentārus un telefonā visu atradusi ,tik ar to bildēšanu tumsā nesaprotu,bet neesmu īsti pieķērusies klāt,viss aizies,darīt vajag:-)Huawei man patīk,kā jauns ir vēl P6,tagad P8:-)uz laiciņu varu apstāties:-).Kristap ,jautājums ne pa tēmai,bet:-)kāpēc jums ne visai simpatizē Tele2?Hm…varbūt man palikt pie Bites,vēl varu šodien pārdomāt un palikt Bite,jo aplikācijas bez maksas,sakari labi.Bet Tele2 laukos arī ir zona,pat laikam labàka,kā Bitei !

    27.07.2015 15:13
    Reply to  Svetlana

    Prieks, ka mūsu darbs ir noderējis! Kas attiecas uz Tele2, tad principā man nav ne siltu, ne aukstu jūtu ne pret vienu operatoru, taču es raugos kā šie uzņēmumi darbojas. Tele2 gadījumā viņi sevi saliela preses relīzēs, bet praksē pakalpojumu kvalitāte ir izteikti sliktāka. Ar laiku šāda izrunāšanās sāk kaitināt un rodas vēlme par to pastāstīt arī maniem lasītājiem. Bet kopumā visiem operatoriem ir kaut kādi trūkumi un arī pozitīvās puses, viss nav ne balts, ne melns.

    Svetlana
    27.07.2015 16:58

    Paldies par atbildi!Izlemt man pašai:-)!Lasīšu Kursoriņu,man šeit ir interesanti!Un izbaudīšu P8:-)Ja,ko nesapratīšu ,pajautāšu Jums.Jauku dienu:-)

    Jānis V
    22.07.2015 13:00

    P8 tā pat kā P7, ik pa laikam novērojamas problēmas ar saskarni. Mēdz nedaudz uzkārties. Kas ātri vien sāk tracināt. Iespējams, ka pārāk bieži viņa tiek atjaunināta, nenostrādāta līdz galam.

    22.07.2015 13:38
    Reply to  Jānis V

    Sanāca ar P8 padarboties nedēļu, pašā sākumā bija viens UI jauninājums, bet raustīšanos vai sasalšanu gan nenovēroju.

    Ksspars Lccis
    22.07.2015 13:04

    a) kamera defoltā nāk ar 16:9 ko var nomainīt uz 4:3. saprotu, ka gribi, lai bilde ir pa visu ekrānu, bet matricas izmērs ta ir 4:3… kālab izvēlēties apgraizītu bildi? Mazāk NAV vairāk…
    b) par kameru nevaru īsti piekrist, bet skatoties apskatus, man drīzāk gribas domāt, ka kaut kas nav īsti filodofiski kārtībā ar fotografēšanu kā tādu. Es teiktu tā – ja tu zini ko gribi, tad bildes sanāk perfektas. Bet tā ar jebkuru fotoaparātu, pat krutāko spoguleni. Nakts režīma darbība ir ļoti vienkārša – kamera pie iso 100 vienkārši tur vaļā diafragmu. Rezultāts ir pārsteidzošs pat pilnīgā tumsā. exif datos var redzēt – ekspozīcijas laiks var sasniegt par 30 sekundes.
    c) būtu labi bijis pieminēt, ka visas tās programmas, kuras vajadzīgas, bet kuras netiek iedarbinātas no saskarsmes var nobāzt “paslēptajā režīmā”. Tā var būtiski samazināt ekrānu un mapju skaitu.
    d) pieminēšanas vērta būtu arī inteleģentā slēgšanās starp savu wifi un mob datiem automātiski. Tipa – atnāc mājās un wifi pats ieslēdzas.

    22.07.2015 13:10
    Reply to  Ksspars Lccis

    Jā, tā viedā pārslēgšanās starp tīkliem ir diezgan noderīga lieta. Esmu to redzējis vēl kaut kuram telefonam, bet nepieminu kuram tieši.

    Tu jau otro reizi piemini to paslēpto režīmu. Kur tu tādu atradi?

    Ksspars Lccis
    22.07.2015 13:17

    ahahaha :D metodom nauchnova tika :D divi pirksti pa pamata ekrānu attālinot pirkstus un voila! Offisa ikona, piemēram, nafig tak nav vajadzīga uz ekrāna, tāpat visi mightytext, snapseed un vēl lērums programmu.

    22.07.2015 13:21
    Reply to  Ksspars Lccis

    OK, paldies. Patestēšu, kad dabūšu atpakaļ telefonu. Tu atslēdzi to “Knuckle Sense”? Mani jau pa pirmo vakaru izbesīja, ka neprecīzi nosaka kas ir mans pirksts un kas ir pirksta locītava.

    Ksspars Lccis
    22.07.2015 13:36

    nez… man vēl ne reizi nav sanācis nejauši knuklēt…

    22.07.2015 13:36
    Reply to  Ksspars Lccis

    Te es gribētu norādīt tādas pāris interesantas nianses, kas man gāja pie sirds iekš Galaxy S6 – visām funkcijām ir pamācības, turklāt tās ir neuzbāzīgas un atrodamas.

    Diemžēl to nevar teikt par Huawei – pamācību pop-api ik pa mirklim uznirst, bet tie ir štruntīgi. Par ikonu slēpšanu nekādas info nebija.

    Tiesa, Wifi aktivizēšana pēc vietas gan bija, tā pat 1x lepojās ar sevi – ķipa re kā es te esmu smuki aktivzējies.

    svimart
    23.07.2015 11:09

    Paga vai tad jebkuram telfonam nav tā ka viņš prioritāti uzskata wifi, kad pieejams ….?

    Ksspars Lccis
    23.07.2015 12:08
    Reply to  svimart

    ja Tev abi ieslēgti tad jā. Te stāsts par to, ka mājās tu lieto wifi un kad izej ārā no mājas wifi islēdzas. un otrādi. Fiška tajā, ka vazājoties riņķī bez ieslēgta wifi tiek taupīta baterija.

    22.07.2015 13:43
    Reply to  Ksspars Lccis

    Kamera defaultā tik tiešām nāk 16:9, bet max izšķirtspēja tiek iegūta pie 4:3.

    Par kameras darbību saku, ka tā vidēji statistiski ir pieņemama un pat laba, bet ir šaubu ēna pār kameras vienmērīgi labu sniegumu. Gadās feini izgaismoti kadri, bet gadās arī totāli pārgaismoti.

    Plus man derdzas automātiska HDR lietošana. Papētīju bildes sīkāk, tiešām daudzas ir HDR, kaut arī nebiju HDR aktivizējis. Nokarenās rozā puķes (attēla nr. 010) pret mājas sienu un debesīm ir HDR, kaut tas bija izslēgts. Labajā kadra malā ir viens zariņš ar ghost efektu, značit bija vējš un vairāki HDR kadri.

    Ksspars Lccis
    22.07.2015 14:08
    Reply to  Artis Abols

    vai tik nebūsi ko saspaidījis… izskatīju simtiem bilžu, pat lielā vējā fotografētas un nekur neatradu spoku efektu… iesaku papētīt exif datus – tur ir norādīts – ir vai nav hdr režīms.

    Krišjānis G
    22.07.2015 14:57
    Reply to  Ksspars Lccis

    Izstāsti, lūdzu, nezinātājam – kas ir exif dati un kur tādi ir pieejami? Vai tie ir pieejami telefonā, uzspiežot uz ‘settings’ vai ‘properties’, vai tā ir vēl kāda cita, sarežģītāk pieejama informācija, kas pieejama ar īpašām programmām (aplikācijām) vai vēl labāk – aplūkojot bildes no datora?!

    Ksspars Lccis
    22.07.2015 15:14
    Reply to  Krišjānis G

    ar Gūgli ni ni? Fotogrāfija ir fails, failam ir properties. Tur – details, un viss smalki aprakstīts. Fokusa att, iso, diafragma, laiks utt. Zinošs cilvēks gan šīs lietas +/- precīzi redz arī bez šiem datiem. Bet tas viss ir bezjēdzīgi, ja bildes tiek aplūkotas tikai tālrunī.

    Jānis
    22.07.2015 18:54
    Reply to  Ksspars Lccis

    Fotogrāfs atradies Ibio !!! :D:D

    Ksspars Lccis
    23.07.2015 12:09
    Reply to  Jānis

    interesanti – kas tu esi “baigais”… klaviatūras drebinātājs? stroukers?

    Ksspars Lccis
    23.07.2015 17:31
    Reply to  Artis Abols

    pilnīgi visiem telefoniem max izšķirtspēja tiek iegūta no 4:3; neesmu dzirdējis, ka kāds ražotu 16:9 sensorus. Vai es esmu ko palaidis garām?

    bet par to hdr Tu mani ieinteresēji, bet sliecos domāt, ka tā nav – jo tad arī cilvēkiem būtu spoki :D es neesmu pārliecināts, ka telefonos taisa hdr uzņemot mehāniski trīs kadrus – baidos, ka tas notiek softiski. jo tad uz ielas, pie jūras vispār nevarētu neko nofotografēt… vari uzmest oriģinālus uz failiem? labprāt papētītu…

    es
    22.07.2015 17:36

    Huawei Mate 7 un jo sevišķi šim P8 ir vienkāši izcils dizains. P7 gan tāds nebija. Vecais superplānais P6 arī izcili. Gaidām jauno Mate. Pārējie ražotāji, izņemot Iphone, nestāv līdzās šajā ziņā.

    draugss
    22.07.2015 23:52

    paldies par apskatu.Pie proča info ieviesusies klūda tas izmanto tikai a53 kodolus nevis a57 .Tāpēc arī tādi benčmārki -bet tas nav galvenais.Pie konkurentiem var minēt arī lg g4 ,kaas ir vēl lētāks par galaxy s6 .Noteikti gaidīšu arī tā apskatu.

    23.07.2015 08:37
    Reply to  draugss

    Paldies par norādi, jā, visi ir A53.

    LG G4 apskats top, tas ir tuvāko dienu jautājums.

    Jautājums
    24.07.2015 21:42

    To google search herņu ir iespējams novākt?

    25.07.2015 14:31
    Reply to  Jautājums

    Jā, ja pareizi atceros. Tā ir novācama jau kopš ja nemaldos Android 4.4 laikiem, bet varbūt pat vēl agrāk.

    Ksspars Lccis
    26.07.2015 11:12
    Reply to  Artis Abols

    Nu mļin… Visi vidžeti ir novācami jau kopš pašas pirmās androida versijas

    28.07.2015 12:15
    Reply to  Ksspars Lccis

    Mļin, visi vidžeti, bet ne Google search bar. Manuprāt vēl 4.3 versijā tas bija nenovācams. Custom launcheri gan search bāru ļauj neizmantot jau mūžību.

    Sameklēju, novākt meklēšanas joslu var kopš Ice Cream Sandwich laikiem.

    Ksspars Lccis
    28.07.2015 14:37
    Reply to  Artis Abols

    nav taisība… žēl ka izmetu ārā – vismaz samungiem to var novākkt kopš Gingerbreda laikiem.

    JānisL
    06.08.2015 14:34

    Lietoju P8 Lite jau mēnesi. Esmu ļoti apmierināts ar šo telefonu.

    meitene
    20.08.2015 20:42

    Meitene

    meitene
    20.08.2015 20:45

    Es tomēr izlasot šo apskatu un nopērkot telefonu biju ļoti vīlusies. Pirms tam lietoju Samsung S4 un man ļoti patika, diemžēl S4 radās problēmas ar sakariem un varu izmantot tikai kā planšeti šo telefonu :) Bet nu šis ir 3 klases zemāks un par to vajadzēja brīdināt….:(

    20.08.2015 21:44
    Reply to  meitene

    Kas tieši nepatika?

    Ksspars Lccis
    21.08.2015 08:37

    nu Kristap, b***, kāpēc nepabrīdināji?

    Purvavelns
    17.09.2015 17:00

    ok, beidzot saņēmos – tā kā (pieņemu) ik pa laikam šo kāds palasa: ielabojiet par fīču, kas ir apslēpta: pilnīgi visas lietotnes iespējams noslēpt – un pūristiem būs viena darbavirsma pilnīgi tukša – var atstāt tikai zvanīšanas pogu :D vai pat to noslēpt. Medžik trik iz – uz sākumekrāna pavelkam divus pirkstus prom vienu no otra un tur saķeksējam visu, ko gribam noslēpt. Manuprāt, pietiekami unikāla fīča, lai par to apgaismotu esošos un potenciālos tālruņa īpašniekus. Sleptajā režīmā visas aplikācijas sarindotas alfabēta secībā – izkārtojumu gan nevar mainīt, toties aizmirsti par visiem tiem folderiem, kuros jāstūķē visa gūgles hui*a.

    17.09.2015 17:51
    Reply to  Purvavelns

    Tu labāk pastāsti kā atslēgt to besīgo UI fīču, kas ikonām mēģina uzminēt fona krāsu. Bieži vien tas neizdodas un rezultāts kož acīs.

    Purvavelns
    17.09.2015 18:07

    diez vai tas ir relevanti… ikonas vismaz ir visas smuki – es vnk atradu glītāko motīvu – gandrīz melns fons un ikonas klasiskā stilā. tā īpaši piesieties nav kur… comment image

    17.09.2015 18:32
    Reply to  Purvavelns

    Šoreiz nav runa par to vai tas ir relevanti Tev. Man nepatīk nenostrādātas fīčas un cerēju, ka zini kā to atslēgt. Es biju atradis tikai sarežģītu veidu ar rootošanu un sistēmas failu dzēšanu.

    Purvavelns
    17.09.2015 19:07

    viena lieta ir ka Tev kaut kas nepatīk, otra – izlaist no apskata svarīgu niansi.

    17.09.2015 22:38
    Reply to  Purvavelns

    Tev šī funkcija šķiet svarīga, bet man tai nav gandrīz nekādas nozīmes un vērtības. Ticu, ka citi domā savādāk, tāpēc paldies, ka pats komentāros padalījies ar padomu!

    Purvavelns
    18.09.2015 06:57

    oponēšu – visos apskatos par saskarsnēm, kur nav atsevišķās programmu pogas, jūs abi to uzsverat – ka ekrāns piestūķēts, ka mapes jātaisa lai kaut cik noturētu ekrānu normāli nepārbāztu utt. tas tā – mana observācija…

    Purvavelns
    17.09.2015 18:08

    mani drīzāk besī plikajā androīdā, ka katra ikona ir savas formas – diezgan mesīgs rezultāts brīžiem

    oxeed
    06.10.2015 11:24

    Kā šim telefonam ir ar GPS? Vai labi tur signālu, ātri notiek savienošana? Nav problēmas ar Waze ?

    Purvavelns
    06.10.2015 12:02
    Reply to  oxeed

    problēmas ir tikai mediatk procesoriem. šim viss ir vislabākajā kārtībā.

    oxeed
    06.10.2015 12:17
    Reply to  Purvavelns

    Jautājums vēl par bateriju.
    Vai tiešām no 0 līdz 100% lādēt vajag 3.5 stundu?
    2 pilnas dienas ar pilnu bateriju var lietot telefonu, ja ir tikai zvani un sms?

    Purvavelns
    06.10.2015 12:35
    Reply to  oxeed

    nezinu – neesmu rēķinājjis, jo lādēju pa nakti. Ja tikai sms un zvani – uzliek supertaupīšanas režīmu – tad pieejami tikai sms un zvani – mēģināju eksperimenta kārtībā – trešajā dienā apnika, baterija bija pusē.

    iveta
    01.12.2017 21:27

    ko darīt? man ir huawei p8,nospiežot pogu kamera nevaru apskatit foto,nav vairs kreisā apakšējā sturītī tā ka varu nospiest un apskatities bildes,bet tur ir tukšs rimbulītis ar kautkādu mazu aplīti un lokveida līniju

    Reklāma
    Uzbūve, materiāli un ekrāns - lieliski. Nedaudz pieviļ kameras veikuma stabilitāte un pagaidām cena ir čuč par augstu.Huawei P8 apskats