Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung Galaxy S4 Mini GT-I9195 apskats

    Mazs, pietiekami spējīgs, bet padārgs - kā jau visi "mini" neatkarīgi no ražotāja.

    Jaunākie raksti

    Teorētiski viedtālruņu Mini modeļi ir ražotāju flagmaņu iemiesojums mazākā izmērā, nezaudējot lielāko daļu funkcionalitātes. Praktiski tā ne vienmēr notiek, var pat teikt, ka tā nenotiek, jo Mini modeļi dzīvo paši savu neatkarīgu dzīvi, tos ar flagmaņiem saista vien vārds. Šajā ziņā Mini drīzāk piederētos saukt par Lite.

    Samsung Galaxy S4 Mini GT-I9195

    Nevar arī apgalvot, ka Samsung Galaxy S4 Mini būtu pārsteigums šajā ziņā. To ar Samsung Galaxy S4 lielo brāli saista izskats un nosaukums. Pārējais viss ir tik attāls, ka jāņem talkā pamatīga iztēle, lai spētu abus viedtālruņus kaut kā saistīt.

    Jaunajā Galaxy S4 ģimenē ir vairāki locekļi – Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy S4 Mini, Samsung Galaxy S4 Active un Samsung Galaxy S4 Zoom. Arī šī ģimene ir tik daudzveidīga, ka turpmāko apskatu balstīšu vairāk uz salīdzināšanu ar iepriekš apskatīto HTC One mini, kas spēs labāk ilustrēt Samsung Galaxy S4 Mini spējas un nespējas.

    Samsung Galaxy S4 Mini GT-I9195

    Tehniskā specifikācija:

    • Android 4.2.2 (Jelly Bean) operētājsistēma
    • Qualcomm MSM8930 Snapdragon 400 čipkopa, divkodolu 1.7 GHz Krait, Adreno 305 grafiskā sistēma
    • Super AMOLED ekrāns, 4.3 collas, 540 x 960 (~256 ppi), Corning Gorilla Glass 2
    • RAM 1.5 GB, iekšējā atmiņa 8 GB, microSD līdz 64 GB
    • Savienojumi Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, dual-band, DLNA, Wi-Fi Direct, Wi-Fi hotspot, Bluetooth 4.0, IR ports
    • 4G LTE tīkls un NFC tikai GT-I9195 modelim
    • 8 MP kamera, 3264 x 2448 punkti, LED zibspuldze, autofokuss, HDR, panorāma. 1.9 MP priekšējā kamera
    • Video uzņemšana 1080p ar 30 kadriem sekundē
    • Stereo FM radio ar RDS
    • GPS ar A-GPS un GLONASS
    • Izmēri 124.6 x 61.3 x 8.9 mm, svars 107 g
    • Pieejams melnā (Black mist) vai baltā (White frost) krāsā
    • Li-Ion 1900 mAh akumulators
    • Aptuvenā cena Ls 225

    Dizains un korpusa uzbūve

    Samsung Galaxy S4 Mini ir pilntiesīgs Samsung lolojums, ja runājam par korpusu. Galaxy S4 Mini ir tērpts tajā pašā spīdīgajā plastmasā ar sudraboto apmali pa perimetru, gluži kā daudzi jo daudzi citi Samsung modeļi. Galaxy S4 Mini aizmugures vāks spīd kā tikko no ūdens izvilktas zivs sāni un ir pat saucams par kaut ko tuvu spogulim. Vizuāli tas ir patīkami, bet risinājums ir diezgan slidens, kā arī aizmugures vāciņam ir tendence atrast pat vismazāko iespēju tikt saskrāpētam.

    Samsung Galaxy S4 Mini GT-I9195

    Viedtālruņa priekšpusi rotā fiziska Home poga zem ekrāna un sākotnēji skatam paslēptas Back un iestatījumu skārienpogas, kas iedegas tikai Galaxy S4 Mini lietošanas laikā. Galaxy S4 Mini augšdaļā novietota standarta 3.5 mm austiņu pieslēgvieta un divi nelieli, melni punkti – IR raidītājs un mikrofona atverīte aktīvai apkārtējās vides trokšņu novēršanai.

    Virs ekrāna atrodas nedaudz izcelts balss zvanu skaļrunis un tam blakus ir nepaslēpti sensori un kameras acs. Kreisajā sānā izvietots skaļumu regulēšanas taustiņš un labajā – ekrāna slēga taustiņš. Galaxy S4 Mini aizmugurē novietota galvenā kamera ar LED zibspuldzīti un neliela atvere skaļruņiem.

    Samsung Galaxy S4 Mini GT-I9195

    Labus vārdus pelnījis Samsung Galaxy S4 Mini ekrāns – košās Super AMOLED krāsas un 540 x 960 izšķirtspēja ir lielisks partneris ikdienas viedtālruņa lietošanai. Protams, ~256 ppi punktu blīvumu gribētos nedaudz augstāku un jāatzīmē, ka 4.3 collu ekrānā jau daudzi ražotāji iemāna 720p izšķirtspēju, kas izmēram vērtējama kā ideāli piemērota. Ekrānam izstādīta izcili strādājoša automātiskā apgaismojuma regulēšana, turklāt tās darbību arī var ietekmēt pats lietotājs, izvēloties papildus nedaudz tumšāku vai gaišāku ekrāna darbību.

    Protams, viss atrodas tur, kur tam būtu jābūt, bet vienmēr gribās redzēt kādu odziņu, kādu svaigu vēsmu vienkāršajos risinājumos, kas padarītu viedtālruni nedaudz atšķirīgu. Ja par kaut ko gribās pasūdzēties, tad tas ir skaļuma un ekrāna bloķēšanas taustiņu izvietojums tieši pretī viens otram. Gadās paregulēt skaņu atbloķēšanas laikā.

    Samsung Galaxy S4 Mini GT-I9195

    Nedaudz izbrīna nelielais Samsung Galaxy S4 Mini 107 g svars. Tik vieglu 4.3 collu (un arī 4.0 collu) viedtālruni, šķiet, iepriekš nebiju turējis rokā. Nelielais svars nav uzskatāms par mīnusu – labāk drusku vieglāks, nekā pamatīgi un nepatīkami smagāks.

    Kopumā Samsung Galaxy S4 Mini neradīja nekādas pretenzijas pret tā uzbūvi, jo noteikti dēvējams par kārtīgu viduvējību fizisko dotumu ziņā. Ekrāna izšķirtspēja nav izcila, toties par to saņemam spilgto un trakas krāsas attēlojošo Super AMOLED tehnoloģiju.

    Kameru darbība

    Samsung Galaxy S4 Mini aprīkots ar 8 megapikseļu kameru, kurai ir 3264 x 2448 punktu izšķirtspēja, kā arī LED zibspuldze un autofokuss. Interesanti, ka Galaxy S4 Mini saņēmis arī attēla stabilizāciju. Nav gan skaidrs kā šī attēla stabilizācija tiek realizēta un internets arī nenāk pretī ar skaidrojumiem.

    Samsung Galaxy S4 Mini GT-I9195

    Kameras iestatījumi regulējami divējādi – ejot iekšā kameras aplikācijas iestatījumos vai arī izmantojot ātros iestatījumus, kuri pat izskatās un funkcionē saprotamāk. Ātrajos iestatījumos redzamas atpazīstamas piktogrammas, bet padziļinātajos iestatījumos jāiztiek ar to, ko mums piedāvā ar izdomu apveltītie tulkotāji. Vai arī jāpārslēdzas uz angļu valodu, lai viss būtu skaidri saprotams.

    Samsung Galaxy S4 Mini GT-I9195

    Galvenā 8 megapikseļu kamera saņēmusi diezgan lietojamu HDR fotogrāfiju veidošanas iespēju, kā arī spējīgu panorāmas salīmēšanas funkciju. Kopumā kameras aplikācija vērtējama kā ērta un vienkārša, lietotājam pieejamas visas nepieciešamās iespējas un nekas nav atstāts novārtā.

    Video uzņemšanas laikā nav iespējams ieslēgt attēla stabilizāciju, kaut arī tas būtu ļoti vēlams tik vieglam viedtālrunim. To gan varēja izveidot un tad Samsung Galaxy S4 Mini kamera būtu ļoti konkurētspējīga, lai arī aprīkota ar „tikai” 8 megapikseļiem.

    Samsung Galaxy S4 Mini GT-I9195

    Samsung Galaxy S4 Mini aprīkots arī ar 1.9 megapikseļu priekšējo kameru, kas spēj uzņemt pat 720p video ar 60 kadriem sekundē, bet lielam priekam nav pamata, jo tomēr priekšas kamera veido ļoti plakanu attēlu ar mazu detalizāciju, kam arī tā ir domāta.

    Kopumā Samsung Galaxy S4 Mini fotokameras darbība ir vērā ņemama un tai īsti nav vājo punktu. Protams, sliktākos gaismas apstākļos visi viedtālruņi uzrāda švakas spējas un Galaxy S4 Mini nav izņēmums. Gadās, ka Galaxy S4 Mini sliktākā gaismā paziņo, ka fokuss uzstādīts, bet vēlāk, apskatot attēlus datorā, var konstatēt, ka zaļais fokusa kvadrātiņa ziņojums bijis melīgs un gluži trāpīts nav.

    Ātrdarbība un programmatūra

    Samsung Galaxy S4 Mini darbojas ar Android 4.2.2, kas uzskatāma par pietiekami aktuālu operētājsistēmas versiju. Samsung savu lolojumu Galaxy S4 Mini apaudzējuši ar TouchWiz saskarni, kā arī vairākām pašu un citu izstrādātām aplikācijām un logrīkiem. Nepamet sajūta, ka ražotājs ir drusku pārspīlējis ar iekļauto aplikāciju daudzumu, kaut gan kāds tās var uzskatīt par noderīgām.

    S4 mini scr 038 S4 mini scr 037 S4 mini scr 036

    S4 mini scr 023 S4 mini scr 015 S4 mini scr 016

    Galaxy S4 Mini slēgekrāna funkcionalitāte atbilst Samsung nospraustajām vadlīnijām līdz ar Android 4.2 versijas ienākšanu ražotāja viedtālruņos. Slēgekrāna atbloķēšanas vizualizācija nomainīta no ūdens viļņošanās uz saules atspīdumu, bet to var uzlikt atpakaļ. Slēgekrānā var pievienot logrīkus un iesākumā jau uzstādīts TripAdvisor, bet arī to var nomainīt katrs pat uz ko sev aktuālāku. Galaxy S4 Mini pieejami vairāki blakus esoši slēgekrāna skati, katrā var ievietot vienu logrīku.

    S4 mini scr 033 S4 mini scr 031 S4 mini scr 030

    S4 mini scr 041 S4 mini scr 040 S4 mini scr 029

    Visticamāk, savu izmēru un ekrāna izšķirtspējas dēļ nav saņemta vairāku logu izmantošanas iespēja vienā ekrānā, kā tas ir lielākajam Samsung Galaxy S4. Toties viss pārējais ir jau zināmais un ieturēts pēc labākajām Samsung paražām.

    Paziņojumu josla saņēmusi visus nepieciešamos paziņojumus, no turienes arī var kontrolēt viedtālruņa darbību. Samsung TouchWiz pievieno ārkārtīgi plašas ātrpiekļuves iespējas, kuru saraksts ir pielāgojams.

    Kopumā TouchWiz saskarne nav mainīta kopš Galaxy S4 laikiem, pazudušas dažas flagmaņa funkcijas (Air gestures un Air view), bet neuzskatu, ka tās ir kritiskas. Neesmu arī mainījis domas par Galaxy S4 Mini un citu Galaxy viedtālruņu iestatījumu sadaļas noformējumu, kas sadalīts vairākās cilnēs – grūti pierast un orientēties. TouchWiz ir plaši pielāgojama un Galaxy S4 Mini arī pietiekami ātras un atsaucīga, un tas ir viens no labākajiem ražotāja sasniegumiem, izstrādājot pašam savu Android saskarni.

    S4 mini scr 005 S4 mini scr 044 S4 mini scr 043

    Nav īsti skaidra Samsung vēlme uzspiest savu aplikāciju veikalu. Vismaz pie man pieejamajiem Wi-Fi pieslēgumiem Samsung aplikāciju veikals ļoti lēni lejupielādēja atjauninājumus un arī neizcēlās ar stabilu darbību. Nācās atjaunot piecas paša Samsung uzstādītās aplikācijas un tas aizņēma apmēram 20 minūtes. Samsung aplikācijas nav iespējams startēt, ja tās konstatē, ka pieejami atjauninājumi. Protams, Samsung arī uzspiež izveidot kontu viņu sistēmā, kas pēcāk cenšas dublēt Play veikala un pat ierīču atrašanas funkcijas.

    Samsung Galaxy S4 Mini nav absolūts jaudas standarts, bet savu darbu dara akurāti. Liels bonuss ir 1.5 GB operatīvā atmiņa, kas nav gluži flagmaņu 2 un pat 3 GB, bet, visticamāk, ka atmiņa būs gana visām ikdienas vajadzībām. Divu kodolu Snapdargon 400 procesors ar 1.7 GHz takts frekvenci nodrošina pilnvērtīgu viedtālruņa darbību un jāatzīst, nekādas papildus jaudas neprasās. Pārsteidza, ka atšķirībā no Samsung Galaxy S4 Active, Mini spēja darboties pietiekami plūdeni un neradīja diskomfortu šajā ziņā.

    Kopsavilkums

    Vismaz izskata ziņā Samsung Galaxy S4 Mini ir gandrīz ideāla Samsung Galaxy S4 kopija. Patīkami, ka Mini ir kompakts izmēros un nelielais svars arī varētu patikt jaunkundzēm, kuras lieto šo viedtālruni. Viedtālruņa uzbūve ir vērtējama kā laba, bet jāuzmanās no aizmugures vāka saskrāpēšanas.

    Jauda šim viedtālrunim ir atbilstoša un 1.5 GB operatīvā atmiņa ir kā punkts uz „i” – tā neapdraud flagmaņu 2 GB atmiņu un spēj nodrošināt visu ikdienā nepieciešamo atmiņas apjomu. Nedaudz ierobežojumus rada iebūvētā 8 GB atmiņa, bet tā ir paplašināma ar lētām microSD kartēm.

    Samsung Galaxy S4 Mini GT-I9195

    Neesmu liels krāsainās TouchWiz saskarnes fans, tāpēc varbūt uz to skatos ar zināmu skepsi. Atturīgais HTC noformējums man tīk labāk, bet Samsung saskarne viennozīmīgi ir plašāk pielāgojama. Galaxy S4 Mini spēja saskarni pietiekami veikli attēlot un te nevar neko sliktu teikt.
    Patīkami, ka viedtālruņos atgriežas IR porti, kurus var izmantot lietojot viedtālruni kā tālvadības pulti teju visam – sākot no TV un beidzot ar kondicionieri. Drusku nenostrādātas ir pults aplikācijas, bet jācer, ka drīzumā arī tās tiks sakārtotas. Galaxy S4 Mini GT-I9195 modelī ir arī NFC funkcionalitāte. Atšķirībā no lielā Galaxy S4, Mini modelim ir arī FM radio ar RDS.

    Kopumā man šis nelielais viedtālrunis patika, bet cenas latiņa uzstādīta par augstu, kā jau visu ražotāju „mini” modeļos.

    Samsung Galaxy S4 Mini GT-I9195

    Patika: faktiskā saskarnes ātrdarbība, plašais funkciju klāsts (IR, NFC tai skaitā), ērtais izmērs un svars

    Nepatika: cena, viegli saskrāpējamais aizmugures vāciņš

    Mazs, pietiekami spējīgs, bet padārgs - kā jau visi "mini" neatkarīgi no ražotāja.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    7
    Displejs
    7
    Kamera
    5
    Veiktspēja
    7
    Programmatūra
    6
    Baterija
    7
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    rico
    19.11.2014 20:28

    http://www.android.gs/update-galaxy-s4-mini-lte-black-i9195-to-android-4-4-2-kitkat-xxucne6/
    Atradu netā tādu iespēju kā uzlikt kitkat. Varbūt kāds ir mēģinājis un kāds ir rezultāts?

    Reklāma
    Mazs, pietiekami spējīgs, bet padārgs - kā jau visi "mini" neatkarīgi no ražotāja.Samsung Galaxy S4 Mini GT-I9195 apskats