Web Analytics
More
    Reklāma

    Patriot SUPERSONIC RAGE PRIME USB 3.2 Gen2 zibatmiņas apskats

    Jaunākie raksti

    Šoreiz apskatam saņemta visai ātra Patriot SUPERSONIC RAGE PRIME USB 3.2 Gen2 zibatmiņa, bet mēs vēl papētīsim, kā tieši šai zibatmiņai veicas ar ātrumu noturēšanu ilgākā datu kopēšanas sesijā, jo šis ir viens no moderno zibatmiņu klupšanas akmeņiem.

    Šajā zibatmiņā ir iekļauts jaunākais kontrolieris tirgū, lai nodrošinātu ātrāko datu pārsūtīšanas un rakstīšanas ātrumu, un tas ir aprīkots ar iebūvētu siltuma sensoru, lai uzraudzītu ierīces temperatūru, nodrošinot izcilu izturību un stabilitāti. Savietojams ar Windows 10/ 8/ 7/ Vista/ XP/ 2000, Linux 2.4 un jaunākām versijām, Mac OSX 10.6 un jaunākām versijām.

    Reklāma

    SUPERSONIC RAGE PRIME izmanto moderno kontrolieru priekšrocības un apvieno augstas kvalitātes zibatmiņu, kas ļauj diskam nodrošināt līdz pat 600 MB/s datu lasīšanas veiktspēju. Lietotāji, piemēram, video satura veidotāji, 2D grafiskie dizaineri un animācijas veidotāji, maksimāli izmantos tā ātro pārsūtīšanas ātrumu prezentācijām un darbam ar dizainu. Izmantojot uzlaboto lasīšanas ātrumu, disks var darboties arī kā neatkarīgs klēpjdatoru un galddatoru glābšanas disks.

    Tehniskā specifikācija

    • Ietilpība: 1 TB (atmiņa pieejama ar 250 GB, 500 GB un 1 TB ietilpību)
    • Savienojums: USB 3.2 Type-A (10 Gbps)
    • Izmēri: 1 cm x 2.1 cm x 5.3 cm (D x W x H)
    • Svars: 8 g
    • Cena: ap 50 eiro (250 GB), ap 90 eiro (500 GB) interneta veikalos. 1 TB versija Latvijā apskata tapšanas laikā maksā tuvu pie 200 eiro

    Izskats un uzbūve

    Patriot SUPERSONIC RAGE PRIME USB 3.2 Gen2 zibatmiņa ir visai vienkārša izskata USB zibatmiņa, tā veidota no plastmasas un ierīces izmēri ir ne pārāk lieli. Es pat teiktu, ka no šādas cenas ierīces biju gaidījis nedaudz precīzāku izgatavošanu, lai arī izmantotie materiāli šķiet atbilstoši.

    SUPERSONIC RAGE PRIME USB 3.2 Gen2 zibatmiņa ir izbīdāma, bet tas arī ir viss, ko var par šo ierīci pateikt. Te nav nekā diži unikāla.

    Katrā zibatmiņā ir iebūvēts LED indikators, kas lietotājiem ļauj vizuāli apstiprināt, kad dati tiek apstrādāti, un ir pilnībā saderīgs ar plug-and-play. Ierīcei ir augstas kvalitātes izturīgs korpuss, kas nodrošina papildu aizsardzību pret kritiena bojājumiem. SUPERSONIC RAGE PRIME USB 3.2 Gen 2 zibatmiņas diska ietilpība ir piedāvātā 3 variantos: 250 GB, 500 GB un 1 TB ar 5 gadu Patriot garantiju.

    Uzreiz pieminēšu, ka Patriot savai SUPERSONIC RAGE PRIME USB 3.2 Gen2 zibatmiņai nepiedāvā nekāda veida datu šifrēšanu – te nav iebūvētas dzelžu līmeņa šifrēšanas, kā arī Patriot nedod līdzi nekādu programmatūru, kas atbildētu par rezerves kopiju veidošanu vai datu sinhronizāciju. Ar programmatūras lietām ķēpa paliek pircēja ziņā. Piemēram, pie mums visai populārajai Samsung Portable SSD ārējo atmiņu sērijai (konkrētajā gadījumā T7 Touch) ir AES 256-bitu šifrēšana dzelžu līmenī un arī iebūvēts pirkstu nospiedumu nolasītājs ērtākai drošības mēru realizēšanai dzīvē. Par šiem priekiem gan nākas piemaksāt aptuveni dažus desmitus eiro.

    Veiktspējas testi un ātrumi

    Ātruma testiem izmantojam pieklājīgu galddatoru ar nepieciešamajām USB pieslēgvietām. Zemāk tabulā varam redzēt, ko tieši USB nosaukumu veidotāji mums ir sagatavojuši, lai vēl vairāk sajauktu galvu.

    Specifikācija Vecais nos. Jaunais nos. Mārketinga nos.
    USB 3.2 nav USB 3.2 Gen 2×2 SuperSpeed USB 20 Gbps
    USB 3.1 USB 3.1 Gen 2 USB 3.2 Gen 2 SuperSpeed USB 10 Gbps
    USB 3.0 USB 3.1 Gen 1 USB 3.2 Gen 1 SuperSpeed USB

    Testos izmantotais dators

    • Sistēmplate: ASUS ROG MAXIMUS XI EXTREME
    • Procesors: Intel Core i9-9900K
    • Procesora dzesētājs: Cooler Master, MasterLiquid 240
    • Videokarte: Gigabyte GeForce RTX 2080 SUPER GAMING OC 8G
    • Operatīvā atmiņa: 16 GB Patriot Viper Steel RGB, 3600 MHz
    • Atmiņa: Patriot Viper VPN100 1 TB NVMe
    • Barošanas bloks: Xilence, 1050 W, Performance X, 80+ Gold
    • Monitors: LG 27UK850-W
    • Windows 10 64-bitu

    Crystal DiskMark uzrādīja visai augstus datu pārraides ātrumus – 614 MB/s sekvenciālajai nolasīšanai un 554 MB/s sekvenciālajam ierakstam. Šie dati ir ļoti tuvu tam (un pat pārsniedz to), kas tiek reklamēts uz ierīces iepakojuma. Random nolasīšana un ieraksts arī ir ar visai augstiem rādītājiem – attiecīgi 220 MB/s un 251 MB/s.

    AS SSD uzrādītie nolasīšanas un ieraksta ātrumi bija zemāki, bet vēl arvien gana tuvu solītajiem ātrumiem ar 555 MB/s sekvenciālajai nolasīšanai un 510 MB/s sekvenciālajam ierakstam.

    Reālos Windows 10 ieraksta un nolasīšanas testos redzam, ka SUPERSONIC RAGE PRIME USB 3.2 Gen2 zibatmiņa ir gana ātra, bet nez kāpēc kopēšana uz datoru (nolasīšana) ir lēnāka par ierakstu. Iespējams, SUPERSONIC RAGE PRIME USB 3.2 Gen2 zibatmiņa bija paspējusi uzsilt un tāpēc tika samazināti ātrumi.

    No datora uz zibatmiņu
    No zibatmiņas uz datoru

    Man pieejamais infrasarkano staru termometrs šoreiz uzrādīja, ka SUPERSONIC RAGE PRIME USB 3.2 Gen2 zibatmiņas temperatūra pēc lielāka apjoma datu kopēšanas uzsila nedaudz virs 40 grādiem, bet te jāņem vērā, ka bija arī visai silta un vasarīga diena.

    Tagad ķeramies pie ilgākiem kopēšanas testiem, lai redzētu, kā SUPERSONIC RAGE PRIME USB 3.2 Gen2 zibatmiņa uzvedas, kad tiek kopēts 111 GB datu klucis, kas sastāv no 25 MB datnēm (aptuveni šādi varētu izskatīties tā dēvēto RAW foto datņu kopēšana). Aptuveni 45 GB jeb pirmo pusotru minūti SUPERSONIC RAGE PRIME USB 3.2 Gen2 zibatmiņa kopēja pilnā ātrumā ap 430… 450 MB/s, bet pēc tam ātrumi kritās. Stabilu ilgtermiņa kopēšanu (ierakstu) varam plānot ap 225 līdz 240 MB/s, kas jau bija gaidāms.

    Nobeigumā

    Patriot SUPERSONIC RAGE PRIME USB 3.2 Gen2 zibatmiņa parādīja to, ko varēja jau aptuveni nojaust – īsas datu kopēšanas sesijas parāda visai lielus ieraksta ātrumus, bet ilgāki kopēšanas darbi uzsilda zibatmiņu, kas noved pie kopēšanas ātrumu samazināšanas par aptuveni 50%. Tā nu šādas modernās zibatmiņas ir būvētas, lai tās sevi neizceptu.

    Patriot SUPERSONIC RAGE PRIME USB 3.2 Gen2 zibatmiņai nodrošina piecu gadu garantijas laiku.

    Man būtu gribējies no Patriot SUPERSONIC RAGE PRIME USB 3.2 Gen2 zibatmiņas redzēt kādu smukāku dizainu vai varbūt pat alumīnija izmantošanu zibatmiņas uzbūvē. Alumīnija izmantošana arī varētu sekmēt ātrdarbību, jo Patriot SUPERSONIC RAGE PRIME USB 3.2 Gen2 zibatmiņa labāk dzesētos. Jebkurā gadījumā – Patriot SUPERSONIC RAGE PRIME USB 3.2 Gen2 ir ātra zibatmiņa, kas gandrīz spēj parādīt datu kopēšanas ātrumus, ko ražotājs sola uz iepakojuma un reklāmas materiālos.

    Patika

    • tiek gandrīz sasniegti solītie ātrumi
    • zibatmiņa ir neliela izmēra un no kvalitatīvas plastmasas
    • pieejama sakarīgos 250 GB, 500 GB un 1 TB izmēros

    Ne tik ļoti gāja pie sirds

    • par šo cenu jau varēja gaidīt alumīnija korpusu
    • netiek piedāvāta nekāda programmatūra
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Alberts Kviesis
    07.08.2021 01:16

    Dīvaini. Kāds sakars USB 3.2 datu pārraides ātrumam ar jēdzienu/nosaukumu “supersonic”? Tipa virsskaņas? Kāds sakars testētajai atmiņai ar testa datorā iebūvēto procesora dzesētāju un datora monitoru, kas norādīts specifikācijā? Apskats kopumā jēdzīgs

    Alberts Kviesis
    07.08.2021 12:55
    Reply to  Artis Ābols

    👍

    rudzu rikas
    07.08.2021 12:54

    Pēc paramteriem Izskatās OK. Ja būtu izlaists pāris mēnešu ātrāk droši vien nopirktu un uzstellētu savā jaunajā rūterī (ASUS RT-AX68U). Pagaidām ieliku veco labo Patriot Supersonic Magnum 128GB usb 3.0 (PEF128GSMNUSB), kura vienīgā nepilnība ir apjoms. Dēļ mana slinkuma tie 128GB parasti ātri aizpildās :)

    Māris
    13.08.2021 09:02
    Reply to  rudzu rikas

    par materiāliem vari tikai priecāties, ka nav nekā ipaša. man vēl aizvien ir Kingston Hyper X Savage USB 3.1 128GB Pendrive kas vēl šobrīd maksā ap 100 eur. tur krāsa no metāliskā x burta sāk lobīties jau pēc dažiem mēnešiem un fleška sāk izskatīties pēc miskastes. Tehniski gan minētā fleška vēl tagad mani apmierina.Tikai jāuzmanās, jo izmēros viņa ir liela un usb spraudni var nolauzt. ( ir nācies sēdēt ar lodāmuru)

    Hašvaldis Blokčeins-Halvenings (HBH)
    31.08.2021 19:35

    Ir kaut kur pieejamas 512 GB USB atmiņas ar datu šifrēšanu?

    Reklāma