Web Analytics
More
    Reklāma

    Philips 278M1R konsoļu videospēļu cienītājiem paredzētā monitora apskats

    Jaunākie raksti

    Beidzot tas ir noticis! Konsoļu spēļu cienītāji arī atzīti par pilnvērtīgiem sabiedrības locekļiem, tiekot paši pie saviem augstas izšķirtspējas monitoriem, kas speciāli būvēti domājot par jaunāko spēļu konsoļu īpašniekiem.

    Philips ir vesela Momentum monitoru sērija, kas paredzēta izmantošanai kopā ar spēļu konsolēm, bet šos monitorus, protams, var pieslēgt arī pie datora. Momentum monitoru sērijā atradīsi 55 collu 558M1RY modeli, bet tas jau ir milzu televizors, ikdienā pie tā diez vai kāds spēs nosēdēt. Ir arī nedaudz piezemētāks, bet vēl arvien milzīgs 43 collu 436M6VB, bet daudz saprātīgāks un universālāks būs Philips 278M1R, kas 27 collās piedāvā 4K izšķirtspēju.

    Reklāma

    Lai arī Philips par to īsti nevēlas runāt, tomēr uzreiz jāsaka, ka Philips 278M1R ir tikai 60 Hz monitors, tātad tas vairāk piestāvēs nu jau iepriekšējās paaudzes spēļu konsolēm, nevis galddatoriem, kas paredzēti spēļu baudīšanai. Te gan jāsaka, ka arī jaunās PlayStation un Xbox konsoles prot parādīt 4K video ar 120 Hz, bet tam nepieciešams HDMI 2.1 savienojums. Philips 278M1R ir tikai HDMI 2.0 un tikai 60 Hz.

    Tehniskā specifikācija

    • Ekrāna diagonāle: 27 collas, plakans ekrāns
    • Ekrāna izšķirtspēja: 4K (3840 x 2160), 16:9, ap 163 PPI
    • Paneļa tips: IPS, non-glare, 3H cietības aizsargpārklājums, 1.07 miljardi krāsu (8 biti + FRC)
    • Atjaunošanās frekvence: 60 Hz
    • Reakcijas laiks: 4 ms (pelēka uz pelēku)
    • Gaišums: 350 cd/m2, flicker-free izgaismojums
    • Kontrasts: 1000:1
    • Pieslēgvietas: 1x DisplayPort 1.4, 2x HDMI 2.0, 4x USB 3.0
    • Iebūvēti skaļruņi: 2x 5W, DTS
    • Izmēri: 614 x 567 x 251 mm (ar kāju)
    • Svars: 6.74 kg ar kāju
    • Grozāms: –/+ 33 grādi
    • Sasvērums: -5/ 20 grādi
    • Augstuma regulēšana: 130 mm
    • VESA Compatible: 100 x 100 mm
    • Enerģijas patēriņš: ap 35 W
    • Komplektā: monitors + kāja, elektrības vads, 1 x HDMI 2.0, 1 x DP vadi, USB-B
    • Cena: raksta tapšanas laikā ap 410 eiro

    Izskats un uzbūve

    Momentum 278M1R vismaz manās acīs dizaina ziņā ir izmantots kaut kas pa vidu starp televizora un tipiska monitora iezīmēm, un faktiski jau arī tā ir – Momentum 278M1R ir drīzāk maza izmēra televizors ar jau pazīstamo Philips izgaismojumu ekrāna aizmugurē (izgaismojums gan ir vienkāršots), nevis speciāli galddatoru spēlēm paredzēts monitors.

    Par izvēlētajiem materiāliem sūdzībām noteikti nebūtu jārodas – savienojuma vietās ir metāls, izmantotās plastmasas ir ļoti augstvērtīgas, monitora un kājas kopā salikšanai nevajadzēs nevienu instrumentu. Komplektā līdzi tiek doti HDMI un DisplayPort vadi.

    Ekrāna apmales nav tik plānas, kā varētu šķist izslēgtam ekrānam, to platums ir ap 8… 9 mm, tātad pavisam moderns televizors te ir acīm redzami priekšā. Momentum 278M1R nav arī nekā diži piestrādāts pie monitora izskata, tikai kājai piešķirta interesanta forma. Te gan jāsaka, ka Momentum 278M1R kāja nav neko maza, tās dziļuma dimensija ir 24 cm, turklāt monitora kājas vertikālās daļas aizmugurē vēl ir vieta vadu menedžmentam, tā vēl atstums Momentum 278M1R no sienas par aptuveni 3 centimetriem. Šīs Momentum 278M1R dimensijas būtu jāņem vērā, ja tev ir ne pārāk liela izmēra galds. Uz Momentum 278M1R monitora kājas arī nevarēsi daļēji uzlikt pāri tastatūru, jo kājas pamatne ir visai augsta.

    Momentum 278M1R varēsi grozīt un cilāt pēc sirds patikas, jo kāja to atļauj, bet nebūs iespējas novietot monitoru portreta skatā.

    Momentum 278M1R aprīkots ar Ambiglow LED izgaismojumu. Tas nav Philips Ambilight, kas uz sienas aiz televizora cenšas izzīmēt ekrānā redzamā attēla pagarinājumu. Ambiglow LED izgaismojumam varēsi izvēlēties statisku vienu krāsu, tāpat var aktivizēt varavīksni uz fona sienas, bet Philips Ambiglow piedāvā arī LED izgaismojumu vismaz daļēji pielāgot attēlā redzamajam. Te nav daudzzonu LED, kā tas ir Philips televizoriem, bet Momentum 278M1R Ambiglow uz sienas parādīs kaut kādu vidējo aritmētisko krāsu, kas aizņem lielāko laukumu ekrānā parādītā attēla malās.

    Momentum 278M1R Ambiglow krāsu pielāgošana ekrānā redzamajam nav bez saviem niķiem, jo ne vienmēr monitora interpretācija par sienas izgaismojumu sakrita ar to, ko vēlas redzēt cilvēka acis. Un ir arī vērojama jūtama aizture starp Momentum 278M1R ekrānā parādīto un Ambiglow krāsu nomaiņu uz sienas.

    Atbalstītās izšķirtspējas

    4K izšķirtspēja ar 60 Hz ir tieši tas, ko varam sagaidīt no PlayStation 4 Pro un X versijām, kā arī Xbox One. Bet nu jau kādu laiku atpakaļ izziņotās jaunās Sony un Microsoft konsoles spēj jau vairākās spēlēs parādīt arī 4K ar 120 Hz vai sliktākajā gadījumā izmantot 120 Hz zemākā izšķirtspējā, kas Momentum 278M1R ne tuvu nav pa spēkam.

    Te gan uzreiz jānorāda, ka 4K ar 120 Hz spēs pavilkt tādi monstri kā ASUS ROG STRIX XG438Q un Acer Predator CG437KP. Tie abi ir absolūti monstri ar savām 43 collām un aptuveni 1300 eiro cenu. 4K ar 120 Hz arī pieprasa HDMI 2.1 esamību, kas nav Momentum 278M1.

    Philips jau ir paziņojis, ka tiek veidoti monitori jaunajām spēļu konsolēm, kas atbalstīs 4K ar 120 Hz, tie pie pircējiem varētu nonākt kaut kad nākamajā gadā. Tiesa, arī jaunās konsoles vismaz šobrīd nav īsti pieejamas, tās plašāk pieejamas veikalos varētu būt tikai pēc pāris mēnešiem.

    Ja pie Momentum 278M1R būsi pieslēdzis spēļu konsoli un datoru, tad ieeju pārslēgšana norit ar džoistiku ekrāna aizmugures labajā pusē vai vienkārši izslēdzot un atkal ieslēdzot monitoru, tas pāries uz pieslēgvietas izmantošanu, kurai ir pievienota aktīva ierīce. Tas gan nozīmē, ka nāksies konsoli vai datoru izslēgt.

    Skaņa

    Momentum 278M1R skaņa no iebūvētajiem 5W stereo skaļruņiem nav slikta, tā pat ir visai skaļa, bet, protams, pietrūkst basu. Te gan var visai veiksmīgi izlīdzēties ar kādu bezvadu tumbiņu, kura nu jau katram mājās atradīsies, ja vien tumbiņai ir 3.5 mm austiņu ieeja (parasti tāda ir). Momentum 278M1R ir austiņu izeja, tāpēc monitora pievienošana tumbiņai ir jēdzīgs risinājums. Ir redzēts, ka, piemēram, ASUS dod dažiem saviem monitoriem klāt arī nelielu zemo frekvenču skandiņu, kas varētu būt jēdzīgs risinājums šāda tipa spēlēm paredzētiem monitoriem.

    Īsts televizors izdvesīs jūtami pilnīgāku skaņu ar labākiem basiem, tāpēc man šķiet, ka Momentum 278M1R visai viduvējā skaņa ir vismaz daļēji saucama par monitora mīnusu. Šis tomēr ir spēlēm paredzēt monitors, un vismaz man spēlēs ir vēlme saklausīt arī rokas granātas blīkšķi, nevis kaut kādu attālu čūkstēšanu.

    Momentum 278M1R skaņa ir labāka par to, ko varam sagaidīt no monitoros standartā iebūvētajiem 1W vai 2W skaļruņiem, bet spēlēm un filmu baudīšanai ar Momentum 278M1R skaņu var būt par īsu.

    Savienojumi

    Momentum 278M1R ir ļoti plašs savienojumu klāsts – divas HDMI 2.0 un viena DisplayPort 1.4 pieslēgvieta, viena USB-B tipa pieslēgvieta savienojumam ar datoru, kā arī četras USB 3.2 izejas perifērijas ierīču pieslēgšanai un konsoles kontrolieru uzlādei.

    Tātad pie Momentum 278M1R varēsi pievienot divas spēļu konsoles ar HDMI un datoru ar DisplayPort palīdzību vienlaicīgi.

    Attēls

    Manuprāt, 4K izšķirtspēja 27 collās ir nedaudz par daudz, 4K varētu vēlēties 32 collu monitoram. 27 collām pietiktu ar 1440p, bet tās ir tikai manas iedomas par vēlamo monitoru izšķirtspēju. Protams, ir jāņem vērā, ka Momentum 278M1R pamatā paredzēts spēļu konsolēm, tās jau kādu laiku ir ar 4K atbalstu. Galddatoros gan spēļu entuziasti dod priekšroku 1440p vai pat 1080p izšķirtspējai, jo tādējādi var iegūt lielāku kadru nomaiņas ātrumu.

    Philips jau rūpnīcā ir kalibrējis Momentum 278M1R monitorus, tāpēc tie precīzi attēlo krāsas. Internetā atrodama informācija, ka Momentum 278M1R sasniedzis 100% izgaismojuma vienmērīgumā, kas mērīts vairāk nekā 20 punktos. Arī krāsu attēlojuma precizitāte ir Delta E ir 0.55, lai arī daudzi citi ražotāji tēmē uz rādītājiem zem vērtības 2.

    Momentum 278M1R prot attēlot 105% sRGB, 91% NTSC un 89% Adobe RGB krāstelpas, kas šajā cenu kategorijā uzskatāms par labu rezultātu.

    Momentum 278M1R ticis pie Low Input Lag funkcijas, kas ir īpaši svarīga spraigākās, dinamiskākās spēlēs.

    Momentum 278M1R ir HDR400 sertifikāts, bet te ir jāsaka, ka HDR400 vismaz manās acīs nav nekas ideāls. Jā, attēla dinamiskais diapazons tiek nedaudz uzlabot, bet tas nav nekas, kad HDR400 salīdzina ar HDR1000. Momentum 278M1R specifikācijā spilgtums norādīts 350 cd/m², kamēr internetā atrdama informācija, ka monitora spilgtums spēj sasniegt ap 370 cd/m², bet pīķa spilgtums HDR400 nodrošināšanai nedaudz pārsniedz 400 cd/m². Monitora kontrasts ir gana augsts, te nebūtu par ko sūdzēties. Arī skatu leņķi ir ļoti labi.

    Nobeigumā

    Momentum 278M1R varētu būt lieliska izvēle, ja tavā mājoklī datora monitors ir arī televizors spēļu konsoļu pievienošanai. Monitoram ir iebūvēti visai jēdzīgi skaļrunīši, kas gan piekāpjas televizoros esošajiem. Pie Momentum 278M1R varēsi vienlaikus pievienot divas spēļu konsoles un datoru, kā arī monitora USB pieslēgvietu klāsts nodrošinās datora peles un tastatūra izmantošanu, un arī vienlaicīgi divu konsoles kontrolieru uzlādi.

    Man nedaudz pietrūkst Momentum 278M1R universāluma, jo ar 60 Hz attēla atsvaidzi netiek domāts par datorspēļu entuziastiem, kuri parasti izvēlas vismaz 144 Hz vai 165 Hz monitorus. Bet 4K izšķirtspējā jau 120 Hz ir daudz un šādi monitori ir ļoti dārgi.

    Momentum 278M1R varētu būt viena no labākajām monitoru izvēlēm, ja meklē plašu pieslēgvietu klāstu un pieņemamu spēles pavadošu skaņu bez papildu skaļruņu iegādes.

    Patika

    • Lieliska attēla kvalitāte šajā cenā
    • Plašs pieslēgvietu klāsts
    • Low Input Lag funkcija
    • Ambiglow

    Īsti pie sirds negāja

    • 60 Hz pietrūkst universāluma (nav īsti piemērots datorspēlēm)
    • Kāja aizņem uz galda visai lielu vietu
    • Varēja būt jēdzīgāka skaņa
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    11 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ainārs
    01.12.2020 12:48

    Tāpat šobrīd nav un šaubos, ka tik drīz būs dzelži, kas spēj pavilkt 4K spēles virs 60 FPS, tas, ka jaunās konsoles to reklamē, nekādi nenozīmē, ka tādas spēles arī būs, vai vismaz daudz, man kaut kā liekas, ka vēl nesen lasīju, ka liela daļa jauno spēļu uz jaunās paaudzes konsolēm 4K tāpat nevilks virs 30 FPS, kur nu vēl 120 FPS.
    Philips pēdējā laikā ražu ļoti sakarīgus ekrānus par salīdzinoši labām cenām, diemžēl nav USB C savienojuma, kas paliek aizvien aktuālāks.

    Aivars
    01.12.2020 14:23
    Reply to  Artis Ābols

    Manuprāt type-c monitoru var izmantot arī tikai displeja režīmā? Kad pievieno 2 monitorus ķēde un USB hubu caur type-c. Varbūt es ko esmu sajaucis? Ir vēl monitori, kuriem arī ethernet ports ir. Šobrīd tieši izskatu šāda tipa DELL monitora iegādi tāda paša brenda darba portatīvajam, kuram type-c ir tieši kā displeja ports bez thunderbolt. Tad 4 vadu vietā tiktu cauri ar 1. Dokstaciju darbs nepirka un par savu naudu pirkt īsti negribās.

    Ainārs
    01.12.2020 17:43
    Reply to  Artis Ābols

    Burtiski pirms 2 nedēļām iegādājos LG 27UL850-W, jo praktiski tas bija vienīgais 4K monitors ar USB C savienojumu līdz 500 EUR, jā +50-100 EUR dārgāk nekā līdzīgs monitors bez, bet tas bija ļoti svarīgs faktors, jo vajadzēja gan, ka var pieslēgt pie MacBook, kam tas ir vienīgais ports un pie portatīvā, kam kaut kāda hrena pēc 2020. gadā ir USB-C ar DisplayPort atbalstu, bet HDMI ir aizvēsturiskā 1.4 versija, kas 4k atbalsta tikai @30Hz. Bet vispār ļoti ērti ar USB-C, praktiski pie datora ir vien jāpieštepselē USB C vads, monitors gan darbojas kā lādētājs datoram, gan kā DisplayPort, gan kā USB hubs, kur tālāk var pielikt peli / tumbas, perfektā variantā būtu vēl Ethernet ports, bet nebūsim sīkumaini. Ņemot vērā, ka starp datoriem vajag pārslēgties diezgan bieži, ērtāku risinājumu nevaru iedomāties šobrīd. Pirms tam skatījos USB C hubus, domāju, priekš kam man dārgu monitoru, vienkārši nopirkšu hubu ar HDMI un lieta darīta. Bet tur viss ir slikti, praktiski absolūtais vairākums un pilnīgi visi zem 150 EUR neatbalsta 4k@60Hz; kaut kādos dārgajos variantos ir opcija, bet tad arī tikai pārslēdzot USB A portus uz 2.0, īsi sakot čakars, turklāt sasodīti dārgs čakars un labāk ir vienkārši nopirkt monitoru ar iebūvētu USB… Read more »

    Kursors.lv
    01.12.2020 18:26
    Reply to  Ainārs

    Kaut kā tā arī ir ar tiem habiem un dongļiem. Paldies par konkrētā nopirktā monitora pieminēšanu, noderīga informācija arī citiem lasītājiem. Lai kalpo godam!

    01.12.2020 19:42
    Reply to  Ainārs

    > un pilnīgi visi zem 150 EUR neatbalsta 4k@60Hz

    Nav tik traki .. piem Dell DA300 (60-80 eur Lv veikalos) https://www.dell.com/en-us/shop/dell-usb-c-mobile-adapter-da300/apd/470-acwn/networking

    .. tad tur ir modeļi tikai ar dp/hdmi (~40 eur) un ir pavisam vienkāršs usbc->dp

    True 4k (4096×2160 @ 60Hz) gan ir pašai vienkāršākajai donglei .. pārējiem ir tipa (UHD 3840×2160 @ 60Hz)

    KKTK
    02.12.2020 10:24
    Reply to  Ainārs

    Es atkal biju ļoti pret 4K uz tikai 27 collām. Bet 34″ negribējās tērēties. Tāpēc DELL U2719DC ar 1440p zem 400 naudām un normālu USB-C dokstaciju. Viss sasprausts monitorā – portatīvajiem tikai vienu usb-c vajag ieštepselēt. Bet tas, ka lādēšanas jauda nav tāda, kā laptopa oficiālā ir sīkums (iepriekš komentāros daži norādīja). Tā jauda būtu nepieciešama, kad baterija ir pilnīgi tukša, un tu ne tikai pieliec lādēties, bet arī lieto laptopu maksimālajā jaudā – lūk tad lādētājas, kas ir zem oficiālā būs par vāju.

    Last edited 3 years ago by KKTK
    Aivars
    02.12.2020 21:22
    Reply to  Artis Ābols

    Dell U2421HE un Dell U2721DE ir Type-C kopā ar RJ-45 portu un DELL P2419HC un P2719HC ir monitori ar Type-C bez RJ-45. Ražotāja mājaslapā norādīts, ka līdzi ir Type-C kabelis un DisplayPort kabelis. Un ir DP out ports, pie kura tad var pieslēgt otro/trešo (atkarīgs vai pieskata portatīvā ekrānu) monitoru. Man liekās komentāros te jau kāds arī ir pieminējis.Šie protams nav 4K. Es meklēju darba vajadzībām, un tas šobrīd nav aktuāli.

    Last edited 3 years ago by Aivars
    digitalk
    01.12.2020 18:26

    nemanu nevienu parametru, kāpēc tas būtu tieši konsoļu monitors. vairāk izskatās, kā veikalinga fantāzijas.

    01.12.2020 19:44

    > Ekrāna izšķirtspēja: 4K (3840 x 2160) 16:9

    Vai šādi ir pareizi rakstīt 4K idejiski skaitās 4096×2160 (1.9:1)?

    p.s. pačekoju Philips produkta lapu un viņi tur norāda “4K UHD” ..

    Last edited 3 years ago by Reinis Rozitis
    Reklāma