Web Analytics
More
    Reklāma

    Philips izziņojis viedo durvju atslēgu, kas drošībai izmanto plaukstas skenēšanu

    Jaunākie raksti

    Izstādes CES 2024 pirmajās dienās uzņēmums Philips izziņojis jaunu viedo durvju atslēgu, kas autentifikācijai izmantos lietotāja plaukstas skenēšanu.

    Jaunā atslēga saucas Wi-Fi Palm Recognition Smart Deadbolt, kuras angliskajā nosaukumā ir ietverta visa slēdzenes darbība. Tajā būs iespējams saglabāt līdz 50 dažādiem plaukstu skenējumiem, un atslēga būs spējīga nolasīt un atpazīt arī netīru roku. Protams, to varēs atslēgt ne tikai šādā veidā, bet izmantot Philips mobilo lietotni vai ciparu kodu.

    Reklāma

    Plaukstas atpazīšanas tehnoloģiju jau var nodēvēt par visai advancētu zinātnisko fantastiku, jo nebūs nepieciešams ievadīts ciparu kodu vai izmantot digitālo karti. Tiesa, no pirmā acu uzmetiena nav īsti skaidrs, cik lielā attālumā plauksta būtu jānovieto, lai tā tiktu atpazīta.

    Philips Palm Recognition Smart Deadbolt no ārpuses ir aprīkota arī ar zvana pogu, kas atrodas zem ciparu tastatūras. Tā nosūtīs paziņojumu, ka kāds ir pie durvīm uz Philips lietotni mobilajā telefonā vai izmantos bezvadu atskaņotāju, kas nāks atslēgas komplektā.

    No iekšpuses atslēga būs spējīga nolasīt, kad kāds tuvojas durvīm, un tās automātiski atslēgt, bet pēc mājinieka iziešanas, aizslēgt durvis. Philips Wi-Fi Palm Recognition Smart Deadbolt cena ir 359.99 USD.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    10.01.2024 14:10

    Būs vēl viens veids kā par savu naudu netikt iekšā pašam savā mājā.

    Ciskudrillis
    10.01.2024 18:51
    Reply to  Krotow

    Philips jau kādu laiku pieder ķīniešiem, tie noteikti tiks iekšā Jūsu mājā :D

    Karlis
    12.01.2024 10:11
    Reply to  Ciskudrillis

    ??

    Taksofons
    10.01.2024 19:24

    Ņemot vērā cik ļoti visiem patīk Tuya, ķīniešiem durvju zvanu nevajag.

    Edvelīns
    10.01.2024 20:32

    Un ja mājās pazudīs internets tad varēs nakšņot patversmē :-D

    Trx450
    10.01.2024 22:17

    Nez man jau patīk. Samsung, google, apple, pat EU savienības oficiālās mājas lapas domā par cilvēkiem ar ierobežotām kustībām. A te Philips kā rasisti izlaiž plaukstas skaneri. Iedomājies kā tas ir kad uz robežkontroles punkta, robežsargs liek smaidīt kamerā, bet nevar noņemt visu pirkstu nospiedumus.

    Last edited 3 months ago by Trx450
    Reklāma