Web Analytics
More
    Reklāma

    Canon PIXMA G7050 – četri vienā printeris ar gigantiskām tintes kasetnēm

    Jaunākie raksti

    Apskats šoreiz mums visai netipisks, bet ne mazāk aktuāls šajos trakajos laikos. Printeri kādu laiku vismaz mājas lietotājiem bija reti sastopama izprieca, jo daudz vienkāršāk un arī lētāk bija nepieciešamos drukas darbus uzticēt kādam lielajam kopēšanas kantorim vai uz ātru roku izpūst melnbaltu papīra lapu ārā darba vietā, nevis turēt mājā salīdzinoši dārgu lāzerprinteri vai ātri aizkalstošu tintes printeri.

    Tagad, kopš visai bieži mājas ir arī darba vieta, printeri un citi ofisa aprīkojuma elementi sāk kļūt arvien pieprasītāki. Lūk, tieši tāpēc mums tapis Canon PIXMA G7050 apskats.

    Reklāma

    PIXMA G7050 ir dārgākais no MegaTank sērijas printeriem. Faktiski šis ir tā dēvētais četri vienā printeris ar skenēšanu, kopēšanu un nez kāpēc arī ar faksu. Iespējams, kādam fakss varētu noderēt, bet man mājās jau gadus 20 nav fiksētās telefona līnijas. Pačukstēšu, ka PIXMA G6050 modelis ir jūtami lētāks, jo tam nav iebūvēta faksa. Protams, arī šim lētākajam modelim iztrūkst papildu pogas priekšā faksa sūtīšanai.

    Printera tinte ir viens no dārgākajiem šķidrumiem, iespējams, pat viena no dārgākajām vielām uz planētas. Tu maksā daudz vairāk par niecīgu pudelīti printera tintes, nekā maksā, piemēram, par benzīnu, ekskluzīvākajiem vīniem, lielāko daļu izsmalcinātu smaržu un pat dažos gadījumos – par zeltu. Saprotama ir cilvēku vēlme šajā jomā kādu nieku ietaupīt.

    Komplektācija

    PIXMA G7050 līdzi ir viss, kas nepieciešams, lai samazinātu uzņēmuma darbības izmaksas ar augstas produktivitātes printeri. Kastē atradīsi pašu daudzfunkciju printeri ar uzpildāmām tintes tvertnēm, sešas tintes pudeles lielam darba apjomam (trīs melnas un pa vienai C/M/Y), strāvas vadu un kompaktdisku ar programmatūru. Man gan jāsaka, ka pēdējo divos manos datoros nav bijis CD-ROM disku lasītājs, tāpēc arī šis Canon solis ir dīvains.

    PIXMA G7050 ir 350 lokšņu parastā papīra ietilpība (250 loksnes priekšā un 100 aizmugurē), automātiska divpusēja drukāšana un 35 lokšņu ADF (automatic document feeder). Ar līdzi dotajām tintēm pietiek līdz pat 18 000 izdrukām, izmantojot 3 tintes pudeles, vai 7700 lokšņu ar krāsu druku.

    PIXMA G7050 drukāšana tiek veikta ar USB, Wi-Fi vai LAN savienojumiem. Galddatoros uzstādāma Canon PRINT lietotne, bet PIXMA G7050 izmantojams kopā ar AirPrint (iOS) vai Mopria (Android).

    PIXMA G7050 cena ir aptuveni 530 eiro, kamēr bez faksa modelis PIXMA G6050 maksā ap 330 eiro. MegaTank sērijas printeri pieejami arī vairākās citās versijā, kas vairāk paredzētas mājas lietotājiem, jo PIXMA G7050 noteikti ir dēvējams par maza ofisa iekārtu.

    Te gan droši vien jāpiemin, ka Canon nav vienīgais drukas ierīču ražotājs ar pildāmām tintēm. Brother ir savs INKvestment Tank, Canon ir jau pieminētais MegaTank, Epson izveidojis EcoTank un HP ir Instant Ink uzpildes sistēma. EcoTank un MegaTank gan laikam būtu dēvējamas par gandrīz klasiku jeb to, ko tiešām pircējs domā, sakot “ērta un lēta tintes uzpilde no lielāka tilpuma”.

    Tehniskā specifikācija

    • Drukas izšķirtspēja: līdz 4800 x 1200 dpi
    • Savienojumi: Wi-Fi, LAN, USB
    • Ekrāns: melnbalts LCD, divas teksta rindas bez apgaismojuma
    • Drukas ātrums: melnbaltās drukas režīmā aptuveni 13.0 att./min, krāsu drukas režīmā aptuveni 6.8 att./min
    • Divpusējā drukāšana: automātiska divpusējā drukāšana (A4, A5, B5, Letter — parasts papīrs)
    • Papīra svars: parastais papīrs: 64–105 g/m², Canon fotopapīrs: līdz 300 g/m² (fotopapīrs Pro Platinum PT-101)
    • Skenera tips: plakanvirsma, automātiskā dokumentu padeve, CIS krāsu skeneris
    • Skenera izšķirtspēja (optiskā): 1200 x 2400 dpi
    • Skenēšanas ātrums: krāsu 3.5 ms/rinda (300 dpi), pelēkie toņi 1.5 ms/rinda (300 dpi); krāsu dziļums RGB, katrs 16 bitu/8 bitu, pelēktoņu: 16 bitu / 8 bitu
    • Tinte: četras uzpildāmas krātuves
    • Izmēri un svars: 36.9 x 23.4 x 40.3 cm; 9.6 kg

    Izskats un uzbūve

    PIXMA G7050 ir četras uzpildāmas tintes krātuves, turklāt šāda tipa druka ierīcei PIXMA G7050 ir gandrīz vai dēvējams par kompaktu. Protams, uz neliela plauktiņa to nevarēs novietot, jo tomēr ar izbīdītām papīra padeves paplātēm printeris ir lielāks, nekā tas tiek uzdots tehniskajos datos. Ikdienā gan PIXMA G7050 var izmantot gana kompakti – saliec papīru tā padeves paplātē apakšā zem ekrāna un apdrukātais papīrs nāk ārā arī priekšpusē. Aizmugures papīra padevi var izmantot tikai smagākam papīram, aploksnēm u.tml.

    Visai liela vieta PIXMA G7050 dizainā atvēlēta tintes krātuvēm, tās izskatās glīti un vienlaikus informējoši – nav jāmin, cik daudz tinte vēl pieejama drukas darbiem. Ja man būtu teikšana, būtu aiz tintes krātuvēm izvietojis kādu LED gaismiņu, lai tās glīti spīdētu krēslā.

    Cik paskatījos Canon drukas ierīču klāstā, tad visi vai gandrīz visi jaunie printeri izmanto izmēros lielu, krāsainu skārienekrānu, bet šis, visai dārgais PIXMA G7050 modelis, samierinās ar divu rindu melnbaltu LCD ekrānu, kas turklāt nav izgaismots. PIXMA G7050 izmēģināšanas laikā radās iespaids, ka LCD ekrāns ir visai vājš, jo to nācās ik pa laikam ar viedtālruņa LED gaismiņu izgaismot, lai varētu saskatīt tos pāris vārdus, ko ekrāniņš spēj parādīt.

    Ekrāns izvietots uz daļēji paceļama paneļa, turpat ir arī visas vadības pogas. Pats panelis nekā jēdzīgi nefiksējas, tāpēc to nākas ar otru roku pieturēt pogu spiešanas laikā. PIXMA G7050 priekšpusē nav ne SD atmiņas kartes, nedz arī USB pieslēgvietas, kas noderētu fotoaparātu lietotājiem. USB pieslēgvieta izvietota PIXMA G7050 aizmugures daļā. Wi-Fi ir b/g/n (2.4 GHz), tas atbalsta WPA-PSK, WPA2-PSK, WEP drošību.

    Kopumā jāsaka, ka PIXMA G7050 šķiet visai pamatīgi būvēts, bet man ir aizdomas, ka papīra padošanas paplātes (it īpaši tā, kas ir aizmugurē) varētu laika gaitā salūzt, jo tās gadās netīšām aizķert, bet izmantotā plastmasa nav tā biezākā.

    Iespēju klāsts

    PIXMA G7050 augšā izvietots A4 izmēra skeneris, bet, ja tev to nevajag, tad pieejams arī PIXMA G5050 modelis, kuram nav faksa un nav arī skenera. PIXMA G7050 prot automātiski drukāt uz abām A4 papīra pusēm, bet skenēšana no abām pusēm ir manuāla.

    PIXMA G7050 nodrošina Wi-Fi Direct, AirPrint, Google Cloud Print, PictBridge un Canon paša uzturēto Pixma Cloud Link, lai veiktu mākoņdruku.

    Tiek solīts, ka PIXMA G7050 prot izpūst ārā arī jēdzīgas fotogrāfijas, bet te jāņem vērā, ka paša Canon citos printeros tiek izmantotas piecas un pat sešas krāsas, kamēr PIXMA G7050 ir tikai cyan, magenta un yellow, kā arī melnais tonis ir tikai pigments, nevis krāsa, kas būtu labāka īstu foto printēšanas darbu veikšanai. Melnais pigments skaitās labāks melnbaltajiem drukas darbiem, foto drukai tas gan nav īsti ideāls.

    Pirmreizējā iestatīšana

    Lai arī PIXMA G7050 skaitās printeris bez kartridžiem, tomēr pirmreizējās iestatīšanas laikā nākas ievietot divas nelielas kastītes (printera galvas) printerī, bet pēcāk tās nenākas mainīt. Printera galvas nākas ne tikai ievietot tām paredzētajās vietās un aizvērta vāciņu, bet arī tās pēc tam jāpiespiež vietās. Šo niansi palaidu garām, printeris bļaustījās nelielajā ekrānā, un nācās tomēr ņemt rokā pamācību. Starp citu, pamācība ir pieejama tīmeklī, nākas vien ievadīt adresi, kas ir uzlīmēta uz printera virsū.

    Uzreiz pēc tam ņem un salej no līdzi dotajām pudelītēm krāsas iekš printera krāsu krātuvēm. Piegādes laikā PIXMA G7050 nav ielietas tintes, lai tās netecētu ārā. Katrai krāsas krātuvei ir gumijas blīvīte, bet diez vai pēc uzpildes būtu prātīgi PIXMA G7050 uzglabāt un transportēt sagāztu uz sāniem.

    PIXMA G7050 savienošanai ar Wi-Fi izmantojama tikai lietotne viedtālrunī, bet pēcāk šī lietotne kļūst visai bezjēdzīga, jo tā nepiedāvā piekļuvi iestatījumiem. Ar lietotni vari veikt drukas darbus no viedtālruņa, bet tik pat labi vari uzstādīt printera spraudni un izmantot Android iebūvētās drukas iespējas. Canon lietotne arī izskatās arhaiski, un, piemēram, foto izdrukai katru fotogrāfiju jāizvēlas atsevišķi, nepastāv iespēja uzreiz izvēlēties vairākas fotogrāfijas drukai.

    Sen neesmu dzirdējis nevienu šāda izmēra tintes printeri darbībā, bet šķiet, ka PIXMA G7050 ir visai kluss. Galdu, uz kura PIXMA G7050 uzstādīts, vajadzēs pamatīgu, jo drukāšanas laikā printeris pamatīgi šūpojas uz čābīgāka galda.

    Pirmās iestatīšanas process nav neko ātrs – PIXMA G7050 jāizpako, jānoņem visas transporta uzlīmes un galveno drukas galvu fiksējošo plastmasu, pēc tam jāievieto drukas kasetītes. Te nevajag palaist garām kādu no soļiem. Pēc tam jāuzpilda tintes krātuves, bet šis ir ļoti vienkāršs darbs, jo darīts ir viss, lai tinte nenopilētu garām. Tad nākas pievienot tīkla vadu vai iestatīt Wi-Fi un atliek vien ievietot pāris A4 papīra loksnes, lai PIXMA G7050 nokalibrētos un būtu gatavs darbam. Automātiskā kalibrēšana aizņem aptuveni 5 minūtes.

    Kopumā PIXMA G7050 iestatīšana var aizņemt aptuveni 30 minūtes. Process nav sarežģīts, bet tas varēja būt vienkāršāks (piemēram, bez nepieciešamības ievietot drukas kasetītes, kas apzīmētas ar B un C), kā arī tīmekļa instrukcijas šķiet pārāk sīki izklāstītas vietās, kuras ir pašsaprotamas, bet vienlaikus netiek uzsvērtas vietas, kur nepieredzējis lietotājs var kļūdīties.

    Ekrāniņš

    Jāatzīst, ka laikam viens no lielākajiem PIXMA G7050 mīnusiem ir divu rindu melnbaltais ekrāns. To ir grūti saskatīt, kā arī tā pielietojums ir ļoti šaurs. Ekrāna darbība pārvaldāma ar divām kursora pogām, elementāru lietu paveikšanai nākas bezjēgā spaidīties cauri neskaitāmiem iestatījumiem. Pilnīgi nepieņemami 2020. gadam. Ekrāns arī ir sava veida printera aktivizēšanas mehānisms, ja to aizver ciet, tad printeris neko ārā nedrukās. Diemžēl ekrānam ir niķis nefiksēties gana cieši, pogu spaidīšana to noteikti vērs ciet.

    Kad ievieto jaunu papīru, PIXMA G7050 ekrāniņš pieprasa par to sniegt informāciju (izmēru), bet ne vienmēr PIXMA G7050 ir pārliecināms ar pogu spaidīšanu. Dažkārt nākas to izslēgt un atkal ieslēgt, lai printeris saprastu, ka tiešām ielādēts pareizais papīrs.

    Drukas kvalitāte

    Visai labus vārdus var veltīt PIXMA G7050 melnbaltajai drukai, jo tā, lai arī ir lēnāka par lāzerprinteri, tomēr nodrošina līdzīgu drukas kvalitāti. Melnbaltā izdruka norit ar aptuveni 13 lapām minūtē. Daudzviet tiek uzsvērts, ka PIXMA G7050 nodrošina pat lētāku melnbalto druku par lāzerprinteri. Es pats nekādus iegādes aprēķinus un tintes patēriņu rēķinājis neesmu.

    Visi zemāk esošie attēli ir klikšķināmi palielināšanai:

    Arī krāsu dokumenti uzrāda vienmērīgu un ļoti kvalitatīvu druku. Krāsu druka norit ar aptuveni 6 lapām minūtē. Man ir jāsaka, ka no krāsainās izdrukas biju gaidījis nedaudz kliedzošākas krāsa, bet vēl arvien PIXMA G7050 uzrāda konkurētspējīgu izdrukāto attēlu, kas izmantojams darbam (Excel diagrammas u.c.).

    Ar fotogrāfiju izdruku gan ir nedaudz čābīgāk, fotogrāfijas pat uz īsta fotopapīra šķiet pelēcīgas un ar zemāku kontrastu, nekā to varētu sagaidīt. Šķiet, ka zilās un sarkanās krāsas ir pieņemamas, bet zaļās krāsas izdrukās izskatās izbalinātas. Arī melnā krāsa ir nevis melna, bet drīzāk pelēcīga. Ja vēlies drukāt tieši fotogrāfijas, tad labāk izvēlies Canon drukas ierīces ar piecām vai sešām nodalītām krāsām. Tiesa, Canon šo drukas ierīci nemēģina dēvēt par fotoprinteri, bet tāpat biju gaidījis būtiski labāku sniegumu fotodrukai.

    Skenēšana/ kopēšana

    Dokumentu skenēšana ar datora palīdzību ir nepārprotama un ļoti vienkārša. Skenētājs dod pieklājīgu 1200 x 2400 izšķirtspēju, kas būs gana dokumentiem. Krāsu dokumentos tiek jūtami zaudēts kontrasts, bet PIXMA G7050 netiek pasniegts kā fotogrāfiju skeneris.

    Nobeigumā

    Savas pamata funkcijas PIXMA G7050 pilda drīzāk labi, saglabājot zemas izdruku izmaksas. Arī ierīces uzbūve ir pieņemama, bet arī neizpaliek pāris problēmas, kas var parādīties ilgākā lietošanas laikā.

    Ja pieveram acis uz paceļamo, bet nefiksējamo ekrāna/ pogu daļu, tad vienīgā ne pārāk ideālā uzbūves nianse ir papīra padošanas paplātes, kas šķiet trauslas.

    Man PIXMA G7050 pietrūkst dažādas modernās iespējas – liela skārienekrāna, NFC ātrai savienojuma izveidei ar viedtālruni vai fotoaparātu, ērti sasniedzamas USB pieslēgvietas ierīces priekšpusē.

    Jāsaprot, ka PIXMA G7050 pamatā paredzēts dokumentiem, tāpēc arī foto izdruku kvalitāte ir zemāka, fotogrāfijas izskatās pabalējušas.

    Uzpildāmie tintes konteineri nodrošina zemas izdruku izmaksas, kas ofisa darbiem ir ļoti būtiski. Melnā pigmenta pudele maksā ap 12.50 eiro, kamēr katra krāsas pudele printera atkārtotai uzpildei maksā ap 10 eiro.

    Patika

    • ērta krāsu uzpildīšana
    • tiek apgalvots, ka izdruku cena ir zem lāzerprintera izmaksām par lapu
    • plašas mākoņdrukas iespējas
    • ar līdzi doto krāsu pietiek 18 000 lapu izdrukai

    Ne tik ļoti gāja pie sirds

    • Wi-Fi iestatīšanai jāizmanto lietotni, kas pēcāk nedod īsti neko
    • ne vienmēr atpazīst papīra izmēru
    • nefiksējas pogu un ekrāna daļa paceltā pozīcijā
    • niecīgs divu rindu ekrāns
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    18 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    27.10.2020 13:29

    Izlepušais bērnudārzs :P Tiem, kam bijusi pieredze ar 1990-o faksa aparātiem, 2 rindu LCD konfigurācijas ekrāns problēmas neradīs. Citādi iepriecina fakts, ka ir vēl viens printeris, kam nav jāpērk speciāli kārtridži. Likt printeri uz ļurkana galda, kas salokās no printera svara, vispār nav ieteicams.

    Par aplikāciju gan fui, tur piekrītu. Ja jau aplikācijā var konfigurēt WiFi, būtu jāvar nokonfigurēt un vadīt arī pārējo. Atliek cerēt, ka trūkstošo pierakstīs vēlāk.

    Kaspars Bīlands
    27.10.2020 23:12

    Lietoju EPSON L6170 jau otro gadu, arī ar pudelīšu tinti, esmu ļoti apmierināts. Fax nav, bet kam gan tagad to vajag? Pie kam, cena bija ļoti pievilcīga, šķiet ap 135e (pa blatu) bez PVN, jo pirku savam uzņēmumam.

    rudzu rikas
    28.10.2020 00:03

    Izskatās OK, detalizēti gan nelasīju, nav vajadzīubas pēc printera. Pašam arī ir Pixma tikai krietni senāks un vienkāršāks modelis. Skaneris super, bet ar tinti visiem “tinteniekiem” ir viena problēma, manuprāt un tas ir- viss ir labi, ja tu drukā daudz un regulāri, bet ja izdrukā pāris lapas gadā kā to parasti daru es, tad pienāk brīdis, kad nākamo reizi gribot to izdarīt tinte ir jau nelietojama. Vismaz man tā bija vismaz pāris reizes. Droši vien jēdzīgāk tad ņemt kādu lēto lāzernieku (priekš home use), bet nu atkal tad tas būs melnbaltais. Ja drukā pāris lapas gadā gribas, lai ir krāsas :)

    Kursors.lv
    28.10.2020 07:27
    Reply to  rudzu rikas

    Ar lāzerniekiem atkal var ieberzties dārgās izdrukās. Es pats nesen nopirku lētu (ap 100 EUR) HP lāzerprinteri, taču kārtridžs tam maksā teju puscenu. Protams, var pētīt kā to atlauzt un uzpildīt lētāk, bet tāpat sanāk, ka šis Canon piedāvā iespēju radīt lētākas izdrukas.

    Čiekurs
    28.10.2020 08:27

    Same here, pirku lāzernieku mājām, kuru lietojam neregulāri un par cik iepriekš tika aizkaltēti daudzi tintes kārtridži, tad likās baigi ok. Liels bija mans pārsteigums, kad uzzināju, ka lāzerprintera kārtridžs no rūpnīcas nāk ar aptuveni 30% pildījumu un drīz vien pirku kārtridžu printera cenā.
    Skatos apskata tintes printeris nāk pilns līdz lūpai.
    Šim aspektam noteikti ir jāpievērš uzmanība pie iegādes.

    Skābene
    28.10.2020 10:06
    Reply to  Čiekurs

    Ilgus gadus mājās bija Pixma un šī gada pavasarī pixma ielidoja miskastē un Pixmas vietu ieņēma mazs kompakts bezvadu lāzernieks! Sev nosolījos nekad vairs mājas vajadzībām nepirkt tintenieku, jo tinte vienmēr izkalta tad, kad vajadzēja kaut ko printēt. Mūžīgi aizkalta galva, kas nozīmē, ka printētais attēls ir svītrains un nesmuks. Tīrīt galvu ir iespējams, bet kaut kādā brīdi var ieraut neārstējamu error un tad printerim ir tikai viens ceļš – uz miskasti. Visu laiku mājās ir jābūt tintes krājumiem, jo tinte vienkārši izgaro gaisā. Ja kaut viena tintes kasetne ir tukša, Canon neļauj izmantot citas funkcijas, piemēram skenēt. Nu vot kurš pamuļķis var saprogrammēt tā printeri, lai nevar lietot skeneri, ja nav, piemēram dzeltenā tinte? Ar visu to, ka tinti sūtīju no ebay par saldiem cipariem, gadā vienkārši izkalst vismaz 2 kasetnes (katrai krāsai). Salīdzinājumam, Lāzernieks jau būs nomaucis gadu un nekādu tonera trūkuma pazīmju. Ja printē maz, tad lāzernieks ir ekonomiski izdevīgāks un mazāks čakars. Cik parēķināu, tad manām printēšanas vajadzībām ar lāzernieka kaseti pietiks kā minimums 5 gadiem, un man tas šķiet ļoti saprātīgi. Vienu reizi 5 gados var arī printeri pamainīt, ja ir tā, ka tonerta kasete maksā tik p[at cik printeris, bet, ir taču atjaunotās kasetes,… Read more »

    rudzu rikas
    28.10.2020 20:38
    Reply to  Skābene

    Vari uzrakstīt kādu tieši paņēmi lāzernieku? Varbūt tomēr arī jāpaņem man. Jo ja ar tintenieku nevar izdrukāt lapas tad kad tad vajag (jo tinte ir izkaltusi), tad no tāda printera jēga maza.

    Skābene
    29.10.2020 13:45
    Reply to  rudzu rikas

    Sev paņēmu HP LASER 107w, jo mazs un kompakts kā tosteris. Var uzlikt uz sienas grāmatplaukta, un nevajag LAN vai USB kabeli. Var printēt arī no telefona un skenēšanu veikt ar HP aplikāciju. Pirku internetveikalā par smieklīgām 79 naudiņām.Analogais toneris~ 23 eur, oriģinālais HP ap ~50eur. Paredzēts 1000 izdrukām. Tātad printeris + analogais toneris iekļaujas ~100 naudiņās.
    Pagaidām esmu apmierināts ar pirkumu.

    Kursors.lv
    29.10.2020 15:12
    Reply to  Skābene

    Opā, es tieši šo pašu modeli nopirku sev un tagad atdāvināju tālāk vecākiem. Izvēlējos, jo pats par sevi diezgan lēts, izmēros mazs un prot darboties Wi-Fi tīklā. Pastāsti, lūdzu, kā tieši tu atrisināji to tonera kārtridžu jautājumu. Pašam printerim kaut kas ir jādara vai pietiek ziķeriem iedot “salabot” kārtridžu?

    Skābene
    29.10.2020 16:33

    Pa lielam tas pats kas ar citiem printeriem, jāņem pie tirgotājiem analogais kārtridžs ar “čipu”, kuru atpazīst kā oriģinālo kārtridžu (mans gadījums). Otrs variants ir par 20-25 euro nočipot pašu printeri, pie kāda no printeru servisa sniedzējiem, kuru var atrast arī salidzini.lv . Pēc printera “nočipošanas” var pirkt pašus lētākos tonerus bez čipa. Starpība starp lēto bez čipa un dārgo ar čipu ir robežās no 5-10 euro par tonera kasti. Tātad,, lai man atmaksātos printere čipošana, būtujānopērk vismaz 5 toneri, kas manā gadījumā ir baigi daudz par daudz.

    Krotow
    29.10.2020 23:34

    Ja bieži nav jādrukā 500-lapu romāni, un kursa darbi visai grupai, pietiek ar kārtridža aiznešanu uzpildīt + pārčipot. Draugiem mājās ir
    mazais melnbaltais Samsung ML-2165W lāzerprinteris, kas ar viņu drukāšanas apjomiem izēd kārtridžu apmēram 3 gados. Kārtridža uzpildīšana un pārčipošana šim printerim šobrīd maksā 20€. Jauns oriģinālais kārtridžs 59€. Tur nav divu domu, kas ir izdevīgāk :) Pārčipot printeri ir riskantāk un tik mazam drukas apjomam nav jēgas. Un lielākam drukas apjomam birojā u.tml. visticamāk vajadzēs resnāku printeri.

    Skābene
    30.10.2020 10:06
    Reply to  Krotow

    Samsung ML-2165W jau ir tas pats HP 107w, tikai rebrendots pēc tam, kad HP nopirka Samsung printeru biznesu. :) Gan jau ka kartridži der 1:1. :)

    Krotow
    30.10.2020 22:16
    Reply to  Skābene

    Jā, der tie paši un maksā tieši tikpat.

    davix
    03.11.2020 14:37

    Interesanti, cik vienlaicīgi no vienas puses var iestāties pret reklāmas bloķētājiem un torrentiem saistībā ar autoratlīdzībām, tik tajā pašā laikā neiebilst pret neorģinālo kārtridžu izmantošanu un cik atceros publicēto par tehniskās skates “apiešanu” ar dīzeļmotoru.

    Tā jau sanāk, ka tie taisnības nesēji tik no sava maciņa izdevīguma skatās :)

    Kursors.lv
    03.11.2020 14:58
    Reply to  davix

    Ir labi būt informētam un informācijas ievākšana par šādu vai tādu darbību uzreiz nenozīmē, ka tas tiks darīts.

    Kas attiecas uz tehnisko apskati, tad tur nekas netika apiets, jo nenotika apzināta iejaukšanās nevienā no auto tehniskajiem mezgliem. Tāpēc visas pretenzijas šajā jautājumā var smuki sarullēt un iestumt vietā, kur nekad neiespīd neviens saulstariņš ;)

    davix
    03.11.2020 15:58

    Ja tā skatāmie: “kamēr juridiski viss ok, tad man vienalga pat ja zinu ka nerīkojos labi”, tad reklāmu bloķētāju izmantošanu nu nekādā veidā nav negodīgāka kā šaubīga printeru uzpildes apiešana.

    Par dīzeļa apskates “apiešanas” pretenzijām – tās gan būs jārullē vien pašam, kad uz ceļiem CP sāks īstenot plānotās random pārbaudes dīzeļiem par šo tēmu ;) … kas tikai apliecina, ka darbības ar nolūku iziet skati uz 1 dienu un atlikušās 355 dienas apzināti pārvietoties ar satiksmei neatbilstošu transport līdzekli nav ok arī no juridiskā viedokļa.

    Skābene
    06.11.2020 15:04
    Reply to  davix

    Vispār jau ir eiropas tiesas spriedumi, kas regulē jautājumus par oriģinālajām un aftermarket detaļām un tiem pašiem kartridžiem. Tur viss ir botā.
    Par autortiesībām runājot, vispār kopētājs būtu jāaizliedz, lai nevari kopēt un skanēt ar autortiesībām aizsargātu saturu! :)
    Kas attiecas uz dīzeļiem, tad visi dīzeļi, kas iziet atgāzu normas, atbilst MK noteikumos noteiktajām atgāzu prasībām. Ko tad tu tur vari piesiet? Līdz 2012.gadam DPF pat nav obligāts, bet līdz 1980.gadam ražotajiem vispār neveic kūpinātavas testu.

    Jānis Rišis
    30.10.2020 21:22

    Canon printeris ir lētāks par kartridžu, atkritumos tāds mētājas. Izprintēt varēja 3 lapas.

    Reklāma