Web Analytics
More
    Reklāma

    Xtorm Solar Charger Impulse 5000 (AM122) apskats – powerbanka ar saules uzlādi

    Jaunākie raksti

    Iepriekš mums apskatam bija saņemta Xtorm Solar Booster 21W saules enerģijas uzlādes ierīce bez akumulatora, bet šoreiz atbraucis mobilo ierīču uzlādes akumulators (powerbank, atļaušos arī apskatā to dēvēt par “powerbanku”) ar saules enerģijas paneli, kas ļauj pašu Xtorm Solar Charger Impulse akumulatoru uzlādēt bez nepieciešamības to pievienot sienas kontaktam.

    Saules enerģijas pārvēršana citās enerģijas formās ir viens no veidiem, kā cilvēcei iegūt tai nepieciešamo enerģiju. Tas ir viens no alternatīvajiem enerģijas avotiem. Saules enerģijas izmantošana tiek uzskatīta par “ekoloģiski tīru” enerģijas ieguves veidu, jo netiek ņemti vērā ierīču ražošanai un pēcākai pārstrādei nepieciešamie resursi. Saules enerģijas aktīvas izmantošanas gadījumā starojuma enerģija tiek pārvērsta elektroenerģijā ar saules paneli/ bateriju vai siltumā ar saules kolektoru palīdzību.

    Reklāma

    Xtorm ir daļa no holandiešu uzņēmuma A-solar bv, tas tika dibināts 2008. gadā ar domu, ka šodien tirgū parādās arvien vairāk mobilo ierīču, kurām nepieciešama mežonīgi daudz enerģijas. Lai sniegtu ieguldījumu vides aizsardzībā, meklējis ceļu, lai nodrošinātu šīs problēmas risinājumu. Xtorm ir ražotājs inovatīvu un praktisku ikdienas un saules un enerģijas risinājumu jomā. Xtorm tirgū piedāvā plaši pieejamu un lietotājam draudzīgu patēriņa preču klāstu, kuras vienkārši veic uzlādi no saules enerģijas un/ vai USB. Produktiem ar zīmolu Xtorm ir mūsdienīgs raksturs, un tie ir augstas kvalitātes. Vai vismaz tā apgalvo reklāmas materiāli.

    Tehniskā specifikācija

    • Izmēri: 139 x 79 x 14 mm
    • Svars: 167 grami
    • Materiāls: plastmasa + gumija
    • Saules enerģijas uzlādes jauda: 1.1 W
    • Saules panelis: SunPower
    • Akumulators: Li-Po 18.5 Wh
    • USB (izeja): 1x USB 5V/ 2.1A
    • USB (uzlādei no elektrotīkla): microUSB 5V/2A
    • Papildu: šļakatu drošs, uzlādes indikatori, iebūvētas LED gaismas
    • Uzlāde no elektrības tīkla: 5 stundas
    • Uzlāde no saules enerģijas: 30 stundas
    • Cena: 39 eiro ražotāja mājaslapā
    Četras gana spēcīgas LED diodes

    Izskats un uzbūve

    Xtorm Solar Charger Impulse veidots kā robusta, ārpus telpām lietošanai paredzēta ierīce viedtālruņu un citu nelielu ierīču uzlādei. Pamatā gan Xtorm Impulse ir tā saucamā powerbanka, bet tai ir arī pāris citi nieki, kas to izceļ citu mobilo uzlādes ierīču vidū.

    Xtorm Impulse uzlādes ierīce veidota no plastmasas, tai stūros ir cietākas gumijas uzlikas, kas pasargā Xtorm Impulse no trieciena. Šai powerbankai ir arī SunPower saules enerģijas panelis, bet par to parunāsim vēlāk.

    Ierīces augšdaļā ir iespēja piestiprināt klāt karabīni, lai Xtorm Impulse varētu ērti piekārt pie somas, telts vai pakārt koka zarā. Karabīne ir iekļauta komplektā, tāpat komplektā ir microUSB vecā tipa uzlādes vads, bet neko vairāk mēs neiegūstam. Te gan man jāsaka, ka vecā tipa uzlādes vads ir lieks un pat nevajadzīgs, jo nu jau pat budžeta klasē gandrīz nav iespējams atrast viedtālruņus ar microUSB vecā tipa uzlādes spraudni, visi jau lieto USB Type-C. Vecā tipa microUSB izmantošana nozīmē tikai to, ka līdzi jānēsā divus vadus – microUSB, lai lādētu Xtorm Impulse, kā arī Type-C vadu, kas nepieciešams viedtālruņa uzlādei.

    Xtorm Impulse USB pieslēgvietas no putekļiem sargā silikona vāciņš, bet tas visai švaki turas klāt, es uz to nepaļautos, jo somā esošajā haosā vāciņš, visticamāk, ar laiku atvērsies.

    Xtorm Solar Charger Impulse sānā ir nelieli LED indikatori, kas ziņo par ierīces akumulatora uzlādi, kā arī sānā izvietota poga, kas aktivizē šos LED indikatorus. Xtorm Impulse aizmugurē ir četras palielas LED diodes, tās izmantojamas kā kabatas lukturītis. Šādas iespējas gana bieži redzamas nelielas ietilpības (līdz aptuveni 8000 mAh) powerbankās.

    Vismaz man būtu gribējies redzēt arī nelielu ekrāniņu, kas ziņo par Xtorm Impulse uzlādi, nevis tikai četras niecīgas diodes. Šajā cenā nu gan varēja nedaudz vēl pacensties. Par Type-C vada un uzlādes iespēju minēju jau iepriekš. Xtorm piedāvā iegādāties arī Lightning vadu par 18 eiro un Type-C vadu par 25 eiro.

    Uzlāde ar saules enerģiju

    Tiek solīts, ka Xtorm Solar Charger Impulse pats no saules enerģijas spēj uzlādēties aptuveni 30 stundu laikā. Teorētiski tas nozīmē, ka Latvijā būs jāsagaida četras līdz piecas saulainas dienas pēc kārtas un Xtorm Impulse būs uzlādēts pilns. Attiecīgi praktiskā pielietojuma Xtorm Impulse uzstādītajam saules enerģijas panelītim nav. Ja klīsti jau otro nedēļu pa Amazones džungļiem un jāpalādē nedaudz satelīta telefonu, tad tā ir cita runa, pie mums, kur meži ir salīdzinoši viegli izbrienami un pazušanas iespējas visai mazas, Xtorm Impulse saules enerģijas uzlādei pielietojums ir ļoti šaurs.

    Var jau mēģināt lādēties no saules enerģijas, bet panelīša laukums ir par mazu, lai pāris stundu uzlāde dotu redzamu iebūvētā akumulatora uzlādes kāpumu. Protams, ilgākā termiņā vari mēģināt turēt Xtorm Impulse uz palodzes, tur tas, iespējams, visu laiku būs uzlādēts, atliek tik powerbanku iemest līdzi somā. Nezinu gan ko Xtorm Impulse iebūvētais akumulators pēc gada teiks, kad tiks šādi diendienā lēni lādēts.

    Līdzi tiek dota karabīne

    Ideālā gadījumā Xtorm Solar Charger Impulse būtu jālieto kopā ar Xtorm Solar Booster lielo saules enerģijas paneli, tad būs gan jēdzīgi ātra uzlāde no saules enerģijas, gan arī akumulators enerģijas uzkrāšanai, kas Xtorm Solar Booster gadījumā pietrūka. Protams, šādam Xtorm Solar Booster un Xtorm Impulse 5000 mAh komplektam cena ir pasakaina – ap 180 eiro.

    Xtorm Solar Charger Impulse kā powerbanka

    Xtorm Impulse ir 5000 mAh akumulators, kas uzlādējams ar saules enerģijas vai sienas kontakta palīdzību. Ko tad īsti var paveikt ar 5000 mAh akumulatoru? Ar to varēsi ierindas Android vai Apple iPhone ierīci uzlādēt vienu vai maksimums pusotru reizi. Izmēģināju uzlādēt ar Xtorm Impulse viedtālruni, kam ir 4000 mAh akumulators, un jāsaka, ka knapi, knapi spēja šo viedtālruni dabūt līdz 100% uzlādei ar pilnu Xtorm Impulse. Tomēr jāņem vērā, ka kaut kādi zudumi rodas uzlādes un izlādes procesos.

    Nelielas diodes ziņo par uzlādes līmeni, šobrīd ir 3/4

    Atļaušos uzskatīt, ka šobrīd jau arī ar 8000 mAh powerbanku būs uz robežas, lai uzlādētu jaunākos viedtālruņu, kuriem ir 5500 mAh un 6000 mAh akumulatori. Powerbankas ar 8000 līdz 10 000 mAh arī ir samērīgi lielas un vēl paciešami smagas. Laikam manām vajadzībām ar 5000 mAh uzlādes ierīci būtu par maz, lai uz tajā esošo enerģijas daudzumu spētu pilnībā paļauties. Xtorm Solar Charger Impulse derēs viena viedtālruņa un vienu austiņu uzlādei, kad atrodies ārpus mājas. Pēc tam jāgaida 30 stundu saules uzlāde, kas Latvijā ir visai ekskluzīva lieta. Citviet, siltākās zemēs 30 saulainas stundas salasītos ātrāk. Tas gan ņemot vērā, ja mums kādreiz vēl atļaus brīvi ceļot…

    Xtorm piedāvājumā ir arī 10 000 mAh saules enerģijas powerbanka, tā būt jēdzīgāks pirkums, jo 10 000 mAh modeļa cena ir tikai 10 eiro virs Xtorm Impulse 5000 mAh versijas cenas.

    Būtu tomēr mūsdienās gribējies redzēt USB Type-C

    Nobeigumā

    Par Xtorm Solar Charger Impulse 5000 kā par powerbanku man ir visai patīkams iespaids, jo tā nav pārlieku smaga, ar to varēsi vienu reizi uzlādēt viedtālruni un arī Bluetooth austiņas. To gan nevarēs veikt vienlaikus, jo Xtorm Solar Charger Impulse ir tikai viena USB uzlādes izeja. Daudz domīgāku mani padara saules enerģijas uzlāde, kas uzpilda Xtorm Solar Charger Impulse 30 stundās. Turklāt tās ir 30 saulainas stundas, kas var izvērsties visai garā laika periodā Latvijas laika apstākļos.

    Vissaprātīgākais būtu šādu 5000 mAh powerbanku pārot kopā ar jaudīgu saules enerģijas paneli, bet tad jau atkal atduramies pret cenas jautājumu. Xtorm Solar Charger Impulse 5000 kopā ar iepriekš apskatīto Xtorm Solar Booster maksā ap 180 eiro, kas par uzlādes ierīci ir ārprātīga cena. Laikam jau jāatzīmē, ka Xtorm Solar Charger Impulse 5000 39 eiro cena ir tāds slieksnis par ko var iegādāties Latvijā uz vietas 8000… 10 000 mAh powerbanku ar visu bezvadu uzlādi vai 20 000 un pat 30 000 mAh ārējos akumulatorus ar vada uzlādi. Man pašam ir 20 000 mAh ārējais akumulators, bet to īsti par parocīgu apkārt nēsāšanai negribētu saukt, 30 000 mAh droši vien ķerrā nākas vadāt apkārt.

    Patika

    • Lieliska uzbūve
    • Viegls
    • Spēj gana ātri uzlādēt viedtālruni

    Ne tik ļoti gāja pie sirds

    • Komplektā vecā tipa microUSB vads
    • Ļoti dārgi ražotāja USB Type-C un Lightning vadi
    • No saules panelīša ir nosacīts ieguvums
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    1133
    08.08.2020 13:18

    Neliels ekrāniņš ar 4-5 LED segmentiem būtu tikpat funkcionāls kā 4 diodes, bet cenu palielinātu par 3-5 eiro. Šajā segmentā ražotāji sacenšās par eiro, kur nu par 4.

    Par Amazones mūžamežiem varu spriest tikai pēc filmām – ar gaismas daudzumu tie neizceļas, ja vien nestaigā pa koku galotnēm. Savukārt lādēšana nav atkarīga no temperatūras – aukstajos polos polārās dienas laikā baterija uzlādētos vairāk, kā siltās Amazones biezās lapotnes pavēnī. Šo verķi labāk ņemiet līdzi uz tuksnesi, nevis džungļiem. Kopā ar ūdens krājumiem)

    Mahmuds
    09.08.2020 10:33

    Ierīce ar šādiem parametriem bija aktuāla 3-5 gadus atpakaļ. Pieņemot, ka saules panelis ir vienkārši ķeksīša pēc, tad vērtība šai ierīcei varētu būt ap 5€.

    zzz
    04.04.2022 21:07

    Neracionals produkts /ar musdienu tehnologiju saules paneli/

    Reklāma