Web Analytics
More
    Reklāma

    Šī ekrāntapete “salauzīs” tavu Android telefonu

    Jaunākie raksti

    Internetu pāršalkusi jauna iespēja, kā modificēt savu telefonu, lai tas nebūtu lietojams. Šoreiz tā ir speciāla bilde, kuras citādi izmantotā krāsu shēma apstādina vai iesaldē Android mobilās operētājsistēmas darbību.

    Attēls nav speciāli veidots, lai sagrautu Android darbību, jo skaists saulriets tam vienkārši nevarētu būt paredzēts, bet problēma ir tieši tā izmantotajā krāsu kodā, jo Android atpazīst un izmanto starptautisko sRGB standartu, taču šī bilde ir veidota uz Adobe RGB formāta. Teorētiski tie pārāk neatšķiras, bet kā redzams, tas veicina operētājsistēmas darbības kļūdu.

    Reklāma

    Avots: Twitter

    Ja bilde tiek vienkārši aplūkota, tad nekādas problēmas ar telefona darbību nerodas, taču problēmas sākas tad, kad šis attēls tiek uzlikts kā fons telefonam. Tajā brīdī sistēma vai nu iesprūst vai sāk darīt vienu darbību nepārtraukti. Tas noved pie pāriešanas uz “Safe Mode”, kuras laikā var mēģināt šo bildi nomainīt. Ja tas neizdodas, tad vienīgā drošā labošanas metode būs telefona ražotāju uzstādījumu atjaunošana.

    Labāk nemēģiniet šo bildi ielikt kā fona attēlu, taču ja uz to niez nagi, tad drošības pēc visu svarīgo telefona informāciju saglabājiet jau iepriekš. Google ir informēta par šo kļūdu, un tiek strādāts pie labojuma, ko varētu saņemt jau jūlijā. Īpaši šai problēmai var būt pakļauti Samsung telefoni, bet arī citi tam var tikt pakļauti. Vienīgi Google Pixel 4 XL bijis spējīgs pats pārveidot krāsu kodu un turpināt pareizu darbību.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Juris
    04.06.2020 11:14

    Kam jauns un tukš telefons? Pamēģinās, tiešām aiziet sviestā?

    Elisia
    04.06.2020 15:16

    Vecs un tukšs Alcatel Idol turpina darboties bez problemam.

    Arnys
    04.06.2020 15:49

    Man uz andrīša 9 ar nekādu problēmu, bet drošivien vajag oriģinālu, kas šeit ir kautkāds kreisais un pārveidots

    Oskars
    04.06.2020 16:03

    Šeit MrWhosetheboss ļoti labi izskaidroja, kas ir tas iemesls, kāpēc šī bilde noved Android pie “crash”.
    https://www.youtube.com/watch?v=iXKvwPjCGnY

    Rob
    05.06.2020 18:01

    Meginaju gan fona gan blokesanas ekrana, bet ar Xiaomi a2 lite nekaa nenotika.

    Reklāma