Web Analytics
More
    Reklāma

    ASUS ROG Theta 7.1 spēlēm paredzēto austiņu apskats

    Jaunākie raksti

    Jau iepriekš esam vairākas reizes redzējuši ASUS radītās austiņas datorspēļu entuziastiem, bet vismaz man tās likās pārāk specifiski veidotas spēlēm, mūzikai šīs austiņas bija maz piemērotas. Te gan jāsaprot, ka mūzikā meklēju nedaudz agresīvāku basu, kamēr geimeriem patīkot mazāks bass, jo pārāk agresīvs bass mēdzot slāpēt citas skaņas, piemēram, sprādzienu troksnis slāpē soļus.

    ASUS ROG Theta 7.1 jau uzreiz gribētos dēvēt par gana universālām ausīm, turklāt tās piedāvā īstu 7.1 skaņu – katrā ausī iebūvēti četri skaļrunīši. ROG Theta 7.1 vairs nenākas māžoties ar virtuālu 7.1 skaņu, kas parasti nestrādāja tā, kā tiku gaidījis.

    Reklāma

    Salīdzināšanai šoreiz izmantoju Beyerdynamic DT 770 PRO 80 omu austiņu modeli kopā ar Fiio E10K Olympus 2 lētā gala (bet gana augstu novērtētu) austiņu DAC un pastiprinātāju vienā ierīcē.

    Tehniskā specifikācija

    • Saderība: PC, Mac, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch, viedtālruņi, 2018 iPad Pro (tikai audio)
    • Skaļruņi: katrā ausī front: 40 mm, center: 30 mm, side: 30 mm, rear: 30 mm, neodīma magnēts,
    • Pretestība: 32 Ohm
    • Frekvences: 20 ~ 40000 Hz
    • Mikrofons: uni-directional, 100 ~ 10000 Hz, jutība -40 dB ± 3 dB
    • Vads: 1.2 metru USB Type-C un papildu 1 metra USB Type-A pāreja
    • Svars: aptuveni 650 grami
    • Aksesuāri komplektā: pievienojams mikrofons, papildus ROG Hybrid austiņu uzlikas
    • Cena: sākot no aptuveni 340 eiro ārzemju interneta veikalos (Amazon.de), jo pie mums raksta tapšanas laikā austiņas nav pieejamas nevienā sakarīgā veikalā

    Izskats un uzbūve

    Ar ROG Theta 7.1 sadzīvoju gandrīz trīs nedēļas, kas nav pārāk ierasts laika sprīdis apskata ierīcēm, jo mums izdodas paturēt ierīces parasti līdz aptuveni divām nedēļām, un arī tad ne vienmēr atrodas laiks, lai tās lietotu ik uz soļa. Jāatzīst, ka ROG Theta 7.1 austiņas atdevu ar smagu sirdi, tik ļoti man tās šķita baudāmas.

    Noteikti tehniskajā specifikācijā būsi pamanījis, ka ROG Theta 7.1 austiņas ir smagas, tās tiešām ir aptuveni divas reizes smagākas par vairumu over-ear tipa mūzikas un pat spēļu ausīm. Bet ROG Theta 7.1 ir smagas tikai rokās, uz galvas tās šķiet pieņemamas un pat pārsteidzoši vieglas, bet pēc kāda laika tomēr jūt, ka austiņas ir smagākas par ierasto.

    ROG Theta 7.1 uzbūve ir apskaužama – nekur nav taupīts uz materiāliem, to biezumu un dizainu. Pat ASUS ROG mirgojošais logo izskatās pieklājīgos un samērīgos izmēros. Neesmu liels fans idejai, ka uz katru ausi iet resns vads, bet, iespējams tas ir kaut kā saistāms ar daudzkanālu skaņu un iebūvēto DAC.

    Parasti sūdzos, ka lielās, tā sauktās over-ear austiņas man spiež žokli, traucē valkāt brilles utt., bet D formas austiņas novērš uzreiz gandrīz visas problēmas. Lai arī ROG Theta 7.1 nav neko dikti vieglas austiņas, tomēr tās ir ļoti ērtas. Turklāt komplektā iekļautas vēl vienas nedaudz mīkstākas un vismaz manai galvai ērtākas austiņu uzlikas. Austiņu uzlikas veidotas tā, lai ROG Theta 7.1 nemaz nejustu uz galvas, turklāt rodas sajūta, ka piedomāts pie gaisa apmaiņas, lai nesautētu lietotāja galvu un ausis.

    ROG Theta 7.1 datorspēļu austiņas ar datoru vai citām ierīcēm savienojamas ar USB Type-C standarta vadu, komplektā atradīsi arī pāreju no Type-C uz parasto, kantaino Type-A spraudni. Austiņu vads ir pamatīgi resns, tas diemžēl nav ieausts audumā (izmantota kvalitatīva gumija), austiņu vads nav noņemams. Vada garums ir 1.2 metri (tikai Type-C vai plus vēl viens metrs, ja pievienosi Typc-C uz Type-A pāreju) – ar to noteikti pietiks lielākai daļai lietotāju. Uz ielas gan ar 1.2 metru vadu īsti ērti nav. Manuprāt, ROG Theta 7.1 austiņu vads ir izturīgākais, kādu esmu līdz šim redzējis austiņās un citos datoru aksesuāros.

    Uz kreisās ROG Theta 7.1 auss izvietots slēdzītis, kas pārslēdz austiņu vadību starp PC/klēpjdatora režīmu vai viedtālruņu režīmu – te ir runa par to, ka katrai ierīču grupai pa USB tiek padoti dažādi signāli, lai pieregulētu skaļumu. Tur pat izvietota arī skaļuma regulēšanas svira, tā darbojas gan datorā, gan viedtālrunī, gan arī kopā ar Nintendo Switch (izskatās, ka Switch un Windows 10 nav būtiski, kuru režīmu izmanto).

    Ar viedtālruni un USB Type-C savienojumu jābūt uzmanīgam, jo ne visi viedtālruņi prot padot ārā skaņu caur USB Type-C. Man pie rokas bija ne pirmā svaiguma Huawei P10 ar USB Type-C un arī austiņu izeju, un pa USB Type-C skaņu ārā dabūt uz ROG Theta 7.1 nevarēja.

    Kopumā jāsaka, ka esmu patīkami pārsteigts par ASUS spēju piedāvāt jau ļoti kvalitatīvi nostrādātas austiņas. Iepriekš redzēti vairāki citi ASUS ROG un ASUS TUF austiņu modeļi, bet tie materiālu un salikšanas kvalitātes ziņā pat netuvojas ROG Theta 7.1. Iespējams, varētu gribēties nedaudz patīkamāk nostrādātu mikrofonu, varbūt pat austiņās integrētu (ārā izlokāmu) mikrofonu, kās redzēts citās ASUS austiņās. Vismaz man šāda tipa piespraužamie mikrofoni šķiet nedaudz arhaiski un vizuāli drusku atbaidoši. Tos arī nav pārlieku vienkārši atrast, ja nav kādu laiku bijusi vajadzība izmantot mikrofonu.

    Lietotne

    ROG Theta 7.1 pavada ROG Armoury II programmatūra, kas ir pilnīgi pietiekama, lai pārvaldītu visas austiņu iespējas, skanējumu un izgaismojumu. ROG Theta 7.1 piedāvā Aura RGB izgaismojumu (šoreiz ir tikai neatkarīgs izgaismojums, kas nav sinhronizējams ar citām ASUS ROG ierīcēm).

    Lietotne piedāvā slēgāties šurpu-turpu starp dažādiem skaņas režīmiem, turpat ir arī ekvalaizers, bass-boost un iespēja pāriet no 7.1 uz stereo režīmu. Pēc noklusējuma ROG Theta 7.1 austiņām ir aktivizētas dažādas ne pārāk vajadzīgas skanējuma nianses – aktīvs bija reverb jeb atbalss režīms. Nu nekas, uzstādām ROG Aroury II programmatūru, sabakstām savas skanējuma nepieciešamības un aizmirstam par šo. ROG Aroury II programmatūra ļauj piesaistīt konkrētus austiņu iestatījumus konkrētai spēlei, bet to vari paveikt tikai trīs dažādām spēlēm, kas ne visiem būs pietiekami.

    Visi iestatījumi (skanējums un RGB izgaismojums) tiek noglabāti pašās ROG Theta 7.1 austiņās, attiecīgi iestatījumus paņemsi līdzi arī uz viedtālruni, Nintendo Switch un citām ierīcēm. RGB izgaismojumu iespējams atslēgt vai ieslēgt, nedaudz iespiežot uz iekšu un paturot skaļuma sviru.

    Skanējums

    ROG Theta 7.1 ir iebūvēts DAC jeb digitāli-analogs skaņas pārveidotājs, ROG Aroury II programmatūra attiecīgi ļauj lietotājam pašam izvēlēties starp 24 bitiem/ 44.1 kHz, 24 bitiem/ 48 kHz un pat 24 bitiem/ 96 kHz. Ko mums pasākt? Parasti jau tīmekļa forumos tiek ieteikts izmantot 24 bitus/ 48 kHz, bet nav arī lielas jēgas pārslēgties uz 24 bitiem/ 96 kHz, ja klausies 128 Kbps MP3.

    Izgāju uz pilnu banku, pārgāju maksimālā “izšķirtspējas” režīmā, ielādēju pāris 24/96 FLAC no tīmekļa un devos baudīt skanējumu. Beyerdynamic DT 770 PRO ausis ir uzskatāmas par lineāriem studiju monitoriem, tām ir 80 omi, attiecīgi tās būtu ieteicams izmanto kopā ar pastiprinātāju. Jāsaka tā, ka, iespējams, ar DT 770 PRO klāt nāks kāda skaņas detaļa, kā arī DT 770 PRO bass šķiet nedaudz precīzāks, bet kopumā vērtēju, ka ROG Theta 7.1 stereo režīmā ir pat ļoti feini izmantojamas mūzikai. Radās iespaids, ka ROG Theta 7.1 nedaudz pietrūkst vidi, bet sīkāk neņemos komentēt skanējuma atšķirības.

    Īsāk sakot – man pret ROG Theta 7.1 mūzikas skanējumu nebija nekādu iebildumu. Man gan jāsaka, ka par ROG Theta 7.1 cenu (340 eiro) var iegādāties jau ļoti nopietnas stereo over-ear ausis kopā ar kādu ne pārāk dārgu austiņu pastiprinātāju.

    Slēdzam iekšā pilnu daudzkanālu režīmu ROG Theta 7.1 austiņām un dodamies spēlītes dzenāt. Arī šeit neatradu nekādas problēmas, vien nākas paskatīties, kuras spēles tiešām piedāvā gana augstvērtīgu skaņu, lai daudzkanālu režīmam būtu jēga. Modernajās šaušanas spēlēs noteikti saklausīsi labāk ienaidnieka pārvietošanās virzienu, bet katrai spēlei jālasa atsevišķi, vai tā nodrošina īstenu daudzkanālu skaņu.

    Kā jau minēju, ROG Theta 7.1 sadarbība ar viedtālruni var izvērsties interesanta – USB Type-C pieslēgvieta ne vienmēr prot padot ārā skaņu, kā arī ja tomēr viedtālrunis to prot izdarīt, tad skaņa var būt par klusu. Šeit nezinu, kas tieši būtu vainojams, jo izmantots tika gana moderns viedtālrunis ar Android 10. Radās sajūta, ka ROG Theta 7.1 pie viedtālruņa uzvedas kā 64 vai pat vairāk omu austiņas. Pie Nintendo Switch ROG Theta 7.1 skanēja pietiekami skaļi.

    Mikrofons

    ROG Theta 7.1 pievienojams ārējais mikrofons, kas pats par sevi nav nekas īpašs – spriežot pēc mikrofona tehniskās specifikācijas, tas ticis izmantots arī aptuveni divus gadus senos ASUS produktos. Toties klāt nācis mākslīgais intelekts, kas prot slāpēt apkārtējās vides trokšņus. Šis būs noderīgi, ja ROG Theta 7.1 izmantosi kādās e-sporta sacensībās vai vienkārši skaļākos brīžos mājās (tavi draugi, iespējams, nedzirdēs, kā mammīte tevi sauc iedzert silto vakara kakao).

    Nobeigumā

    Jāsaka, ka ROG Theta 7.1 austiņas ir pirmā reize, kad izmēģināšanai tiek saņemtas tiešām lieliski skanošas spēlēm paredzētas austiņas. ROG Theta 7.1 skanējums ir pirmajā vietā, tikai pēc tam nāk visādas geimeru nianses ar RGB izgaismojumu, dizainu un citām ne pārāk būtiskām nepieciešamībām. Daudzkanālu režīma pārslēgšana uz stereo jāveic ar lietotnes palīdzību, bet šāda neliela neērtība ir daudz labāka par daudzkanālu režīma jaukšanos kopā ar stereo. Citos modeļos gan šī pārslēgšanās realizēta ar atsevišķi izdalītu pogu.

    Pamatā ROG Theta 7.1 būtu jāizmanto pie datora austiņu izmēra, svara un USB savienojuma un niķu dēļ. Diez vai es tā ņemtu un pie Nintendo Switch klāt speciāli piepirktu 340 eiro ausis.

    Noteikti ieteiktu katram pašam izvērtēt daudzkanālu austiņu nepieciešamību, jo nemaz tik plašs spēļu klāsts ar īstu daudzkanālu skaņu nav piemeklējams. Šeit atradu visai noderīgu saiti tiem, kuri vēlas ar šādām niansēm ķimerēties pirms austiņu iegādes.

    Patika

    • Lieliska uzbūve
    • Patīkams skanējums spēlēs un mūzikas atskaņošanai
    • Austiņas ir ļoti ērtas

    Ne tik ļoti patika

    • Austiņas varbūt nedaudz ir par smagu ilgai lietošanai
    • Augsta cena
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma