Web Analytics
More
    Reklāma

    Noerden MINIMI viedo svaru apskats

    Jaunākie raksti

    Daži saka, ka galvenais nav liekais svars, bet gan liekais apjoms. Citi atkal uzskata, ka jāsveras katru dienu pirms un pēc ēdienreizēm, kā arī obligāti jākontrolē sava svara izmaiņas citos ikdienas procesos. Droši vien patiesība ir kaut kur pa vidu, turklāt viedie svari neļaus sev pašam samelot – ja pirms mēneša biji pudu (1 puds ir aptuveni 16.4 kg) vieglāks, tad tā arī svariem līdzi nākošā lietotne to parādīs. Nebūs te nekādas noapaļošanas uz leju un “es nezinu, cik sveru” – Ziemassvētku periods var izvērsties asaru pilns. Ho ho hō!

    Kas īsti ir viedie svari? Visticamāk, viedie svari būs pirmā augsto tehnoloģiju ierīce tavā vannas istabā. Viedie svari lieliski pavada fitnesa un dažādu sporta veidu cienītāju ikdienu, jo neskaitāmas lietotnes un fitnesa ierīces mums seko skriešanas, velobraukšanas, peldēšanas un parastas pastaigas laikā, kāpēc lai sporta nodarbēm nepievienotos svari, kas datus pārnes digitālā formātā…?

    Reklāma

    Nav obligāti, lai ir viedie svari ņemtu un katru reizi izvietotu tavu rezultātu Twitter (atsevišķiem viedo svaru modeļiem šāda iespēja tiešām pastāv!), bet ir noderīgi redzēt, kā noskrietie kilometri pēc kāda laika ietekmē tavu svaru. Viedie svari piedāvā arī veselu lērumu papildu datus par tevi, bet te gan jāņem vērā, ka pārsvarā dati ir visai aptuveni aprēķini, nevis tieši nolasījumi.

    Viedos svarus pavada lietotne, kas saņem datus caur Bluetooth vai Wi-Fi. Tiek uzskatīts, ka Wi-Fi savienojums ir stabilāks un uzticamāks, bet vienlaikus var radīt nevajadzīgas problēmas, jo Wi-Fi tērē būtiski lielāku enerģijas apjomu, kā arī ne visās mājās ir pastāvīgs Wi-Fi pieslēgums (daudzi paļaujas uz tā dēvētā hotspota izveidošanu viedtālrunī). Atliek vien šim visam pievienot sirdsdarbības sensoru, savienotu asinsspiediena mērierīci un viedo ūdens pudeli, un būsi digitāli apbruņojies mākoņdatu uzpildīšanai ar neskaitāmiem datiem par sevi. Viedajiem svariem ik pa laikam ir iespēja datus nodot kādam ģimenes loceklim vai pat ārstam.

    Svari reģistrē un nosūta uz lietotni datus katru reizi, kad uz tiem uzkāp, tāpat daudzi viedie svari piedāvā dažādus papildu datus, piemēram, ĶMI (ķermeņa masas un auguma samēru), ķermeņa tauku masas procentuālo attiecību pret ķermeņa kopējo masu, ūdens procentuālo saturu ķermenī, ķermeņa muskuļu masu, kaulu masu, ķermeņa bioloģisko vecumu un viscerālo tauku daudzumu. Bieži svari arī ir spējīgi nolasīt tavu sirdsdarbību miera (stāvot kājās) stāvoklī.

    Noerden MINIMI viedie svari

    Apskatam saņemti salīdzinoši vienkārši Noerden MINIMI viedie svari, kas nodrošina Bluetooth savienojumu ar lietotni (pieejama Android un arī iOS lietotne). Noerden MINIMI viedie svari nodrošina deviņus dažādus ķermeņa datu nolasījumus – svaru, tauku daudzumu, muskuļu masu, ūdens procentuālo saturu ķermenī, viscerālo tauku daudzumu, kaulu masu, ķermeņa bioloģisko vecumu, ĶMI un BMR (rādītājs, kas norāda cik daudz kaloriju tavs ķermenis sadedzina vienkārši eksistējot).

    Noerden MINIMI viedie svari ir salīdzinoši lēti, tie pat uzskatāmi par vieniem no lētākajiem pieejamajiem viedajiem svariem. Noerden MINIMI viedie svari maksā tikai 34 eiro, bet jānorāda, ka arī iegūtais ir drīzāk budžeta ierīce ar tīri pieņemamu uzbūves kvalitāti.

    Izskats un uzbūve

    Te nekas jauns nav izgudrots – Noerden MINIMI viedie svari veidoti no rūdīta stikla, tiem ir neliels, labi paslēpts ekrāniņš un četri sensori, kas nolasa papildu datus par tavu ķermeni. Noerden MINIMI viedie svari pieejami melnā vai baltā krāsā. Svarus darbina trīs AAA tipa baterijas, tās ir iekļautas komplektā.

    Dizaina ziņā nekas jauns nav izdomāts, tādi triki lai paliek Withings, Fitbit, Garmin un citiem lielajiem vārdiem fitnesa aksesuāru biznesā. Minētie grandi gan savus svarus gluži pakaļ nemet, nāksies šķirties no vismaz 100 eiro par Withings, Fitbit un Garmin produktiem. Noerden MINIMI svariem sensori ir palieli, sudraboti apļi, uz tiem jākāpj ar plikām kājām, lai tiktu nolasīti visi dati.

    Šeit nonākam pie viena visai interesanta fakta, ko nevajadzētu piemirst šāda veida svaru lietotājiem – sensori paļaujas uz caur tavu ķermeni sūtītiem elektrosignāliem, attiecīgi šādi svari nederēs grūtniecēm, gados jaunākiem bērniem un cilvēkiem ar sirds stimulatoriem. Dārgākos svaru modeļos šie sensori ir atslēdzami, bet Noerden MINIMI tādu iespēju nepiedāvā. Pastāv gan iespēja kāpt uz svariem zeķēs, tad nekādām problēmām nevajadzētu rasties.

    Noerden MINIMI ir neliels 27 x 80 mm LED ekrāniņš, kas parāda svaru, kā arī kļūdu paziņojumus, ja tādi rodas. Svari ir 260 x 260 x 27 mm lieli, tie sver aptuveni 1.2 kg. Svari spēj nomērīt no 5 līdz 150 kilogramiem ar aptuveni 300 līdz 500 gramu precizitāti. Svaru instrukcijā norādīts, ka kļūda pie 50 kg ir +/- 300 grami, pie 100 kg ir +/- 400 grami un pie 150 kg kļūda ir +/- 500 grami. Sveroties vairākas reizes pēc kārtas, dažkārt svaru parādītā kļūda bija pat nedaudz lielāka.

    Instrukcijā norādīts, ka uz svariem nedrīkst kāpt bērni, kuri ir jaunāki par 10 gadiem. Visticamāk, tas saistīts ar sensoru darbību, kas arī liedz svarus izmantot grūtniecēm. Tāpat norādīts, ka svarus nedrīkst turēt tiešos Saules staros un tiek ieteikts tos turēt tālāk no siltuma avotiem. Visticamāk, te domātas siltās grīdas, kas var ietekmēt Noerden MINIMI svaru darbības precizitāti. Kaut cik modernā mājoklī šis var radīt zināmas neērtības svaru novietojuma vietas izvēlē.

    Lietotne

    Noerden MINIMI viedajiem svariem pieejama Android un arī iOS lietotne. Man gribētos dēvēt Noerden MINIMI pavadošo lietotni par vājāko posmu visā šajā stāstā, jo tā pieprasa dīvainas pieejas, piemēram, attēliem (cik noprotams, attēlu pieeja tiek pieprasīta ražotāju viedo pulksteņu apkalpošanai) un atrašanās vietai, kā arī Noerden nav nodrošinājis datu padošanu ārā ne uz vienu populāro fitnesa lietotni. Pat ne Google Fit, kas būtu uzskatāms par absolūtu minimumu jebkāda veida viedajam fitnesa aksesuāram.

    Noerden MINIMI pavadošā lietotne piedāvā sniegt visu datus, ko svari spēj nolasīt, bet ar to arī lietotnes iespējas ir izsmeltas. Lietotne pārvalda arī Noerden izstrādātos viedos pulksteņus, tos gan neesmu redzējis.

    Šoreiz nākas norādīt, ka Noerden MINIMI pavadošā lietotne pilnīgi ideāli negribēja darboties – ik pa laikam tā nesavienojās ar svariem, tāpat gana bieži tā parādīja visai dažādus papildu datu aprēķinus. Instrukcijā gan ir minēts, ka sensoru darbību ietekmē arī tas, cik ļoti mitras pēc dušas vai skrējiena ir tavas pēdas. Tiek gan arī rekomendēts uzreiz pēc sporta aktivitātēm necensties mērīt papildu datus, jo tie būs nepareizi.

    Noerden MINIMI piedāvā sava veida privātumu vairākiem lietotājiem – katrs lietotājs ņem rokās savu viedtālruni, ieslēdz svarus (viegli uz tiem uzkāpj kaut vai ar vienu kāju), aktivizē lietotni, pēc tam lietotnē spiež Measure pogu. Bet šis viss nepieciešams, ja vēlies saņemt papildu datus par sevi, kā arī tos saglabāt lietotnē. Ja gribi tikai redzēt savu svaru, atliek vien uzkāpt uz svariem.

    Te jāpiezīmē, ka Fitbit un Withings viedie svari spēj nodalīt vairāku lietotāju profilus, lai tie nejauktos kopā citu cilvēku datus ar tieši taviem datiem.

    Nedaudz atļāvos pasmieties par Noerden sniegto instrukciju – faktiski no piecām lapas pusēm instrukcijā viena ir paredzēta svaru izdoto kļūdu paziņojumu apcerēšanai, vēl viena lapa ir atstāta brīdinājumiem, ko nevajadzētu ar svariem un to sniegto informāciju darīt. Viens no “nevajadzētu” ir uzkrītošs – svaru sniegtos datus nedrīkst izmantot savas diētas un fitnesa sniegumu novērtēšanai. Kam tad šie dati ir paredzēti?

    Ikdienas lietošana

    Noerden MINIMI viedie svari darbojas samērā precīzi, ja runājam tieši par svara mērījumiem, bet ar sensoru sniegtajiem nolasījumiem un to aprēķiniem gadījās visādi joki – vienu mirkli svari uzskatīja, ka esmu visai viduvējas miesasbūves džentlmenis, bet pēc pāris dienām jau mani sūtīja uz svara vērotājiem. Te noteikti problēmas radīja tas, ka nebiju iepazinies ar Noerden MINIMI instrukciju, kāpu uz svariem gan sausām, gan mitrām pēdām. Ar šo niansi jābūt uzmanīgiem ar visiem svariem, kas mēra arī citus ķermeņa parametrus.

    Protams, nākas ņemt vērā to, ka sensori nolasa tikai daļu no datiem, pārējos datus svari paņem no lietotnes (piemēram, augumu un vecumu), kā arī dati tiek interpretēti, nevis tiek veikti precīzi mērījumi un aprēķini katram lietotnes parādītajam ķermeņa parametram. Tas gan neattaisno to, ka ik pa laikam gadījās ne tikai neprecīzi dati, bet pat pilnīgi atšķirīgi dati par ķermeņa bioloģisko vecumu, ĶMI un citiem lielumiem, kas tiek izrēķināti, nevis izmērīti.

    Nobeigumā

    Lai arī Noerden MINIMI viedie svari ir uzskatāmi par budžeta ierīci, tomēr to darbībā saskatīju vairākas gana nopietnas problēmas un pat pretrunas. Lietotāja svaru Noerden MINIMI viedie svari nosaka pietiekami precīzi, bet vairums papildu mērījumu nedaudz staigā, kas ver līdz galam nederēt aktīviem sporta entuziastiem. Vairākas dienas centos uz Noerden MINIMI svariem kāpt ar sausām pēdām vienā laikā no rīta, bet tāpat sniegtā informācija bija ne pārāk uzticama. Noerden MINIMI instrukcijā rakstīts, ka svaru sniegto informāciju nedrīkst izmantot diētas vai fitnesa sasniegumu novērošanai.

    Visai smagi būs domājošiem cilvēkiem sagremot Noerden MINIMI pavadošās lietotnes pieprasītās pieejas viedtālrunī, kā arī nav skaidrs, kāpēc Noerden pieprasa veidot lietotāja kontu. Tāpat lietotne nav savienojama ar citām fitnesa datus uzkrājošām lietotnēm, kas daudzus atturēs no šādu viedo svaru iegādes. Kāda tam ir jēga, ka sporta pulkstenis padod datus uz vienu lietotni, bet svari padod savus mērījumus uz pavisam citu (slēgtas ekosistēmas) lietotni.

    Tad vēl paliek jautājums par citu mājinieku vēlmi izmantot viedos svarus, jo Noerden MINIMI svari neprot tieši nodalīt dažādus lietotājus. Katram uz svariem jākāpj ar savu telefonu rokās. Tādējādi iespējamība kādam noskatīties tavu smagumu ir visai maza.

    Withings Body ir vienīgie lielo ražotāju viedie svari, kas kaut nedaudz cenas ziņā tuvojas Noerden MINIMI – citi lielo ražotfāju viedie svari ar papildu datu nolasīšanai paredzētajiem sensoriem maksā aptuveni 100 līdz 150 eiro.

    Patika

    • Pieejama cena
    • Neticami laba uzbūves kvalitāte
    • Pamata funkcija (svēršana) darbojas drīzāk labi
    • Papildu funkcijas būtu dēvējamas par pietiekami uzticamām
    • Atbalsta neierobežotu lietotāju skaitu

    Nepatika

    • Lietotne prasa lietotāja konta izveidi
    • Lietotne nepiedāvā datu padošanu uz Google Fit vai citviet
    • Nav izdalīta režīma grūtniecēm un bērniem (ar sensoru atslēgšanu)
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    29.10.2019 10:45

    Riktīgi forša reklāmas bilde ar balerīnu, kas uzbarojas :D :D :D

    garāmgājējs
    31.10.2019 16:23

    Visi šie svari izskatās pēc ķīniešu analogiem. Visticamāk, ka darbina viens un tas pats čips. Gudros datus rēķina matemātiski, jo čips nemāk noteikt, kas ķermenī notiek. Tie vienkārši izdzen cauri strāvas impulsu un pēc pretestības sarēķina visu pārējo. Grūtniece var uzvilkt kājās zeķes.

    Reklāma