Web Analytics
More
    Reklāma

    Lenovo ThinkPad X1 Extreme biznesa portatīvā datora apskats

    Jaunākie raksti

    ThinkPad biznesa portatīvo datoru vēsture aizsākās tālajā 1992. gadā, kad toreizējais zīmola īpašnieks IBM izlaida pirmās ThinkPad ierīces. Šos datorus raksturo minimālistisks un pat kantains dizains, kā arī nepārspējama izturība un uzticamība. ThinkPad sērijas ierīču dizaina valodas aizsācējs vācu dizaineris Ričards Sapers (Richard Sapper) šo datoru dizainu salīdzina ar japāņu bento pusdienu kastītēm, kas savu patieso vērtību atklāj, kad tiek atvērtas. ThinkPad ierīces noteikti var atrast teju ikvienā korporācijā un līdz 2003. gadam tie bija vienīgie portatīvie datori, kas tika izmantoti misijās uz Starptautisko kosmosa staciju. ThinkPad sērijas datoriem visā pasaulē ir izveidojies lojālu fanu pulks, tāpēc prieks, ka tagadējais zīmola īpašnieks Lenovo turpina izstrādāt ThinkPad produktus.

    Reklāma

    Kopš 2000. gada tirgū nonāk ThinkPad X sērijas ierīces, kurām uzsvars tiek likts uz mazu svaru un ērtai pārnēsāšanai parocīgu izmēru. Savukārt, ja mēs redzam Lenovo ThinkPad X1 sērijas ierīces, tad uzreiz saprotam, ka mums ir darīšana ar pašiem plānākajiem un jaudīgākajiem ultraportatīvajiem šī zīmola datoriem. Līdz šim ThinkPad X1 sērija sastāvēja no ThinkPad X1 Carbon un ThinkPad X1 Yoga. Abi šie ultrabuki ir aprīkoti ar 14 collu displejiem un Yoga gadījumā to var arī pilnībā atlocīt atpakaļ.

    Pagājušās vasaras nogalē Lenovo izziņoja ThinkPad X1 sērijas papildinājumu – jaudīgo ThinkPad X1 Extreme biznesa portatīvo datoru. Tas, joprojām saglabājot iespaidīgi mazu 1.7kg svaru,  ir ticis pie lielāka 15.6 collu displeja, kuram parādījusies arī pieskārienjutīga 4K izšķirtspējas versija, kā arī NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti videokartes. Citiem vārdiem sakot, tas ir biznesa portatīvais dators ar kuru pēc darba varēsim uzspēlēt kādu videospēli vai apstrādāt multimediju materiālus. Ja nepieciešama vēl lielāka veiktspēja, tad Lenovo piedāvā ThinkPad P1 portatīvo darbstaciju, ko var aprīkot ar NVIDIA Quadro videokartēm un Intel Xeon procesoriem.

    Lenovo ThinkPad X1 Extreme cenas sākas no aptuveni 2000 eiro par versiju ar Full HD izšķirtspējas displeju, Intel Core i5 procesoru ar 8 GB operatīvo atmiņu un 256 GB iebūvēto atmiņu līdz pat pāri 4000 eiro par 4K izšķirtspējas displeju un Intel Core i7 procesoru ar 64 GB operatīvo atmiņu un 2 TB iebūvēto atmiņu. Uz testu esam saņēmuši vienu no šī datora jaudīgākajām versijām.

    Klasisks dizains un pamatīga uzbūve

    Ričards Sapers nav melojis un ThinkPad X1 Extreme dizains tiešām ir minimālistisks. Tas ir matēti melns un minimālistiski gaumīgs portatīvais dators ar X1 uzrakstu un ThinkPad logo, kam spēj mirgot sarkanais punktiņš virs burta i. Vizuāli šo datoru atpazīs visi, kuru sirdīm straujāk liek iepukstēties ThinkPad sērijas ierīces.

    Šī datora pamatne ir veidota no alumīnija un magnija sakausējuma, korpusā izmantotā plastmasa lielākai izturībai ir papildināta ar oglekļa šķiedrām un tastatūra vislabākajās ThinkPad tradīcijās ir šļakatu droša. Dators sajūtu ziņā ir patiešām stingrs, nekas nekur nevajadzīgi nelokās un nekrakšķ. Vienīgi uz šī datora korpusa paliek diezgan labi redzami nospiedumi no mūsu taukainajiem pirksteļiem un tos nav pārāk viegli notīrīt.

    Ierīces izmēri ir 361.8 x 245.7 x 18.4mm (biezums pieaugs līdz 18.7mm, ja izvēlēsimies versiju ar 4K displeju) un dators sver tikai 1.7 kg (1.8kg, ja izvēlēsimies versiju ar 4K displeju). Salīdzinājumam, ThinkPad X1 Carbon (6th gen) sver ap 1.13kg. Tādējādi ThinkPad X1 Extreme ir viens no pasaulē plānākajiem un vieglākajiem jaudīgajiem 15 collu portatīvajiem datoriem.

    Plašs pieslēgvietu klāsts

    ThinkPad X1 Extreme ir bagātīgi aprīkots ar dažādām noderīgām pieslēgvietām. Datora kreisajā sānā atradīsim Lenovo izstrādāto uzlādes pieslēgvietu, divus USB-C portus (Thunderbolt 3, USB 3.1 Gen.2, DisplayPort atbalsts), HDMI 2.0 izeju, mazu mini-Ethernet pieslēgumu (pārejas adapteris iekļauts datora komplektācijā) un 3.5mm audio pieslēgvietu. Šim datoram var pieslēgt līdz četriem ārējiem monitoriem (līdz 5K@30Hz caur Thunderbolt 3 portiem un līdz 4K@60Hz caur HDMI portu). Tāpat USB-C pieslēgvietas varam izmantot datora uzlādei, bet jārēķinās, ka šajā gadījumā uzlāde varēs tikt veikta ar maksimālo jaudu tikai 100W. Savukārt, ar speciālo Lenovo lādētāju uzlādes jauda būs 135W. No vienas puses šķiet nejēdzīgi, ka Lenovo pieturas pie sava lādētāja, bet no otras – tas nav mainījies gadiem un ilggadējiem ThinkPad datoru lietotājiem (lasi, uzņēmumiem) noteikti ir kaudze ar šādiem lādētājiem.

    Datora labajā sānā atradīsim divus parastos USB-A (USB 3.1 Gen.1) portus, Kensington Lock slotu, kā arī viedkaršu un SD atmiņas karšu lasītājus. Manuprāt, šie abi lasītāji ir ļoti noderīgi, jo viedkaršu lasītāju varam izmantot, lai elektroniski parakstītu dokumentus un iebūvēts atmiņas karšu lasītājs ļauj ātri pārnest fotogrāfijas vai video no mūsu foto un video kamerām.

    Kvalitatīva tastatūra un skārienpaliktnis

    ThinkPad X1 Extreme ir aprīkots ar tādu pašu sešu rindu tastatūru bez atsevišķa ciparu bloka (Numpad), kā ThinkPad X1 Carbon. Ja moderno Apple MacBook datoru tastatūras ir slavenas ar savu ārprātīgi īso taustiņu gājienu un tādējādi “kraukšķīgo” rakstīšanu (un nepārdomāto dizainu, kas bieži noved pie ļoti dārgiem remontiem), tad Lenovo izmantotā tastatūra ļoti atšķiras. Starp taustiņiem ir jūtams attālums, tiem ir 1.7mm gājiens un pie 78 gramu piespiediena spēka taustiņi šķiet mazliet stīvi. Bet kad pierodi pie šīs tastatūras, rakstīšana ir klusa un ātra. Tā tiešam ir viena no kvalitatīvākajām tastatūrām ar kurām man ir nācies strādāt.

    Vienīgi nekā nespēju pierast, ka Fn taustiņš ir novietots pa kreisi no Ctrl taustiņa. Par laimi taustiņus var “apmainīt vietām” Lenovo Vantage lietotnē. Aleluja! Taustiņiem ir divu līmeņu apgaismojums baltā krāsā. Tastatūra ir šļakatu noturīga, tomēr datoram nav speciālu caurumu šķidruma novadīšanai ārpus datora, kā to varam redzēt citos ThinkPad datoros.

    Lenovo arī jaunajā ThinkPad X1 Extreme tastatūras viducītī ir iestrādājis TrackPoint sarkano kursorsviru ar ko varam vadīt pa ekrānu peles kursoru un iztikt bez peles un skārienpaliktņa. ThinkPad modeļu klāstā pat ir bijušas ierīces, kurām pat nav skārienpaliktņa. Tas arī ir iemesls kāpēc visas trīs peles pogas ir diezgan neierastajā vietā virs skārienpaliktņa. Neierasta gan tā ir tikai tiem, kas iepriekš nav izmantojuši ThinkPad datorus. Tā kā esmu viens no šādiem cilvēkiem, TrackPoint burvību nesapratu un peles pogu novietojums šķiet ne pārāk ērts.

    Dators ir ticis pie Windows darbinātu datoru standartiem laba skārienpalikņa, kas pie tam atbalsta arī žestu vadību. Es gan skārienpaliktņa viegli matēto virsmu gribētu redzēt stikla gludu, jo ar tādām pēdējā laikā vairāk pierasts darboties.

    Izvēle starp FHD un 4K UHD IPS displejiem

    ThinkPad X1 Extreme ir pieejams ar divu veidu 15.6 collu displejiem. Mēs varam izvēlēties lētāko versiju ar Full HD (1920 x 1080) izšķirtspējas IPS anti-glare displeju ar 300 nitu maksimālo spožumu un 72% krāsu gammas pārklājumu vai 4K UHD HDR (3840 x 2160) izšķirtspējas IPS multi-touch anti-reflective displeju ar 400 nitu spožumu un 100% Adobe 8+2  krāsu gammas pārklājumu. Testa dators ir aprīkots ar otro variantu.

    Displejs ir pietiekami spožs, precīzi attēlo krāsas, lieki cauri nespīd apgaismojums, apmales šaurākajā vietā ir nepilnu centimetru biezas un tik augstu izšķirtspēju pie 15 collām būs pagrūti izmantot bez pamatīgas mērogošanas. Es personīgi būtu absolūti apmierināts ar 2K izšķirtspēju, kas būtu zelta vidusceļš attēla un enerģijas patēriņa ziņā, jo 4K man šķiet pārlieku daudz.

    Ja runājam par displeju tēmu, tad vēlos ātri pieminēt Glance funkciju, kas atvieglo darbu apstākļos, kad datoram esam pieslēguši papildus monitorus. Praksē tas darbojas tā, ka dators ar kameru palīdzību seko mūsu sejas un acu kustībām un var automātiski nobloķēt ekrānu, kad uz brīdi no tā novēršamies, kā arī ērti pārnest programmu logus piespiežot Ctrl un paskatoties uz ekrānu, kurā vēlamies šo logu pārnest. Ļoti interesants risinājums, kas vairāk nedarbojas nekā darbojas, taču paver ieskatu visnotaļ perspektīvā nākotnes tehnoloģijā. Citu ražotāju produktiem neko līdzīgu neesmu redzējis.

    ThinkPad X1 Extreme veiktspēja

    Šo datoru var aprīkot ar Intel Core i5 8300H vai i5 8400H četrkodolu, kā arī i7 8750H vai i7 8850H seškodolu procesoriem. Dārgākie i5 8300H un i7 8850H procesori atbalsta Intel vPro tehnoloģiju, kas ir īpaši svarīga lielākiem uzņēmumiem, kur ir nepieciešams attālināti pārvaldīt lielu skaitu datoru. Šim datoram nav pieejami Intel Core i9 procesori, kā, piemēram, Dell XPS 15. Uz testu saņemtais ThinkPad X1 Extreme ir aprīkots ar Intel Core i7 8850H procesoru, kas darbojas ar bāzes frekvenci 2.6 GHz un Turbo režīmā spēj sasniegt 4.3 GHz frekvenci. Datoram ir 32 GB DDR4 2666 MHz operatīvā atmiņa un 1 TB NVMe SSD pamatatmiņa. Testa dators ir aprīkots ar 15.6 collu 4K UHD (3840 x 2160) izšķirtspējas multi-touch IPS displeju. To darbina vai nu integrētā Intel UHD Graphics 630 videokarte, vai pie lielākām slodzēm pieslēdzas NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti (Max-Q Design) ar 4 GB videoatmiņu. Praksē tas nozīmē, ka ar šo datoru var spēlēt arī modernas videospēles. Taču tikai pieslēgti pie barošanas vada un pie zemas līdz vidējas kvalitātes iestatījumiem.

    Šo datoru ikdienā palietoju vairākas nedēļas un secināju, ka ikdienas ofisa darbiem jaudas tam pietiek atliektiem galiem un tas man lieti noderēja, lai ērti samontētu video. Montējot noderēja augstā izšķirtspēja un arī jauda, lai ātri norenderētu pabeigto darbu. Dators startējas ātri un nemanīju nekādas aiztures dažādās programmās. Bet neko citu es no tādas spēkstacijas nemaz nesagaidīju.

    Visi testi, kur vien nav norādīts citādāk, veikti, kad dators pieslēgts pie ārējās barošanas avota. Testi, kas veikti darbojoties no akumulatora enerģijas uzrādīja krietni zemākus rādītājus. Tāpat šim datoram ir diezgan skaļi ventilatori, kas pie tam mēdz iegriezties pat itkā šķietami mierīgos apstākļos, kad laiski pārlūkojam tīmekli. Pie lielākām slodzēm pamatīgi uzkarst datora apakšdaļa (tuvāk eņģei). Pats temperatūru nemērīju, bet uz plikām kājām pamatīgi dzītu šo datoru negribēsim likt. Skatos, ka citi apskatnieki ir izmērījuši, ka šī datora apakšdaļa var sasniegt pat 50 Celsija grādu temperatūru. Bet datora augšpuse tik ļoti neuzsilst un ja dators stāv uz galda, tad varam pat nepamanīt, kāda elle darās datora apakšā. Salīdzinājumam, Apple MacBook Pro alumīnija korpuss mēdz uzkarst tā, ka to ir neērti lietot, kad tas stāv uz galda. Tik karsta ir datora augšpuse.

    PassMark

    Šī datora veiktspējas mērījumus sāku ar PassMark Performance testu. Ar to vēlējos saprast, kā šis dators darbojas kopumā. Kopējais visu PassMark testu rezultāts man sanāca 5164 punkti. CPU Mark: 14149 punkti, 3D Graphics Mark: 6301 punkti. Salīdzinājumam, mūsu laboratorijas testu galddators ar Intel Core i9-9900K procesoru un NVIDIA GeForce RTX 2080 Ti ieguva 19636 punktus CPU Mark testā un 17648 punktus 3D Graphics Mark testā. Vismaz procesora ziņā iespaidīgs sniegums no šī portatīvā datora!

    Cinebench R20

    Cinebench R20 veiktspējas testā izmēģinājuma ThinkPad X1 Extreme izdevās sasniegt 2345 cb rezultātu daudzkodolu testā un 426 cb vienkodola testā. Kad palaidu testus atvienojis datoru no elektrības padeves, rezultāti nokrita aptuveni uz pusi. Salīdzinājumam Toma nesen izmēģinātais Dell XPS 15 (9570) ar šobrīd pasaulē jaudīgāko klēpjdatoru procesoru Intel Core i9-8950HK Cinebench R20 testā sasniedza 2372 cb rezultātu daudzkodolu testā un 446 cb vienkodola režīmā.

    CrystalDiskMark

    Uz testu saņemtais ThinkPad X1 Extreme ir aprīkots ar Samsung MZVLB1T0HALR-000L7 1024.2 GB NVMe SSD atmiņu, kam būtu jānodrošina 3,200 MB/s lasīšanas ātrums un 2,400 MB/s rakstīšanas ātrums. Tests ar CrystalDiskMark rīku ļauj secināt, ka atmiņa darbojas godam un rezultāts ir tuvs atmiņas specifikācijā norādītajām vērtībām. Pieņemu, ka rezultātu ietekmē tas, ka šī atmiņa testa veikšanas brīd tiek izmantota sistēmas darbināšanai un tas noteikti paņem kaut kādu daļu tās resursa. Katrā ziņā par atmiņas ātrdarbību šajā datorā nav jāsūdzas. Un ja kaut kas nepatīk, atmiņas nomaiņa ir vienkārša.

    3DMark Time Spy

    3DMark Time Spy tests mēra grafiskās veiktspējas tests un tas sastāv no divām komponentēm: centrāla procesora rezultāta un grafiskās sistēmas rezultāta. ThinkPad X1 Extreme ieguva 5435 punktus procesora testā un 2046 punktus grafiskajā testā. Kopējais rezultāts ir 2257 punkti.

    Baterijas spējas pieviļ

    ThinkPad X1 Extreme ir aprīkots ar četru šūnu 80 Wh akumulatoru un ražotājs sola līdz pat 15 stundām ilgu darbību ar vienu uzlādi. 80 Wh nav nemaz tik daudz salīdzinot ar akumulatoriem, kas ir iebūvēti tiešajos konkurentos Dell XPS 15 (97 Wh) vai HP EliteBook 1050 G1 (95.6 Wh). Tiesa, ar lielākām baterijām aprīkoto Dell un HP datoru svars tuvojas 2 kg atzīmei. Vienīgi 15 collu Apple MacBook Pro ir līdzīgi maza 83.6 Wh baterija.

    Notebookcheck.net ir veikuši salīdzināmākus baterijas mērīšanas testus un tajos ir atklājies, ka ThinkPad X1 Extreme nekādīgi neizdodas sasniegt solītās 15 stundas. Pat ne tuvu tam, jo pat ieslēgts un bezdarbībā esošs šis dators izlādēsies nepilnās 12 stundās. Līdzko tam sāk dot slodzi, dators izlādējas mazāk nekā pusē no solītā laika. Arī man bija sajūta, ka šis dators izlādējas pārsteidzoši ātri, aktīvāk padarbojies ar ierastajiem ikdienas darbiem (tīmekļa pārlūkošana, mūzikas klausīšanās un filmu skatīšanās) un datora baterija būs sausa aptuveni 6 stundu laikā. Tas ir negaidīti maz!

    Baterijas darbības testu rezultāti no Notebookcheck.net

    Lenovo sola, ka šo datoru stundas laikā var uzlādēt līdz 80%, tomēr man izmēģinājumos nesanāca to novērot. Uzlāde bija mazliet lēnāka un datoru pilnībā uzlādēt varēju aptuveni 2 stundu laikā.

    Šim datoram nav LTE modema

    Mani pārsteidza tas, ka Lenovo šajā biznesa datorā nav iekļāvuši LTE mobilo sakaru modemu, lai dators vienmēr un visur būtu pieslēdzies tīmeklim. Interesanti tas ir tāpēc, ka šāds modems ir atrodams, piemēram, ThinkPad X1 Carbon modelī. Nāksies koplietot mobilā interneta savienojumu no mūsu mobilās ierīces.

    Iebūvētais Intel Dual Band 9560 Wireless AC bezvadu interneta modulis atbalsta visus aktuālos bezvadu interneta standartus līdz 802.11ac. Tāpat šis modulis nodrošina arī Bluetooth 5.0 savienojumus. Nesenais Google paziņojums par divfaktoru autentifikācijas atbalstu par atslēgu izmantojot mobilo telefonu pavisam noteikti padarīs noderīgāku Bluetooth savienojumu šādā biznesa portatīvajā datorā.

    Būs jāizmanto Thunderbolt 3 dokstacijas

    ThinkPad X1 Extreme nav aprīkots ar ierasto SideDock portu un dokstacijas portu nav arī datora apakšā. Tas nozīmē, ka pie papildus portiem varam tikt ar pie Thunderbolt 3 pieslēdzamām dokstacijām, piemēram, ThinkPad Thunderbolt 3 Workstation Dock. Tas nodrošina iespaidīgu portu klāstu, ļauj pieslēgt trīs 4K displejus un nodrošināt 230W jaudu datora uzlādei. Cena arī nav maza, ap 350 eiro.

    Atmiņas papildināšana ir vienkārša

    Lenovo šim datoram nodrošina vienkāršu dažu galveno komponenšu nomaiņas iespēju. Atskrūvējam septiņas parastas Philips skrūves un varam noņemt datora apakšējo vāku, lai piekļūtu diviem operatīvās atmiņas slotiem, kā arī diviem M.2 2280 atmiņas slotiem. Tas mums ļauj ērti palielināt šī datora operatīvo un pamatatmiņu. Pie tam, ir iespējams jau no rūpnīcas pasūtīt pamatatmiņu RAID 0 vai RAID 1 slēgumos.

    Skaļruņi un priekšējā kamera nav šī datora stiprās puses

    Šim datoram apakšā pa sāniem ir izvietoti divi vārgi skaļruņi, kas skan OK, ja negriežam skaļumu augstāku par kādiem 60-70 procentiem. Pēc tam skaņa tiek būtiski kropļota. Manuprāt, MacBook Pro 15 ir skaļāki un kvalitatīvāki skaļruņi. Kad pieslēdz austiņas, tad Dolby skaņas uzlabojumi dara savu darbu un skanējums ir pieklājīgs.

    Dolby Atmos piedāvā vairākus gatavus skanējuma profilus

    Datoram ir arī iebūvēti divi mikrofoni, kas nodrošina nevēlamu trokšņu slāpēšanu. Testa gaitā veicu vairākas Skype sarunas un nekonstatēju, ka mikrofoniem būtu kaut kāda vaina. Ja jau runājam par Skype sarunām, tad jāpiemin arī 720p izšķirtspējas priekšējā kamera. Tā ir izvietota pareizajā vietā virs ekrāna, taču sniegums ir ļoooti viduvējs, lai neteiktu vairāk.

    Par drošību ir padomāts

    Tā kā tas ir biznesa klases portatīvais dators, tad tajā ir padomāts gan par fizisko drošību (Kensington Lock), gan programmatūras drošību. Dators nodrošina drošības risinājumu džentlmeņa komplektu: dTPM 2.0, FIDO autentifikāciju, pirkstu nospiedumu sensoru, viedkaršu lasītāju, Windows Hello atbalstu ar sejas atpazīšanu. Gan pirkstu nospiedumu sensors, gan sejas atpazīšana darbojas ļoti labi, ja esam veltījuši pienācīgu uzmanību šo funkciju iestatīšanai.

    Ja izvēlēsimies datora versiju ar FHD displeju, varēsim tikt arī pie ThinkShutter fiziskā kameras aizbīdņa. 4K UHD displeja gadījumā nav iespējams piekomplektēt ThinkShutter aizbīdni, jo, cik saprotu, tā vietu aizņem infrasarkanā kamera, kas tiek izmantota sejas atpazīšanas funkcijai.

    Dators nav pārbāzts ar lieku programmatūru

    Datoru saņemam diezgan tukšu, no Lenovo puses klāt nākusi tikai Dolby Atmos audio konfigurācijas programma un Lenovo Vantage programma. To varam uzskatīt par tādu kā galveno komandcentru, jo šajā programmā varam veikt diezgan plašus datora iestatījumu pielāgojumus (kamerai, tastatūrai, baterijai u.c.), veikt programmatūras/draiveru atjauninājumus un uzlabot savu drošību. Šur tur programmā var redzēt vizuālus gļukus, bet svarīgāko funkciju apkopojums vienuviet ir pelnījis cepumu.

    Verdikts – ļoti dārgi un ļoti labi!

    Lenovo ThinkPad X1 Extreme ir interesants produkts, kas vienlaicīgi mēģina savaldzināt divas pavisam dažādas pasaules. No vienas puses tas ir klasisks biznesa portatīvais dators ar klasisku dizainu un kvalitatīvu, ilgmūžīgu uzbūvi, kā arī zvērīgu jaudu. Bet no otras puses, mums tiek piedāvāts krāšņs 4K UHD izšķirtspējas displejs, kas apvienojumā ar GeForce GTX 1050 Ti videokarti tā kā aicina arī uzspēlēt kādu videospēli. Un kaut kādā nosacītā kvalitātē to pat varam darīt, tomēr, manuprāt, tas šim datoram absolūti nepiestāv. Videospēlēm tomēr mēs izvēlamies pavisam citus datorus, piemēram, Lenovo Legion Y530.

    Acīmredzot, Lenovo saprot, ka ir radījuši patiešām jaudīgu, bet reizē arī gaumīga paskata un vieglu ierīci un nekautrējas par to prasīt patiešām ekstrēmu cenu. Bet es to īsti nevērtēju kā būtisku problēmu. Tie, kas var atļauties nopirkt šādu datoru, ar to būs patiešām apmierināti ilgus gadus, bet daudziem citiem tas būs sapnis. Un sapņi taču ir nepieciešami mums visiem, jo ejot uz to realizāciju mēs kļūstam tikai gudrāki un stiprāki!

    Man patika

    • Minimālistiskais dizains
    • Izturīgais, vieglais un kvalitatīvais korpuss
    • Pieklājīgais pieslēgvietu klāsts
    • Jauda, jauda, jauda
    • Lieliskas operatīvās un pamatatmiņas uzlabošanas iespējas
    • Kvalitatīvā tastatūra

    Man nepatika

    • Paskaļi ventilatori pie lielākas slodzes
    • Baterijas spējas
    • Šis ir ļoti, ļoti dārgs dators
    • Vārgi skaļruņi
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Janis
    05.05.2019 21:55

    Izskatās pēc ļoti jaudīga biznesa notebook PC. Žēl ka viņam nav 4G (3G) modem, ka arī baterija varētu būt labāka.

    Aigars
    08.05.2019 10:11
    Reply to  Janis

    manam x280 ir opcija paņemt klāt 4G modemu, tas neko daudz nemaksā. interesanti gan, ka lādētājs man jau ir jaunais, kamēr šim vēl veicais.

    Reklāma