Web Analytics
More
    Reklāma

    Šonedēļ, TechChill ietvaros, Rīgā pulcējas tehnoloģiju entuziasti no visas pasaules

    Jaunākie raksti

    Jau šodien, konferences TechChill 2019 ietvaros, Rīgā pulcēsies tehnoloģiju entuziasti, jaunuzņēmumu dibinātāji un ekosistēmas pārstāvji, un investori no visas pasaules, kuri dalīsies ar saviem pieredzes stāstiem. Uz TechChill skatuvēm norisināsies diskusijas, tiks apskatīti jaunākie tehnoloģiju trendi, apspriesta nākotne un risinātas dažādas globālas problēmas. TechChill norisināsies divas dienas – 21. un 22. februārī, VEF Kultūras pilī.

    TechChill tiešraide: ej.uz/techchillLIVE

    Reklāma

    Jaunuzņēmumu un tehnoloģiju konference TechChill ir būtiski attīstījusies, sākotnēji pulcējot vien dažus simtus interesentu, šogad skaistajā VEF Kultūras pilī uzņems vairāk kā 2000 apmeklētāju no visas pasaules – jaunuzņēmumu dibinātājus un ekosistēmas pārstāvjus, nozares ekspertus, investorus, jauniešus un medijus. Divu dienu garumā uz skatuves kāps 100 runātāju no dažādiem reģioniem, kas dalīsies ar saviem pieredzes stāstiem, iedvesmos, diskutēs par lokāli un globāli svarīgām tēmām, apspriedīs jaunuzņēmumu pasauli un tehnoloģiju trendus, kā arī ieskatīsies nozares nākotnē. Šogad TechChill organizatori vēlas pievērst īpašu uzmanību tieši tehnoloģiju cilvēciskajai pusei, apspriežot tādas tēmas kā robotu un mākslīgā intelekta integrāciju sabiedrībā, tehnoloģijas, kas varētu palīdzēt novērst globālas problēmas, kā arī tehnoloģiju un uzņēmējdarbības ietekmi uz garīgo veselību. Papildus divu dienu daudzpusīgajai konferences programmai, tiek rīkoti arī vairāk kā 20 satelītpasākumi dažādās Rīgas vietās – investoru brokastis, Riga Venture Summit, Baltic Welcome Reception un citi.

    “TechChill konference ir īpaša, jo gan mums, gan citu valstu pārstāvjiem konferenču sezonā sākas tieši šeit, Baltijas sirdī Rīgā. Mēs esam neizsākāmi priecīgi, ka pie mums ierodas pasaulē slaveni runatāji, uzņēmēji, investori un nozares pārstāvji no visas pasaules. Ja kādreiz konferenci apmeklēja daži simti cilvēku no reģiona, tad tagad mēs uzņemam viesus arī no tik tālām zemēm kā Meksika un Amerika, kas nozīmē, ka mēs pasaulē nesam ne tikai TechChill, bet arī Latvijas vārdu. Mums tas ir liels gods un svētki,” sajūtās dalās Kristīne Korņilova, TechChill vadītāja.

    Starp šī gada runātājiem ir pārstāvēti dažādi pasaulē slaveni zīmoli, piemēram, Twitter, Google, Uber, Fitbit un citi. Plaši pārstāvēti arī Baltijas reģionā bāzēti uzņēmumi, kas izpelnījušies uzmanību no dažādiem no visas pasaules – Vinted, Funderbeam, Testlio. Starp TechChill runātājiem ir arī jaunuzņēmumu dibinātāji un pārstāvji no Latvijas – Aerones, kas tikko investīcijās piesaistīja 2 miljonus eiro, TestDevLab, Giraffe360, kas investīcijās saņēmuši 1 miljonu eiro, kā arī Latvijas veiksmes stāsts, kas izaudzis no jaunuzņēmumu sfēras – Printful.

    Neatņemama TechChill konferences daļa Fifty Founders Battle – jaunuzņēmumu dibinātāju sacensības. Pirmās dienas vakarā uz skatuves kāps 50 daudzsološākie, atlases žūrijas izvēlēti jaunuzņēmumi un to pārstāvji no visas pasaules. Katrs no viņiem sevi prezentēs vienā no piecām vertikālēm – finanšu tehnoloģijas (fintech), zinātnes tehnoloģijas (deep-tech), programmatūra kā pakalpojums (SaaS), aparatūras un lietu internets, kā arī sociālo jaunuzņēmumu nozare (impact). Žūrija izvēlēsies 5 veiksmīgākās komandas, katru no savas nozares, kas uz skatuves atkārtoti kāps TechChill otrajā dienā un cīnīsies par galveno balvu – 10 000 eiro.

    TechChill pirms astoņiem gadiem aizsāka jaunuzņēmumu kopienas TechHub Riga dibinātāji, un šobrīd tā ir kļuvusi par gada vērienīgāko nozares notikumu un zīmolu, kas ir atpazīstams visas Eiropas līmenī un piesaista Latvijai starptautisko investoru un mediju uzmanību. Pilnu TechChill programmu var apskatīt šeit.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma