Web Analytics
More
    Reklāma

    1. februārī Rīgā atklās jaunuzņēmumu māju “Startup House Riga”

    Jaunākie raksti

    1. februārī Spīķeru kvartālā durvis vērs “Startup House Riga” – unikāls inovācijām, sadarbībai un izaugsmes veicināšanai veltīts centrs, kuru varēs izmantot Latvijas jaunuzņēmumu kopiena.

    Bezpeļņas centru dibinājuši Jānis Berdigans un Andra K. Bērziņa vadītais nodibinājums “TechHub Riga”. Finansējums piesaistīts no Latvijas lielākajiem jaunuzņēmējiem, galvenokārt Jāņa Berdigana radītā labdarības fonda “Berdiganu fonds, ar mīlestību Latvijai” un “Printify”. Iniciatīvai ir paredzēts kļūt par centrālo jaunuzņēmumiem paredzēto vietu Rīgā. Tajā jaunuzņēmumu dibinātāji varēs attīstīt savu uzņēmumu, atrast būtiskus resursus un ikdienā sastapt līdzīgi domājošos.

    Reklāma

    ““Startup House Riga” ir apliecinājums mūsu apņēmībai veicināt dinamisku jaunuzņēmumu kultūru Latvijā. Tā ir vieta, kur šādu uzņēmumu dibinātāji var koncentrēties uz to, kas viņiem ir svarīgākais, – sava jaunuzņēmuma izaugsme, kamēr mēs palīdzam ar pārējo,” stāsta Bērziņš. “Līdzīgas mājas ir arī citās Eiropas pilsētās, piemēram, “Lift99” Tallinā un “Maria01” Helsinkos.”

    “Mans sapnis ir Latvija kā ļoti turīga valsts. Mums nav derīgo izrakteņu, neesam transporta loģistikas centrs, tāpēc labākais veids, kā nodrošināt labklājību, ir radīt uzņēmumus ar augstu pievienoto vērtību. Vislabāk to var izdarīt, palīdzot Latvijā izveidot jaunus ar tehnoloģijām saistītus uzņēmumus,” uzskata Jānis Berdigans un piebilst, ka jebkura jauna, inovatīva biznesa idejas autoram ir grūti atrast līdzdibinātāju un pirmos darbiniekus. “Startup House Riga” mājā būs iespēja satikt ne tikai viņus, bet arī attīstīt kontaktu tīklu un sastapt gan vietējos, gan ārvalstu investorus.”

    “Startup House Riga” pirmajā stāvā būs telpa, kurā notiks gan ilggadīgie “TechHub Riga Meetup” pasākumi, gan arī citi ekosistēmas sarīkojumi, kurus organizē “Startin.LV”, “TechChill” un citi ekosistēmas dalībnieki. Pārējie stāvi domāti kopstrādes un biroju telpām jaunuzņēmumiem, investoriem (iespējkapitāla fondiem) un ekosistēmas organizācijām. Otrajā un ceturtajā stāvā būs pieejamas privātās biroju telpas, trešajā stāvā – kopstrādes telpa. Visā mājā papildus ir sanāksmju telpas, kā arī 19 individuālo zvanu kabīnes – viss piemērots ražena darba vajadzībām.

    “Startup House Riga” atbalstītāju vidū ir arī citi jaunuzņēmumu vides pārstāvji un veiksmīgu uzņēmumu dibinātāji: Kristofs Blaus (“Nutrameg” dibinātājs), Krišs Pujāts, Edgars Laimīte, Mārtiņš Beņķītis (“Gravity Team” līdzdibinātāji), Arnis Ozols (“Httpool” reģionālais vadītājs Baltijā), Eduards Zolotuhins (“DiscoverCars” līdzdibinātājs), Emīls Pakārklis (“iPhone Photography school” līdzdibinātājs), Jānis Krūms (“Pomelo” un “Opportunity” līdzdibinātājs), Rolands Mesters un Roberts Bernāns (“Nordigen” līdzdibinātāji). Šī atbalsta mērķis ir nodrošināt jaunuzņēmumiem pieeju telpām draudzīgā cenu līmenī, sākot no 50 eiro mēnesī par viena darba galda īri.

    “Mēs savulaik nodibinājām un izauklējām savu uzņēmumu “TechHub Riga” telpās un komūnā,” stāsta Rolands Mesters, “Nordigen” līdzdibinātājs. “Tas bija izšķiroši, lai palīdzētu mums ātrāk mācīties, attīstīties un augt. Mēs esam gandarīti, ka varam atbalstīt arī nākamo paaudzi ar jaunuzņēmumiem Rīgā, kuriem “Startup House Riga” būtu pirmās “mājas”.”

    Par to, ka “Startup House Riga” iniciatīva ir nepieciešama un gaidīta jau sen, liecina fakts, ka gaidīšanas saraksts, lai kļūtu par šīs unikālas mājas biedriem, aizpildās ļoti ātri. Starp pirmajiem mājas biedriem jau pieteikušies jaunuzņēmumi “Monetizr”, “Trace.Space”, “Airdeal.io”, “Swotzy”, iespējkapitāla fondi “Change Ventures”, “Practica Capital”, “BadIdeas.Fund” un “BuildIT”, kā arī tādi ekosistēmas partneri kā “Startin.LV” un “Helve”. Atverot “Startup House Riga” durvis, tā veidotāji aicina jaunuzņēmumu kopienu piedalīties šajā aizraujošajā ceļojumā. “Mēs sagaidām, ka daudzi nākotnes jaunuzņēmumu veiksmes stāsti, tādi kā “Nordigen” vai “Printify“, dzims un augs tieši “Startup House Riga“ telpās,” saka “TechHub Riga” līdzdibinātājs Andris K. Bērziņš. Aicinām jaunuzņēmumus pieteikties kļūt par biedriem un mājas iemītniekiem šeit.

    “Jaunuzņēmumi sen vairs nav tikai neliela niša vai hobijs noteiktam cilvēku lokam, visā pasaulē tie jau ir kļuvuši par spēcīgu balstu ekonomikas attīstībai, radot tūkstošiem jaunu darba vietu, maksājot miljonus nodokļos, piesaistot lielas ārvalstu investīcijas un uzlabojot dzīves vidi ne tikai inovāciju un IT pasaulē strādājošajiem,” saka “Startup House Riga” vadītāja Egita Poļanska.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Trx450
    10.01.2024 22:30

    Šitas viss ir tieši tas pats kas sejas, privatadzive, un cita dzeltena prese. Šie cilvēki tādos mēdijos nespīd. Bet viņi spidēs un kaifos tur kokapstrādes zālē otrajā stāvā.
    Viss kā vienmēr, piesaistot investorus.

    Last edited 3 months ago by Trx450
    Reklāma