Web Analytics
More
    Reklāma

    Nākamajā nedēļā gaidāms pirmais viedtālrunis ar jauna tipa pirkstu nospiedumu nolasītāju

    Jaunākie raksti

    Iepriekš baumas norādīja, ka Ķīnas viedtālruņu ražotājs Vivo varētu kļūt par pirmo ražotāju pasaulē, kas savā produkcijā izmanto Synaptics optisku pirkstu nospiedumu nolasītāju tehnoloģiju zem ekrāna aizsargstikla vai kādu citu tehnoloģiju, kas darbojas pēc tā paša principa.

    Jaunākā informācija liecina, ka Vivo tik tiešām gatavojas 28. jūnijā izziņot viedtālruni pasākumā ar nosaukumu “Unlock the future”, turklāt vizuālais noformējums norāda uz pirkstu nospiedumu nolasītāja tehnoloģiju.

    Reklāma

    Baumu līmenī gan Apple, gan arī Samsung izskatīja iespēju izvietot pirkstu nospiedumu nolasītāju zem ekrāna aizsargstikla. Samsung esot šo tehnoloģiju atzinis par negatavu, un tā nenonāks Samsung Galaxy Note8 viedtālrunī. Baumas par Synaptics optisku pirkstu nospiedumu nolasītāju norāda, ka tas ne pārāk labi sadarbojas ar viedtālruņu ekrāniem, nedaudz kropļojot krāsas un ekrāna spilgtumu.

    Synaptics 2016. gada nogalē izziņoja optisku pirkstu nospiedumu nolasītāju, kas atradīsies zem viedtālruņa aizsargstikla, neaizņemot lieku vietu korpusā. Synaptics pirkstu nospiedumu nolasītājs strādās caur 1 mm biezu aizsargstiklu. Piemēram, Gorilla Glass tehnoloģijas atļauj ražot 0.2 līdz 2 mm biezus aizsargstiklus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    22.06.2017 12:07

    nez, pirkstu arī vajadzēs jaunā tipa vai derēs arī vecie (retorisks jaut.)

    Krotow
    22.06.2017 22:32
    Reply to  x

    Derēs tikai galā pa vidu iešķelti.

    Kārlis
    22.06.2017 14:03

    Nez kā sensors uzvedīsies, kad starp to un pirkstu būs ne tikai gorilla glass, bet vēl lietotāja pielipināts aizsargstikliņš.

    x
    22.06.2017 17:07
    Reply to  Kārlis

    da labi, apķērīgie stikliņu ražotāji tos piegriezīs tā, ka sensoram pa virsu tas nebūs

    LOOK
    24.06.2017 15:05
    Reply to  Kārlis

    Ir stikli kuri paredzēti līmēt priekšā kameras actiņai, un viss darbojas bez redzamām problēmām.

    Krotow
    22.06.2017 20:19

    Nu labi, tagad telefonam izšļūkot no kabatas uz asfalta, nebūs zirneklis pa vidu, taču būs nesmukas apdauzītas malas un švīkas ekrānā. Varam paredzēt stikla pulēšanas instrukciju internetā popularitātes pieaugumu :)

    Viesis
    26.06.2017 14:54
    Reply to  Krotow

    Interesanta ideja – diez kā varēs tikt klāt saviem datiem, ja iedauzīs / ieskrāpēs ekrānu un vairs nestrādās pirkstu nospiedumu nolasītājs?

    Reklāma