Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung Galaxy A5 (2017) apskats

    Lieliski turpināta Galaxy A sērija, bet varēja vēlēties nedaudz labāku kameras darbību.

    Jaunākie raksti

    Jāatzīst, ka jau pāris gadus Samsung Galaxy A sērijas viedtālruņi ir vidējais aritmētiskais, ko var ieteikt visiem tiem, kuri nevēlas maksāt 700 eiro par flagmani vai riskēt ar 400 eiro par OnePlus iegādi ārpus valsts.

    Šogad Samsung ir gājis vēl tālāk, Galaxy A5 (2017) ir kļuvis vēl pievilcīgāks pircējam, faktiski tuvojoties Galaxy S7 viedtālruņa modelim ne tikai izskata, bet pat iespēju un uzbūves kvalitātes ziņā. Ļoti patīkami saņemt modernu USB Type-C pieslēgvietu, IP68 mitruma noturību un flagmaņa cienīgu izskatu.

    Protams, neiztikt bez pāris ne tik patīkamām niansēm, tomēr ir jāsaprot, ka Galaxy A sērijai vienmēr nāksies piekāpties pat gadu vecam Galaxy S sērijas viedtālrunim.

    Tehniskā specifikācija

    • Operētājsistēma: Android 6.0.1 Marshmallow
    • Ekrāns Super AMOLED, 5.2 collas, 1080 x 1920, ap 424 ppi, skrambudrošs Corning Gorilla Glass ekrāns
    • Procesors: Exynos 7880, astoņi 1.9 GHz Cortex-A53 kodoli, Mali-T830MP2 video apakšsistēma
    • RAM: 3.0 GB
    • Atmiņa: 32 GB, microSD līdz 256 GB
    • Savienojumi: Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac dual-band, Wi-Fi Direct, Bluetooth 4.2 (A2DP, LE), 4G, NFC, USB Type-C, ANT+
    • Kameras: 16 megapikseļi, 27 mm f/1.9 objektīvs, HDR, autofokuss, sejas noteikšana. 1080p ar 30 fps. 16 megapikseļu priekšējā kamera
    • GPS: ar A-GPS, GLONASS
    • Papildus: IP68 mitruma un putekļu noturība, e-kompass, barometrs, pirkstu nospiedumu lasītājs, ātra akumulatora uzlāde, Always-on ekrāns
    • Izmēri un svars: 146.1 x 71.4 x 7.9 mm, 157 g
    • Akumulators: lietotāja nenomaināms Li-Ion 3000 mAh
    • Krāsas: Black Sky, Gold Sand, Blue Mist, Peach Cloud
    • Cena: ap 429 eiro

    Izskats un uzbūve

    Ja kāds man uz galda būtu atstājis Galaxy A5 (2017) speciāli nepiesakot, ka šis ir A5 modelis, nodomātu, ka ir darīšana ar Galaxy S7. Galaxy A5 (2017) no pagājušā gada Galaxy A5 (2016) atšķiras ar noapaļotākiem stūriem, tāpat noapaļots priekšējais stikls un pat aizmugure. No S7 modeļa paņemtas metāla apmales un to savienojuma vietas.

    Patīkami, ka šoreiz Samsung izdevies kameru ieguldīt gana dziļi, lai tā nevalbītu savu vienīgo aci ārpus viedtālruņa kopējām līnijām. Uzskatu, ka šis ir milzīgs Galaxy A5 (2017) pluss, kas iepriekš vajājis ne tikai Samsung, bet arī Apple, Huawei un citu ražotāju viedtālruņus.

    Tīmeklī pieejamas atziņas, ka Galaxy A5 (2017) iezīmē detaļas no gaidāmā Samsung Galaxy S8, kas pie pircējiem varētu nonākt līdz aprīļa beigām. Manuprāt, Galaxy A5 (2017) varētu pat būt nedaudz kvalitatīvāk salikts par Galaxy S7. Rokās Galaxy A5 (2017) pavisam noteikti rada patīkamākas sajūtas. Tiesa, varētu vēlēties, lai Galaxy A5 (2017) nebūtu tik slidens. Tas nav gluži tiks slidens kā Honor 8, bet noteikti prasītos uzreiz iegādāt kādu silikona apvalciņu.

    Galaxy A5 (2017) būs pieejams melnā, zelta, rozā vai zilā krāsā, kas arī ir patīkams pārsteigums, jo konkurenti vidējā parasti aprobežojas ar vienu vai divām korpusa krāsām.

    Galaxy A5 (2017) saņēmis IP68 mitruma un putekļu noturību, gluži kā Galaxy S7 sērijas viedtālruņi. Teorētiski IP68 apzīmē 30 minūtes 1 metra dziļumā saldūdenī, nekustinot. Realitātē diez vai to vajadzētu izmēģināt, bet lietus laikā runāt pa telefonu var droši.

    Samsung nav piemirsis par ierasto pirkstu nospiedumu nolasītāju Galaxy A5 (2017) priekšpusē. Pirkstu nospiedumu nolasītājs darbojas ne sliktāk par S7 atrodamo. Varbūt pat nedaudz labāk.

    Kopumā – rodas sajūta, ka Samsung beidzot spējis novērtēt vidējās klases viedtālruņu nozīmi. Pirkstu nospiedumu nolasītājs, IP68ūdens noturība, USB Type-C, NFC, liekts ekrāna aizsargstikls, 32 GB atmiņa ar microSD – un tas viss vidējās klases viedtālruņa modelī.

    Ekrāns

    Arī šogad Galaxy A5 (2017) ticis pie 5.2 collu 1080p Super AMOLED ekrāna. No flagmaņa pārmantota Always-on ekrāna iespēja. Atzīšos, ka Always-on ekrāna ideja man nekad nav patikusi, neredzu iemeslu lieki dedzināt enerģiju, kad uz viedtālruni neviens neskatās. Protams, Always-on ekrāns ir atslēdzams.

    Super AMOLED tehnoloģija gājusi uz priekšu pamatīgiem soļiem, tā vairs nededzina acis, rāda glītas, nepārspīlētas krāsas. Vienkārši patīkami lietot.

    Saskarne un programmatūra

    Te mēs beidzot nonākam līdz, iespējams, speciāli veidotiem mīnusiem. Pirmkārt – 2017. gada viedtālrunis iznācis ar Android 6.0.1 Marshmallow, kaut jau novembra sākumā parādītais Huawei Mate 9 saņēmis 7.0 Nougat. Protams, te ir runa tikai un vienīgi par Galaxy S7 flagmaņa noturēšanu virs ūdens līdz atnāk Galaxy S8. S7 pie Nougat atjauninājuma tiks pavisam drīz, pēc tam varam gaidīt arī Galaxy A5 (2017) Nougat jauninājumu.

    Salīdzinājumā ar Galaxy S7 flagmani, pārstrādāta arī liela daļa saskarnes. Pat gandrīz gribētos teikt, ka visa saskarne saņēmusi uzlabojumus. Pamatīgi vienkāršota iestatījumu sadaļa, bet pie tās nāksies pierast. Piestrādāts pie augšējās rīkjoslas, tāpat pieejamas dažādas saskarnes vizuālās tēmas.

    Klāt ir nākusi šobrīd tik populārā iespēja pašrocīgi izmēzt viedtālruņa atmiņu no sīkdatnēm, veciem video un foto, iztīrīt RAM atmiņu utt. Manuprāt, citiem ražotājiem telefona tīrīšanu izdevies izveidot ar plašākām iespējām, bet arī Samsung versija par viedtālruņa atmiņas sakopšanu nav slikta.

    Akumulators un veiktspēja

    Kopš pagājušā gada Galaxy A5 (2016) akumulatora ietilpība augusi minimāli – par nieka 100 mAh. Klāt nākusi USB Type-C pieslēgvieta, kas gan var prasīt nelielus papildus ieguldījumus, lai gan mājas, gan darbavietu un automašīnu aprīkotu ar atbilstošiem lādētājiem.

    Galaxy A5 (2017) Exynos 7880 procesors ir gandrīz identisks Galaxy A5 (2016) ar tiem pašiem Cortex-A53 kodoliem, nedaudz uzlabotu Mali-T830MP2 video apakšsistēmu. Bet ir nācis klāt RAM apjoms – 3 GB RAM ir jau vērā ņemams Galaxy A5 (2017) parametrs. Sintētiskās veiktspējas testi Galaxy A5 (2017) ierindo turpat blakus Galaxy A5 (2016) modelim.

    Ikdienā Galaxy A5 (2017) ir ļoti veikls, var sajust, ka ir strādāts pie saskarnes ātrdarbības sakārtošanas. Uzskatu, ka Galaxy A5 (2017) saskarnes darbināšanas ātrumi ir pielīdzināmi Galaxy S7 spējām.

    Kamera

    Sliktā ziņa pa priekšu – Galaxy A5 (2017) nav saņēmis optisko attēla stabilizāciju, kaut arī vairāki resursi tīmeklī to visai aktīvi cenšas mums “iesmērēt”. Pagājušā gada A5 gan bija saņēmis optisko attēla stabilizāciju. Žēl! Toties šogad Galaxy A5 (2017) ir fāzes nobīdes autofokuss.

    Nedaudz kāpusi kameras izšķirtspēja no 13 megapikseļiem pirms gada līdz 16 megapikseļiem Galaxy A5 (2017) modelī. Arī priekšpusē Galaxy A5 (2017) izvietota 16 megapikseļu pašiņkamera.

    Man ļoti patīk, ka Samsung ņem vērā cilvēku fotografēšanu un ideāli strādā sejas atpazīšana. Fokuss uzreiz tiek iestatīts uz seju, lai nerastos nekādi pārpratumi.

    Uzskatu, ka dienas gaismā Galaxy A5 (2017) kamera strādā gandrīz nevainojami, bet sliktākā izgaismojumā var just, ka optiskā attēla stabilizācija tomēr būtu noderējusi. Ļoti bieži gadās izkustināti kadri sliktākā apgaismojumā. Sliktākā apgaismojumā fotogrāfijas mēdz būt ar pārlieku augstu ISO (maksimālā novērotā ISO vērtība bija 2000), kas attēliem liek zaudēt jebkādu detalizāciju. Pamatīgs mīnuss!

    Lieliski darbojas automātiskais HDR, viedtālrunis veido patīkamas, nepārspīlētas fotogrāfijas.

    Rodas sajūta, ka vecajam Galaxy A5 (2016) kamera bija nedaudz sabalansētāka – nedaudz vājāka labā izgaismojumā, bet būtiski labāka sliktā, jo bija saņēmusi optisko attēla stabilizāciju. Attiecīgi arī Galaxy A5 (2016) varēja izmantot zemākas ISO vērtības.

    Noslēgumā

    Samsung Galaxy A5 (2017) radīja visai dalītas izjūtas. No vienas puses Galaxy A sērija sāk līdzināties Galaxy S sērijai, bet tajā pašā laikā ražotājs ir drusku sačakarējis kameras spējas, nav nekādas izaugsmes procesora un akumulatora lauciņos.

    Par līdzvērtīgu cenu būtu iegādājams arī OnePlus 3T vai nedaudz vecākais Galaxy S6, tāpēc atļaušos uzskatīt, ka arī prasītā 429 eiro cena ir nedaudz par skarbu. Noteikti varēja vēlēties, lai Galaxy A5 (2017) atnāktu uzreiz ar Android Nougat. Gan jau atjauninājums atnāks, bet neviens nav pateicis, cik ilgi uz to nāksies gaidīt.

    Galaxy A5 (2017) stiprās puses noteikti ir pirkstu nospiedumu nolasītājs, IP68 mitruma un putekļu noturība, USB Type-C, NFC un ANT+, liekts ekrāna aizsargstikls, kā arī 32 GB atmiņa ar microSD līdz 256 GB.

    Augstu novērtēju saskarnes attīstību, tā kļuvusi glītāka, ērtāka, pievienotas noderīgas iespējas ne tikai ķeksīša pēc, lai tikai ar iespēju skaitu piecas reizes pārspētu konkurentus.

    Kopumā – ja ražotājs nebūtu pacenties samaitāt kameras darbību, varētu Galaxy A5 (2017) nodēvēt par absolūti neatvairāmu viedtālruni.

    Lieliski turpināta Galaxy A sērija, bet varēja vēlēties nedaudz labāku kameras darbību.

    Detalizēts novērtējums

    Dizains & korpuss
    8
    Ekrāns
    8
    Kamera
    5
    Veiktspēja
    6
    Programmatūra
    7
    Akumulators
    6
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    42 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Jokman
    17.01.2017 15:02

    Labs apskats Paldies. Kad es pirmo reizi ieraudzīju Galaxy A5 specifikāciju un izskatu (citā avotā) īsti nesapratu Samsung politiku, jo šis telefons no spēles izslēdz Galaxy S6 un S7 liek cīnīties par pircēju. Īstenībā neredzu jēgu pirkt S7, jo jaudīgais procesors un nedaudz labāka kamera nav tik vērtas ekstras, lai pārmaksātu. Jāpagaida vēl cenas kritums un pa 350 EUR tas būs Bestseller. Nu ļoti intriģējoši pēc šādiem Samsung modeļiem ir S8 spējas, kas tur būs tāds, lai pircēju pierunātu nopirkt flagmani.

    Martiness
    17.01.2017 15:49
    Reply to  Jokman

    Manuprāt S7 ir “diez gan” labāka kamera.
    Apskats labs, žēl tik, ka nav pieminēts nekas par video uznemsanu.

    17.01.2017 16:11
    Reply to  Martiness

    Konkrētajam telefonam standarta 1080p ar 30 kadriem sekundē. Nassinspešals.

    Ar video drusku mokāmies, jo pēc ielādes YouTube viss izskatās… vienādi. Turklāt daži jaunie telefoni veic ierakstu h.265 (HEVC), ko pagaidām YT neņem pretī.

    Video uzņemšanai būtiska ir attēla stabilizācija, kas arī daudziem telefoniem video uzņemšanas laikā nestrādā.

    Kopumā – ieguvums ir niecīgs. Cik iepriekš pētīts par skatījumiem, varbūt kādi pārdesmit cilvēki arī noskatās. Un arī tad ne visu no A līdz Z.

    17.01.2017 16:18
    Reply to  Jokman

    S7 ir daudz labāka kamera. A5 2017 gan tur līdzi ātrumā, bet ar to nepietiks.

    Artis
    18.01.2017 09:44
    Reply to  Artis Ābols

    Nevar gribēt lai telefons “nevalbītu savu vienīgo aci ārpus viedtālruņa kopējām līnijām”, vienlaicīgi ir plāns un ar izcilu uzņemto attēlu kvalitāti. Optiku nepiemānīsi.

    Jokman
    18.01.2017 10:50
    Reply to  Artis Ābols

    Jā bet vai ir vērts pārmaksāt. Šobrīd protams startā cena būs 50 Eiro atšķirība, bet vēlāk būs lielāka starpība. Salīdzini.lv S7 pie jēdzīga interneta veikala maksā 480-500 EUR, A5 2017 vēl īsti nav, rakstā bija 429 EUR, pēc 3 mēnešiem būs jau 380 EUR. Cilvēkam, kuram nav svarīga kamera izvēle būs A5.

    Martiness
    18.01.2017 12:18
    Reply to  Jokman

    Protams, ka ir vērts, Tev ir labāka kamera, displejs, procesors utt.
    Pareizāk būtu, vai katram to vajag?
    Manuprāt cenu atšķirība ir normas robežas, lai vienkārši uzreiz nopirktu S7 :)

    Lapsinieks
    19.01.2017 09:26

    lielākais trūkums – jebkādas odziņas trūkums. dizains kā vidējais aritmētiskais…

    x
    19.01.2017 10:12
    Reply to  Lapsinieks

    ietūcīs silikona prezī un būs ok, bet odziņa lai karājas uz glāzes malas….

    Lapsinieks
    19.01.2017 10:37
    Reply to  x

    hm… visu centies ienest ar alkoholu saistītu tematiku… gribi par to parunāt?

    x
    19.01.2017 10:47
    Reply to  Lapsinieks

    visur….? ok, varbūt tev lasot kļūst bail norauties, apsolos vairs nepieminēt alkoholu.

    vai arī tev iebildumi tieši pret šo alkohola formātu?

    Lapsinieks
    19.01.2017 10:51
    Reply to  x

    nā… vnk observācijas. glāze vīna nedēļa, za kompaņiju – maksimums.

    Kristaps Skutelis
    19.01.2017 10:31
    Reply to  Lapsinieks

    Kas mūsdienīgā viedtālrunī varētu klasificēties kā “odziņa”? Poga zvaigznītes formā? Pats telefons kā trīsstūris?

    Lapsinieks
    19.01.2017 10:39

    nukata! bet dažiem tomēr kautkādas sīkas dizaina niansītes izdodas ieviest. Tādā ziņā iepriekšējās paaudzes modelis izskatījās bik interesantāk.

    x
    19.01.2017 10:51

    Telefons pogas formā, bet poga – telefona formā. Tik dziļas dizaina filosofijas priekšā kapitulētu pēdējie podziņtrubu adepti un steidzīgi konvertētos.

    28.01.2017 07:46
    Reply to  Lapsinieks

    Piedod, nebiju pamanījis komentāru.

    “Pa lielam” – ātri uzmetot aci tiešām odziņas nav. Bet jāņem vērā uzbūve kvalitāte, daudzas flagmaņu softiskās funkcijas, labs pirkstu nospiedumu lasītājs utt. Samsung cienītāji novērtēs. Šis ir arī lielisks apgreids pirmās paaudzes Galaxy A sērijas lietotājiem. Otrās paaudzes Galaxy A 2016 sērija gan laikam varētu palikt pie sava telefona ar OIS kamerai.

    Lapsinieks
    28.01.2017 10:19
    Reply to  Artis Ābols

    Biju nopietni sakreņķējies, ka neatbildi. Bet tagad piedodu! 😁

    edgku
    19.01.2017 12:33

    Manis pēc Type-C var iesālīt. Jau iztēlojos čakaru ar lādētājiem.

    Man kādu laiku bija iepriekšējais A5 – lielisks aparāts, tomēr ar dažiem mīnusiem. Arti, vai jaunajā tie varētu būt novērsti?
    1. Nav statusa gaismiņas
    2. Nenormāli slidena aizmugure, obligāti jāpērk mazāk slīdīgs vāciņš
    3. Kamera nespēj bildēt makro bildes

    pepe
    20.01.2017 12:10

    S.ds ne apskats. Autors nemaz nesaprot, ka baterija nav vienīgais rādītājs, kas nosaka telefona darbības ilgumu. Jaudas ziņā telefons no pagājušā gada modeli ir krietni atšķirīgs. Tieši dēļ jaunajām iekšām, telefons strādās krietni ilgāk par a5 2016. 1 minūtes jautājums un atrodam netā, ko autors nespēj. Atlaist!

    Kristaps Skutelis
    20.01.2017 12:14
    Reply to  pepe

    Es gan domāju, ka autors ļoti labi saprot, ka “baterija nav vienīgais rādītājs, kas nosaka telefona darbības ilgumu”. Kā tur ir, Arti? :)

    28.01.2017 07:50
    Reply to  pepe

    Var jau ar lielu sajūsmu sejā kliegt, ka mums taču ir Doze mode un energoefektīvi procesori, bet būsim reālistiski – Tu pats diez vai izvēlētos viedtālruni ar 2000 mAh akumulatoru, ja vien tas nav iPhone.

    Jānis Logins
    21.01.2017 12:24

    Man ir lielas aizdomas, ka izlaižot jaunu modeli, iepriekšējam kamera tiek apcirpta!

    Santa Ellere
    22.01.2017 22:56

    A3 arī būs?

    Kristaps Skutelis
    22.01.2017 23:13
    Reply to  Santa Ellere

    Būtu tāda vajadzība? Skatos, ka atšķirības starp abiem telefoniem nav būtiskas. A3 visos departamentos ir mazliet vienkāršāks, knapāks un mazāks. Arī lētāks. Ja ierīce pagadīsies mūsu rokās, notestēsim. Bet principā tas ir tik līdzīgs A5, ka neskriesim to meklēt paši.

    Bet ja ir kāds konkrēts jautājums par telefonu, droši jautā un raudzīsim atbildēt :)

    Tāds
    31.01.2017 22:00

    Sveiki!
    Sākšu ar to, ka telefonu A3(2017) iepriekšpārdošanā pasūtiju pie Bites un tik pat ātri to arī atgriezu atpakaļ.. :) Diemžēl manas ekspektācijas netika piepildītas. Iespējams esmu pārāk piekasīgs, bet tādu mani padarījis A3 (2016) ātrums, kvalitāte un izmantotie materiāli. Viena no man svarīgākajām lietām, kura mani sarūgtināja ar 17. gada modeli – plastmasas aizmugure… :( (www neviena info par plastmasas aizmuguri – tikai stikls un metāls) Ta jau vairs nav A serija bet J sērija.. UN otra lieta – jau apskatā minētā kameras un ekrāna kvalitāte. Teikšu tā – “pirkstu nospiedumu nolasītājs, IP68 mitruma un putekļu noturība, USB Type-C, un OS A6 ” neuzrunāja mani, kā rezultātā lai atteiktos no 2016. gada stikla aizmugures, skaidrāka ekrāna un šķietami labākas kameras. Nav svarīgi A3 5 vai 7 bet no 2017. gada modeļa gaidīju ko vairāk. Saskaitāmo mainīšana vietām nemaina to summu….
    P.s. Ne pa tēmu bet par Samsung – Samsungs vēl dāvināja portatīvo tumbiņu (skan labi), kuru nav iespējams ar vadu savienot ar jauno telefonu, jo parveidotājs C USB jāpērk pašam. :)

    Ēriks Šaltenis
    03.02.2017 14:12
    Reply to  Tāds

    Tumbiņu ļāva patūrēt pēc telefona atgriešanas?

    Reinis Eduards
    28.06.2017 23:19
    Reply to  Tāds

    man ir a3 2017 gada un nekadas plastmasas aizmugures nav. Stikls no abam pusem.

    Skolnieciņš
    08.02.2017 15:51

    Varbūr citreiz ir jēdzīgāk pirkt telefonu, lai tas tikai spēj pavilkt internetu… Un kameru pirkt atsevišķi… Vai kodak ziepjene, kas bez akcijas maksā 80€, bet ar akciju maksā 55€ bildēs labāk?
    © Skolnieciņš 1999-bezgalība

    Edmunds Pūce
    23.02.2017 10:27

    Nu kā var patikt dizains?Manā skatījumā lēts plastmasas gabals ar noapaļotiem stūriem.Cik var gadiem vienu un to pašu taisīt.Vai tiešām nav nekādas iztēles tel.dizaineriem?

    Linita Mediņa
    03.04.2017 15:34

    Diemžēl man jāsaka, ka esmu vīlusies pašā ekrānā. Pēc 1mēneša manas saudzīgās lietošanas 2 vāciņos un maciņā – ekrāns ir reāli ar sīkām mikrošvīkām nez no kurienes. Ar visu saucamo Corning Gorilla Glass 4 ekrānu. Iepriekš lietoju Samsung Galaxu Grand Prime, pie kā neko tādu nenovēroju. Lietoju to 2 gadus un noliekot abus blakus – ekrāni izskatās vienādi nolietoti. Reāls šoks un vilšanās. Vai nu man gadījies reāls brāķis un ražotājs “piemirsis” tam uzlikt kādu pārklājumu, taču rezultāts ir dramatisks.
    Un vēl – jau 3x esmu saņēmusi ekrānpaziņojumu par konstatētu paaugstinātu mitrumu (!) kaut telefons atrodas līdzās uz galda. Nez ko tad darītu, ja reāli ieliktu bļodā.
    Vārdu sakot jūtos godīgi sakot piemuļķota, jo izvēlējos šo modeli.
    Varbūt vēl kāds saskāries ar līdzīgi problēmu?
    Pie kam vīram, kuram ir S7, telefons tiek strīķēts pa bikšu kabatu – arī esot tas pats ekrāns un nevienas švīkas.
    Patiešām interesē Jūsu viedoklis.

    Linita Mediņa
    03.04.2017 15:39
    Reply to  Linita Mediņa

    comment image

    Linita Mediņa
    03.04.2017 16:20
    Reply to  Linita Mediņa

    Un vēl – tepat Jūsu tehniskajā specifikcijā ir apraksts : Ekrāns Super AMOLED, 5.2 collas, 1080 x 1920, ap 424 ppi, SKRAMBUDROŠS Corning Gorilla Glass ekrāns. Vai iespējams uzzināt, kur atrodams pamatojums šai informācijai par skrambudrošu ekrānu,jo pati to neatrodu – vai ražotāja lapā vai kur? Ja patiešām tā ir jābūt, tad ar savu tālruni varu pierādīt pretējo ( jāsaka diemžēl). Ļoti gaidīšu Jūsu “spečuku” komentārus.

    03.04.2017 17:28
    Reply to  Linita Mediņa

    Piemēram no Corning lapas https://www.corning.com/gorillaglass/worldwide/en/products-with-gorilla/samsung/samsung-galaxy-a5.html

    Ceturtajā paaudzē Gorilla Glass ir izturīgi pret triecienu, plastiskāki, bet, jā, mazāk izturīgi pret skrāpējumiem.

    Būtu patīkami, ja komentāru nesāktu ar agresīviem apzīmējumiem.

    A.c. “spečuks”

    Linita Mediņa
    03.04.2017 17:52
    Reply to  Artis Ābols

    Paldies. Es cerēju, ka tas nozīmē vēl izturīgāku ekrānu, nekā man bija , bet kā izrādās – maldījos. Tikai mulsina tas, ka visiem apkārt ir S6 , S6 Edge, S7 ar tādu pat ekrānu ( un bez nekādiem vāciņiem vai aizsargplēvēm) un neviens par švīkām nesūdzas, jo tādu nav. Bet man ar 2 vāciņiem jau pēc mēneša ir. Kā Jūs rīkotos manā vietā, nevienam jau nepierādīšu, ka lietoju īpaši saudzīgi un tas nav ne kritis, ne pārbaudīts ar nazi, kā Youtube…..
    P.s. Izlaboju txt sākumu :)

    Linita Mediņa
    03.04.2017 17:56
    Reply to  Vilis Lauskis

    Paldies, atradu šo maģisko vārdu savienojumu, kuru meklēju – Scratch-resistant glass :) .

    random
    09.05.2017 15:37

    Un kā ir šobrīd? Piemēram par 360 eur bitē, jau labāks pirkums? S6, S7 salīdzinoši pie operatoriem joprojam kosmosā, kaut S2 jau drīz būs VS statusā.

    Emīlija Anna Lagzdiņa
    15.10.2017 19:35

    Sveicināti! Vai jūs varat lūdzu, veikt t.s. vāciņa ar atbalsta funkciju jeb kickstand case apskatu? Es ļoti vēlos zināt, cik grādos stāv telefons, kad ir uzstādīts uz kickstand.

    Laura
    06.01.2018 18:47

    vai es pareizi saprotu, ka tagad jaunajiem gan S, gan J, gan A galaxy visiem ir integrētā baterija un nevienam to nevar nomainīt? Pēc gada tā sāk jokoties un ar to var tel.izmest? Man S3 mini bija, viņam es nomainīju kādas 3 baterijas, pēc gada visas sāka gļukot… Ja nevar nomainīt, tad diezgan bēdīgi, ne? Jo ar tām garantijām ir diezgan bezcerīgi…

    x
    06.01.2018 19:26
    Reply to  Laura

    var, protams, darbnīcā.

    Laura
    06.01.2018 20:39
    Reply to  x

    vai darbnīcā ir pieejami jaunas baterijas nomaiņai un tas nemaksā astronomiski?

    x
    07.01.2018 12:59
    Reply to  Laura

    tas būtu jāvaicā darbnīcā(-s)

    Reklāma
    Lieliski turpināta Galaxy A sērija, bet varēja vēlēties nedaudz labāku kameras darbību.Samsung Galaxy A5 (2017) apskats