Web Analytics
More
    Reklāma

    Arī Samsung plānos esot atmest ar roku 3.5 mm standarta austiņu pieslēgvietai

    Jaunākie raksti

    Baumas norāda, ka nākamā gada Samsung flagmanis (visticamāk, Galaxy S8) arī grasās iet Apple ceļu, atsakoties no 3.5 mm standarta austiņu pieslēgvietas. Austiņu pieslēgvietas uzdevumu pildīs USB Type-C vai arī īpašniekam nāksies izvēlēties kādas Bluetooth austiņas.

    Viens no peltākajiem šī gada Apple lēmumiem bija neaprīkot iPhone 7 un iPhone 7 Plus ar austiņu pieslēgvietu. Šobrīd iPhone 7 un iPhone 7 Plus īpašniekiem nākas iztikt ar pārejām un citām muļķībām, jo Apple tā arī nav līdz veikalu plauktiem dabūjis AirPods bezvadu austiņas.

    Reklāma

    Tāpat baumas norāda, ka Galaxy S8 iegūs uzlabotu pirkstu nospiedumu nolasītāju, kas varētu atrasties zem ekrāna aizsargstikla. Samsung grasoties atteikties no fiziskas Home pogas, lai samazinātu kopējos Galaxy S8 izmērus. Sagaidāms, ka arī Apple nākamajā gadā tiks vaļā no Home pogas izmantošanas.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    26 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    07.12.2016 10:50

    Jebal, tiem džekiem atmiņa īsa? https://www.youtube.com/watch?v=dCrWDjBNixQ

    wils_w
    07.12.2016 11:54

    Apple nav pionieris, tik pazīstamākais no ražotājiem, kas sāk atteikties no 3.5 mm audio izejas.

    Lapsinieks
    07.12.2016 14:13

    it kā jau man to caumuru nafig nevajag… abet dažkārt noder, ka var pieslēgt pie kaut kā, kam zilā zoba nav. Rūdīties austiņnieki, tie gan cepas zvērā…

    07.12.2016 19:39
    Reply to  Lapsinieks

    Vot, sākās. Kā Apple, tā mudaki, ka atņem tik iemīļoto caurumu. Kā Samsung, tā, labi, iztiksim arī bez :D

    Lapsinieks
    07.12.2016 20:19

    Da nē. Es visu laiku saku, ka labāk ka ir. Reizi mēnesī mēdzu pieslēgt pie stereo sistēmas. Es tak kaut kāda sūda bt nepirkšu jaunas kastes, kas strādā ideāli un pa kurām savā laikā izdoti ļoti daudz simti latu! Un arī labās ausis reizi mēnesi mēdzu pieslēgt, ja vajag ko diskrēti paklausīties.

    Rūdolfs Putniņš
    07.12.2016 16:31

    Oh, well… Laikam tomēr būs jāinvestē Oppo HA-2SE

    x
    07.12.2016 17:46

    super…kā kompakts mūzikas atskaņotājs aka telefons kļuva atkal nekompakts…varbūt uzreiz nēsāt līdzi boomboxu )

    Kaspars
    07.12.2016 18:24

    Samsung vēl cer, ka pēc degošā Note, to jaunos telefonus kāds vispār pirks?! :D

    07.12.2016 19:22
    Reply to  Kaspars

    Domāju, ka pirks. Vai nu mūs te kāds baigi zombē, bet biju lasījis pētījumus, kurā atklājās, ka cilvēki nemaz tik ļoti nemaina savas domas par Samsung produkciju un labprāt pirks nākamo Note klases ierīci.

    Janis
    07.12.2016 23:13

    Es ari domaju, ka pirks. Jo loti daudz cilveki vispar nezin, ka samsung bijusi problema ar degsanu…
    Tapat ari loti daudzi cilveki nemaz neinteresejas par jaunakajam tehnologijam “gadžetiem” un tml.

    Lapsinieks
    08.12.2016 09:06

    skaidrs, ka zombē. turklāt, pasaules mērogā tā notes šaize tomēr tādas kapeikas… cik cilvēku kaut ko reāli paguva pasūtīt vai saņemt? cik tādu ir Latvijā? Ja kaut kas tāds notiktu ar S7, tad gan – piši – prapalo…

    Arturs Zukovs
    07.12.2016 20:08

    Nu bet kāds sakars.. Nē nu ok, es tāpat nepirktu Samsung, bet ņemot vērā to, ka tagad gan Apple gan Samsung šito joku būs uztaisījuši, arī pārējie sāks skriet līdzi agrāk vai vēlāk. Neredzu nekādu iemeslu pāriet uz bezvadu ausīm, vai principā uz bezvadu jebko, un tādu cilvēku ir pietiekami.
    Redzēs vismaz kā Samsung pieies austiņas + lādētājs problēmai. Un arī 3.5->Type-C. Dongles for days.

    Krotow
    07.12.2016 20:15

    Cirks kaut kāds. Ja visi labo telefonu ražotāji sāks jaunos modeļus ražot bez austiņu ligzdas, būs vēl jātērējas USB -> austiņu pārejai.

    x
    07.12.2016 21:42
    Reply to  Krotow

    apple piemērs rāda, ka pāreju bizness ir ilgtspējīgs

    GGrs
    08.12.2016 09:20
    Reply to  Krotow

    viss jaunais ir labi aizmirsts vecais. Manam vidusskolas sony w200i arī bija pāreja no lādētāja cauruma uz 3,5 mm. Tas bija tik briesmīgi, kad biju aizmirsis ceļojumā uz ārzemēm. Tagad atkal draudēs tas pats, ja visi normālo telefonu ražotāji sāks atbrīvoties no jackiem

    wils_w
    08.12.2016 11:00
    Reply to  Krotow

    Kāpēc tik skeptiski? Šobrīd usb Type-C jau sāk palikt par standartu. Un jau šobrīd atrast ausis ar Type-C nesastāda lielu problēmu. http://images.anandtech.com/doci/10263/audio_575px.PNG

    Lapsinieks
    08.12.2016 11:11
    Reply to  wils_w

    Tu neņem vērā vienu niansi – daudziem jau IR ausis. Turklāt dārgas ausis. Esi kaut ko dzirdējis par bose, audiotehnika, beyerdinamik – ausīm cenu kategorijā 300, 500 utt.? Nepietiek jau tikai ar pāreju pa pāris rubļiem – no usb-c nāk ārā digitālais signāls, tātad pārejai jābūt ar kvalitatīvu dac.
    Protams, ka vairumam, kas klausās cscscscs ar standarta plastmasas sūdiem šī problēma vispār paslīdēs garām nepamanīta!

    wils_w
    08.12.2016 11:33
    Reply to  Lapsinieks

    Un? Tu piedāvā apturēt progresu un visu nokancelēt, jo redz ir 3.5mm jack, kas saprot tikai audio signālu.
    Manam telefonam, oriģināli nāk līdzi pāreja (type-C uz 3.5mm), lai varu izmantot arī savas vecās Sennheiser.
    Ikdienā izmantoju Bluetooth ausis.
    Un nē, mani nesatrauc ka vienlaicīgi būtu jādomā par viedtālruņa uzlādi un mūzikas klausīšanos – ātrā uzlāde pa dienu notērēto uzlādē pusstundas laikā.

    Lapsinieks
    08.12.2016 11:43
    Reply to  wils_w

    jā, par uzlādi tas ir fufelis. bet skatoties uz dažādiem telefoniem skaidri redzams, ka “vietas ekonomija” ir tukša muldēšana: salīdzini aifonu 7+ ar mate9 – pie vienāda izmēra mate ir plānāks, lielāks ekrāns, lielāka baterija un tik un tā tas 3,5 ir saglabāts. Progress vispār ir ļoti relatīva lieta. Skaņa, ko mēs dzirdam ir analoga (viļņi) un nav nekādu nākotnes vīziju, ka tas varētu mainīties. Ja man jāsaka godīgi, tad patreiz izskatās (runājot konkrēti par apple un leecco) – curumus nolikvidējam, jo mums ir jaunas ausis ko jums pārdot. Kādu laiciņu varēja blakus padzīvot usb-c un 3,5. Padomā, pat tas usb-c vēl nemaz nav iedzīvojies kā pašsaprotama lieta! Pat parasts vads mums bodēs jāmeklē kā ar uguni!

    wils_w
    08.12.2016 12:25
    Reply to  Lapsinieks

    Priekš mp3 un aac bluetooth ausis der pietiekami labi – to tak nenoliegsi. Tur nekas nemainās.
    Type-C praktiski jau ir kļuvis par standartu flagmaņiem (Galaxy S8 baumas vēsta par Type-C), vienīgais kas vēl turas pie micro usb ir Sony.
    Neesmu rēķinājis attiecību lētajā galā, bet arī tur jau parādās Type-c microUSB vietā.
    Par to, ka tirgotāji nemāk pieskaņoties pieprasījumam, neko labu par viņiem neliecina. Pašam ir gan USB-A -> Type-C, gan Type-C -> Type-C, gan microUSB->Type-C.

    Par tehnoloģijas kā tādas nepieciešamību. Tajā variantā, kā tas bija, miniatūra DAC, pieļauju, nespēja nodrošināt tādu kvalitāti, lai varētu atbilstoši klausīties “lossless” ierakstu. Es domāju tur tas suns aprakts.

    Lapsinieks
    08.12.2016 12:34
    Reply to  wils_w

    nu jā. bet tas viss neatceļ iespēju vēl kādu laiku padzīvot abiem blakus. neflagmaņu segmentā (es te nedomāju ķīnas interneta veikalus) usb-c pat tuvumā nerādās. tieši lētā gala jūzeri nepamanītu nekādu atšķirību savās lētajās ausīs/mp3 (BT ausīm ir reāls mīnuss – tās jālādē; jo mazākas/vieglākas – jo biežāk – aksioma). Un man nav ilūziju, ka vairums cilvēku nesadzirdēs atšķirību starp zemas kvalitātes mp3 un flac. All I say ir, ka mārkeings skrien pa priekšu veselajam saprātam un mērenībai. Negribu pirkt ne jaunas ausis ne adapterus. Bet ja es ir mazākumā, tad let it be. Po***

    wils_w
    08.12.2016 12:55
    Reply to  Lapsinieks

    Visu nosaka pircējs, ienākumi un akcionāri. Galu galā, type-c to 3.5mm audio adapteris dabūnams zem 1 eur.

    Lapsinieks
    08.12.2016 13:12
    Reply to  wils_w

    “Visu nosaka pircējs”. Mēneša joks.

    wils_w
    09.12.2016 11:06
    Reply to  Lapsinieks

    Tevi tiešām var piespiest nopirkt to, kas tev nepatīk?

    Lapsinieks
    09.12.2016 11:14
    Reply to  wils_w

    Mani vairs nē, bet tā kā visu mūžu nodarbojos ar to kā citus piespiest – tad zinu, ka jā. Noteikti. Pat ja Tu tā nedomā, tas arī nav svarīgi, ko Tu domā un kam Tu tici. No mārketinga viedokļa. Nasing personal. Zinu, ka gribi ticēt, ka esi gudrs, skaists un neietekmējams – tas ir otrais punkts – jāsaglabā šī ilūzija, citādi viss sāks likties kā pakaļā.

    Krotow
    08.12.2016 12:19
    Reply to  Lapsinieks

    Šim komentāram labprāt pieliktu 2 plusus. Par to arī stāsts – nemaz nav maz to, kuriem ir kvalitatīvas austiņas, dažas maksā pat trešdaļu no laba telefona cenas un vairāk. Ar tām nedomāju beats crapu, Lapsis augšā pieminēja ražotājus. Skaņas uztveršanas veids cilvēkiem arī nemainīsies tikai tāpēc, ka kāds izdomājis noraut podā austiņu ligzdu. Saprotu, ka progress un tādā garā, taču gala lietotājam tas nozīmēs, ka labas austiņas izmaksās vēl dārgāk. Jo būs jātērējas uz tādām, kurās ir _kvalitatīvs_ DAC vai arī jāpērk atsevišķs pārveidotājs, kas arī maksās. Īsumā ar šo uzlabojumu telefonu ražotāji tiešām varēja pagaidīt.

    P.S. Pret USB-C kā tādu nav iebildumu. Gaidu jau labu laiku, kad tas aizies mainstrīmā, pat pārejas ir sagādātas :)

    Reklāma